1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Közép-/Kelet-Európa

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - dalost által indítva @ 2012. október 13..

 1. Python

  Python Well-Known Member

 2. szuvorov

  szuvorov Well-Known Member

 3. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  CSEPURIN: OROSZORSZÁG NEM FOG ALKUDOZNI A NYUGATTAL KOSZOVÓ KAPCSÁN
  Szabad Magyar Szó | 2019. június 23. 15:30 | Koszovó-dosszié, Közélet, Külpolitika, Szerbia (cikk)

  https://szabadmagyarszo.com/2019/06...em-fog-alkudozni-a-nyugattal-koszovo-kapcsan/

  "Oroszország készen áll segíteni Szerbiát abban a mértékben amelyben Belgrád ezt kérvényezi – jelentette ki 7 éves megbízatásának végén Alekszandr Csepurin orosz nagykövet, adta hírül a Vajdasági RTV.

  A diplomata kiemelte, hogy mindkét ország gazdasága jól teljesít és rámutatott, hogy Aleksandar Vučić elnök nagyban hozzájárult a kétoldalú kapcsolatok fejlesztéséhez. Belgrád tisztában van vele, hogy a Moszkvával való stratégiai együttműködés Szerbia érdekeit szolgálja – tette hozzá.

  Csepurin hangsúlyozta, hogy Oroszország a Nyugattal soha nem fog alkudozásba bocsátkozni Koszovó kapcsán. Az ezzel kapcsolatos politikát Belgrád határozza meg, Moszkva pedig támogatni fogja ebben. Kiemelte, hogy a kérdést továbbra is az érvényes ENSZ-határozat alapján kell kezelni. A nagykövet arra is emlékeztetett, hogy a katonai együttműködés hozzájárult Szerbia védelmi képességeinek erősödéséhez. Arra is kitért, hogy számos közös infrastrukturális projektum valósul meg, de számos téren nincsenek kellőképpen kihasználva a gazdasági együttműködési lehetőségek.

  Csepurin annak az elvárásának adott hangot, miszerint októberben Szocsiban aláírásra kerül a Szerbia és az Eurázsiai Gazdasági Unió közötti szabadkereskedelmi megállapodás."

  [​IMG]
   
 4. papajoe

  papajoe Well-Known Member


  Nem jönnek a natoba,euba?
   
 5. tonyo

  tonyo Well-Known Member

  Euba igen, vagy legalábbis jó esélyel. De az is kb 4-6 év még. Natoba nem igen. A hadiparuk ép most kezd éledezni megint. Egy nato tagság betenne neki. Plusz a szerbek már korábban kijelentették semmi kép se max együttműkődés szintjén. Ha az érdekeik ősszeegyeztethettő.
   
  svajcibeka likes this.
 6. szuvorov

  szuvorov Well-Known Member

 7. BiancoGasto

  BiancoGasto Well-Known Member

  Elzárkózás. Édes jó Istenem. Vágom,hogy a szavazók által könnyen emészthető paneleket kell pufogtatni, ez minden politikai entitás sajátja,de könyörgöm legyen valami alapja,amire hivatkozni lehet,fel lehet mutatni,hogy látjátok feleim,erről pofàzok. ELZÁRKÓZÁS...besült az agyam.
  És főleg ezzel a szenvedő Szűz Mária hanggal...nyinyinyi nyinyi nyi. Befordultam vazze! :(
   
  b4l4g3 and Littlejohn like this.
 8. szuvorov

  szuvorov Well-Known Member

 9. Panzerfaust

  Panzerfaust Well-Known Member

  Azért az érdekelne, pl Kína, Oo, India, hogy csak a legnagyobbakat említsük, mikor koldultak Budapesten - inkább mi -
  és mikor fenyegették meg Mo-t.
  Köpködés és anyázás a naccságos EU-ból jön kizárólagos jelleggel. Főleg mióta nem a nekik tetsző gárda ül a parlamentben zömében.
   
 10. plushun

  plushun Well-Known Member

   
 11. Panzerfaust

  Panzerfaust Well-Known Member

  Taps.
  https://pestisracok.hu/zold-furtok-a-rogon-az-unio-bitang-jo-embargojanak-eredmenye/

  Az embargó esetében érdemes rámutatni arra a képmutató magatartásra, amit több nagyhatalomra, leginkább Németországra jellemző. Mert míg az uniós tagországokra a bizottságon keresztül ráerőltetik a politikai zsarolás eszközét, azaz az embargót, addig a saját kereskedelmükben igyekezek megkerülni minden szabályt. Szerintük politikai vitát lehet folytatni, de üzletelni sem bűn Putyinnal – legalábbis nekik. Nekünk nem! Beszédes adat, hogy az elmúlt három évben folyamatosan nőtt a német-orosz kereskedelem mértéke. (2017-ben a német kivitel 24,1 milliárd euró volt, ami 21 százalékkal felülmúlta a 2016-ban regisztrált 21,5 milliárd eurós német exportot, ami már megközelítette az embargó előtti számokat.)
   
  gergo55, fip7, blitzkrieg and 2 others like this.
 12. papajoe

  papajoe Well-Known Member  Ráadásul meg is lepődtem ám!:D:D
  A yenkik is úgy értik a szankciókat,hogy rájuk az nem vonatkozik.:D:D
   
  fip7, blitzkrieg and vilmoci like this.
 13. HAndrás

  HAndrás Well-Known Member

  Arra azért adhattak volna valami adatot, a "szankciók" előtt mennyi bort exportáltunk az oroszok felé!
   
 14. blitzkrieg

  blitzkrieg Well-Known Member

  Ezt a zöldszüretet nem értem.
  Mi értelme van leszedni még zölden a szőlőt? Miért nem hagyják megérni és adják el olcsóbban? Ha olcsóbb a szőlő, több fogy belőle.
   
 15. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  Ugyanazokat a hazugságokat ismételgetitek évek óta, de hiába ismétlitek el ezerszer is, akkor sem lesz igaz.

  Németországra is ugyanúgy vonatkoznak a szankciók mint ránk és ők is betartják, még egyetlen egyszer sem szegték meg. A nem szankcionált termékekkel annyit kereskedhetnek amennyit akarnak, ugyanúgy ahogy mi is. Mi is vígan kereskedünk velük, atomerőművet építünk velük, ideengedjük a bankukat és nem tiltja meg nekünk senki, ugyanígy Németországnak sem lehet megtiltani, hogy a nem szankcionált dolgokkal annyit kereskedjen amennyit akar.

  Az a sokat ismételt szöveg, hogy nekünk tiltanak valamit amit ők viszont megtehetnek nem több mint hitvány hazugság. Aki pedig a szőlősgazdákat siratja annak nem az EU-val van baja, mert az EU nem tiltja a szőlő exportját, nekik Putyinnal van bajuk.
   
 16. blitzkrieg

  blitzkrieg Well-Known Member

  Igen, abban igazad van, hogy mi is kereskedhetünk velük azokon a területeken, amiket nem tiltanak a szankciók.
  Ugyanakkor azt azért valószínűleg még te sem tagadod, hogy a német vállalatok többsége sokkal tőkeerősebb, mint a magyar vállalatok többsége, így az embargók nem egyformán érintenek mindenkit.
  Ha egy erős német vállalat elveszíti a piacai egy részét, akkor max. kisebb lesz a profitja és következő évben máshova terjeszkedik. Viszont egy kisebb magyar vállalkozás simán beleroppanhat abba, ha egyik pillanatról a másikra elveszíti a piacai egy részét.

  Egyébként az egész embargó egy baromság.
  Aki azt elhiszi, hogy Oroszország visszaadja a Krímet emiatt, azt egyszerűen értelmi fogyatékosnak lehet tekinteni.
  Ha az oroszok visszaadnák, rögtön megbukna Putyin a népszerűség vesztés miatt.
  Az orosz-nyugati kapcsolatok meg ugyanúgy a padlón maradnának továbbra is.

  Gyengébbek kedvéért. Nem Krím miatt lett padlón az orosz-nyugati kapcsolat, hanem az ukrán puccs miatt. Krím csak egy orosz válaszlépés volt a puccsra.

  Egyébként meg népek önrendelkezése van vagy nem? A Krímet nagy többségben oroszok lakják, miért ne tartozhatnának oda ahova akarnak?
   
  Gyurma likes this.
 17. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  Alapvető dolgokkal sem vagy tisztában. A szankciók nem a Krím elfoglalása miatt vannak, hanem a kelet-ukrajnai katonai beavatkozás miatt. A szankciók tényleg nem egyformán érintenek minket, de pont fordítva mint ahogy te képzeled, pont a németeket érinti leginkább és minket a legkevésbé. Mi a szankciók nélkül sem exportálnánk fegyvert Oroszországba, a szankciók nélkül sem adnánk hitelt nekik és a szankciók nélkül sem adnánk fejlett olajipari technológiákat, minket az EU-s szankciók egyáltalán nem is érintenek, a németeket annál inkább.

  Ja, és az sem igaz, hogy a Bizottság erőltetné a szankciókat a tagországokra. Az igazság ezzel szemben az, hogy a szankciókról a Tanács, azaz a tagországok döntenek.
   
 18. Masztiff

  Masztiff Well-Known Member

  tonyo likes this.
 19. plushun

  plushun Well-Known Member

  A szankciók nem a Krím elfoglalása miatt vannak? Ez egy elég fura kijelentés volt a részedről. Az egész szankció kirobbanásának alapvető oka a Krím annektálása volt, és igen emiatt IS vannak szankciók. Idézek:
  "In response to the illegal annexation of Crimea and deliberate destabilisation of a neighbouring sovereign country, the EU has imposed restrictive measures against the Russian Federation."

  "The European Union has strongly condemned Russia's illegal annexation of Crimea and does not recognise it."

  Forrás: https://europa.eu/newsroom/highligh...nctions-against-russia-over-ukraine-crisis_en
   
 20. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  A Krím elfoglalása miatt is vannak intézkedések, de ezek nem azonosak azokkal amiket szankcióknak nevezünk. A Krím annektálása miatti intézkedéseket a Krím visszaadásával lehet megszüntetni, a kelet-ukrajnai katonai beavatkozás miatti szankciókat a kelet-ukrajnai katonai beavatkozás befejezésével lehet megszüntetni.
   

Ezen oldal megosztása