1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Közép-/Kelet-Európa

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - dalost által indítva @ 2012. október 13..

 1. empontipont

  empontipont Well-Known Member

  Ha verekedni kell nem a heréid mérete számít!
   
 2. borisz

  borisz Well-Known Member

  Gondolsz te néha arra, hogy ha meg akarnak erőszakolni, de tiltakozol, még meg is verhetnek?
   
  tomcat1, silurusglanis and geseft like this.
 3. Serathis

  Serathis Well-Known Member

  Évekig tele lenne székelyföld, felvidék, stb hírszerzőkkel, egy darabig a katonaság is ki lenne vezényelve hogy vegzálják a magyarokat. Valószínűleg új, vidám jogszabályok is születnének.
   
 4. geseft

  geseft Well-Known Member

  Most se sokkal különb a helyzet ( Székelyföldön legalábbis ).
  Hírszerzők ( SRI ): check
  Katonaság: sokkal nagyobb jelenlét más régiókhoz képest ( check )
  Vidám jogszabályok: hadd ne soroljam ( check )
  Ezeket biztos lehet fokozni, ahhoz kétség nem fér, de ha mindig mások érzékenységét tartjuk a saját fajtánk érdeke elött, akkor meg is érdemeljük, hogy szívozzanak velünk.
   
  alfa74, vilmoci, blitzkrieg and 7 others like this.
 5. megazez

  megazez Well-Known Member

  Antonov hungária zrt, máv-kriukiv zrt stb...
  Hát akkor vásároljunk bagóért.
   
  blitzkrieg, tomcat1 and HAndrás like this.
 6. kacsacsor

  kacsacsor Well-Known Member

  Nem tudom mire gondolsz.
  Én a realitásokra. Meg arra, hogy az előző két oldal tele van vágy vezérelt gondolkodással.
   
  krisss likes this.
 7. papajoe

  papajoe Well-Known Member

  Amíg a móstani szovetségi rendszerben vagyunk, felejtos minden revízió, a nyugatnak kell románia, ukrajna, az oroszok miatt /ellen.
   
  SilvioD likes this.
 8. Morishima

  Morishima Well-Known Member

  Addig amíg a magyarság száma és aránya nem kezd el növekedni a kárpát medencében, addig a területek visszacsatolásának útjára még csak el se indultunk, a gazdaságunk fejlődik szépen, de a társadalmunk jelenleg még pusztul, és itt nem csak a csökkenő népességre gondolok hanem az emberanyag minőségére is. Lakjuk be a jelenlegi életterünket, legyünk ismét gazdag kultúrnép akiket utánozni akarnak és hozzájuk tartozni, legalábbis egyének szintjén, ez esetben rengeteg most még szlovák és román és szerb ráfog jönni hogy a magyar gyökereik jó dolgok. Hazugságokat tanítanak nekik, de ha mi neveljük ki a szomszédok elitjét akkor hova fognak húzni miután megismerik a valódi múltjukat?

  A magyar külpolitika céljának a jó kapcsolatok fenntartásának kell lenni a szomszédokkal, illetve Kárpátalja és Erdély esetében a függetlenségi mozgalmak támogatása, természetesen közbe folyamatosan erősíteni az összefonódásokat, az unió előnye hogy képesek vagyunk könnyebben kiterjeszteni a befolyásunkat ezekre a területekre, Kárpátalja pedig a széteső és szegény ukrajna részeként minden segítségnek örül, vajon az ukrán szülő inkább a jól felszerelt és elitnek számító magyar iskolába vagy a hideg és lepukkant ukránba adná a gyerekét? Onnan már csak egy lépés a magyarországi felsőoktatás. elitnevelés ugye, ruszin-magyar öntudattal erősítve. Ugyan ez gazdasági téren.
  Próbáljuk most megnyerni a békét és álljuk készen arra is ha világ eseményei lehetőséget teremtenek akkor kitudjuk azt használni. A 90 es évek lehetőségeit nem tudtuk kihasználni mert nem voltunk erősek hozzá. ne akarjunk szembe széllel pisálni mert két háborúban már kivéreztettük a nemzet színe javát aminek az eredménye a közéletet figyelve már ismert, ne tegyük meg ismét, hanem várjunk és figyeljünk de legyünk készen ugrani ha terem a lehetőség.
   
  tindalos, zsolti, blitzkrieg and 17 others like this.
 9. blogen

  blogen Well-Known Member

  Törökország a mostani szövetségi rendszerben szerezte meg Észak-Ciprust a káoszba süllyedő Ciprusra bevonulással.
   
  tomcat1 and mindenen kívül like this.
 10. notaricon

  notaricon Well-Known Member

  És azóta konzerválódott ott egy lehetetlen helyzet, amit senki nem akart/tudott megoldani a mai napig sem.
   
 11. blogen

  blogen Well-Known Member

  Nekem megfelelne.
   
  SilvioD likes this.
 12. blitzkrieg

  blitzkrieg Well-Known Member

  Azért nem éppen.
  Ciprus nem NATO tag és ott azért egész más volt a helyzet, mint Erdéllyel. A brittektől függetlenné váló Ciprust mind Görögország, mind Törökország megpróbálta megszerezni. A törököknek felemásként sikerült (lényegében török bábország lett az északi rész, amit senki nem ismer el), az elsőként lépő görögöknek sehogy sem sikerült, mert független maradt a déli rész.
   
 13. blitzkrieg

  blitzkrieg Well-Known Member

  Erdély most a NATO-tag Romániáé, arra jelenleg semmi esély nincs.
  Kárpátalja esetében akkor lenne, ha Ukrajna csődbemenne és elkezdene mégjobban felbomlani.
   
  SilvioD likes this.
 14. leplezo

  leplezo Well-Known Member

  Várjuk meg a vírus végét és az utána jövő gazdasági átrendeződéseket a világban. Ezek a pengeélen táncoló ukránoknak nem jött jókor. Kérdés az, lesz-e valakinek annyira fontos, hogy életbe tartsa dollármiliárdokkal, mikor a világban mindenkinek a saját gazdaságát kell a lehető legjobban kármentesítenie/előnyt szerezni a riválisokkal szemben.
   
  gergo55, Morishima, fip7 and 5 others like this.
 15. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  Romulánia egy alig 168 éves állam szerűség. Végig valakinek a bréjén lógott, hogy létezhessen.
  Amint megszünik a brén csorgó manna és maguknak kell bármit is csinálni összeomlik. Tekintve, hogy az összes szomszédos országgal rosszban van, botítékolható egy saját trianon nekik 100 éven belül.
   
  alfa74, tong djagbu, arcas and 9 others like this.
 16. blitzkrieg

  blitzkrieg Well-Known Member

  Hangsúly a "jelenleg"-en volt. Az hogy mi lesz évtizedek múlva, senki sem tudja még, de nyilván bármi előfordulhat.
  1914-ben is a zárt osztályra került volna bárki, ha azt bizonygatja, hogy 4 év múlva Romániának nagyobb területe lesz Magyarországból, mint Magyarországnak.
   
  alfa74, gergo55, tindalos and 2 others like this.
 17. Nemerson

  Nemerson Well-Known Member

  10 éven belül
   
 18. Galthran

  Galthran Well-Known Member

  ne álmodjunk semmi ilyesmiről. :D basszus, bárkivel beszélek itthon azt mondja az erdélyiekre hogy román. Hiába beszélnek magyarul vagy ugyanazok az ünnepeik, nem számít.
  Aztán ilyenekről diskurálunk hogy erdély tulajdonképp nem is volt a mi részünk , önálló volt, meg amúgy se él már sok magyar a környező részeken. az ilyen nép nem érdemel semmit, mert nem tudja értékelni
   
  alfa74, zeal and SilvioD like this.
 19. blitzkrieg

  blitzkrieg Well-Known Member

  Csak a pontosítás kedvéért. Erdély a Honfoglalástól kezdve 1526-ig a Magyar királyság része volt, pont úgy, mint Felvidék, Kárpátalja, Dél-vidék vagy a Dunántúl és a Tiszántúl.
  1526-tól 1570-ig meg Erdély maga volt Magyarország. Amikor "önálló" lett 1526-tól, akkor valójában Keleti-Magyar Királyságnak hívták. Két Magyarország volt egyidőben és mindkettő magát tartotta a valódinak. :)
  Magyarország nyugati része Ferdinándot választotta királlyá, a keleti rész meg Szapolyait.
  1570-től lett tényleg önálló fejedelemség, de magyar fejedelmek uralták továbbra is, akiknek a célja mindig is a Magyar királysággal való egyesülés volt (akkoriban az erdélyi fejedelmek bár hivatalosan elfogadták, hogy csak Erdély fejedelmei, de úgy tekintettek Erdélyre, hogy az a független Magyarország, az északi-nyugati és déli-középső rész meg van szállva az osztrákok és törökök által).
  Horvátország már más dolog, ők nem tartoztak közvetlenül a Magyar királysághoz, de a királyaik 800 évig a magyar királyok voltak.
   
  alfa74, gergo55, fip7 and 4 others like this.
 20. yangwenli

  yangwenli Well-Known Member

  Az a baj szerintem sokaknal, mint anno a magyar politikusoknal is a tortenelem soran. Egyszeruen korszakcsuszasban vannak(voltak):

  A reviziok kora a "20. szazad eleje/kozepe". A mai "trend" nem ez. Szet kell nezni hogy alakult a terkep. Minden nagyobb allamalakulat ami osszeomlott -> feldarabolodott onallo, minel kissebb, egyszerubben ellenorzes(?) alatt tarthato teruletekre (=> majd szovetsegesi rendszerbe taglodas). Most ez megyen, aki mast eroltet szerintem elbukik. Akkor van siker, ha az adott korszak szellemeben probalkozik egy orszag az erdekeinek megfeleloen alakitani a sorsat. Maskulonben meg a kozombos helyekrol is ellenszel kerekedik...

  Pl. "letezik" Koszovo, de azt mar nem engedik, hogy Albaniahoz tartozzon. Mukodeskeptelen Bosznia-H., de hogy a szomszedos orszagokba olvadjanak a nemzetisegi reszek, azt nem engedik. "Nagy szovetseges" Romania, de Moldaviat akkor sem adjak neki oda, ha nyiltan kinyilatkozza ezt a szandekot stb.
  (a Krim-et kivetelnek tekintem a helyi erofoleny es strategiai helyzet miatt)

  A rendezetlen statuszu teruletek kora van jelenleg. Amig ebbol latjak a "nagyok" a hasznot masra nincs lehetoseg.
   
  gergo55, notaricon and bejczi like this.

Ezen oldal megosztása