1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[Biztpol] Kína

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - weasel007 által indítva @ 2012. január 14..

 1. milagro

  milagro Well-Known Member

  https://armenpress.am/eng/news/1002527.html

  Tudom, hogy Jerevánból jelentik, és ugyan nem rádió, de mit takarhat ez a legmagasabb szintű riasztás Kínában?
  Helyi idő szerint 14h-tól léptetik életbe. Mi lehet a tartalma pontosan?
   
 2. zeal

  zeal Well-Known Member

  Off
  De segít. A lélegeztetési paraméterek állításával komolyan forszírozható a légcsere.
  Jónak mondod. ;)
  On
   
  gergo55 likes this.
 3. Python

  Python Well-Known Member

  Legkevesebb tíz városban vezettek be a kínai hatóságok utazási korlátozásokat, illetve utazási zárlatot a koronavírus terjedése miatt, az intézkedés körülbelül hatvan millió embert érint. A hatóságok igyekeznek gátat vetni a betegség terjedésének, amely a Holdújév időszakában, amikor körülbelül két milliárd ember kel útra a Távol-Keleten, , hogy rokonaikkal ünnepeljen, nem egyszerű feladat.
  A járvány kiindulópontjának számító Hupej tartomány a legmagasabb fokú közegészségügyi válsághelyzetet hirdették ki – írta az MTI. Az itt működő összes tanintézményt és óvodát – egyelőre határozatlan időre – bezárták. A vírus ugyanakkor már Hupejen kívül is áldozatokat szedett: egy 80 éves férfi halt bele a fertőzés okozta betegségbe a Pekinggel szomszédos Hopej tartományban. A férfi előzőleg két hónapon keresztül Hupej fővárosában, Vuhanban tartózkodott. Ezzel a halálos áldozatok száma 26-ra nőtt, míg 830 fertőzöttet diagnosztizáltak.
  https://magyarhang.org/kulfold/2020/01/24/europaban-is-megjelent-a-koronavirus/


  Szédületes tempóban terjeszti ki az új típusú koronavírus okozta járvány miatt elrendelt vesztegzár területét a kínai vezetés. A New York Times legfrissebb jelentése szerint pénteken már összesen 13 városban rendeltek el vesztegzárat, ezeket se közúton, se vasúton, se repülővel nem hagyhatják el az ott lakók.
  Így összességében már 35 millió, javarészt a járvány epicentrumában, Hupej tartományban élő kínai mozgását korlátozzák a járvány megfékezése reményében.
  A gyorsan terjedő járvány már az egészségügyi ellátásban is fennakadásokat okoz, mivel a pánikoló lakosság tömegével keresi fel a kórházakat. Vuhanban, az epicentrumban a kórházakból a Times beszámolói szerint már olyanokat is visszafordítanak, akiknél már a betegség tünetei is jelentkeztek. Közben kétségbeesett felhívásokban könyörögnek ellátmányért, mert már kifogyóban vannak arcvédő maszkokból és más eszközökból is. A nehézségeket már a kínai kormány is elismeri, ezért csütörtökön sürgősséggel 144 millió dollárt különítettek el a járvány megelőzésének költségeire.
  A járvány terjedését mi sem példázza jobban, hogy a már a hivatalos kínai jelentések szerint is van két halálos áldozat Hupejen kívül is - egyikük ezer kilométernyire északra, Hepej tartományban. A járványt a WHO jelentése szerint Kína 25 tartományában és tartományi szintű városában is kimutatták - ez nagyjából lefedi az ország sűrűn lakott területeit. (Via The New York Times)
  Újabb 15 millió kínait vettek vesztegzár alá
   
 4. leplezo

  leplezo Well-Known Member

  Ameddig a gázcsere az alveolusokban adott. Amint a gyulladás következménye a hegesedés, csökken a tüdőfelszínen lévő gázcsere, és anoxiás hipoxia jön létre.
  Csak a nem végzetesen károsult tüdőnél tudsz segíteni rajta. Ha a vírus okozta károk túl nagyok akkor már hiába lélegeztetsz. Szerinted a kritikus állapotú betegeken a kínaiak nem próbálták?
   
 5. Python

  Python Well-Known Member

 6. zeal

  zeal Well-Known Member

  Ki lehet nyitni a tartalék alveólusokat magasabb nyomással. Az oxigén szintje is emelhető illetve a kilégzési végnyomás emelésével is tovább forszírozható a légcsere. Meglepődnék, ha ezen múlna a sorsuk. (Illetve ha nagyon sok embernek lenne szüksége egy időben gépre, akkor...)
  De, és egy jó darabig működik is. Biztos dialízist is próbáltak a leállt vesékre. Lefogadom az is működött egy darabig, de gondolom dialízis gépből már hamarabb kifogytak. Ezek után... passz. Gondolom nincs tovább.
   
 7. Python

  Python Well-Known Member

 8. Groove

  Groove Member

 9. leplezo

  leplezo Well-Known Member

  Dialízisgéppel nem kell 0-24-ben dolgoztatni. A tüdőben vírus esetén nem igazán van tartalékod, mert ha benn van a véráramodban (Súlyos esetekről beszélünk ugyebár, akkor a tüdőfelszínedben a nem vagy alig használt részek is gyulladtak, vagy hegesedtek. A fellépő köznyelvben vizesedésnek nevezett extracelluláris folyadékfelhalmozódásról nem is ejtettünk még szót.) Aminek leszívása életmentő, de egyben károsító is.
   
 10. Python

  Python Well-Known Member

  Ez a Na b...+ kategória...! Mondjuk a pekingi központi kormányzat nem véletlenül csoportosított át kb. 114 millió USD összegnek megfelelő jüant a védekezésre!
   
  KoviUbi and zeal like this.
 11. zeal

  zeal Well-Known Member

  Nem is mondtam, de nagyon kevés van belőle. Mobil gépből pedig még annyi sincs.
  Ez csak részletkérdés. Kezelhető problémák lennének ezek. Sajnos ahogy a videóban is látszik tuti nincs elég eszközük, ágyuk és szakemberük az ellátáshoz.
   
 12. Python

  Python Well-Known Member

  Szerintem innentől nyugodtan beszélhetünk pandémiáról:

  Eddig 13 Hupej tartománybeli városban felfüggesztették fel bizonytalan időre a kifelé tartó közlekedést. Az ország 31 tartományából immár 29 -ben regisztráltak fertőzötteket, már csupán a Tibeti-fennsíkon található, gyéren lakott Csinghaj tartományból, és a Tibeti Autonóm Területről nem érkezett hír egyetlen esetről sem. A CNN hivatalos közlések alapján közölte, hogy Pekingben és Sanghajban is a legmagasabb szintre emelték a közegészségügyi vészhelyzetet. Ennek révén a hatóságok korlátozhatják a metropoliszokban a nyilvános rendezvények megtartását, karantént rendelhetnek el, szabályozhatják az alapvető szükségletekhez (ivóvíz, élelmiszer, áram) való hozzáférést.
  https://magyarhang.org/kulfold/2020...llen-lezarjak-a-kinai-nagy-fal-egy-reszet-is/
   
  Bleroka likes this.
 13. Python

  Python Well-Known Member

  Eltitkolná Kína a koronavírussal megfertőződött lakosok számát? A hivatalos jelentések szerint a tüdőgyulladást okozó vírus eddig körülbelül 850 embert fertőzött meg, amelyek közül 25 -en életüket vesztették, ám az országból kiszivárgó felvételek ennél sokkal elrettentőbb valóságot festenek fel.
  https://www.blikk.hu/aktualis/kulfo...lipszis-koronavirus-lezart-varos-kina/r58fs0n
   
 14. Lelkeslaikus

  Lelkeslaikus Well-Known Member

  Valószínűleg egy tízes szorzó sem túlzó. Elég nagy lehet a baj.
   
 15. megazez

  megazez Well-Known Member

  Az előző videóban már a kórház folyosó padlón vannak a halottak, szóval biztos, hogy nem pontos számokat közölnek. Az is lehet, hogy a 850 inkább a halottak száma mint a 25.
   
  fip7 likes this.
 16. Laci1970

  Laci1970 Well-Known Member

  Igen!
   
 17. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  Este 10-kor SerpentZA a kijutatott infókat elmondja. Reméljük tud cenzúrázatlan számokat mondani. Vagy legalább nagyságrendileg.
   
  Python likes this.
 18. Python

  Python Well-Known Member

 19. blogen

  blogen Well-Known Member

 20. notaricon

  notaricon Well-Known Member

  Ha ezek a számok igazak lennénk, már a hadsereget vetették volna be. Nem vesztegzar hanem kijárási tilalom lenne.
   
  KoviUbi likes this.

Ezen oldal megosztása