1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[Biztpol] Kína

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - weasel007 által indítva @ 2012. január 14..

 1. laiki

  laiki Well-Known Member

  Akkor még csak 70% feletti telítettségen áll. 113 méter az üzemi maximum vízszint az alvízcsatorna felett. (A videóban említett 175 méter hibás. Az a maximális vízszint tengerszint feletti magassága. Még csak nem is gát fekükőőzet feletti 181 s tengerszint feletti 185 méteres magasságát kell nézni, hanem csak a vízlépcső magasságát, ami normál esetben átlag kb. 80 méter, és maximum 113 méter). 11 méter a tározó 1084 km2 területével szorozva még 11,9 km3 szabad tározó kapacitást jelent a 39,3 km3 maximumból. A Jangce napi vízhozama rekord esetén a gátnál kb. 5-6 km3 (60-70 ezer m3/s), azaz ha a vízhozam 2/3-át engedik el az ár fékezése érdekében, akkor még kibírnak 6-7 rekord napot.
  Utána is bírja a gát, hiszen eleve nagy rátartással a maximum telítettségre méretezték és a túlfolyó kapacitása (116 m3/s, azaz 10 km3/nap), nagyobb mint a Jangce maximális vízhozama azon a ponton. Ha a gát (meg a többi gát a folyón) nem lenne, akkor már komolyabb áldozatokat követelt volna a Jangce áradása, mint ahogy az múltban sokszor előfordult. Most legalább átmenetileg tudják simítani az árhullámot, a tározó kapacitás feltöltésével levágva az árhullám maximumát.
  A gát minden valószínűség szerint bírni fogja. Erre tervezték. A kitelepítés oka nem az, hogy esetleg átszakad, hanem hogy ha esetleg megtelik, akkor a teljes befolyó vízhozamot el kell engednie, és ez egy újabb klasszikus árhullámot eredményez. Ha még akkor is extrém magas lesz a vízhozam, akkor hasonló árvizet, mint ami a gát nélkül lenne. De a gát még ebben az esetben is időt adott a felkészülésre, gátak megerősítésére, ideiglenes gátmagasításra, szükségtározók nyitására, kitelepítésre.
   
  fip7, Nemerson, misinator and 4 others like this.
 2. Nemerson

  Nemerson Well-Known Member

  antigonosz likes this.
 3. Loken

  Loken Well-Known Member

 4. kacsacsor

  kacsacsor Well-Known Member

 5. clpeter2020

  clpeter2020 Member

  "
  Megsérült a világ legnagyobb gátja
  ORIGO2020.07.22. 20:46
  Peking a Hszinhua állami hírnügynökségen keresztül lényegében elismerte, hogy némi sérülést szenvedett el a világ legnagyobb folyami gátja, a Jangce folyót Hupej tartományban megállító Három-szurdok-gát, az utóbbi időszak áradásaihoz kapcsolódó nagyobb vízmennyiség miatt. A kínaiak azt mondják, a létesítménynek nincs komoly baja, és a gigantikus felépítmény ennél jóval nagyobb mennyiségű víznek is képes ellenállni, foglalja össze az Asia Times.
  ...

  "

  Origo szerint a Hong Kongi Asia Times szerint a Pekingi Hszinhua hírügynökség szerint - megsérült a gát!
  Na nézzük mit is irt a Hszinhua:

  "Three lower floodgates of the Three Gorges Dam opened to discharge the floodwater on Saturday morning, with various parameters of the dam at safety levels."
  http://www.xinhuanet.com/english/2020-07/18/c_139222757.htm

  "三峡枢纽运行部门监测记录显示,大坝位移、渗流、变形等主要参数均在正常范围内,大坝挡水建筑物各项安全指标稳定。"
  google translate
  "A Három-szoros projekt üzemeltetési osztályának megfigyelési nyilvántartásai azt mutatják, hogy a gát elmozdulásának, kiszivárgásának és deformációjának fő paraméterei a normál tartományban vannak, és a gát vízmegtartó szerkezetének biztonsági mutatói stabilak."

  http://www.xinhuanet.com/politics/2020-07/18/c_1126254759.htm
   
  laiki and Mackensen like this.
 6. kacsacsor

  kacsacsor Well-Known Member

  Ez egy hivatalos közlemény, nem is lehet benne más.
   
 7. aquarell

  aquarell Well-Known Member

  Az meg az Origo, nem is lehet benne mâs,mint hülyesèg.
   
 8. Wilson

  Wilson Well-Known Member

  Ezek akkor is azt mondanák,hogy a gát deformációjának fő paraméterei a normál tartományban vannak,ha a gáttest átszakadna és már valahol Vuhannál járna.
   
 9. starkiller

  starkiller Active Member

 10. clpeter2020

  clpeter2020 Member

  Ha hivatkozik egy hivatalos közleményhez, miért is kell más azonosítatlan forrású kitalált "tényeket" benne tenni?
  Véleményem szerint az Origo szerkesztőség ott kell abbahagyni az írást és fordítást mikkor ez a képet lát az Asia Times cikkben. Komolytalan és tele van hülyeségekkel.

  "
  [​IMG]
  Previous satellite images of the dam fueled rumors that its structural integrity had been compromised and it could collapse. The dam’s operators have stressed that the dam is safe and the images taken could have been doctored. Photo: Facebook
  "
  https://asiatimes.com/2020/07/three-gorges-dam-deformed-but-safe-say-operators/
   
  fishbed and laiki like this.
 11. laiki

  laiki Well-Known Member

  Ilyen a mai újságírás. Kizárólag a szenzációhajhász, klikkvadász, bulvár létezik. Meg a nagyüzemi agymosoda.
  De azért az Origo cikkének is csak a címe a riogató, hogy kattintsd rá. Ha már rákattintottál, akkor maga a cikk 80%-ban arról szól, hogy nincs érdemi probléma. Ennyi különbség van az Index és az Origo közt. Mindkettő bulvár posvány és átveszik a legnyilvánvalóbb kamu cikkeket is a látogatottság kedvéért, vagy a kiadó/támogató által meghatározott "véleményformálás" érdekében, de az Origo legalább hozzáteszi az ellenoldal állítását is, megfelelő terjedelemben.

  Egyébként a vízhozam, szombaton volt a legmagasabb, 61 ezer m3/s-al. Ma már csak 46900 m3/s. A gát pedig csak a szokásos, energiatermelési maximumhoz tartozó 31 ezer m3/s vizet engedi el, miután a hétvégén leengedtek némi felesleget. Tehát a gát megint pont azt csinálja, amire tervezték. Levágja az árhullám csúcsát.
   
 12. Nemerson

  Nemerson Well-Known Member

  antigonosz likes this.
 13. ladagrant

  ladagrant Active Member

  [​IMG]

  Ezt a képet 2 éve májusban fotóztam, Changde-től 50 km-re egy vonatból. A Kína szakértők be tudják azonosítani?
   
 14. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  https://en.m.wikipedia.org/wiki/PLZ-07
   
 15. ladagrant

  ladagrant Active Member

 16. Pogány

  Pogány Well-Known Member

  Első alkalommal vettek őrizetbe Hongkongban aktivistákat az új nemzetbiztonsági törvény alapján - közölte a helyi sajtó szerdán.
  Forrás: https://kuruc.info/r/4/215815/
   
 17. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

 18. anonim999

  anonim999 Well-Known Member

 19. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

 20. arbalest

  arbalest Well-Known Member

Ezen oldal megosztása