1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Közép-/Kelet-Európa

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - dalost által indítva @ 2012. október 13..

 1. papajoe

  papajoe Well-Known Member

  Megvan még a keleti tábonok ~75évvel ezelott, tárgyalni akart Budapest határánál?
  Talán még áll a szobra is, álljon is.
   
 2. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

 3. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  Nem akart tárgyalni. Se Hitler se Sztálin nem akart tárgyalni, Sztálin siettette is az ostromot Malinovszkijnál, akinek semmilyen felhatalmazása nem volt tárgyalni, neki támadnia kellett. Az ostrom után a 40.000 katona mellé begyűjtött még 100.000 civilt is hadifogolynak, nekik se volt tárgyalásuk.
   
 4. papajoe

  papajoe Well-Known Member  Arcpirító amit megengedsz magadnak.

  https://hu.wikipedia.org/wiki/Ilja_Afanaszjevics_Osztapenko
   
  arcas and gergo55 like this.
 5. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  A te csúsztatásaid és a tudatlanságod az arcpirítóak. Először azzal jössz, hogy a tábornok tárgyalni akart Budapest határánál. Aztán amikor közlöm, hogy ez nem igaz, akkor azzal jössz, hogy a százados átadott egy megadási ultimátumot. o_O
   
 6. papajoe

  papajoe Well-Known Member


  Maéinovszkij,ás Tolbuhin marsal által aláírt utlimátumat vitt a százados,azt a háború közepén tárgyalásnak nevezik,a németek fel sem bontották,hanem megölték őket.
  A szovjet aknatűz elég hihetetlen,lévén a saját parlamentereik voltak ott,azért küldték oda őket,hogy megadják magukat a németek,és mi is,legalább a saját katonáink halálára lehetnél tekintettel,amikor nem bontod ki az igzság minden részletét.
  Ha sikerrel jár,akkor biztosan kevesebb katonánk,és civilünk hal meg az ostrom alatt,ez egy komoly túlerőben lévő hadseregtől gesztus értékű volt,Osztyapenko az életét adta ezért,az ő rendfokozatát elnéztem,de nem is az a lényeg.
   
  fip7, Loken, b4l4g3 and 2 others like this.
 7. blogen

  blogen Well-Known Member

  Megvéd e az USA, mit gondolunk:
  [​IMG]

  Kik szerint kellene megvédeni bárkit, mit gondolnak:
  [​IMG]

  Mit gondolunk a NATO-ról:
  [​IMG]

  Az USA vagy Oroszország a fontosabb partner e:
  [​IMG]

  Kik gondolják úgy, hogy egyes szomszédos országok területei valójában őket illetik:
  [​IMG]
  forrás: Pew Research Center
   
  fip7, arcas, fulcrum11 and 4 others like this.
 8. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  Nem mindegy, hogy tábornok vagy százados és az sem mindegy, hogy tárgyalás vagy ultimátum. Ezeket nem lehet csak úgy összekeverni és szabadon variálni mert úgy már nem lesz igaz.
   
 9. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Elolvastad a belinkelt oldalt mi? :D Mai tanultal valamit.
   
 10. ladagrant

  ladagrant Active Member

  A történelem megmutatta hogy a szovjet ígéret mit sem ér. Azt a sok kegyetlenséget amit a szovjetek műveltek a magyarokkal semmi sem tudja feledtetni.
   
 11. megazez

  megazez Well-Known Member

  Ez igaz, a szovjetek bűneit nem feledteti semmi sem (el is tűntek '90 első felében), ahogy a 2. Ukrán front és a velük tartó román csapatok bűneit sem.
   
  zeal likes this.
 12. papajoe

  papajoe Well-Known Member


  Ja,mák,hogy az olasz,francia,teuton,stb lovagok olyan faxák voltak vajk mellett,meg a török is nagyon szupi volt,a labancok meg főleg,meg a többi akjit ide evett a fene,meg akik a másik oldalról öldöstek,mikor az egyiken harcoltunk,védtük az ő valagukat is,ne fárassz már.
  Nem mellesleg folyton elfelejtitek,hogy mi dolfiékkal megtámadtuk a szovjetúniót,ugyanazt csináltuk ott,mint ők itt,katonailag,persze mi nemtudtuk őket legyőzni,és ott maradni 40 évet,pedig sejthető,hogy ha ez dolfinak összejön,ő sem lett volna jobb fej a legyőzött Oroszokkal,mint ők,a legyőzött ellenségeikkel.
  Minden éremnek 2 oldala van.
   
  Masztiff, fip7, KoviUbi and 3 others like this.
 13. imike

  imike Well-Known Member

  Azt nem nagyon értem, hogy a Szlovákok 46%-a melyik szomszédos országra gondol, hogy annak a területe Szlovákiát illeti?

  A Románokat pedig miért nem látom a listán? Ott elég sokan hisznek abban, hogy Besszarábiát vissza kellene kapniuk Ukrajnától, a Tiszántúlt Magyarországtól, a Timok völgyét Szerbiától és akkor a Moldova bekebelezését, mint nemzeti célt nem is említettem.

  Aztán a Horvát vonalon biztos minden rendben van? Senki nem gondolja úgy, hogy még laknak Horvátok Szerb, vagy Bosnyák területeken?
   
  borisz likes this.
 14. megazez

  megazez Well-Known Member

  Ha jól tudom, nekik van egy olyan víziójuk, hogy kelet csehország (Morvaország) és Magyarország (Kis-Alföld, Balaton, Budapest, É-Középhegység) az övék lenne, olyan zseb "nagy-románia" vízió ez.
   
 15. blogen

  blogen Well-Known Member

  Lengyelország.
   
 16. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Meg amit a nemetek muveltek velunk mint fejlett nyugati nep ugye.. . Meg amit a magyar a magyarral... :oops: Meg a mindent es mindenkit peppe bombazo hosies brit es jenki nepek... Meg a minket Sztalinnak elado nyugati bolcsek...
   
 17. vata

  vata Well-Known Member

 18. aquarell

  aquarell Well-Known Member

  A feketepiacon?
   
 19. leplezo

  leplezo Well-Known Member

  Az ilyen vásárlások bejelentés kötelesek. Nekünk is el kellet mondani, mennyi Leo-t meg Pzh-t veszünk. Szerintem inkább csak a meglévő leselejtezettekből újítottak fel, és állítottak hadrendbe.
  De valaki akinek van ebbe jobb belelátása utánanézhetne, és megoszthatná az adatokat, meg a típusokat.
   
  borisz likes this.
 20. fonak9

  fonak9 Well-Known Member

  A szovjet iratokból kiderült, hogy a szovjetek tudták azonnal, hogy a saját aknavetőtüzükben halt meg Osztapenko. Persze ez nem akadályozta meg abban őket, hogy a németekre kenjék a propagandában.
   
  borisz likes this.

Ezen oldal megosztása