1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Közép-/Kelet-Európa

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - dalost által indítva @ 2012. október 13..

 1. milagro

  milagro Well-Known Member

  Emlékszem, amikor Csurka István felállt az Országgyűlésben és megtette ezt a javaslatát! Ha jól emlékszem a Ferenc-csatorna mentén látta volna szükségesnek a határrevíziót! Bátor volt! Kár, hogy romantika csak, mintsem realitás...
   
  svajcibeka and fedett_mókus like this.
 2. balkáni

  balkáni Well-Known Member

  A Szerbek leginkább nem óhajtják az új Jugoszláviát. Becsapottnak érzik magukat és mostmár csak a most szerbek által lakott területeket szeretnék egyesíteni.
  Aztán, ha jön egy SU féle hatalom és előírja, akkor bármi lehet
   
  blitzkrieg and antigonosz like this.
 3. balkáni

  balkáni Well-Known Member

  Csak hogy azóta a vajdaságiak kaptak magyar (EU) állampolgárságot és szétszéledtek.
   
 4. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  Jó, csak ezt ne most légyszi. A Vajdaság kérdésésre csak a legvégén kerülhet sor, mert a szerbekkel való jó viszonyunkon múlik, hogy visszaszerzünk-e mindent (Kárpátalja, Erdély stb.) vagy mindent elveszítünk, még az Alföldet is.
   
 5. milagro

  milagro Well-Known Member

  Ezért írom már sokadjára, hogy a kicsi Szlovéniát kell becsalogatni a V4-be!
  Az a kulcs a továbblépéshez!

  (Szellemi értelemben is feküdhet nekik, de most nem megyek bele újabb asztrálmítoszi összefüggésekbe ezzel, hanem majd egyszer! Visegrád jelentése: Fellegvár!)
   
  gergo55 likes this.
 6. balkáni

  balkáni Well-Known Member

  Heh micsoda sunyiság
   
 7. balkáni

  balkáni Well-Known Member

  Višegrad = Felsővár
  Amúgy pedig a Szlovének németebbek a németeknél. Nem a mi fajtánk, nem is fognak velünk közösködni.
   
 8. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  Igen, nem kérdeznek itt meg senkit és semmit, ha a nagyhatalmak állásából ez jön ki, hogy legyen SZU, akkor lesz, ugyanez igaz a Jugoszláviára is.
  Viszont, ha lesz SZU, akkor szinte biztos lesz YU is. És akkor nagyon jól döntöttünk, hogy Szerbiát a barátunknak választottuk, mert szinte biztos, hogy az oroszok az új YU központjának a szerbeket fogják megtenni.
   
 9. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  Nem kell a V4 :) a Hungaroszláviában is velünk lesz Szlovénia (meg a huncut horvátok is, hiába ágálnak ellenünk :) )
   
 10. balkáni

  balkáni Well-Known Member

  Bármi lehet. És ezért kellen a magyar iskolákban szláv nyelveket is tanítani. De hát az átlagmagyar még nyugatit sem hajlandó beszélni. Ezért lett többek között ez az ország kicsi.
   
  haubagoi likes this.
 11. balkáni

  balkáni Well-Known Member

  Állítom neked, hogy egy átlaghorvát inkább tisztában van a közös 8 évszázaddal mint egy átlagmagyar. Kezdjétek el a hibát magatokban is keresni
   
  gergo55 and haubagoi like this.
 12. milagro

  milagro Well-Known Member

  is
  (bárhogy is, akár "felső", akár "felleg", a jelentése az égi irányultságra, a felfelé törekvésre utal)
  https://hu.wikipedia.org/wiki/Visegrád
  ..
  Ausztria viszont nem opció nekik, mert az egyenlő Berlin! S, ez egyre inkább így lesz, ahogy bontogatja szárnyait majd a "Viertes Reich"!
  Ha akarnak önálló hangot artikulálni, ahhoz a Visegrádi csoport kiváló erősítő lehet nekik is. Idővel. Szerintem fel fogják ismerni!
   
 13. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  Figyeljetek, a kulcsfontosságú dolog most a következő:

  A fél-USA SZU-t akar. Ha Trump győz a választásokon lesz SZU, és akkor nem lesz Oroszo. elleni amerikai háború. Lesz viszont USA-SZU paktum Kína ellen.
  Az USA másik fele (demokraták) ettől frászt kapnak, és most ezért próbálják Trump-ot buktatni, ettől van a polgárháborús helyzet Amerikában, nem a feketék miatt.

  Szóval, ha viszont a demokraták kerülnek hatalomra, akkor ők nem akarnak SZU-t, viszont akarnak Oroszo. elleni háborút, hogy ne legyen SZU. Tehát akkor háború lesz Oroszo. ellen.
  Na ekkor kell nagyon észnél lenni majd, mert pillanatok alatt Szerbia-Oroszo. ellen hajthatnak minket ekkor. Ez azért baj, mert ettől függetlenül még lehet SZU...
   
 14. balkáni

  balkáni Well-Known Member

  Mmmm nem ültél te még le egy Szlovénnal sem. Nekem iskolatársam is volt, utóképzésen is voltam annak idején Szlovéniában
   
  milagro likes this.
 15. balkáni

  balkáni Well-Known Member

  Nem tudom mit izgatod magadat, mi kicsik így is - úgy is rá fogunk baszni. A Magyarok ismét híresen rossz oldalt fognak választani :D
   
 16. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  De mivel Hungaroszláviában gondolkodom, bízom benne, hogy a szlávok nem :) Most már, hogy Szerbia barát, és Szlovákia is közeledik, ez a gravitációs centrum már a jó oldal felé húz majd minket :) Nyilván észre kell venni, hogy Szlovákia azért nyitott felénk, mert nem akarnak lengyel vezetés alatt (V4) menni megdögölni Oroszo. ellen és látják, hogy a Szerbia-Magyaro. duó a jó oldalt képviseli ;)
   
 17. balkáni

  balkáni Well-Known Member

  Javaslom hogy nevezzük át államunkat Uhorsko-nak. Vagy Hungáriának. És aztán figyelj
   
  tong djagbu likes this.
 18. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  Szlovákoknak állítólag tényleg így tetszik,

  én egyelőre csak a semleges Magyar-Szláv Államszövetséget gondoltam névnek (ez területileg Nagy-Magyaro. és Jugoszlávia uniója + még Bulgária).
   
 19. phaidros

  phaidros Well-Known Member

  Csak linkeltem, hogy régen is kb ez volt egy újfajta magyar igény.
  Ha a szerbek a boszniai szerbeket akarják, támogatják, meg Koszovót, akkor valamit valamiért... amúgy is eddig a balkáni háborúknak a magyarokra nézve is megvoltak a negatív következményei, főleg a konfliktusok és területvesztések következtében romló etnikai arányok. Ha valamit vissza akarnak szerezni, és sikerülne is, akkor szépen visszaköltözhetnek a Balkánra, nekik is kell javítani az etnikai arányt. Nekik is jó, nekünk is jó. Nem kell konfliktusba keveredni velük. Amúgy sem a háborúval megszerzett területeket lehet megtartani hosszútávon.

  Dehogy ezért. Régen rengeteg kétnyelvű volt. Polgárcsaládokban hétköznapi volt, hogy -főleg a gyerekek előtt- németül beszéltek. Kevert lakosságú vidékeken elég jól megtanulták egymás nyelvét. Sőt, volt, hogy mondjuk a magyar család kölcsön adta a gyerekét pl. a német családhoz, a német meg a magyarhoz, hogy megtanulják egymás nyelvét.
   
  blitzkrieg, milagro and haubagoi like this.
 20. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  Régen kérdezték? Várták?
  Majd a Leopárdok eldöntik.
   
  blitzkrieg and tong djagbu like this.

Ezen oldal megosztása