1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Közép-/Kelet-Európa

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - dalost által indítva @ 2012. október 13..

 1. fip7

  fip7 Well-Known Member

  Amúgy nem értem mit szarakodtok itt Beta-val. Én már régen rájöttem, hogy egy alternatív valóságban él, és véletlenül a mi valóságunkba írogat. (hiba a mátrixban)
  Mi az Alfa dimenzió valóságában élünk ahol az álballib csődbe vitte az országot, ő meg a Beta dimenzió valóságában él, ahol már X éve fidesz diktatúra van és a jóságos ballib kénytelen náluk földalatti mozgalomként tevékenykedni, várva a felszabadulást :)

  Szóval így a vitának én nem sok értelmét látom...
   
 2. emel

  emel Well-Known Member

  Viszont véleményszabadság van - ebben a csúnya diktatúrában!! :)
   
 3. notaricon

  notaricon Well-Known Member

  Ebben az országban ma bárkiről, bármiről bármit (persze rágalmazni és (zsidó)holokauszttagadni itt se lehet büntetlenül) le lehet írni, és annak az ellenkezőjét is, mégsem visznek el a sittre, vagy bírságolnak meg.
  Ellentétben az olyan liberális demokráciákkal, mint pl. Németország.
  Amíg ez így van, addig diktatúrázni, meg leválthatatlanozni eléggé nagy ostobaságra vagy jól fizetett bérkommentelőre vall.
   
 4. phaidros

  phaidros Well-Known Member

  http://nol.hu/kulfold/orizetbe-vettek-ket-magyart-a-sky-news-hamis-riportja-miatt-1627423
  <i>"A román szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség (DIICOT) csütörtök este őrizetbe vette Pántics Attila-Csabát, Pántics Leventét és Szanto Aurelian-Mihait, akik a brit Sky News televízió vasárnap sugárzott riportjában álarcosan, a nyugat-európai terroristákat fegyverekkel ellátó banda tagjaként jelentek meg. A három erdélyi férfi ellen hamis információk terjesztése, szervezett bűnözői csoport létrehozása, és fegyverrel vagy lőszerrel való visszaélés gyanújával indult vizsgálat – közölte a DIICOT. "</i>
   
 5. silurusglanis

  silurusglanis Well-Known Member

  Mi más lenne, ha nem magyar. Áh, ez kritikán aluli...
   
 6. beta

  beta Well-Known Member

  Mert látja, hogy a bal- és liberális oldal töketlen, korrupt, időnként kifejezetten balfék banda.

  Hát ha szerinted a balliberálisok becsületesek és haladók, akkor lelked rajta...

  Kikkel tettek jót?
   
 7. beta

  beta Well-Known Member

  Az a 15% 49%. A 2% ÁFA meg mindenre rárakódik, több minden drágul. Meg a mindenféle különadók stb mind növelik a megélhetést. Hiába csökkentenek egy adót, ha nincs gazdaságfejlődés, akkor máshonnan kell elvenni, ami vagy a vállalkozásokat akadályozza a fejlődésben, vagy az emberekre plusz teher.
   
 8. beta

  beta Well-Known Member

  Akkor nem kapsz kétszer annyit kézhez.

  Kevés szakmával nem vándorolnak ki. De ez esetben szerinted sem igaz, hogy általában nem vándorolnak ki.

  Legtöbb nem is létezett, csak papíron. Sok a mítosz a rendszerváltás körül.

  Nem vagyok liberális. Nem nehéz kitalálni. Értelmesen érvelek (troll kiesett) és nem szeretem a Fideszt. Vagyis jobboldali vagyok.
   
 9. Eltorro

  Eltorro New Member

  Én meg pogácsa.
   
 10. panoz

  panoz Well-Known Member

  A legrosszabbak akik ezt a rendszert kiszolgaljak, haszonelvezetbol vagy ideologiai okokbol. Az orszag hanyatlik 6 eve az emberek menekuknek a diktatura nyomaszto legkore elol. Aki akar felvonulhat majus elsejen hogy milyen jo neki, csak aki dobbantott az nem fogja elhinni az oszintrseget mogotte.

  Egyszer ennek a partallamnak is vege lesz, akkor kivancsi leszek ki fog egyenes gericcel jarni a mai partkatonak kozul. Tudom hogy nem lesz felelossegre vonas, a rendszer kiszolgalokkal szemben, de a vadlo tekintetek orokke elkiserik oket. Ti ratok is ez var.
   
 11. silurusglanis

  silurusglanis Well-Known Member

  Kikre? Miért?
   
 12. kaktusz

  kaktusz Well-Known Member

  Hát..."öcsém"(hogy egy klasszikust idézzek) neked sem a lábaddal van baj. Orvos látott már?
   
 13. pannonia13

  pannonia13 Member

  Szerb-horvát csörtéről egy pár gondolat:

  http://nagypolitika.hu/2016/08/12/novekvo-feszultseg-horvatorszag-es-szerbia-kozott/
   
 14. rumcajsz

  rumcajsz Well-Known Member

  Hagyjátok már ezt a sok baromságot. Komolyan mondom, ha a sok "jajistenemderettenetesdiktarúbánélekkoldusként" egyesk nem hagyják abba "elrabolom" őket, megkapják egy havi keresetem itt szépszabad Ukrajában, beprotezsálom a jelentkezőket a KISZO-hoz ( a főszerkesztő úgyis utálja OV-t, megértik majd egymást és nem fognak veszekedni egymással ellentétben egy magamfajta Tiborccal) és éljenek meg. Tapasztalják meg a véleményszabadságot, a jólétet, a demokráciát, a szivárványos felvonulásokat, a sokszínűség mázával lekent barna pestist, szóval mindazt amit a kis nagyondemokratikus, jobrabalra-liberáris haverjaik a nyakunkba b..tak két éve. Fél év után megengedem hogy revideálják a véleményeket.
  És igen én csípem a FIDESZT mert kaptam tőlük sok mindent. Legfőképp állampolgárságot ami megbecsülést és törvényes munkalehetőséget (nem kell szüreteléskor futni a NAV elől mert a haverom bejelent mg.-i idénymunkásnak egy hétre) jelent. Nem vagyok hülye, tudom, hogy milliárdok csorognak saját zsebekbe. A holdudvar egyik másik tagjáról tudnék "szépeket" mesélni, mert egykét protokoll-vadászaton ott voltam és se vak se süket nem vagyok viszont tudok hallgatni. Ellenben itt is milliárdok csorogna saját zsebbe és nyomorog a nép. Nálatok meg egy koldus több pénzből gazdálkodik mint szegény anyám, aki 38 év pedagógusi munkaviszonnyal 1300 hrivnya (kb 15-16 ezer FT) nyugdíjat kap és a blogen meg panoz félék miatt nem igényel magyar nyugdíjat(van lakcíme, hiszen a húgom még az ántivilágban vagyis 15 éve kivándorolt)mert nem akar senkinek terhére lenni. Szóval a My fair Lady után szabadon "Istenkém, te ott fenn a mennyekben ne egy férfit (szexben hagyománytisztelő vagyok) hanem egy Diktátort küldj a készletből". Olyat aki dörzsölt mint Putyin, elhivatott mint Nagy Péter, zseniális taktikus és államszervező mint a macedon Alexandrosz és lehetőleg magyar.
   
 15. blogen

  blogen Well-Known Member

  Miért is?

  Amúgy megjegyzem, hogy nálunk a hajléktalanok egy heterogén társadalmi csoport igen eltérő jövedelmi viszonyokkal, aminek a csúcsán a ingatlanvagyonnal nem rendelkező, jövedelmüket ötven-hatvanmilliós kedvezményes hiteleik törlesztésére fordító országgyűlési képviselők, alján meg minden bizonnyal a habitusa alapján a maga közegében már integrálódott alkoholista és talán dizájnerdrogos néger hajléktalan típusa található:

  [​IMG]

  Ez utóbbi jövedelmi viszonyairól elképzelésem sincs a migránsoktól Európán belül kiemelkedően idegenkedő magyar közegben.
   
 16. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Mesterem, én pl. egyenes gerinccel tudok járni, soha semmi rosszat nem tettem a hazámnak, de tudtommal más embernek sem. A dolgomat teszem, a tőlem telhető legjobban, és csináltam ezt mindig, és tervezem is, attól függetlenül, hogy épp milyen kormány van. Az hogy a véleményem nem egyezik meg a tieddel arról, hogy a bal-lib vonal jobb lenne mint a mostaniak, meg ne keverjük már az egyenes gerinchez.
   
 17. karpatalja

  karpatalja Well-Known Member

  Ezek idióták! Most mehetek romcsiba. Remélem tanulnak belőle:D
   
 18. szuvorov

  szuvorov Well-Known Member

  Ezek idióták! Most mehetek romcsiba. Remélem tanulnak belőle:D</blockquote>


  Hát itt két lehetőség van:

  1. Tényleg tudták hogy kamu a riport és majd úgy adják le mint valódit (ha egy csepp eszük van tagadják bőszen)

  2. Átba@szták őket.
  Ők azt nyilatkozták hogy a Sky a dokumentumfilmjéhez venne fel illusztrációs anyagot (ilyen van, pl. a Nat geo-n amikor eljátszanak egy jelenetett a dokumentumfilmben) , ők eljátszák a fegyverkereskedőket, megkapják érte a pénzt és a riportfilmben meg kiírják hogy a jelenet illusztráció.

  Úgy tudom, hogy a román ügyészség is a második verziót fogadta el.

  Sajnos ezzel az ostoba lépéssel a Sky News megint a magyarellenes érzelmek felkorbácsolását érte el az amúgy is nacionalista Romániában.
   
 19. fip7

  fip7 Well-Known Member

  Ha már Közép-Európa, itt vannak az 1 főre eső GDP adatok.
  https://www.ksh.hu/docs/hun/eurostat_tablak/tabl/tsdec100.html
   
 20. Eltorro

  Eltorro New Member

  „Menetjegyük van, csendben ülnek vagy járkálnak a vasúti kocsikban, milyen jogcímen tessékeljük le őket? Egyébként még jobb is, ha itt vannak. Tudja, elég gyakran a Poprád és Késmárk közötti késő éjjeli járaton teljesítek szolgálatot, amelyen jórészt diszkókból hazafele támolygó drogos fiatalok, részeg melósok dőzsölnek, többnyire érvényes jegy nélkül. Vasúti rendőrrel itt elég régen nem találkoztam, jómagam ezért a mozdonyvezető kabinjába húzódom, s rettegve várom, hogy baj nélkül megérkezzünk a végállomásra. Amióta azonban itt vannak ezek a kopasz legények, főleg a romák meghunyászkodnak"

  http://nol.hu/kulfold/borfejuek-vettek-at-a-hatalmat-a-vonatokon-es-azt-csinalnak-amit-akarnak-1627773

  Kommentek közt egyből megy a mosdatás:

   

Ezen oldal megosztása