1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Közép-/Kelet-Európa

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - dalost által indítva @ 2012. október 13..

 1. empontipont

  empontipont Well-Known Member

  Csak az objektivitását, a tényekhez való ragaszkodását kérdőjelezi meg.
  Ami nélkül nem tudós.
   
  tong djagbu likes this.
 2. krokomach

  krokomach Well-Known Member

  https://rusvesna.su/news/1595615632

  A cikk arról szól, hogy
  A balti politikusok minden lehetséges módon megpróbálják bizonyítani, hogy nincs szükségük semmiféle kapcsolatra Oroszországgal.
  Ugyanakkor a Balti országok, bár hangzatosan próbálják tiltani az orosz nyelv használatát, mégis, a balti államok aktívan együttműködnek Oroszországgal. Az álláshirdetések tele vannak orosz nyelvtudást alapnak kérő állásajánlatokkal. Litvániában (is) az orosz nyelvet tudni kell a turisztikai ágazatban, az üzleti életben, de még a külügyminisztériumban is. Litvániában minden ötödik álláshirdetésben kötelező elem az orosz nyelv ismerete. Az orosz szakos egyetemi végzettségűek nagyon nagyon könnyen kapnak munkát. A Vilniusi (Litvánia) egyetem most más karokon, így még a közgazdaság tudományi karon is indít párhuzamos orosz filozófia kurzust.
  ...Nem meglepő, hogy azok a fiatalok, akik úgy döntöttek, hogy szülőföldjükön maradnak, oroszul tanulnak.
  Tehát nem számít, hogy a balti hatóságok hogyan próbálják minimalizálni mindazt, ami az országukban orosz, mert mindezt nem lehet megtenni.
  Először is, nagyon nagyszámú oroszul beszélő lakosság él Litvániában, Lettországban és Észtországban. Másodszor: az országok aktívan együttműködnek Oroszországgal, és ezt nem akarják feladni.


  Alapjában nem is a cikk az ami érdekes. Sok újat nem mond. (Mondjuk annyi talán, hogy a baltiak közül még a legkevésbé orosznak mondott, és állami szinten szóban retorikában nagyon rusofób Litvániában is az álláshirdetések 20 %-ában nyiltan le merik írni, hogy orosz nyelv ismerete nélkül nincs felvétel)
  De az egyik hozzászóló kommentje:

  "Egyébként tegnap megrémültem, aztán nevetettem mint egy ló: Kaptam egy e-mailt, hogy sürgősen lépjek kapcsolatba az adóhivatallal. Nyugdíjas vagyok, de dolgozom. Arra gondoltam - nos, megkezdődik az ellenőrzés a társaságunk számára. Bevallást kell csinálnom. Regisztrálnom kell a hivatal weboldalán. Aztán elolvastam a levelet, és nem hittem el hogy helyesen értettem. Aztán megértettem hogy jól értettem. Kiderült, hogy az adóhivatal megköveteli, hogy sürgősen rendeljek magamnak egy brosúrát Pabriks lett honvédelmi minisztertől. amelyben egy sor utasítás található, hogy mit tegyek mint Lettország polgára Oroszország támadása vagy globális katasztrófa esetén. Hogyan lehet önvédelmi csapatokat létrehozni. hol kell gyülekezni és így tovább. 15 percig nem tudtam megnyugodni a nevetéstől. És most te is neves!!!"
   
  fishbed, tindalos, milagro and 2 others like this.
 3. Pogány

  Pogány Well-Known Member

  Az orosz hadiflotta hiperszonikus fegyverrel való felszerelésére tett ígéretet Vlagyimir Putyin orosz elnök a haditengerészet napja alkalmából vasárnap megrendezett szentpétervári flottafelvonuláson.
  Forrás: https://kuruc.info/r/4/215624/
   
 4. borisz

  borisz Well-Known Member

  Mondjuk egyelőre Nyugaton sincsenek nagy csaták, aztán lassan tényleg kalifátusok lesznek.
   
 5. milagro

  milagro Well-Known Member

  Szerintem előbb-utóbb komolyabb összezördülés lesz, majd nyílt összetűzés!
  Az, hogy Németország mást se csinál, mint helyezi ki az ipari termelőegységeit "keletre", arra enged következtetni, hogy nyugat felé megvívandó háborúra számítanak középtávon! Készülnek rá fű alatt. Úgy vélem...
   
  megazez likes this.
 6. megazez

  megazez Well-Known Member

  KMW Hungary?
  https://www.ceginformacio.hu/cr9311614995
   
 7. milagro

  milagro Well-Known Member

  Nem túl kicsi ez a cég ahhoz?
  (Persze, ha illeszkedik a képbe, akkor az azt is jelenti, hogy a háttérben a "folyamatok előrébb tartanak"...)
   
 8. Serathis

  Serathis Well-Known Member

  Miért, amikor kiderült hogy észak Angliában több ezer kislányt erőszakoltak évtizedeken keresztül "Ázsiai" bandák, akkor volt osszezördülés? Pont a németek, a legkasztráltabb nép fog hirtelen észbe kapni?
   
  vilmoci, aquarell and fip7 like this.
 9. milagro

  milagro Well-Known Member

  A weimari időkben is agyhalál volt. Aztán jött a bajszos és "észbekapatta" őket!
  ..
  Képletesen szólva, minden azon múlik, ki tartja a mérleget!
  ..
  Befejezem a mélyebb összefüggéseket, de látni kell annyit azért a "germán néplelket" illetően, hogy a Mérleg az egyetlen jegy, amely nem egy élő minőség,
  hanem egy gép, szerkezet. Keleti állatövi megfelelője a Sárkány, szintén kilóg a sorból, mivel egy nem evilági mitikus lény! Nagyon elüt a többi tulajdonságtól!
  ..
  Namármost a precizitásra, egyensúlyi állapotra való törekvés mellett pontosan a mérleg szerkezet mivoltából fakadóan a gépiesség, robotszerűség is előtérbe helyeződik náluk. Csakúgy mint a szintén Mérleg (Sárkány) kínaiak esetében is! Mintha robotok lennének!
  ..
  Emlékezz, a germánok gépiesen mentek előre a legutóbbi világháborúban is. És robotként, lelketlenül hajtották végre az összes borzalmat is, amit megtettek!
  Ebből fakadóan pedig minden a "programozásukon" múlik csak! Most még a liberális-program fut, de ez történelmi idővel mérve aránylag gyorsan megváltozhat.
  NDK Stasi-állama is profin működtetett gépezet volt!
  (és OFF az okkult dolgokról mára)
   
  gergo55, FilcTroll and Fennek like this.
 10. megazez

  megazez Well-Known Member

  Majd feltöltik idővel. Az biztos valaki valamiért létrehozta.
   
 11. phaidros

  phaidros Well-Known Member

  Persze, most is vannak arra cégek, Linemar most bővített, Csabametal stb. meg ahogy elmentek, vissza is tudnak jönni. Műszaki képzés igaz Csabán nincs (ott a főiskola most alakul át egyetemmé, de nem műszaki vonalú), azonban körbe mindenhol van műszaki képzés Szeged, Kecskemét, Debrecen. Nem egy akkora volumenű valami lesz, hogy ne akadna rá pár tucat mérnök. Szerintem simán lesz rá ember.
   
  antigonosz likes this.
 12. boki

  boki Well-Known Member

 13. milagro

  milagro Well-Known Member

  https://www.portfolio.hu/gazdasag/2...-magyarorszagra-a-kovetkezo-honapokban-442632
  ..
  "A miniszter tudatta, hogy a beruházások Magyarország területén kiegyensúlyozottan fognak eloszlani, és több országrész is profitálni fog belőlük. Szijjártó Péter hangsúlyozta azt is, hogy Magyarország és Dél-Korea között a politikai kapcsolatok is kifejezetten jók, és semmiféle akadályt nem jelentenek a kétoldalú gazdasági és beruházási kapcsolatok további fejlődése szempontjából.
  ..
  "A kereskedelmi forgalmunk három és fél milliárd dollárt ért el tavaly, és idén, dacára annak, hogy milyen nehézségek vannak a világgazdaságban, az év első négy hónapjában további 35 százalékkal nőtt a magyar export Korea irányába" - mutatott rá a miniszter, hozzátéve, hogy a magyar-dél-koreai gazdasági együttműködések sikeressége is visszaigazolja a keleti nyitásról szóló döntés helyességét.
  ..
  Dél-Koreai látogatása során Szijjártó Péter találkozott Kang Kjung Vha dél-koreai külügyminiszterrel, bilaterális találkozón vett részt Ju Mjung Hi kereskedelmi miniszterrel, valamint egyeztetett az SK Innovation, a Samsung SDI, a Doosan Solus és a Hankook Tire nagyvállalatok képviselőivel."
   
  tindalos, bartinieffektus and SilvioD like this.
 14. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  Tálas Péter: Magyarország biztonságpolitikája 1989–2019 között (pdf.,~60 oldal)

  "Tanulmányunk Magyarország biztonságpolitikáját tárgyalja az 1989 óta eltelt három évtizedre visszatekintve. Célja, hogy röviden bemutassa a magyar biztonságpolitika stratégiai folyamatait, illetve azokat a tényezőket és eseményeket, melyek a legjelentősebb mértékben formálták e folyamatokat. Írásunk elsősorban olyan érdeklődők számára készült, akik rövid és szakmailag megalapozott áttekintést kívánnak nyerni az elmúlt harminc év magyar biztonságpolitikájáról, akik e rendkívül széles témakör egy-egy részkérdésének helyi értékét kívánják meghatározni a hosszabb és bonyolultabb folyamatban, vagy egyszerűen most kezdik tanulmányaikat e szakterületen és fontosnak tartják Magyarország megismerését. Megírását elsősorban az ilyen áttekintés hiánya és időszerűsége ösztönözte. Az 1989 utáni magyar külpolitika áttekintésére ugyanis a 2000-es években több alkalommal és több formában is kísérletet tettek a hazai szakértők. A magyar biztonságpolitika részterületeinek összefoglalására is készültek tanulmányok és kötetek. A magyar biztonságpolitika egészének átfogó bemutatására azonban eleddig csupán néhány tanulmány, illetve egy kisebb tanulmánykötet tett kísérletet. Emellett a 2019-es időpont is igen alkalmasnak tűnik egy ilyen összefoglalásra. Ebben az évben 30 éves a magyar rendszerváltás, 20 éves a magyar NATO-tagság, illetve 15 éves az ország EU-tagsága, s az ilyen évfordulók jó alkalmat jelentenek a visszatekintésre.

  Mint minden államé, Magyarország biztonságpolitikája is három fő tényezőnek – a biztonsági környezet változásának, az ország biztonságpolitikai céljainak, illetve a biztonságpolitikai célok megvalósításához rendelkezésre álló erőforrásoknak – az eredőjeként írható le. A biztonsági környezet elemzésekor arra keressük a választ, hogy miként hatottak Magyarországra a nemzetközi környezetben bekövetkezett különböző jellegű változások, s ezekre miként reagált a magyar politika. A biztonságpolitikai célok kapcsán azt vizsgáljuk, hogy a mindenkori magyar politikai vezetés miként kívánta és tudta alakítani az ország szűkebb vagy tágabb nemzetközi biztonsági környezetét. A rendelkezésre álló erőforrások kapcsán pedig azt, hogy milyen eszközök és módszerek álltak a politika rendelkezésére az ország biztonságpolitikai céljainak megvalósításához..."
   
  HAndrás and milagro like this.
 15. tomcat1

  tomcat1 Well-Known Member

  Én Doosan/Samsung gyárra tippelek.
   
  Hegylakó and milagro like this.
 16. milagro

  milagro Well-Known Member

  "Dietrich Mateschitz a Red Bull igazgatója kirúgta a vállalat észak-amerikai részlegének igazgatóját (Stefan Kozak) és annak marketingrészlegének vezetőjét (Amy Taylor), amiért azok azt erőltették a cégnél, hogy sokszínűbbé kellene tenni a vállalatot és bírálták, amiért a Red Bull nem áll nyíltan a Black Lives Matter mozgalom mellé."
  ..
  "Az osztrák üzletember már korábban is többször nyíltan bírálta a polkorrekt liberális diktatúrát, dicsérte Donald Trump intézkedéseit és nekiment az illegális bevándorlók befogadásának is."
  ..
  [​IMG]
  https://www.vadhajtasok.hu/2020/07/...az-osszes-blm-tamogato-regionalis-igazgatojat
   
 17. Morishima

  Morishima Well-Known Member

  A red bull szárnyakat ad, ezek repültek :D én ugyan nem iszok ilyesmit de majd veszek olyanoknak akik igen.
   
  Imperialista, fip7, anonim999 and 5 others like this.
 18. anonim999

  anonim999 Well-Known Member

  No ebből mi lehet igaz valójában, mi lehet a háttérben?

  Orosz magáncég zsoldosait vették őrizetbe Fehéroroszországban másfél héttel a választások előtt

  A Wagner Group nevű orosz biztonsági magáncég zsoldosait vették őrizetbe a fehérorosz hatóságok Minszk közelében szerdára virradóra - jelentette a BelTA állami hírügynökség, a fehérorosz rendvédelmi szervekre hivatkozva az MTI tudósítása szerint.

  Az elfogott 32 külföldi fegyveres a Wagner Group zsoldosa - jelentette a fehérorosz állami hírügynökség, amely korábban arról számolt be, hogy az őrizetbe vétel július 29-re virradóra történt.


  A rendvédelmi szervek tájékoztatása szerint értesülést kaptak arról, hogy több mint 200 fegyveres lépett Fehéroroszország területére azzal a céllal, hogy destabilizálja az országot a választási kampány idején. Az oroszok mindegyikénél kis kézipoggyász, illetve összesen három nagy, nehéz bőrönd volt - írta a BelTA. A biztonsági magáncégek működése illegális Fehéroroszországban.

  A gyakran Európa utolsó diktatúrájaként emlegetett országban augusztus 9-én tartanak elnökválasztást. A 65 éves Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök az utóbbi időben többször is azt hangoztatta, hogy külföldi segítséggel akarják megdönteni mintegy negyedszázada tartó hatalmát.

  Elemzők szerint a kelet-európai országban a rossz gazdasági és emberi jogi helyzet, valamint a koronavírus-járvány nem megfelelő kezelése miatt egyre fokozódik a rezsimmel szembeni elégedetlenség, s így évtizedek óta nem látott kihívásokkal kénytelen megbirkózni a jelenlegi vezetés. Ennek ellenére Lukasenka győzelme bizonyosnak látszik, mivel két fő riválisa - a pénzügyi szabálytalanságokkal vádolt Viktar Babarika üzletember és a vezetés korrupciójával gyakran foglalkozó Szjarhej Tihanovszkij blogger - börtönbe került.

  Az utóbbi hetekben tüntetők ezreit vették őrizetbe az országban, Valerij Cepkalo ellenzéki vezető, aki Lukasenka kihívójaként kívánt indulni az elnökválasztáson, pedig a fiaival együtt külföldre menekült, attól tartva, hogy a hatóságok megvonhatják szülői felügyeleti jogait.

  https://index.hu/kulfold/2020/07/29...zorszagban_masfel_hettel_a_valasztasok_elott/
   
 19. boki

  boki Well-Known Member

  Lukasenko megpróbálja kihasználni az orosz kártyát mindenképpen saját hasznára. A Wagnerosok csak átutazóban voltak Belorussziában - a célország más volt-ezt a belorusz KGB jól tudta.
   
 20. milagro

  milagro Well-Known Member

Ezen oldal megosztása