1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[Biztpol] Kína

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - weasel007 által indítva @ 2012. január 14..

 1. beta

  beta Well-Known Member

  Nem arról van szó, hogy tud-e a Poseidon alacsonyan repülni, mert nyilván tud. A kérdés inkább az, hogy - kilenc emberrel, katapult nélkül a fedélzeten - közel repül-e egy idegen hajóhoz? Indulhatnak ki abból ugyan, hogy miért ne, úgysem lőnek, bár szerintem nem illene játszadozni.

  A Poseidont meg ugye eleve alapvetően nagyobb magasságú repülésre szánják - mégha képes is alacsonyan repülni -, bár talán ez még nincs teljesen megoldva.

  Az ominózus incidens jóval közelebb volt az okinavai bázishoz (tehát Japánhoz) és a Fülöp-szigetekhez, mint a kínai partok, és relatíve közel az amerikai Guamhoz. Nincs semmi meglepő benne ha arra járőrözik egy Poseidon. Azt nem tudom, hogy direkt-e a kínai hajó miatt ment-e arra a gép, elsőre véletlen találkozást gondolnék.

  A lézer persze lehetett a ciws távmérője is. De azt nem tudom annak mennyi a hatótávja, mennyire kell közel mennie egy repülőgépnek, hogy zavarhassák vele. Ha viszont ismeretlen eszköz volt, amivel zavartak, akkor annak nem kellett szükségszerűen rendszeresítve lennie, hogy használhassák.

  Az USA amúgy okkal figyel a Csendes-óceánra, mert valódi veszély csak onnét érkezhet. Két fenyegető hatalom is van arrafelé. Az meg amúgy Magyarországnak nem érdeke, hogy Kína átvegye a Csendes-óceán feletti kontrollt az USA-tól. És még Ausztrália se örülne neki :)
   
 2. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  Annyit hallunk a szíájéről meg az efeszbéről, a kínai társszerveknek meg még a nevét se tudjuk.
   
  blitzkrieg likes this.
 3. gacsat

  gacsat Well-Known Member

 4. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  Akkor valamit nagyon jól csinálnak ;)
   
  blitzkrieg, beta and SilvioD like this.
 5. Python

  Python Well-Known Member

  A kínai befolyás erősítésére elindított új selyemút projekt a jelek szerint mást is exportál világszerte a kínai árukon kívül. Ez pedig a kínai gazdaság koronavírus okozta problémái. A járvány után átalakulhat a nagy kínai projekt.
  Az koronavírus járvány kitörése miatt számos kínai építkezést, beruházási terv szenved késedelmet külföldön is, s ez kockára teszi annak a több száz milliárd dollárnyi tőkének a sorsát, amelyet Kína erre a célra szánt. A karantén intézkedések miatt számos kínai munkás akadályozva van abban, hogy a külföldi építkezésekre eljusson, s emiatt ezek a projektek masszív munkaerőhiánnyal kell szembenézzenek. Ráadásul a fogadóországokban egyre nagyobb a félelem attól, hogy a kínai munkások akaratlanul is a vírus terjesztői lehetnek.
  Nem várt dolgot exportált Kína a selyemúton
   
 6. kacsacsor

  kacsacsor Well-Known Member

 7. kacsacsor

  kacsacsor Well-Known Member

  Kína kirúgja a fake news-t.
   
  zeal, fip7, antigonosz and 3 others like this.
 8. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  Hubei és Jiangxi között összecsapások vannak.

  Hubeiben feloldották a zárlatot és az emberek vissza akartak menni dolgozni Jiangxibe, de a helyi rendőrség nem engedte őket.
  A Jiangxi rendőrök benyomultak hubei területre és a két rendőrség között összetűzés tört ki.

  Rendőrök egymást tartóztatják le!!!

   
  fip7, Python, FilcTroll and 1 other person like this.
 9. Python

  Python Well-Known Member

  Úgy nézem a PAP -ot be fogják ott vetni...!
   
 10. DINAMO

  DINAMO Well-Known Member


  1.) MINDEN lezer tavmera a hajokon a tuzvezeto es nem a felderito azonosito rendszer reszet kepezi. Ebbol kifolyolag annak hasznalata azzal egyenerteku mint amikor mondjuk a misszioban jarorozo magyar katonara valaki ratartja es csoretolti a kalasnyikovjat . Milyen reakciot varnank el a magyar katonatol ilyen helyzetben es vajon vadolhatnank e azzal hogy "hisztizik" ha rakiabalna arra aki a kalasnyikovjat csoretoltve fenyegeti???

  2.) A nyugati haditengereszetekben a lezereket mar regen lecsereltek 3B kategoriaju lezerekre. Ezt tettek azert hogy elfogadhato mertekure csokkentsek a baleseteket. Ugyanis meg ezen uj 3Blezereknel is ha egy tavcsovel nezel bele a forrasba (mondjuk egy oceanjarorol vagy eppen a partrol kuksizod a hajot meg akkor is 300-1000 meteren belul maradando szemkarosodast szerzel. A regebbi lezereknel ez a tavolsag 20Km + !!!! Tehat havalaki tavcsovel azonpsitani akar teged akar 5-10-15-20 Km rol es te lezerrel megvilagitod akkor az illetonek jo eselye van hogy latasserult lesz! A kinai haditengereszet nem hogy torekedne a biztonsagosabb class 3B lezerek hasznalatara de kimondottan elenjarnak a dazzlerek a vaksagot latasserulest okozo lezerek fejleszteseben. Az OSSZES hadihajukon ezen a regebbi lezerek vannak es nagyon ugy nez ki hogy SEMILYEN torekves nincs reszukrol hogy ezeket lecsereljek. Lehet ezzel is dolgozni de ha igy van akkor mi a kurvanyjukert vilagitanak meg vele SZANDEKOSAN masokat akik nem csinalnak mast mint ok a nemzetkozi jognak teljesen megfeleloen?

  A fentiek figyelembevetelevel lathato hogy nem csak durva de szandekosan serulest okozo volt a kinaiak lezerhasznalata es ezert ugatott a NAVY hangosan. Aki meg azt mondja hogy mindez semmi annak azt kivanom hogy szemelyesen tapasztalja meg milyen egy kinai lezerbe nezni akarcsak 20 Km rol. Meg innen is a hatas olyan mint amikor a napba nezel par masodpercig majd utanna hosszu ideig alig latsz valamint egy a nap mint egy folt belegeve megmarad a latasodban percekig. No ugyanez lenne meg 20Km rol is csak eppen nem percekig lenne ez a hatas hanem ELETED VEGEIG!!! Es ez a leggyengebb lehetoseg. 15-10-5 km vAGY ESETLEG 1 KM ROL MEG A VAKSAG KULONBOZO FAZISAI a vegeredmeny.
   
 11. DINAMO

  DINAMO Well-Known Member

  laiki


  Akkor is hisztinek mondanad az esetet ha egy USN hadihajorol vilagitanank meg egy orosz pilotat szandekosan ilyen serulest okozo lezerrel es az megvakulna? Vagy esetleg az mar felhaboritana?
   
 12. Loken

  Loken Well-Known Member

 13. Loken

  Loken Well-Known Member

  https://m.origo.hu/gazdasag/20200401-kina-gazdasaga-eledezik.html
  "Ismét billegnek a rakpartok rakodódarui Ázsia nagyobb kikötőiben, mivel befutottak az első új szállítmányok a koronavírus miatt hetekre leállított, de a napokban ismét beindított kínai gyárakból. Ahogy Kína gazdasága lassan felébred a kijárási tilalom okozta tetszhalálból, láthatóan kezd visszatérni az élet az ázsiai gyárak, kikötők és logisztikai központok kiterjedt hálózatába is."
   
  svajcibeka and Nemerson like this.
 14. Fennek

  Fennek Well-Known Member

 15. Python

  Python Well-Known Member

 16. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

 17. Loken

  Loken Well-Known Member

  https://m.origo.hu/gazdasag/2020041...nduletbe-jonni-a-kinai-gepipari-termeles.html
  "Kezd lendületbe jönni a kínai gépipari termelés, bár a szállítási korlátozások még komoly akadályokat támasztanak a helyzet normalizálódása elé – közölte a német gépipari és gyárépítő ágazat szakmai képviseleti szervezete (VDMA) a Kínában tevékenykedő német vállalatok körében végzett felmérése alapján hétfőn."
   
  tonyo and therob like this.
 18. kacsacsor

  kacsacsor Well-Known Member

  Amcsi sétahajózás a Dél-Kínai tengeren.
   
  fishbed likes this.
 19. kacsacsor

  kacsacsor Well-Known Member

  Kína atomkísérletet végzett? (Ez egy aljas lufi. Minden nagyobb durranást a földrengésjelző szeizmográfok egyértelműen megmutatnak.)
   
  fishbed and Roni like this.
 20. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  A kínaiak megpróbálják kedves baráti módon rábeszélni a fekete afrikaiakat, hogy hagyják el az országot mert csak a betegségeket és a bűnözést növelik.


  Mielőtt bárki szólna az amnestyhelsinkitasznak, hogy utazzon oda és intézkedjen, nos nem engednek be külföldieket, ha meg ezek panaszkodnak a rendőr még jól meg is veri őket...mégegyszer.
   
  tonyo, LMzek 2.0, antigonosz and 2 others like this.

Ezen oldal megosztása