1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Közép-/Kelet-Európa

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - dalost által indítva @ 2012. október 13..

 1. milagro

  milagro Well-Known Member

  Még fiatal...
  42 telet látott csak.
  Uff.
   
  Pogány likes this.
 2. aquarell

  aquarell Well-Known Member

  Az nekem fiatal. Az érett ember 50 felett kezdödik. :)
   
 3. krokomach

  krokomach Well-Known Member

 4. Python

  Python Well-Known Member

 5. krokomach

  krokomach Well-Known Member

  https://magyarnemzet.hu/kulfold/radioaktiv-tuzben-eg-a-csernobili-zona-7996409/
  "Ukrajnában második hete lángolnak az erdők – a tűz már a csernobili zónát is elérte, ahol a megengedett határértékek tízszeresét mérik. A hatóságok egyre több embert és járművet vetnek be a tűzoltáshoz, de mindhiába. Minél tovább izzik a levegő Csernobil felett, annál több az esélye a radioaktív részecskék szétterjedésének Ukrajna felett – vagy akár az ország határain kívül...
  ...Jelenleg már több mint száz hektárnyi terület áll lángban. A tüzet több mint egy héttel később sem sikerült eloltani: az ukrán rendkívüli helyzetek minisztériuma szerint több mint háromszáz embert és nyolcvan járművet vontak be a tűzoltásba, de mindhiába.
  – Ez radioaktív tűz – mondja a strana.ua ukrán portálnak Mihail Popkov, az erdőgazdálkodás tudományos és információs központjának korábbi vezetője. – A csernobili erdőkben található sugárzás, leginkább cézium és stroncium radioaktív izotópok formájában, most levegőbe száll, és a széllel szétterjed az egész kijevi megye területén – állítja a szakember...
  ...A területén több olyan objektum is található, amely megnövekedett radioaktív sugárzást válthat ki a tűz miatt Ilyen például a baleset mentésében használt, betemetett géptechnika; a megsemmisített és betemetett sugárszennyezett falvak, vagy a mára már bezárt csernobili atomerőmű maga.
  A csernobili zóna felől érkező füstet már az ukrán fővárosban is megérezték, amely mintegy száz kilométerre délre fekszik a zónától. "
   
 6. leplezo

  leplezo Well-Known Member

  Pont olyan kocsikkal oltják, mint amilyenekkel a 86-ban az erőművet. Azért ez valahol igen szomorú így 2020-ban.
   
  fip7, tonyo, antigonosz and 1 other person like this.
 7. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  Hát ez fasza.... Reméljük a radioaktívitás legalább a kirinavírusra is káros..... :confused:
   
  marton likes this.
 8. leplezo

  leplezo Well-Known Member

  Ez a vírus annyi időt nem tud a szabadban gazdaszervezet nélkül életben maradni, hogy ekkora radioaktivitás bármi számottevő módon befolyásolná.
  Az ukránokra rájár a rúd mostanában, bár a vírust eddig aránylag jól megúszták. De a gazdaságuk a legsérülékenyebbek közé tartozik Európában. Plusz a folyamatos hadkészültség sem tesz jót nekik, és most ez a tűz, aminek a füstje pont Kiev fölé száll.
   
  tonyo and blitzkrieg like this.
 9. borisz

  borisz Well-Known Member

  Ha már egyszer beváltak, minek variálni?
   
  Pogány, papajoe and SilvioD like this.
 10. leplezo

  leplezo Well-Known Member

  Mert elavult, és sokkal kevesebb oltóanyagot lassabban visz, és alacsonyabb nyomással és hatékonysággal olt mint a 40 évvel fejlettebb társai. Arról nem is beszélve, hogy a sugárvédelme 0, egy olyan közegben ahol épp radioaktiv elemek szabadulnak fel kötött állapotból és kerülnek a levegőbe az égés során.
  Úgy nagyjából ennyi a baj velük.

  Ide speciális, megfelelő sugárzás elleni védelemmel ellátott modern nagy teljesítményű oltókocsikra lenne szükség. És mivel egy hatalmas radioaktív szennyezéssel ellátott erdős zónájuk van immáron 34 éve, illene ilyen jellegű tűzoltóflottával rendelkezniük.
  Maguk a tüzet oltók is fokozott veszélynek vannak kitéve, nem beszélve, hogy a szél most még jobban szétterítheti a szennyezést a zónán kívülre, és Kiev nagyon közel van, arról nem beszélve, hogy napok óta arra fújja a szél a füstöt.
  https://hu.allmetsat.com/tengeri-idojaras/europa.php
   
  Last edited: 2020. április 14.
  blitzkrieg and b4l4g3 like this.
 11. Littlejohn

  Littlejohn Well-Known Member

  A világban nincs semmi új! Aki azzal az érvvel utasítja el, hogy voltak nemesek, főnemesek, jobbágyok, munkások, stb.. az vésse agyába: a nagy egyenlőségben, a kommunizmusban is voltak nemesek. A KB és PB egésze volt a főnemesség. Alatta a köznemesség. A jobbágy pedig a dolgozó nép. Hazugabb, képmutatóbb rendszert nem hordott még magán a Föld!
  A Szent Korona alapján álló királyság sem az egyenlők gyülekezete! Egy előnye biztosan van a köztársasági államformával szemben: a bal- és a jobboldal, a konzervatív és liberális gondolkodás FELETT van egy erő, egy tekintély, amely a NEMZETET jelenti. Nem zárja ki a parlamentarizmust és az alapkérdésekben nemzeti közmegegyezést szimbolizál! Ezért gyűlölik a baloldalon és a neoliberális körökben! A nemesség feladata pedig nem, illetve nem csak a "jólétben élés", hanem ha kell a hazáért való önfeláldozás, jobbító tenni akarás, a rászorulókért való felelősségvállalás. Ez tesz valakit nemessé, melyet a parlament javaslata alapján a király szentesít, ezáltal felelősséget ruház a kinevezettre és családjára is!
   
  alfa74, Pogány, kaktusz and 8 others like this.
 12. borisz

  borisz Well-Known Member

  Aha. Szóval nem nagyon érted a szarkazmust.
   
  alfa74 and bartinieffektus like this.
 13. leplezo

  leplezo Well-Known Member

  Írásban szokás jelezni, pláne ennyire heterogén környezetben mint amilyenek a fórumtagok szórása. Ha érted mire gondolok.
   
 14. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  A helyzet az, hogy anno nagyon sok éve Bugár a vegyes párttal átlépte a Rubicont és Szlovákiában az etnikai magyar pártok sírját megásta. Lassan most 0-ról lehet indulni, ha lelép a színpadról.

  Bár nagyon sok éve történt, hogyan is szakadt szét az egységes magyar párt, amelyik anno százalékban a legsikeresebb, legnagyobb súlyú magyar párt volt? 12-14%-okra emlékszem, önkormányzati szinten pedig még jobb eredményekre.

  Bugár úgy számolt örökös elnök lesz egy stabil szavazótáborral. A magyar tulajdonú, de helyi magyar iranyítasú Slovnaft révén megvolt a gazdasági bázisa. De egy szokásos elnökválasztáson a jobbkeze, Csáky, aki szlovák miniszterelnökhelyettes volt, meglepetésre legyőzte. Már Csáky indulása is meglepetést keltett.

  Bugár egója nem bírta ezt el. Nem lett volna vendetta, csak hatalommegosztás párton belül. De inkább szétrobbanantotta a pártot. Ráadásul mivel az MKP brandjét túl erősnek érezte, nagyot húzott a vegyespárttal. Az alig létező szlovák libsiket bevette maga mellé és úgy indult, erős médiahátszéllel. ( nincs rá bizonyítékom, de megkockáztatom, hogy a szlovák titkosszolgálat is tolta) Az MKP egy hangyfasszal kiesett, a már Bugár féle vegyes párt egy hangyafasszal bejutott. Ez volt a tragédia a etnikai alapú magyar érdekképviseletnek.

  De milyen szavazatokkal is került be? Az észak - szlovákiai és pozsonyi vegyes identitású egykori magyar származású, de már vegyes vagy inkább szlovák identitású állampolgárok szavazataival.

  Meglepő de ez a koncepció működött. Ez mutatja, hogy mennyivel több magyar gyökerű szlovák allampolgár van azokon felül is, akik magukat 100 év után is magyarnak vallják.

  Folyt. Kövi.
   
  fip7, Pogány, antigonosz and 4 others like this.
 15. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  A deli, többségi, jelentős magyar arányú területeken, az MKP még legrosszabb éveiben is (most legutóbb meg főleg) megőrizte Bugárral szemben a pozícióit, vezető helyét, de ez kevés volt. Mivel 40-50%-nyi magyar szavazót kiszakított a vegyes párt és az MKP-nak Északon nem volt tamogatottsága.

  Talán a legszerencsésebb az lett volna már egy ilyen elbaszott helyzetben, ha az elején mindkét párt bejut (tizedszázalékokon múlt) és plusz magyar hátterű szavazókat lehet találni és igy növelni Szlovákián belül a magyar képviselet súlyát. De nem ez lett és megszűnt a parlamenti képviselet és a magyar identitás is sérült. Ez mutatja a sosem látott arányú átszavazás szlovák pártokra. És itt latszik legjobban Bugár vétke, a vegyes párttal ennek ágyazott meg. Tudatosan vagy sem, ez most már mind1. Nem tudom lesz-e innen visszaút vagy durván felpörgeti az asszimilációt. És a legnagyobb arányú magyar kisebbség felmorzsolódik.
   
  antigonosz and borisz like this.
 16. milagro

  milagro Well-Known Member

  Nagyon sötéten látod...
  ..
  ..
  (De nem ez lesz!)
   
 17. Irsai Olivér

  Irsai Olivér Member

  Senki nem akarja (és nem is akarta) leigázni/kiírtani a szlovákokat.

  Az a baj, hogy még te is elhiszed ezt a több, mint 100 éves fantazmagóriát.

  Akkor miért csodálkozunk, ha a szlovákok meg vannak róla gyözödve, hogy félni kell _a_magyaroktól?
   
  arcas likes this.
 18. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

 19. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  szuvorov and SilvioD like this.
 20. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  arcas and antigonosz like this.

Ezen oldal megosztása