1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Közép-/Kelet-Európa

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - dalost által indítva @ 2012. október 13..

 1. HAndrás

  HAndrás Active Member

  Az megvan h NATO tagok vagyunk?
   
  ladagrant likes this.
 2. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  Megvan.
   
 3. ladagrant

  ladagrant Active Member

  Én épp ellenkezőleg látom, egy itt létesítendő amerikai bázissal pont hogy lekerülnénk a megszállandó országok listájáról. Azt várom a bázistól hogy az amerikai hírszerzés emberei is aktívabbak lesznek Budapesten, ezáltal kényelmetlenné téve a nem kívánatos külföldi hatóságok ténykedését, akik az utóbbi 9 évben tábort vertek a mieink gondatlansága miatt.
   
 4. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  Naív vagy, ha azt hiszed, hogy valaki akkor hagy majd békén, ha életveszélyesen megfenyegeted.
   
  blitzkrieg, plushun, Sniper and 4 others like this.
 5. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  Az amerikai hírszerzés emberei meg majd remekül fognak csevegni orosz kollégáikkal, amikor majd Paksot építi a Roszatom és a GE.
   
 6. kiskrumpli

  kiskrumpli Well-Known Member

  Nyugi, csak arra megy ki a játék hogy Kecskemétről támadjuk az amerikaiakkal együttműködve a Romániáról leszakadó Erdélyt , ugye hóbagoly?
   
 7. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Akkor lesz majd csak jó világ, ha nálunk azokat fogják basztatni az amerikaiak, akiket a mieink nem bántanának. Az tényleg jó nyugodt világot hozhat ide nekünk, de hirtelen. Azt azért gondolom világos még neked is, hogy az egy többszereplős móka lesz ha beindul a játék, és pl. alvilági leszámolássorozatnak is kinézhet, mikor majd emberek durrognak el a belvárosban az autóikban pl...

  Én a nyugalmat jobban szeretem azért az ilyesminél.
   
  antigonosz likes this.
 8. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  Akár. Az amerikaiaknak és az oroszoknak is voltaképpen mindegy, hogyan rajzolódnak újra Közép-Kelet-Európa határai, miközben az USA odaajándékozza a régiót az oroszoknak.
   
 9. kiskrumpli

  kiskrumpli Well-Known Member

  Végülis , olyan magabiztosan tárgyalgatnak Orbánék az amerikaiakkal és Putyinékkal is , hátha megvannak már a háttéralkuk :D
   
  antigonosz and baltic like this.
 10. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  Remélem, hogy így van.
   
  baltic likes this.
 11. boki

  boki Well-Known Member

  Akkor jogállam egy állam, ha azt csinálja az adott ország amit a jenkik diktálnak. Ilyen egyszerü. Nem tudom tanult-e (végzett-e)valaki diplomácia(nemzetközi kapcsolatok) szakon, de az amerikai diplomácia nem ismeri a kompromisszum fogalmat. Letsznek eléd egy listát, hogy ezt és ezt így akarják különben ez és ez lesz. Itt fenygetéseket, zsarolásokat, szankciókat kell érteni. Jelenleg 70 országgal szemben alkalmaznak szankciókat . Sokáig nem mehet ez így...
   
 12. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  Azt ne felejtsétek el, hogy az amerikaiaknak már Kína a nagyobb mumus. Mi azt tudjuk ajánlani az amerikaiaknak, hogy elhúzzuk Oroszországot Kína mellől, és úgy alakítjuk az orosz politikát, hogy az az USA-nak is jó legyen (visszaállítjuk a kétpólusú világrendet). Miért mi, Magyarország? Azért, mert mi értünk mind az amerikaiak, mind az oroszok nyelvén. De ahhoz, hogy ezt megtehessük, át kell hogy helyezzék Közép-Kelet-Európát (benne Magyarországot) az orosz blokkba, mert csak belülről tudjuk befolyásolni az eurázsiai birodalompolitikát :) Az amerikaiak már látják Orbán kimagasló teljesítményét az EU bomlasztásában, és már dörzsölik a kezüket, hogy mi lesz ha ... :D
   
  dragonette and baltic like this.
 13. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Na azért ez nem volt mindíg így. Obama kultúr ember volt a mostanihoz képest, Kerry is egy profi diplomata. Ő pl. jól kijött Lavrovval is.
   
 14. boki

  boki Well-Known Member

  Nem egészen. Kerry sosem volt diplomata.
   
 15. megazez

  megazez Well-Known Member

  A francia gumibot most jogállamiság vagy éppen diktatúra? Mert azt tuti a bőrükön érzik a sárga mellényesek :)
   
 16. notaricon

  notaricon Well-Known Member

  Nagyon sokáig számoltam, mire ezt a kommentet írni kezdtem, hogy ne csak b betűs szavak legyenek benne.
  Ha itt bázis létesül, akkor konkrétan meg vagyunk szállva. Vagy gondolod, hogy ha a kormány úgy dönt, hogy már nem kell ide az USA bázis, akkor azok fogják a kis cókmókjukat és első szóra hazasietnek?
  Tudod mi lenne? Másnap a New York Times címlapján öles betűkkel ott lenne, hogy Magyarországon ismét felütötte a fejét a diktatúra legdurvább formája és a törvényesen megválaszott kormány helyett mostantól az USA teszem azt Hadházy Ákost, vagy Fekete Győr Andrást tekinti ideiglenes miniszterelnöknek.
  Az aki magyar emberként az amerikai hírszerzés embereit Budapesten akarja látni, az konkrétan egy kollaboráns hazaáruló gerinctelen gazember.

  Mikor fogtok már eljutni oda, hogy Magyarország egy önálló entitás, nem csicskása vagy szolgája senkinek. Nyilván kicsik vagyunk a nagyhatalmakhoz képest, de ez nem jelenti szükségszerűen azt, hogy szolgamódra kellene viselkednünk, gondolkodnunk.

  Amit ti képviseltek az Kun Béla, meg Rákosi szellemiségének egy sajátosan kisívű, de jól tetten érhető továbbvitele.
   
 17. megazez

  megazez Well-Known Member

 18. KoviUbi

  KoviUbi Well-Known Member

  Egy magyarországi bázis ugyanúgy szaporítaná az orosz hírszerzést is, vagy szerinted megijednek és hazamennek az oroszok?
  Pont akkor van értelme az ittlétüknek, ha van miről hírt szerezni.Egy amerikai bázis pont ilyen.
  Arra jó egy amerikai bázis, hogy felkerüljünk arra a térképre, amiről lekerülni jó.Ugyanez volt igaz akkor is, amikor itt voltak a szovjetek, csak akkor a világ másik fele rakott térképre.
   
  blitzkrieg, gergo55, tindalos and 6 others like this.
 19. gioo

  gioo Well-Known Member

  Azok is haza és nemzet árulók voltak ő is az nincs ebben semmi újdonság.
   
 20. Premortem

  Premortem Well-Known Member

  Valamiért rátaláltam erre az idézetre:
  "az ulti, ami arról szól, hogy ha valamit akarsz csinálni, akkor neked egyedül meg kell küzdened két másik emberrel, akik összefognak veled szemben, hogy ne sikerüljön, amit akarsz, ez sok mindent elárul rólunk"
  Szóval meleg a pite, de partiban vagyunk :)
   

Ezen oldal megosztása