1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Közép-/Kelet-Európa

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - dalost által indítva @ 2012. október 13..

 1. tonyo

  tonyo Well-Known Member

  Én azt látom hogy egy európai konfliktus esetén két hatalomnak legfőképp usa és másodsorban kínának az az érdeke hogy az európai balhé elhúzodjon. Mert akárhogy nézem, egy elhúzodó konfliktus esetén többet nyernek rajta mint buknának. Tehát egy európai dzsihád lázadás addig fog tartani míg az egyik vagy másik hatalomnak meg fogja érni. Oroszországot most nem említem. Ő is be fog jelentkezni a jusáért. Szép lassan fokozatosan. Legyünk nyugodtak. Senki nem fog kapkodni a rendcsinálásban.
   
  antigonosz likes this.
 2. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Kajat kapnak az Uniceftol, meg kuldenek a torokok, szaudiak, stb. Porgesd vissza az ido kereket es ird ra a terkepen Sziriara hogy Ausztria, vagy Nyugat EU. Ha meg kevesen lennenek majd mennek az onkentesek meg Erdogan legioi par tobb ezren. Szerintem ki nem hagynanak egy olyan bulit ahol ellehet torolni a nyugati keresztenyseget. Mit irnak az adatok? Hogy a diakok (07-22ev kozt tehat kb az atlag az 15 ev) 40%-a bevandorlo, ezek zome muszlim, ezeknek 20 ev mulva atlag 35 evesen lesz atlag 5 gyerekuk, Hanzi meg akkor nosul meg, az 0, vagy jo esetben 1 kolyke lesz. Tehat 20 ev mulva a 80-85% migrans vs 10-15% susman megall? Sziriaban ha nem dob Putyin mentoovet mar reg kalifatus lenne, Nyugat EU-nak husz ev mulva mar nem fog, de miert is dobna? Plane ha Washington megdemokratizalja kicsit az amugy nagyan szeretett nemet erdekszferat, az az Eu jelenlegi maradekat.
   
 3. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Azok aztan nagyon erosek, szaz eve nem nyertek haborut onalloan.
   
  gergo55 likes this.
 4. HAndrás

  HAndrás Well-Known Member

  Véleményed szerint melyik nyugat európai országnak van a legerősebb/legkevésbé gyenge hadserege ?
   
  zsolti likes this.
 5. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Vakok kozott felszemu a kiraly, vagy hogy mondjak... Milyen relacioban kene nezni? Tud e onalloan tamadni? Hol? Meg tudna-e onalloan vedeni magat? Ki ellen? Talan a brit-francia-svajci-sveed? Talan... Talan...
   
  tonyo likes this.
 6. tonyo

  tonyo Well-Known Member

  Valahogy így:
  -Franciák Nem becsülöm le őket, bármikor képesek lenének még most is egy ütőképes dandárt il dandárokat felállítani. Van még minimális Gal szufla.Függetlenül attól a liberális eszmék csontig hatoltak.
  -Finnek
  -Norvégok
  A két Északi. A Svédek szerintem hanyagolhatóak.
  -Németek hiába a papír nagyság ha harcértékben?
  -Spanyolok talán
  A többi meg ...............
  Itt keleten meg egyértelműen a lengyelek. Pár év és kijelenthető hogy dobogos helyezésű (europai szinten ütőképes,világszinten közepes) hadsereget fognak tudni felállítani. Kérdés vajon ki ellen tuningolják fel őket?
   
 7. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  A ruszkikat szeretnék velük lekötni a románokkal együtt papíron, de a lengyelek a németek szemében is tüskék lesznek. Szóval 2 legyet ütnek az amcsik 1 csapásra.
   
  zsolti likes this.
 8. milagro

  milagro Well-Known Member

  Valószínűleg ez volt az eredeti vonal és emiatt is kellett sajnos idő előtt meghalnia április 6-án!
  A múltkor belinkeltem egy hsz. kapcsán Antonio Bonfini korszakos művét Mátyás királyunkról...
  Abban úgy emlékszem ezzel kapcsolatban is van némi háttérinformáció!
   
 9. milagro

  milagro Well-Known Member

  Szerintem meg gumicsont, terelés, zavarkeltés!
  Szándékosan mindent elkövettek, hogy a fókuszpont meglegyen rajta! (életkor, szőke nő, jogszabály egyénre szabott módosítása, "celeb" lánya stb.)
  Most folyik egyfajta "legenda-építés", ennek része a "liberálédesgető nyilatkozat" is, hogy aztán rátapadjanak mint legyek a légypapírra.
  Aztán kezdődhet a kacskaringó, ha már ülnek a ringlispílen...
  Talán néhány hónap múlva jobban látható lesz, hogy mi volt ezzel a húzással az eredeti cél!
  egyelőre homályos nekem...
   
  ghullaire likes this.
 10. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Egyik sem, a franciák akik szrintem a legerősebbek, a bombákból fogytak ki líbiában napok alatt...
  Jelenleg az EU fogatlan oroszlán.
   
 11. empontipont

  empontipont Well-Known Member

  Lehet, hogy hosszabb távon el kellene kezdenünk gondolkozni a vasfüggöny visszaállításán!
   
  silurusglanis, svajcibeka and gergo55 like this.
 12. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  De Burgenland túloldalán! :)
   
 13. blogen

  blogen Well-Known Member

  Hogy mi! o_O
   
  silurusglanis likes this.
 14. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  A torok meg most is muszlim nem?
   
 15. Loken

  Loken Well-Known Member

  https://m.origo.hu/itthon/20200101-...i-kapcsolatos-helyreallitasaban-erdekelt.html
  "A magyar kormány az Ukrajnával való jószomszédi kapcsolatok helyreállításában érdekelt - hangsúlyozta szerdán Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter arra reagálva, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újévi köszöntőjében Ukrajna nemzeti közösségeinek anyanyelvén, a többi között magyarul is megszólalt."
  Ez a Zelenszkij egy normális, intelligens, pacifista ember, akit a nép juttatott hatalomba. Még Putyinnal is leült tárgyalni. Meg is állapodtak a gáz tranzitról. Jól látja, hogy az országa nem fog előre lépni. Sőt eltűnik a történelem süllyesztőjében ha minden szomszédjával össze van veszve. Okosan látja, hogy az ország több nemzetiségű és nem mindenki szívvel lélekkel ukrán állampolgár. Ezért szakadt el a Krím és ezért van most polgárháború. Nagy a szegénység és az általános elégedetlenség. Erre nem lehet építkezni, ez nem vezet sehova. Talán szeretne egy egészséges társadalmi bázist kiépíteni a reformjaihoz. Tett egy apró gesztust, ami neki nem került semmibe. Viszont előtte egyetlen ostoba, korrupt, nacionalista elnök sem tett. Amit viszont a magyar diplomácia helyesen felismert és lereagált. Talán most majd az enyhülés időszaka jön...
  A kérdés az mennyire gondolja ezt az egészet komolyan, meddig tud ellenálni a korrupciónak és a nacionalisták nyomásának.
   
 16. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Én úgy tudom járnak oda albánok, bosnyákok, koszóvóiak is, ezekkel van a legtöbb baj, neveletlenek, agresszívak. A törökök egy szinttel jobbak náluk, bár abból sem kéne szomszédnak egy sem.
   
  antigonosz likes this.
 17. plushun

  plushun Well-Known Member

  Majd ha visszavonják a nyelvtörvényt és majd ha végre abbahadják a magyar kissebség államilag támogatott vegzálását akkor lehet arról beszélni, hogy a vezetés megváltozott. Addig minden más csak süket duma.
   
 18. Littlejohn

  Littlejohn Well-Known Member

  Szijjártóéknak kellene tenni valami hasonlóan jelképes gesztust. Látszódjék az, hogy az ilyen elemek közelítik egymáshoz a politikai elvárásokat. Tény, hogy Ukrajna hozta a nyelvtörvényt, náluk van a labda, de ha teszünk egy gesztust, hogy "Így is lehetne", akkor elindulhat valami. Jó lenne. Folytatni kellene az ukrán gyerekek és sebesültek itthoni kezelését nemzetiségre tekintet nélkül, és keményen reklámozni ezt. Tudatosítani az ukrán médiában, ha ők is úgy állnak hozzá, velünk csak nyerhetnek. A médiaszereplés a kulcs, apró, de határozott lépésekkel...
   
  alfa74, gergo55 and Loken like this.
 19. tomcat1

  tomcat1 Well-Known Member

  Egy magyar mondatért eldobnátok a kemény kéz politikáját velük szemben?!
  A kárpátoktól keletre csak az erőből értenek (még erőnk nincs).
   
  ghullaire, sandman, fip7 and 14 others like this.
 20. Loken

  Loken Well-Known Member

  Ehhez Zelenszkijnek semmi köze. Nálam egyenlőre tisztalappal indul. Majd meglátjuk meddig jut el az új vezetés. Természetesen fontos kikből áll az új kormány és mennyire az elnök emberei. Reméljük a legjobbakat...
   

Ezen oldal megosztása