1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[Biztpol] Kína

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - weasel007 által indítva @ 2012. január 14..

 1. leplezo

  leplezo Well-Known Member

  Ez így nem igaz.
  Elég sok ellen van védőoltás, de ezek a szerek nem védőoltások, hanem a beteg kezelésére való szerek. Hatalmas különbség. Ebből látszik, hogy nem értesz hozzá egyáltalán.

  (van oltáskönyved, és ha 70 évnél fiatalabb vagy minimum 6 féle ellen oltva vagy, feltéve, ha Magyarországon születtél és nőttél fel. Nézd meg. Ha 16-nál fiatalabb, akkor minimum 8 ellen vagy oltva. És ezek csak a kötelezőek)
  Nem kötelező sokkal több van.
   
  Loken and zeal like this.
 2. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Egyáltalán nem véletlen. Van ott egy szutyok halpiac is, ami sokkal hatékonyabb bármilyen vegyifegyver labornál. Ott nap mint nap, hosszú órákon kereszül tenyészhetnek és mutálódhatnak mindenféle vírusok és baktériumok zavartalanúl.
   
  Loken, Python, Lator and 1 other person like this.
 3. zztop

  zztop Member

  "Elég sok ellen van védőoltás, de ezek a szerek nem védőoltások, hanem a beteg kezelésére való szerek."
  Szvsz., a feketehimlőt, ezt az egy vírusfertőzést teljesen kiirtották a védőoltások, az összes többi vírusfertőzéssel folyamatos a küzdelem gyermekbénulás, kanyaró, mumpsz, rózsahimlő és influenza szerű fertőzések előfordulása drámai módon lecsökkent, de nem szűnt meg.
   
 4. Lator

  Lator Well-Known Member

  Nem hiszek én sem egy laborból kiszökött vírusban. Előfordulhat persze de ez mâr sci-fi kategória.
  Ami jó a rosszban: szerintem ha valahol képesek kezelni egy ilyen jârványt az Kína. Ha kell leszarják az emberi jogokat, rengeteg erőforrással rendelkeznek, nem fogja aggasztani őket akár párszázezer haláleset...
  Engem az aggaszt inkább, mi lesz ha a vírus eléri a "modern" "civilizált" mindenkinekmindenhezjogavan társadalmunkat. Itt annyira mulyák hogy nem fognak semmiféle drákói intézkedést életbe léptetni.
  Franciaországban HIRDETŐTÁBLÁKKAL !!! védekeznek a repülőtereken! Valamit nagyon tudnak ezek a Franciák,! Az egészségügyi miniszter szerint a határok lezárás lehetetlen a mai nyitott társadalmunkban. Másik észlény kormánypárti politikus kijelentette hogy be kell szüntetni a kormányellenes tüntetéseket nehogy terjedjen a koronavírus...
  Értem én hogy nem kell hisztériát kelteni és egyetértek ezzel de azért nem ártana lépni valamit megelőzés céljából. Az emberek nem bíznak a kormányban annak tőkéletlensége miatt, eleve ez kelt hisztériát. Állítólag Île de France megyében már nem lehet védőmaszkokat kapni az emberek félnek.
  A Kínaiaknak csak kitartást tudok kívánni!
  (egy okos Francia muszlim szerint elérte Kínát Allah büntetése)
   
  Loken, tindalos, fishbed and 2 others like this.
 5. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  Itt lelassul és megáll. Nem kell aggódni.
  A fehér ember szappannal mos kezet, nem köpköd és nem veri ki a taknyát az utcára, kevesebb az ember, nincs tömeg ritkább az interakció + bízunk az orvostudományban, a kórházak felkészültek.
  Szóval nem kell aggódni, európát nem fogja ez a vírus kiirtani.
   
  Loken, tindalos, gergo55 and 2 others like this.
 6. leplezo

  leplezo Well-Known Member

  Ezt az oltási fegyelem hiánya, meg a 3-ik világ átoltatlansága okozza. A vakcina hatásos, de ha nem adják be nem az. Meg némely vakcinánál 30-40 évente emlékeztető oltással kéne reaktiválni a szervezetet. (van viszont aminél évente, ugyebár van jó vakcinánk vírusos agyhártyagyulladás ellen csak évente kell ismételni.)

  Megértette mindenki, hogy nem értesz hozzá. Kérlek ne erősködj, mert nevetségessé fogsz válni.
   
 7. leplezo

  leplezo Well-Known Member

  Ez nyugaton már csak félig-meddig van meg. Itthon, meg Budapest egyes részein, Heves és Borsod megyében azért lehet jobban meg fogja éreztetni hatását, ha elszabadul.
   
  Loken likes this.
 8. Lator

  Lator Well-Known Member

  Egyetértek sok dologgal. A higiénia számít a tömeg is... Viszont pl. Franciaország annyira retkes hogy el sem hiszed. A sok "orvos és atomfizikus" bevándorló pedig otthonról hozta az életmódját. Az egészségügyi rendszer a legtöbb országban járvány nélkül is túlterhelt.
   
  Loken, fip7 and Fennek like this.
 9. tonyo

  tonyo Well-Known Member

  Kíváncsivá tesz hogy mit fog szónokolni ha Allah bűntetése el fogja érni Indonéziát, Malayzéiát és így tovább a közel keletet.
   
  Loken, tindalos, fip7 and 2 others like this.
 10. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  Elnézést, nem volt tiszta. Franciaország nem európa. Az afrika. :p

  Nincs kínai ismerősöm, így nem tudom megmondani, hogy a magyar diaszpóra mennyire lett magyar és mennyire hozta a kinti viselkedést.
  Hevesbe meg Borsodba meg nincs kínai diaszpóra. Nincs ami bevigye. Ha lesz is budapesten lokalizálódik majd elmúlik.
   
 11. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Ez az ember nem is annyira buta :D :D :D
   
  Loken, laiki, KoviUbi and 3 others like this.
 12. leplezo

  leplezo Well-Known Member

  Inkább be se jöjjön, de nem a kínaiak vinnék tovább itthon. Van arra saját szállítóeszközünk. Kicsit hangos, kicsit hőbölgős, meg néha lop, de a miénk.
   
  Loken, Fennek and tonyo like this.
 13. Python

  Python Well-Known Member

  A kínai hatóságok vasárnap ideiglenesen betiltották a vadhús értékesítését a piacokon, boltokban, éttermekben és online platformokon az új koronavírus terjedését megfékezendő - írta közleményében a helyi mezőgazdasági minisztérium.
  Eközben a pekingi hatóságok vasárnap reggel smsben azt javasolták a lakosságnak, hogy inkább ne fogjanak kezet üdvözléskor a fertőzés terjedésének elkerülése érdekében. Az új koronavírus elleni oltóanyagot fejlesztő kínai kutatóknak sikerült izolálniuk a jelenlegi járványt okozó vírustörzset, ami kulcsfontosságú lépés a vakcina felé - számolt be Hszü Ven-po, a járványügyi intézet illetékese. Szakértők azonban aláhúzták, hogy egyelőre nem tudnak túl sokat a kórokozóról.
  Koronavírus: betiltották a vadhús értékesítését Kínában


  Sajtótájékoztatót tartott Ma Sziao-Vej kínai egészségügyi miniszter és bejelentette, hogy a koronavírus már a lappangási időben is fertőz — számolt be a Guardian. Az egészségügyi tárcavezető közlése szerint egyelőre keveset tudnak az új vírusról, illetve az esetleges mutációk veszélyeiről, annyi azonban biztos, hogy a koronavírus különbözik a SARS-tól. A sajtótájékoztató azzal az ígérettel zárult, hogy a kínai hatóságok növelik az átláthatóságot, megfelelve az „emberek elvárásainak”. Sziao-Vej szerit ezentúl minden nap satótájékoztatót tartanak a megbetegedésekről.
  A koronavírus a lappangási időben is fertőz
   
 14. Python

  Python Well-Known Member

 15. Python

  Python Well-Known Member

 16. Python

  Python Well-Known Member

 17. Python

  Python Well-Known Member

  ű

   
  haubagoi likes this.
 18. altx

  altx Well-Known Member

  Ismerve a jo oreg komunista gondolkodast ahol mindent elhalgatnak ami veszelyezteti a part-ot es a nagyvezer nyugalmat, nem lehet hogy ott realisan sokkal nagyobb baj van mint mondjak?

  50+millio karantenben, fel orszagban totalis cirkus 1300 beteg es 40 halott miatt?
  Nem sok telt el amiuta ez a virus van a hirekben es mar vannak betegek amerikaban,australiban,europaban...

  Nekem ez a kinai duma egy nagy vicc.
   
  Loken, fip7, milagro and 2 others like this.
 19. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  Ezen a képen van egy új statisztikai szám: a Recovered: 49.
  Hm.
  Ha 1992 fertőzöttből 56-an haltak meg, és 49-en épültek fel, akkor mennyi a halálozási ráta?
   
 20. Python

  Python Well-Known Member


  Biztos, hogy kozmetikáztak eddig. De tegnap Xi nyilvánosan el-, és beismerte, hogy nagy a baj a 2019-nCoV fertőzéssel. Innentől szerintem a helyi tartományi pártvezetők is rugalmasabbak lesznek egy kicsivel, és nem csak a központi, Pekingből jövő ukázokat fogják csak várni. Ez a ma közzétett adatokon is látszódik, meg azon is, hogy az EÜ -i miniszter nagyobb rugalmasságot és átláthatóságot ígért, és naponta megtartandó sajtótájékoztatókat az aktuális állapotokról a belföld-, és a külföld megfelelő tájékoztatása véget. Meglátjuk...!
   
  laiki likes this.

Ezen oldal megosztása