1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Közép-/Kelet-Európa

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - dalost által indítva @ 2012. október 13..

 1. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  Hogy a nép győz és nem az urak. De gondolom erre nem gondoltál, mert ez eszedbe se jutott. Valamiféle háborúra gondolhattál, holott az csak a kapitalista imperializmus sajátja, nem a miénk. Mi a nép győzelmére gondolunk, természetesen, és nem a háborúra, mint ti.
   
 2. Shektor11

  Shektor11 Well-Known Member

  Elnézést, ebbe a topikba nem szoktam írni, de egy ilyen mesebeli, romantizált világban senkinek nem lenne szabad élnie. Miközben ezeket a sorokat olvasom, azon gondolkozom, hogy vajon tényleg komolyan gondolod ezt, vagy ez valamiféle provokáció akar lenni? Reménykedem benne, hogy provokáció, mert az előbbi sokkal ijesztőbb számomra.
   
  vilmoci, b4l4g3 and haubagoi like this.
 3. leplezo

  leplezo Well-Known Member

  Tiszta provokáció. Ezt csinálja, mert tudja hogy védve van. És vagy élvezi, vagy utasításból csinálja. Ki ezt gondolja róla ki azt. De végeredményben mindegy. Csak egy provokátor.
   
  megazez and b4l4g3 like this.
 4. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  És miközben ez mondogatták a népet rabszolgaként dolgoztatták halálra miközben az urak tömték a pofájukba a kaviárt és vedelték a vodkát. A kapitalisták kizsákmányoltjai meg épp lecserélték a V8-as batárjukat egy még nagyobbra mert már egy éves volt.

  Amúgy az előbb nem pont azt akartad elhitetni, hogy nem vagy nyílt SZU-párti? Mindegy, úgyis tudom.
   
 5. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  "A kapitalisták kizsákmányoltjai meg épp lecserélték a V8-as batárjukat egy még nagyobbra mert már egy éves volt."

  Haha, de ez csak az USA-ban volt így. Most már ott sincs így.
   
 6. megazez

  megazez Well-Known Member

  Ismered a marketinges mondást, a mókus is patkány csak jobb a PR-ja....
   
  fip7, zsolti and Nemerson like this.
 7. KoviUbi

  KoviUbi Well-Known Member

  Nincs is szebb dolog az önteltségnél.Onnan lehet nagyot esni.

  Egyébként szép és jó, hogy papíron így működik az EU, csak aztán meg ott van a kőkemény valóság, amit 2016 óta látunk. Aminek során már az is felmerült több EU-párti nem angol politikus részéről, hogy új népszavazást kéne tartani, hátha akkor mégsem kell az angoloknak a Brexit.
  Azaz: Addig szavazzatok, ameddig úgy nem szavaztok, ahogyan nekünk tetszik.

  Az angolok is elszerencsétlenkedték az egész Brexitet, de az EU azért nagyon sokat segített azon, hogy gyakorlatilag még most se sikerüljön kilépniük.
  Nem lenne baj, ha úgy működne, ahogyan leírtad, csak rohadtul nem úgy működik.
  A Brexit is élő példája annak, hogy az EU egy lassú, tohonya intézményrendszer, ahol akkora vízfej van, hogy annak az eltartásából fél Afrikában túlsúlyos embereket lehetne létrehozni. Egy agyonbürokratizált, lassú, haszontalan, végeredményben az összes tagállamot visszafogó rendszer, aminek ötlet szintjén kellett volna elbuknia már évtizedekkel ezelőtt.

  Ugyanannyit kell fizetnem a boltban a kenyérért Magyarországon, mint Németországban, de az is esélytelen, hogy feleannyit keresek, mintha Németországban élnék.Ha mindenhol ugyanannyit kellene fizetni a melósnak, akkor nem jönnének Kelet-Európába nyugati gyárak se.Ezért nem lesz soha bérfelzárkóztatás az EU-ban, mert akkor értelmetlen lenne a nyugat-európai országok részéről fenntartani a rendszert.
  Ez fogja összeomlasztani az egész kócerájt, de ez valahol kódolt volt az EU-ban mindig is.Lehet álmodozni az Európai Egyesült Államokról, csak közben a jelenlegi EU-t is alig bírják egyben tartani.

  Ha nem zárkóztatják fel a kelet-európai országokat, akkor azok omlanak össze és húzzák magukkal a nyugatiakat.Ha felzárkóztatják őket, akkor meg a nyugatiaknak nem éri meg befektetni azokban.Végeredményben ugyanott leszünk, hogy a kelet-európai országok magukra maradnak. Az EU egy modernizált gyarmatosítási rendszer.Ha tetszik neked, ha nem: Magyarországot és a többi kelet-európai országot gyarmatosította Nyugat-Európa.
   
  fip7, tong djagbu, kaktusz and 7 others like this.
 8. Robur

  Robur Well-Known Member

  Ja, emléxem, hogy a VSZ-be és a KGST-be is csak be kellett adni a kilépési papírokat és már mehettünk is.
   
  Bleroka likes this.
 9. angelsoul

  angelsoul Well-Known Member

  Az konkrétan azért merült fel, mert konkrétan telibehazudták az egész kampányt és ott még annyira nem szoktak ehhez hozzá a népek.
  Emlékeztetőnek itt van mikor az a görény Farage elismeri az egészet, a csaj meg pörköli:
   
  HAndrás likes this.
 10. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  A briteknek kell dönteniük, az EU nem dönthet helyettük. Leírtam hányféle lehetőséget kínált fel nekik az EU, bármelyiket választhatják. Ha majd eldöntötték melyiket választják akkor az lesz, de ezt nekik kell eldönteni nem nekünk.

  Arról egyáltalán nem az EU tehet, hogy így lemaradt Kelet-Európa, arról bizony a ti imádott Moszkvátok tehet, nem az EU. Arról sem ők tehetnek, hogy ezt a lemaradást nem lehet egy varázsütésre megszüntetni. Arról már inkább az EU tehet, hogy sikerült valamennyit lefaragnunk ebből, az Unió nélkül nem sikerült volna ennyit, csak döcögnénk mint egy Moldova vagy Albánia.

  Ha tetszik neked ha nem, az EU a legjobb dolog ami történt velünk az elmúlt évszázadban és ezt a magyarok túlnyomó többsége és az európaiak túlnyomó többsége is így gondolja.
   
 11. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  Nah erre varrjatok gombot.
  KariGeri 1 percre leállítja Trianon évfordulón a budapesti tömegközlekedést.
  "Ezért, a nemzet fővárosának főpolgármestereként arra kérem a budapestieket, járuljanak hozzá maguk is, hogy egy perce álljon le a város a trianoni döntés századik évfordulóján, június 4-én, 16 óra 30 perckor. Egy percre meg fog állni a budapesti közösségi közlekedés, leállnak a metrók, a buszok, a villamosok, és arra kérek mindenkit, hogy egy rövidke percre álljunk meg mi is, mindannyian, a budapesti polgárok közössége. Álljon meg egy percre a közúti autós, biciklis és gyalogos közlekedés!"
   
  kaktusz, HAndrás, vilmoci and 3 others like this.
 12. megazez

  megazez Well-Known Member

  PR...
   
 13. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  Politikus, igy ez természetes.
  De meg kell látni ellenzéki oldalon is a különbséget, mondjuk egy DK és egy ilyen kezdeményezés között. Ő ezt úgy hozta meg, hogy a saját táborának egy kis de hangos része, erősen támadni fogja.
  Sztem tökjó kezdeményezés!!!! A többi polgi is odaállhat országosan mellé!!
   
  tindalos, kaktusz, Gyurma and 3 others like this.
 14. megazez

  megazez Well-Known Member

  Na én pont nem hiszek ebben, ezt nem ő találta ki, egy megjátszott valami az érzékenyítés miatt. Sok mindennel próbálkoztak már ezt a fickót eladni, most áttértek az ilyen kis apróságokra, hátha ezzel jobban elfogadják.
   
 15. milagro

  milagro Well-Known Member

  Akár üzentek neki, akár saját ötlet, páran rázni fogják a ketrecet zavarukban...
  :)
   
  tindalos and SilvioD like this.
 16. mcs

  mcs Well-Known Member

  Lehet PR, de jó lenne hinni, hogy szívből jön. Talán még maradt benne benne egy kis szabolcsi vér. :)
   
 17. milagro

  milagro Well-Known Member

  Remélem a "románzászlós-Budapestet-újra" című lippsi kezdeményezésnek nem fekszik le.
   
 18. megazez

  megazez Well-Known Member

  off
  A következő nagy húzás lehet schiffer előhúzása lesz a kalapból
  Oszd meg és uralkodj, ha üzentek neki akkor valakinek a zsebében van
  a) ha a fideszé akkor innentől csak hülyét fog csinálni magából és lejáratja majd a politikai oldalát jobban
  b) ha nem a fideszé akkor kinek lehet még ez az érdeke? Külföldi eltartói akarnak botrányt az évfordulóra? Kibassza Csád zászlaját budapestre?
  Ha saját ötlet (amit nem hiszek) akkor jól felkavarta az állóvizet és a belpesti prolik között nagy kavarodás lesz.
   
 19. ladagrant

  ladagrant Active Member

  Minden magyar embernek fáj Trianon, még a liberálisnak is. Annyi a különbség hogy liberálisok felnőtt fejjel elviselik ezt a veszteséget (ahogy a japánok Hirosimát) addig a fideszesek hisztis kisgyerek módjára toporzékolnak. Most gondolom lefagyott a Pártmédia, hogy is kellene ebből negatív hírt kovácsolni.

  Lefogadom a "nemzeti" oldalon még ennyire se akarták magukat megerőltetni az évforduló kapcsán, csak pár sajnálkozás az Origóra meg a Kossuth rádióba. Karácsony hamarabb lépett, nagy téttel. Ezt most a Párt bebukta.
   
 20. milagro

  milagro Well-Known Member

  A családja konzervatív amúgy. Csak ő az újfehértói fekete bárány!
   

Ezen oldal megosztása