1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[Biztpol] Kína

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - weasel007 által indítva @ 2012. január 14..

 1. kacsacsor

  kacsacsor Well-Known Member

  A törököknél élő kínai nőt 3 ujgur terrorista elrabolta és megölte. Most ért véget a nyomozás. Bővebb leírás a kommentekben.
   
  antigonosz likes this.
 2. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Megneztem mert mondom megis hogyan lehetseges ez a filmezes csak ugy. Igazabol en semmit nem latok a filmen csak egy lepusztult belso azsiai telepulest, annak egy epuletenek kopott szobajat. Szoval a fickot allitasa szerint fogva tartottak de a kamerajat nem vettek el tole. Na ez erdekes. Aztan ezt a filmet csak ugy atadta a BBC-nek. A fogva tartasrol csak egy bilincs a bizonyiteka tulajdonkepp. Amugy miert is kellett egy elvileg zart, orzott szobaban megbilincselni? Gyanus ez...
  Ja me hogy azrt cuccoltak be mert kabitoszert terjesztett, en a helyeben oulnk hogy elek.
   
  Imperialista, zeal, Nemerson and 8 others like this.
 3. Morishima

  Morishima Well-Known Member

  Ha hatott volna rám az érzékenyítés akár még egy könnycseppet is elmorzsolhatnék a muszókért, de nem hatott, jól teszi Kína hogy felszámolja ezt a rákos daganatot a területén, az se zavar hogy hódítók, az iszlám az emberi civilizáció ellensége a véleményem szerint. Fura a többi kisebbségük tud viselkedni nem kell őket sterilizálni, sőt még az egykepolitika se vonatkozott rájuk sok esetben, de a muszók itt is barbárok.
  Miután felszámolták őket lehet majd picsogni értük aki akar, de ezekből már nem lesz nyugat által támogatott szeparatista, ilyen egy egészséges önvédelmi reflex egy ország szempontjából.
   
  Imperialista, aquarell, fip7 and 4 others like this.
 4. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

 5. 12delta

  12delta Well-Known Member

  Repedeznek Kína Csernobiljának falai
  .....
  "De mi köze Csernobilnak a Három Szurdok Gáthoz? A válasz az, hogy meglepően sok, de a legrosszabbat remélhetőleg még el lehet kerülni, ehhez viszont az kell, hogy a Kínai Kommunista Párt (KKP) végre hallgasson a saját szakértőire. Az egyik disszidens kínai hidrológus szerint3 olyan hibák vannak a hatalmas betonfalak közé rejtve, amelyek akár a történelem legnagyobb természeti katasztrófájához is vezethetnek.
  Nem sokkal a projekt 1986-os megkezdése után már jó pár ellenzője volt a gátnak a kínai tudományos élet berkeiből, akik véleményeit Taj Csing polgárjogi aktivista gyűjtötte össze és a „Jagce! Jangce!” című kötetben sikerült publikálnia is. A kutatók a munkáikban nemcsak felhívták a figyelmet az esetleges problémákra, de határozottan kérték is Pekinget, hogy állítsa le az építkezést, amíg valóban elfogadható tervek nem születnek. Az könyv természetesen semmilyen eredményt nem tudott elérni, kivéve Csing bebörtönzését4, az összes megjelent írás betiltását és a szerzők hatékony elhallgattatását a témában.
  A Párt szava szent, a gátnak tehát meg kellett épülnie, méghozzá úgy, ahogy eredetileg megtervezték. Az első probléma pedig pont ebből adódik. A Három Szurdok Gát árvízvédelmi kapacitása hivatalosan 22 milliárd köbméter, ami a szakértők szerint közel sem elég nagy, hisz például az 1981-es árvízkor közel 250 milliárd köbméter többlethozammal zúdult rá a Jangce Vuhan-ra és a többi partmenti nagyvárosra, ami ellen ez a gát sem tehetett volna semmit. A második probléma az, hogy amint utólag kiderült, a 22 milliárdos számítás is hibás, a valós árvízvédelmi kapacitás ennél jelentősen kevesebb lehet. Ezzel a ténnyel pedig a KKP teljes mértékben tisztában volt még jóval a projekt befejezése előtt is, de persze máig nem hajlandóak beismerni a tévedést. Ahogy Kuo Sujen, az építkezés bizottságának alelnöke fogalmazott az egyik kiszivárgott jegyzőkönyv5 alapján: „És ne felejtsék el, ennek soha, de soha nem szabad kitudódnia…”
  Mi történik tehát, ha a ’81-eshez hasonló, valóban nagy áradással kell a gátnak megküzdenie, amire felépülte óta még nem volt példa, de valójában bármikor bekövetkezhet? Azt gondolnánk, hogy bármekkora gát is jobb, mintha semmi nem állna a víz útjába. Nos, ahogy az elismert geológus, Fan Hsziao elmagyarázta6, ez közel sem ilyen egyszerű. Először is a gát napok alatt eléri a maximális kapacitását, és 175 méter magasságig nő meg a vízszint. Ekkor, ha az operátorok helyesen járnak el, akkor újra meg kell nyitniuk a gátat, és a lehető legnagyobb sebességgel engedni ki a vizet. A baj ott van, hogy a hatalmas (több, mint ezer négyzetkilométeres) tóban felgyűlő víz kinetikus energiája így sokkal nagyobb, mintha gát nélkül haladna végig a területen, így a nyomás miatt folyó a sebessége megnő és óriási árhullámokat produkálhat a gáttól többszáz kilométerre is. Negyven éve csak 30 ezer halálos áldozattal járt az árvíz, részben azért, mert a sziklafal természetesen kialakult bemélyedései lelassították és feltartóztatták a folyót a Három Szurdokban. A szurdokok helyét most viszont átvette a víztározó, így azok védelmi funkciója semmissé vált.
  Félve következményektől viszont az operátorok úgy is dönthetnek, hogy lassabban engedik ki a vizet, és engedik a gátat tovább telni. Minden független szakértő egyetért azzal, hogy a gát csak 175 métert bír el biztonságosan, viszont ugyanaz a „hibás” jelentés, amely elszámolta az árvízvédelmi kapacitást is, kijelentette, hogy szükség esetén a terhelést 180 méterig is lehetne emelni." .....

  https://danubeinstitute.blog.hu/2020/07/06/repedeznek_kina_csernobiljanak_falai


  100 ezer embert kellett kitelepíteni Kínában az áradó Jangce miatt
  ... "A mostanihoz hasonló áradások kezelésére épített Három-szurdok-gát vízerőműnél szerdán, annak 2008-as átadása óta még nemlátott, rekord vízmennyiségre számítanak. A biztonsági szintnél már egy hónapja 10 méterrel magasabb a duzzasztógát vízállása."

  https://hvg.hu/vilag/20200819_jangce_aradas
   
  Pogány and tindalos like this.
 6. zolkas

  zolkas Well-Known Member

 7. Python

  Python Well-Known Member

  Az Egyesült Államok három kétoldalú megállapodást is felfüggesztett Hongkonggal: a szökevényekre és az elítéltekre vonatkozó kiadatási egyezményeket, valamint a nemzetközi hajózásból származó jövedelmek adójának kölcsönös szabályozásáról szóló megállapodást.
  Amerika felfüggesztette a kiadatási egyezményét Hongkonggal
   
  Pogány likes this.
 8. Nemerson

  Nemerson Well-Known Member

  A film 2015-ben készült: A közelgő háború Kína ellen
   
 9. kacsacsor

  kacsacsor Well-Known Member

  Egy amcsi U-2 felderítő gép berepült egy, a kínaiak által zártnak minősített térségbe, ahol éles lőgyakorlat folyik.
   
  fishbed and antigonosz like this.
 10. zolkas

  zolkas Well-Known Member

 11. boki

  boki Well-Known Member

 12. kacsacsor

  kacsacsor Well-Known Member

  A 2 kilőtt rakéta a NOTAM-ban jelezve volt.
   
  fishbed likes this.
 13. kacsacsor

  kacsacsor Well-Known Member

  Kínai erők elzavartak egy US hadihajót a Paracel-szigetek körzetében. (erre szólt a NOTAM).
   
  fishbed likes this.
 14. blogen

  blogen Well-Known Member

  [​IMG]

  Akármiről is ábrándoznak a 444 wokeidiótái, kábé az fog történni, mint az előző hidegháborúban. Az anyagi javak tekintetében a szocialista USA fölé kerekedő kapitalista Kína egyszerűen az abszolút gazdasági fölényéből adódóan megrogyasztja a döglödő marxista Egyesült Államokat és magától érthetődő módon veszi át tőle a világ első számú szuperhatalmának szerepét, míg az USA egy emberöltőn belül már lehet úgy fog kinézni, mint a volt Szovjetúnió a kilencvenes években!
   
 15. Roni

  Roni Well-Known Member


  Elég kicsi az esély, a jenki szét szankciózza kínát .
   
 16. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  Vicces ott az a koreai zászló.
  Moon köztudottan kína barát, liberális és masszívan vádolják azzal, hogy a marxista tanok közel állnak hozzá.

  Na de majd az ellenzék. A konzervatívok majd!!!
  Nézzük csak kik voltak pekingben a PLA felvonuláson.
  [​IMG]
  A bal szélen Joo Hoyeong az ellenzék vezére.
   
  fip7 likes this.
 17. blogen

  blogen Well-Known Member

  És? A kínai gazdaság töredéke az amerikai export. A koronavíruson kipróbálták milyen az, ha többet vesztenek és működnek flottul! Max nem kereskednek az USA-val. Érvágás lesz, de nem kell nagyon átstrukturálniuk a terveiket!
   
 18. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  USA <> csakUSA, hanem nyugati világ. Ha USA azt mondja kína is terrorállam mint észak korea akkor így járás van. Kb 10 ország tud vele kereskedni és ennyi.
  Ha valaki megteszi rajtaütnek a hajón, ledobják a swiftről, zárolják a pénzeit, teljes tiltólistára teszik.
  Az USA nem csak a rephordozóival uralkodik.
   
 19. blogen

  blogen Well-Known Member

  Az USA egyre jobban elszigeteli magát a világgazdaságtól a kereskedelmi háborúival, ugyanis ha szankciókkal csökkenti az importját, akkor az arra válaszul bevezetett USA ellenes szankciók gyakorlatilag megszüntetik a létező amerikai exportot. Pontosabban a hadiiparira limitálják bizonyos szükségből. Szovjetúnió 2-t csinál a kereskedelmi háború az USA helyzetéből a világgazdaságban! Azzal a különbséggel, hogy alapvetően öneállátó lehet ellentétben a SZU-val, de a kereskedelmi háború végkifejlete az amerikai export halála lesz, míg a világ megtanulja, hogy az USA nélkül is működik a világgazdaság, ami meg a dollár halála lesz, azé a dolláré, amiről tudjuk, hogy az elmúlt pár évben olyan szinten lett nyakló nélkül kibocsájtva, hogy már senki nem hisz a hosszú távú fennmaradásában. Öt éve nyugodtan ültünk és modtuk, hogy az USA világhatalmi szerepe predesztinálja erre a dollárt, ma azt látjuk, hogy az USA olyan súlyos defenzívában van, hogy onnan már csak a lejtő van. A demokraták a szocialista öngyilkosság révén a társadalmi káosz és gazdasági összeomlás együttesével a gyors halált, míg Trump a kereskedelmi háborúk révén a drasztikus, de nem végzetes visszaesés, de a szuperhatalmi szerep finanszírozhatatlansága és nagyhatalmi szerepbe visszasüllyedés felé mutató utat járják és igazából nincs más utuk, csak a kényszer.

  A dollár meg fog semmisülni, mint pénz. Vele együtt vagy százmillió amerikai veszti el a nyugdíját, minden megtakarítását (következmény a kelet-európai stílusú nyugdíjrendszer bevezetése lehet, ahol az aktívak fizetnek valamit a passzív időseknek), brutális munkanélküliség, teljes reményvesztettség, majd lassú, posztszovjet stílusú kilábalás valami autokratikus vezetővel az élen. A liberalizmus és a ma ismert demokrácia és jogállam mindenképp maradéktalanul megsemmisül, az USA katonai ereje a mostani töredékére redukálódik annak finanszírozhatatlansága miatt.

  Innen már nincs kiút, nincs egy jó lapjuk és az asztalon lévő pakliban sincs, mert az összes többi szereplőnél vannak ezek a lapok. Ott baszták el, hogy a dollárt nyakló nékül kezdték kibocsájtani, mert végül elhitték, hogy bármit megtehetnek, pedig okosan, szigorú mértékkel túlköltekezhettek volna, de ennek így már biztosan nincs semmilyen jövője. Menthetetlenül elbukik az amerikai szuperhatalmiság a dollárral együtt.

  Kínát ez pedig nem érinti drasztikusan. Kína egyetlen puskalövés nélkül lesz szuperhatalom.
   
  antigonosz, Morishima and svajcibeka like this.
 20. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Egészen jó cikk. Nincs ezzel semmi baj.
   

Ezen oldal megosztása