1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Közép-/Kelet-Európa

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - dalost által indítva @ 2012. október 13..

 1. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Az a nyugatot nem zavarja, sok ott az elvtars. Kar hogy Szalin megallt Nemetorszag kozepen, akkor most nem lelkesednenek annyira arrafele.
   
  anonim999, Pogány and ravenlord like this.
 2. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Persze hogy kesobb talatak ki hiszen addig nem letezett mig az oroszok ki nem jeloltek a teruletuk szeleit. Az ott lakok tudata persze nem fogadhatta el hogy ok csak szelek, ezert nekik ukrajna ahol eltek az orszagot, a teljes orszaghoz valo tartozast jelentette.
   
  vilmoci, szuvorov and KoviUbi like this.
 3. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Valamit mar tudnak...
   
 4. silversisko

  silversisko Active Member

  Más a bolgár-török kerítés de nem biztos, hogy jobb... sokkal rosszabb helyen van az államhatártól mintegy 1-1,5 km-re bent, a túloldali bolgár oldalon sűrű erdős terület vígan bujkálnak benne a migrik, a kerítésen belül ugyanúgy erdős terület ha átjönnek rajta ugyanúgy bujkálnak benne... Műszaki zárként úgy funkcionál, hogy a lepukkant régi elektromos jelzőrendszer képezi a második vonalat még beljebb de képzeljetek el egy elvadult erdős területet, mit művel az egy bőven 30+ éves dróthálós kerítéssel. A katonai járőröket öreg dobozos ZIL-ekkel UAZ-okkal hordják ki szoliba és dobálják le őket elég rendszertelenül, ha a Frontex nem lenne ott nagyon a Határőrség se tudna a határ mellé lemenni. 4 évig jártam oda, a határnál migránssal nem találkoztam, viszont Szófia tele volt velük, vajh hogy lehet(ett) ez ? A Frontex 1500 fője nem hivatalnok, hanem a tagállamok rendőreiből áll. Ott vannak mindenütt Bulgária, Albánia, sőt a magyar határon is nyomják... Magyarországról is járnak ki jópáran bár itt is nagy a fluktuáció.
  A görög-török ellentét érzékelésére a határnál a szemben lévő őrsök szépen homokzsákolt lőállások vannak a másik fél felé... és görög területről folyamatosan karbantartott harckocsiállásokból hőkameráztuk a török oldalt. Ugyanez van a görög szigeteken is a török partoknál
   
 5. emel

  emel Well-Known Member

  Akkor egy ilyen "okoska" azt is jó lenne ha megértené, mit jelent Belorusszia, eredetiben "Belarusz" neve= Belaja Russzija= Fehér-Oroszország. Nem én találtam ki, most is így hívják őket és ők is magukat!!
   
  fip7 likes this.
 6. milagro

  milagro Well-Known Member

  szuvorov, tindalos, Loken and 5 others like this.
 7. tonyo

  tonyo Well-Known Member

  Ebből is látszik hogy milyen "művelt" trollal áldot meg minket a ........ Legalább kicsit tanulmányozná a 20 századi történelmet. Nem azt amit lefektetnek elé. Hanem a régebbi könyvtárit.
   
  gergo55 likes this.
 8. Pogány

  Pogány Well-Known Member


  https://gyuloltellensegeink.blog.hu/2015/09/12/az_ukranok

  A bevezető szöveg fényében nyilván senki sem számított az amúgy megszokott, régre visszatekintő történelem ok-okozati elemzésünkre. Így a 20. század közepétől, de még inkább 1991-től indítunk. Az ukránokat a lengyelektől elkülönítő határról gondoskodott a nagy Szovjetunió, így már csak az oroszoktól való teljes különbözést kellett megoldaniuk 1991 decembere után. Ezt többek közt azzal fejezték ki, hogy az ukrán nemzeti mozgalom központjának számító, oroszul Lvovnak nevezett nyugat-ukrajnai várost összetéveszthetetlen módon Lviv alakra írták át. Abban az országban, amely önmagát még mindig Lengyelország Oroszországgal szomszédos határvidékének nevezi – lengyelül.
   
  Hegylakó, milagro and Fennek like this.
 9. KoviUbi

  KoviUbi Well-Known Member

  Ezek mennyire lehetnek hiteles adatok?
  Mert azért a románoknál furcsa, hogy az állandó kormányválságok ellenére ennyire pörögnek, nem?
   
 10. Gyurma

  Gyurma Well-Known Member

  Ez már nekem is fel tűnt, de már voltak régebben hírek arról, hogy felfelé kerekittenek a hiányuk miatt.
   
 11. Gyurma

  Gyurma Well-Known Member

  A lufi csak nő hogy elfedik a valóságot, de majd nagyobbat szól ha dúran.:D
   
 12. milagro

  milagro Well-Known Member

  Szerintem nagyjából hiteles azért.
  Viszont ne feledkezz meg arról sem, hogy alsó hangon is 3,5 millió (de inkább több) román ment ki az EU csatlakozás óta
  külföldre, és bizony ezek hazautalásai komoly húzást jelentettek, jelentenek a román gazdaság szolgáltatóiparának, építőiparának is!
  Szóval ennek nem elhanyagolható hatása lehet!
  ..
  itt a GDP szerkezetük:
  https://tradingeconomics.com/romania/gdp-from-agriculture
  https://tradingeconomics.com/romania/gdp-from-construction
  https://tradingeconomics.com/romania/gdp-from-manufacturing
  https://tradingeconomics.com/romania/gdp-from-public-administration
  https://tradingeconomics.com/romania/gdp-from-services
  ..
  A szolgáltatói szektor bővülésük 2007. óta kb. háromszorosára nőtt pl.
   
  Hegylakó likes this.
 13. leplezo

  leplezo Well-Known Member

  Ez az ábra kb rendben van, csak kell mellé nézni, a GDP-arányos államadósság változását.
  Míg Magyarországon ez csökken Romániában most kezdett el komolyabb ütemben nőni.
  Ezzel korrigálva kicsit máshogy festene a sorrend.
  Románia menne a végére, mi meg maradunk elöl, most hülyeséget nem akarok írni, de lehet maradnánk elsők, de az első 3-ban biztos ott vagyunk (Ugyanis csökken a GDP arányosan az adósságunk.)
   
 14. tindalos

  tindalos Well-Known Member

  Úgy tudom tavaly hivatalosan is kérték (tőlünk is) hogy ne használjuk a FOo.-ot hanem a Belorusz-t.
   
  rejsz felügyelő and Fennek like this.
 15. Pogány

  Pogány Well-Known Member

  „most is aktív párbeszédben vannak, merthogy óriási hiba történt, jelesül, hogy nem egyeztettek a zsidó szervezetekkel sem.”
  Forrás: https://kuruc.info/r/2/208296/
   
 16. milagro

  milagro Well-Known Member

  Jó reklámot csinálnak Nyírő Józsefnek és Wass Albertnek!
  Észre sem veszik.
  Szerencsére.
  Nyírőt még nem olvastam eddig, de most már elhatároztam!
  ..
  Remélem majd indítanak olvasási vetélkedőt nemzeti szervezetek jó magas pénzjutalommal!
   
 17. ladagrant

  ladagrant Active Member

  Mar itt tartunk sajnos.

  Krim elrablasakor mar sejteni veltem melyik lesz a kovetkezo bekebelezendo orszag: Belorusszia. Ahogy mindenki tagadta 10 eve hogy ezek az o..k nem azok az o..k, Putyin egy bekegalamb, ugy valt a mai russzofil folklor reszeve hogy Krim sose volt az ukranoke.

  Jott a fogadkozas hogy nem lesz tobb ilyen mert az o..k a beke nagykovetei. Erre tessek kuszik egyre jobban a szurkeallomanyokba a russzofil beszedbe hogy Belorusszianak nincs joga letezni, mert O...g resze volt mindig is.

  Amint megtortenik az anschluss, a hangadok elkezdenek majd mindenkit tulharsogni hogy az o..k a beke kovetei es nincs itt semmi latnivalo.

  Kedves emel es a tarsainak megigerhetem hogy aktivan piros lapot fogok mutatni minden egyes Belorusszia elrablasat meltato tenykedesnel, mert ennyit minden szerencsetlen szabad nep megerdemel.

  Amikor mindenkit elvisznek es csendben maradok akkor amikor a Magyarorszagert jonnek el az o..k akkor mar nem lesz ki szot emeljen.
   
 18. emel

  emel Well-Known Member

  A Krím melyik elrablására gondolsz? Mikor az oroszok kiűzték onnan a törököket (ha ez nem tetszik Budára is visszahívhatod őket Erdogannal az élükön), vagy mikor a Szú. felbomlásakor Ukrajna a demokrácia és önrendelkezés megcsúfolásával, egy kommunista diktátori döntésre hivatkozva tette rá a kezét a Krímre és más kisebbségi területekre - ahol többségben vannak a kisebbségek?!!
  Másrészt jó lenne ha nem hazudoznál itt összevissza!! Próbáld már idézni, mikor írtam itt olyant hogy
  - Putyin békegalamb,
  - Belorussziát be kellene kebelezni bárkinek
  - az oroszok a béke nagykövetei
  - Belorussziának nincs joga létezni (szerintem még Ukrajnának is joga van létezni - ott ahol a lakosság Ukrajnához akar tartozni: tudod, demokrácia, önrendelkezés ha még nem hallottál volna ezekről az elavult dolgokról
  - nem lesz ilyen több
  - ők a béke nagykövetei (kikről is van szó?), stb.
  Közben meg nem zavar téged, hogy a NATO a kőkorszakba bombázta vissza Líbiát (milyen jó is azóta az ott élőknek!), Törökország időnként átbombáz Irakba, hódító háborút folytat Szíriában és török csapatok jelentek meg Líbiában is, az USA olyan országoknak szállít fegyvereket, akik tömegvérengzést rendeztek egyik szomszédjukban a tüntető civilek között, a másik amerikai fegyverekkel szerelte fel az ISIS-t, háborút folytat másik szomszédja ellen, és ha egy újságírónak ez nem tetszik azt a nagykövetségen gyilkolják le és trancsírozzák fel láncfűrésszel, esetleg ha még otthon van akkor "kulturáltabb megoldásként" a nyílt utcán kövezik meg vagy nyakazzák le! Ezek ellen még egy szót se vesztegettél, neked ezek szerint "ez belefér", esetleg még talán tetszik is?!! Akkor miért vagy annyira felháborodva (ha köpködsz az egyik nagyhatalom tetteire miért vagy elnéző a többivel), ilyenek a világpolitikában a nagyhatalmi játszmák, üdv a Föld nevű bolygón ...
   
 19. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  Először is Belarusz, mert a Belarusszia név - a nyugatosok szerint - sértő a belaruszok számára, mert benne van, hogy russzia. Ez olyan, mint a Georgia meg a Grúzia. Ezt igazán tudhatnád ;)
  Másrészt, Belarusz egy még inkább sohasemvolt ország, mint Ukrajna.
  Harmadrészt, de nagyon rossz lesz Belarusznak, ha Oroszországgal egyesül: oroszok egyesülnek oroszokkal.
  És végül: olyan szép amikor az oroszok érdekeit véded - az oroszokkal szemben ;)
   
  Loken likes this.
 20. papajoe

  papajoe Well-Known Member  Azért még van némi erkolcs, meg becsulet nyugat on, legalább nem merénylik meg a követett, aki a béketárhyalásra ment onként, fegyvertelenul!
  Ja de....
  :)
   

Ezen oldal megosztása