1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Közép-/Kelet-Európa

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - dalost által indítva @ 2012. október 13..

 1. balkáni

  balkáni Well-Known Member

  Mert az az övéké is volt
   
  haubagoi likes this.
 2. Roni

  Roni Well-Known Member

  Japánnak most rendelt f-35-öst amiből összesen 140 db lesz , már csak indiát kéne az f-35 vásárlásról meggyőzni és falhoz van állítva kína.
   
 3. balkáni

  balkáni Well-Known Member

  El vagy Te tévedve. Ha nincs támogatottságod a népességben akkor baszhatod...
   
 4. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  Így van, északról meg zárja majd őket az új SZU, alapból megy vissza Kazahsztántól kezdve Üzbegisztánig minden az oroszokhoz. Kína ezzel ki lesz nyomva Közép-Ázsiából is. Nem hülye azért a Trump bácsi. Méghogy Szibéria ősi kínai föld, meg új Selyemút, még mit nem.
   
 5. phaidros

  phaidros Well-Known Member

  Létre kell hozni a támogatottságot.
   
  gergo55 likes this.
 6. balkáni

  balkáni Well-Known Member

  Milyen módon?
   
 7. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  Sőt bevonhatnánk még pár államot, lehetne csomó minden közös, de néhány dolgot helyben hagyni. A határokat is eltörölhetnénk és akkor szabad árú és ember mozgás lenne.
  Jééé feltaláltuk az EU-t! :D
   
  blitzkrieg likes this.
 8. balkáni

  balkáni Well-Known Member

  Melyik évjárat vagy Fennek? Én 1961
   
 9. milagro

  milagro Well-Known Member

  De kevesen vannak! Valahova állniuk kell majd, felhúzott orral nem bámészkodhatnak sokáig...
   
 10. phaidros

  phaidros Well-Known Member

  Hát, nem úgy mint balkáni felebarátaink a 40 ezer magyar kiirtásával.
  Normális hozzáállással, gazdasági lehetőségekkel, jobb fizetésekkel és biztosítékkal, hogy megtarthatja mindenki a kulturális, vallási és a helyi önrendelkezését (helyi főleg kulturális autonómia, esetleg némi gazdasági önkormányzás pl.: iparűzési adó helyben marad), saját járás, saját választási körzet, nemzetiségi képviselők küldése a parlamentbe.
  Tulajdonképpen azt, amit mi is elvárnánk az elszakított magyarokkal szemben. Erre biztosíték lenne, hogy nyilván maradnának magyarok egy határkiigazítás után is délvidéket, és ők is ugyan ezt megkapnák. Kölcsönösség elve.
   
  blitzkrieg and zeal like this.
 11. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  Igen, csak nem kell bevenni az egész kontinenst, mert úgy nem tudunk megegyezni semmiben (meg akkor a központ se nálunk lesz). Meg ugye fontos újítás, hogy a német dominanciájú EU helyett a Magyar-Szláv Államszövetség magyar és szláv - és nem német. Ez mégis valami új az EU-hoz képest :D
   
 12. balkáni

  balkáni Well-Known Member

  El kell őket felejteni, ők szláv eredetű germánok
   
 13. balkáni

  balkáni Well-Known Member

  Helyes meglátás, jelenleg ilyesmikért néznek föl Mo-ra. Ide járnak dolgozni
   
 14. milagro

  milagro Well-Known Member

  Ne nézd le a kínait, mert nem fognak berosálni, ha elsőre nem megy az eurázsiai selyemút esetleg! Akkor a következő 50 évet az afrikai OBOR-ra szánják, errefelé meg elkezdenek nyomulni majd a 2070-es évektől. Nem fognak kapkodni, nem hajtja őket a tatár.
  ..
  Az oroszságnak miért lenne jó, ha újra egybenyitnák őket az ilyen-olyan muszlim -isztánokkal? Így is relatíve kevesen vannak, azt sem tudják belakni, ami megmaradt 1990 után! Az Egyesült Államok meg messze van. S, ahogy zajlik a liberális leépülés, egyre messzebb kerül majd a következő évtizedekben...
  Szerintem...
   
  blitzkrieg likes this.
 15. milagro

  milagro Well-Known Member

  Azért, ha meggondolják magukat és belépnének, akkor nem szabad elzárkózni tőlük. (Valóban, érdemi erősödést a V4 akkor kaphatna, ha Szerbiával egészülhetne ki. Ettől még a brüsszeliták is tüsszögni kezdenének. Persze irreális, mert távoli az EU-tagságuk nagyon...)
   
 16. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  Nem kívánom én egyébként Kína halálát sem. Csak picit visszább szorítanám őket. Kétpólusú világrendet szeretnék (USA-SZU), nem kínai világrendet. Ettől függetlenül drukkolok Kínának, hogy az USA ne zúzza le őket.

  "Az oroszságnak miért lenne jó, ha újra egybenyitnák őket az ilyen-olyan muszlim -isztánokkal? "

  Nagyon jó kérdés, hadd válaszoljam meg. Azért, mert akkor az oroszok fel tudják fejleszteni ezeket a tagköztársaságokat és akkor a muszlim munkaerő nem áramlik mind Moszkvába, hanem helyben marad. Továbbá, ha visszahozzák a kommunizmust, akkor az üldözi az egyházat - így a mohamedán vallást is. Ez kiszorítja a mohamedán vallást Közép-Ázsiából. (Ami nem is baj, hiszen ezek a népek eredetileg nem is mohamedánok.)
   
 17. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  Milagro, felejtsd el a V4-eket. Szerbiának az Oroszországgal való kapcsolata miatt van - elsősorban - jelentősége Magyarország számára. Mihelyst behozod őket a V4-ekbe (ha ez egyáltalán lehetséges), akkor ezzel egy orosz-ellenes szövetségbe hoznád be a szerbeket, akkor meg az egésznek onnantól kezdve mi értelme?
  Esetleg, ha háborút akarsz Oo.-gal. De azt remélem nem akarsz.
  (Meg mi értelme lemondani a Budapest-Belgrád tengelyről, és alárendelni magunkat Varsónak? Ezt még Szlovákia sem akarja, úgy néz ki.)
   
  milagro likes this.
 18. milagro

  milagro Well-Known Member

  Tényleg megírom már az ígért tanulmányomat az asztrológiai világkorszakokról s vele a felemelkedő népekről, eszmei áramlatokról...
  ..
  Kifelé "haladunk" a Halak-Szűz tengelyből! Évről évre, ahogy a precessziós mozgás zajlik... A halak-szűz évköri egység köré szerveződő tendenciák, viselkedésminták így csak gyengülni fognak a jövőben. Ne éld bele magad hát, mert nem fog visszajönni a kalászos kommunizmus. Az ellenkezője zajlik. Pl. már Észak-Korea is csak külsőségeiben hajaz a tervgazdálkodásra. Ők se tudnak a "korszellemmel" szembemenni (piacozás, seftelés megjelent ott is, engedik)!
  https://en.wikipedia.org/wiki/Great_Year
  https://en.wikipedia.org/wiki/Astrological_age
  ..
  Vallásháborúk viszont lesznek! Hajjaj, de még mennyire! A következő nagyívű történelmi esemény, amivel számolni kell, az a nyugat-európai intifáda lesz! Majd figyelj. Mi még megérjük. Aztán ennek örvén az oroszok persze szétcsaphatnak akkor Közép-Ázsiában, egy ilyen szcenárió kinéz.
   
 19. milagro

  milagro Well-Known Member

  A nagy lengyel-orosz, illetve amerikai-orosz ellentét addig lesz csak, amíg ki nem robbantják az intifádát Franciaországban. Attól a pillanattól, teljesen új geopolitikai felállás következik! Mi van, ha ez pedig 15-20 éven belül megtörténik? Hmm...?
   
 20. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  Hát ez lehet
   

Ezen oldal megosztása