1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[Biztpol] Kína

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - weasel007 által indítva @ 2012. január 14..

 1. empontipont

  empontipont Well-Known Member

  Klassz dolog, hogy te innen a világ másik végéről pontosan tudod mi az igazság és mi a propaganda Kínával kapcsolatban.
  Sőt valószínűleg azt is meg tudnád mondani a buta kínaiaknak, hogy szerinted hogyan kéne működjön az országuk. (Vagy akár az oroszoknak is.) Merthogy rajtad kívül mindenki el van vakítva propagandával.
  Próbáltál már beszélni ezekről a dolgokról élő kínaival, vagy csak az amerikai véleményt (Nem propaganda!) ismered és tartod sajátodnak?
  Élnek itt Magyarországon is kínaiak, akik akár 20 éve rendszeresen járnak Kínába a rokonaikat látogatni. Beszélnek magyarul. Meg lehet kérdezni őket, mennyire szörnyű az élet Kínában.
   
  fip7, zsolti, laiki and 1 other person like this.
 2. tong djagbu

  tong djagbu Well-Known Member

  Lényegtelen a szimpátiádat bírják vagy sem. A harcuk jogos és éppen ezért bármilyen eszközt is használnak az is az.
   
 3. blogen

  blogen Well-Known Member

  Mitől lenne jogos? A sária alapján? Ugyanmár!
   
 4. Roni

  Roni Well-Known Member

  https://www.vg.hu/velemeny/kina-mint-gazdasagi-mumus-2-2393342/

  A nyugati média tele van olyan megállapításokkal, amelyek szerint Kína – ismét a The New York Times szavaival élve – „arra törekszik, hogy dominálja a globális ipar gépezetének fontos fogaskerekeit”. Kína világgazdaságban betöltött szerepére egyre inkább a birodalmi agresszió, és nem a „doux commerce” (megváltó kereskedelem) kifejezés illik.

  Birodalmi Agresszió? o_O
   
 5. hunter85

  hunter85 Well-Known Member

  Birodalmi Agresszió? o_O

  Lehet épp tükörbe néztek.
   
  fip7, laiki, zsolti and 2 others like this.
 6. plushun

  plushun Well-Known Member

  Nézd, én ezen nem csodálkoznék. Végül is Kína a második legerősebb ország a világon, és mint minden domináns állam ő is azt szeretné, hogy a dolgok úgy történjenek ahogy nekik tetszik. Az már csak egy plusz adalék, hogy tekintve az állami berendezkedését még annyira sem ad majd a látszatra mint az USA.
   
  fip7, megazez and Lord Gazember like this.
 7. ladagrant

  ladagrant Active Member

  Szerencsere Kina ujabb dologban lesz masodik: jovore India leelozi nepessegben. Kinanak az elmult 20 evben megvolt a momentuma, de kezd eljarni felette az ido, a demografia es a toke akkrecioja a vilag mas taja fele kezd elmozdulni.
   
 8. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  Jaj de jó, még több éhező száj. :p
   
  fip7, antigonosz, tong djagbu and 6 others like this.
 9. Roni

  Roni Well-Known Member

  Izrael népesség sehol nem volt az arabokhoz képest mrgis elpicsàzta őket.
   
 10. plushun

  plushun Well-Known Member

  Minél fejlettebb egy állam gazdasága annál kevesebb a születés szám és a gyerek vállalási kedv. Kína még elég sokáig fog fejlődni és lesz belőle NO1 világhatalom. Indiának ez nem biztos, hogy össze fog jönni, sőt. Szerintem ha minden ideális lenne náluk akkor sem lennének és lesznek soha azok. Max Erős állam és térségbeli nagyhatalom.
   
  Roni likes this.
 11. tong djagbu

  tong djagbu Well-Known Member

  Mert önvédelmi harcot folytatnak, tök mindegy hogy a saria vagy akármi más alapján állnak. Ugyebár az ujguroknak nem túl sok köze van a középkori ujgurokhoz, Kelet-Turkesztán török nyelvű, muszlim hitű népességére használják az ethnonymet mintegy száz éve. Azaz az iszlám vallás az identitásuk része. Éppen a kínai elnyomó politika taszította őket a szélsőséges iszlamizmus karjaiba. A kínaiak pont úgy viselkednek Kelet-Turkesztánban, pontosabban még brutálisabban, mint az oláhok Erdélyben. Szomorú ha te ezt támogatod.
   
 12. ogretankHU

  ogretankHU Well-Known Member

  Ha kicsit visszább mégy az időben akkor látni fogod , hogy az arab/muzulmán katonák/hadseregek ellen mindig arányaiban sokkal kisebb de fegyelmezett, jól kiképzett és felszerelt fehér keresztény seregek győzedelmeskedtek ! Az Angolok gyakorlatilag 1-1 ezred haderővel uraltak országokat !
   
 13. angelsoul

  angelsoul Well-Known Member

  Tekintve, hogy a nukleáris összecsapás minden Fehér Könyvben úgy van benne, hogy az korlátlan ellencsapást von maga után (MAD a köbön), így rohadt mindegy, milyen gyorsan jön - a sarkvidék jege alatt kóricáló Borej vagy Ohio kapitánya csak azt lesi, hogy milyen parancs jön a szupibiztos hadműveleti parancsnokságból, meg hogy a fővárosban miért van 20000 Celsius fok árnyékban. Amint egy cucc robban a hazájukba, a kérdés eldőlt...

  Kína olyan légvédelemmel rendelkezik, hogy oda senki be nem megy kiszedegetni az indítókat - a tengeralattjárókról nem tudok nyilatkozni, de nuki lefegyverzési kísérletre (B-2 megjelenése után) minden nemzeti MAD doktrína pont ugyanúgy reagál, mint atomtámadásra - senki nem kísérli meg, mert messsze nem 100% az esély, viszont elindítja az atomháborút. Lehetetlen.
  Meg kell érteni, hogy egyszerűen az elnevezés rossz - nincs olyan, hogy atom fegyver/hadviselés/etc... atom az egy más dimenzió, az az Apokalipszis maga. NEM fegyver, és a hadseregnél azért van, mert nincs másnak adni.

  -Drukkol nekik a halál, de a sok szar közül a legkevésbé azok (és a többpólusú világ is visszatért sokak örömére).
  -Ruszki légvédelemnek a Tomahawk nem nagy kihívás...
  -Teljesen mindegy hány perc alatt ér oda - ha beleportálják a Vörös Térre is mindegy. Ha a műholdak/egyéb szenzorok tucatjai jelzik a csapást, megy a reakció. Halál mindenkinek. Ezért nincs atomháború, akárhogy fantáziál a sok vérpistike. A haderők felelős szervezetek mindenhol, akik nagyon is tudják, mi van a kezükben és az mivel jár minden oldalról.
   
  antigonosz and Ooorky like this.
 14. borisz

  borisz Well-Known Member

  A Ford Fairlane eleje megvan nektek?
  Fasz és Szopó? Melyik melyik?
   
  Galthran likes this.
 15. milagro

  milagro Well-Known Member

 16. Lord Gazember

  Lord Gazember Well-Known Member

 17. Nemerson

  Nemerson Well-Known Member

 18. ogretankHU

  ogretankHU Well-Known Member

  Ittatok már ? Javaslom a szerpentineket ! Na tűnés a picsába ! Faszfejek !
   
 19. kacsacsor

  kacsacsor Well-Known Member

  Kínai nagykövet a BBC-ben.
   
 20. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  A csodagátban már csak 11 méter toleralcia van és jön egy újabb esőzés. Bajságot érzek, remélem kibirja.

   
  Lord Gazember likes this.

Ezen oldal megosztása