1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Közép-/Kelet-Európa

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - dalost által indítva @ 2012. október 13..

 1. FilcTroll

  FilcTroll Well-Known Member

  Tanulságos volt egyben olvasni a demokrácia vs. diktatúra vitát. Az én szavazatom egy alkotmányos monarchia lenne, ahol a felsőházi képviselőket szigorú cenzus mentén választhatják meg a polgárok, és a politikai osztály teljes büntetőjogi felelősséget vállal a döntéseiért. Az ország nem a király, hanem a korona birtoka. Persze, tudom hogy ez nonsense, hiszen ehhez annak az elfogadása is kellene, hogy Isten a világ legfőbb ura, és minden földi hatalom ennek a hierarchiának alsóbb része. Ez meg aztán a végképp ufó gondolat, pedig egy ilyen rendszer képes felemelni a méltóakat, segíteni az elesetteket és távlati célokat kitűzni és megvalósítani -- nem a progresszió, hanem a felelősség alapjain.

  Aztán a kezem belelógott a bilibe, és felébredtem...
   
 2. PavolR

  PavolR Well-Known Member

  Volt tán ki ellenezte a demokrácia bevezetését? Még a Fidesz-Kisgazda kormány is simán a liberális demokrácián belul kormányzot, mert a liberális demokrácia egy konzervatív éerték, nem szabad keverni a liberalizmussal. Akkor még nem volt gond, csak azután változot Orbán véleménye, amikor a polgárok kitessékelték kétszer egymás után a hatalomból.
  Az elso Orbán nyiltan demokráciaellenes kijelentésére ugy kb. 2011/12 táján figyeltem fel, amikor kerek perec azt mondta, hogy ha a demokrácia "neagy Isten" szembe megy a nemzet érdekeivel, akkor más renszerrel kel helyettesíteni. Aztán sokáig nyiltan nem bolygatta a témát, csak lassan elkezde szidalmazni a liberalizmus és asztán azt ráhuzta a liberális demokráciára.
   
 3. PavolR

  PavolR Well-Known Member

  Én inkább ugy 10 évre saccolom, hogy már viszonylag nyilvánvaló lesz az eredmény.
   
 4. Rex meus Deus meus

  Rex meus Deus meus Well-Known Member


  Na, vesézzük ezt ki.

  "egy olyan illiberális (magyarul "szabadságtalan")"

  Uhh :D... ennél demagógabban nem is nyithattál volna. Erős kezdés, sejteti a további színvonalat.
  Ezzel azt akarod írni, hogy ma Magyarországon nincs szabadság ??? :D:D:D


  És ha már 0rbán szavaira hivatkozol, nézzük 0V álláspontját az illiberális demokráciáról:

  "„Ne az legyen a magyar társadalom szervezőelve, hogy mindent szabad, ami más szabadságát nem sérti, hanem legyen az, hogy amit nem akarsz, hogy veled cselekedjenek, te se tedd azt másokkal.…
  …A liberális demokrácia nem volt képes arra, hogy nyíltan kimondja és kötelezze – akár alkotmányos erővel – a mindenkori kormányokat arra, hogy munkájukkal a nemzeti érdekeket szolgálja. … Nem védte meg a liberális demokrácia, a liberális magyar állam nem védte meg a közösségi vagyont. … Aztán a liberális magyar állam nem védte meg az országot az eladósodástól. … Nem védte meg a családokat az adósrabszolgaságtól sem.…
  …Ami Magyarországon ma történik, értelmezhető úgy, hogy a mindenkori politikai vezetés arra tesz kísérletet, hogy az emberek személyes munkája és érdeke, amelyet el kell ismerni, az a közösség, a nemzet életével szoros összefüggésben álljon, a kapcsolat megmaradjon, ez a kapcsolat erősödjön. Vagyis a magyar nemzet nem egyének puszta halmaza, hanem egy közösség, amelyet szervezni, erősíteni és építeni kell. Ilyen értelemben tehát az az új állam, amit Magyarországon építünk, illiberális állam, nem liberális állam. Nem tagadja a liberalizmus alapvető értékeit, mint a szabadság, de nem teszi ezt az ideológiát az államszerveződés központi elemévé, hanem egy attól eltérő, sajátos nemzeti megközelítést alkalmaz.”"

  Ha ezt más írná, nem 0v, akkor is egyetértenék vele,ismerve a nagy nyugati demokráciák szánalmas lejtmenetét, rothadását, identitás nélküliségét.
  Nem járható út ami nyugaton történik, ne kövessük őket a pusztulásba.

  (a társadalom által konszezuálisan elfogadot) liberális demokráciát - Ez mi ? Mikor történt ez? Én csak a saját nevemben írok, én nem fogadtam el semmilyen liberális demokráciát... a demokráciát fogadtam el. Él és virul. 4 évente választhatok, hogy kit akarok hatalmon látni.

  Magyarországon demokrácia van.. az emberek döntik el, milyen pártokra szavaznak. Ez tény.

  Az, hogy 10 éve kétharmaddal nyer a jobboldal az annak köszönhető, hogy a baloldalon kritikán aluli, tökkelütött vagy félkegyelmű emberek vannak jobbik esetben, rosszabb esetben rosszindulatú magyargyűlölők és idegenérdekeket képviselő ügynökök.

  Ezért ne a magyar demokráciát és választási rendszert hibáztasd. ;)

  "Amúgy, nem értem a hozzászólásod értelmét, amikor pont a MO-n hatalmon levo szubkultúra folytat "kulturharcot" és borít fel amit csak tudd."

  Szubkultúra ? :D
  Normális emberek kormányoznak ma, Magyarországon... Szubkultúrának nevezed a normális embereket ?
  Nyugaton már lehet, hogy mindenki selejtes és aberrált, ott lehet, hogy megállja a helyét, ha le szubkultúrázod a keresztény értékrenden, erkölcsi és társadalmi alapon szerveződő és élő embereket, de ez itt Magyarország, itt még a hagyományos, a normális a "standard", nem az aberrált, haladóságnak és modernségnek hazudott, szivárványszínű, deviáns fertő.

  Tehát, szubkultúrának én inkább a svédkormányt nevezném:
  https://kuruc.info/r/4/135479/
  Az új se jobb..igazi szubkultúra:
  https://mandiner.hu/cikk/20190123_rasztalany_lett_a_sved_kulturalis_miniszter

  Kultúrharc ? Igen, ez az. Meg kell védeni a klasszikus Európát, az erkölcsöt, az előrevivő, az ember méltóságát megtartó társadalmi normákat az azt rothasztó, megmérgező, a szabadságot szabadosságnak értelmező aberrált ideológiáktól, attól az eszmétől, ami aztmondja: "Nincs Isten.. az ember az Isten." Egy nagy lósz@rt.

  Láttuk mi történik, ha az "ember az Isten":

  "A kommunizmus fekete könyve becslések és levéltári kutatások alapján körülbelül 100 millióra teszi a kommunizmus áldozatainak számát az egész világon."

  "A náci haderők legalább 17 millió civilt, köztük hatmillió zsidót és körülbelül másfél millió cigány gyilkoltak meg."  Az általad szándékosan vagy egyszerűen tudatlanságból védett balliberalizmus sem jobb, mint ez a kettő... csak ennél az ember lelkét igyekszenek megölni, azt, ami megkülönbözteti az állattól.
   
  vata, ghullaire, blitzkrieg and 10 others like this.
 5. krokomach

  krokomach Well-Known Member

  https://magyarnemzet.hu/belfold/ukrajna-bosszut-all-a-karpataljai-magyarokon-8457216/
  "Ukrajna a koronavírussal leginkább sújtott országok közé sorolta Magyarországot. A döntés értelmében a Magyarországról Ukrajnába utazóknak tesztekkel kell igazolniuk, hogy nem fertőzöttek. Ha ilyen igazolással nem rendelkeznek, karanténba kell vonulniuk. A Kárpátalja.ma magyar nyelvű hírportál szerint az intézkedés valós célja az, hogy a kormány vegzálhassa a kárpátaljai magyarokat.
  Az ukrán egészségügyi minisztérium nem indokolta meg, hogy az európai összehasonlításban is az egyik legsikeresebb védekezést felmutató Magyarországot miért sorolta a piros zónába. Ezzel szemben pont Ukrajna képtelen megállítani a vírus terjedését: csak szombaton 1200 új fertőzöttet regisztráltak. Az összes fertőzött száma ezzel elérte a 71 ezret, az áldozatoké pedig az 1700-at.
  A Kárpátalja.ma internetes oldal szerint a hatóságok valódi célja a kárpátaljai magyar kisebbség vegzálása. A piros besorolású országokból hazaérkezőknek ugyanis tesztekkel kell igazolniuk, hogy nem kapták el a vírust, ennek hiányában karanténba kell vonulniuk."

  [​IMG]
   
  blitzkrieg, fip7 and ogretankHU like this.
 6. PavolR

  PavolR Well-Known Member

  Az októberi baki után a kormánypárti elemzok sorra azt monták, hogy "nem mukodot a centrális erotér rendszere". Ami egyben azt is jelenti, hogy van egy államilag fentartot rendszer, aminek kifejezetten az acélja, hogy ellehetlenítse a magyaroknak, hogy megbuktassák a jelen renszert, és csak akkor érhetnek el rész sikereket, ha ezt a rendsrert kicselezik. Ezek után mit lehet mondani a szabadságról? :D

  Ami az OV idézeteit illeti, az csupán érzékekre való játszás és oszemosás. Az Fidesz-Kisgazda kormány is ezek szerint valamiféle liberális uralom volt? ;) Liberális demokrácia keretében simán kományozhat egy nemzeti konzervativ párt is. Például Lengyelországban éppen most a PiS.
   
 7. Rex meus Deus meus

  Rex meus Deus meus Well-Known Member

  10 év már adhat információt.

  Arról, hogy a magyar demográfiai adatok, születési szám és házasságkötések száma végre /a jobboldal intézkedéseinek köszönhetően/ emelkedésnek indulnak /reménykedjünk, az átalakítások és támogatások ezt célozzák/, a nyugati-európai, "liberális demokráciákban" élő emberek pedig 30 - 50 éven belül kihalnak, vagy az új, idegen kultúrájú emberek lassan kiszülik őket a saját országukból.

  Valóban tisztábban fogunk látni, de nyilvánvaló nem lesz.. az akkor lesz, amikor Svédország zászlajából kiveszik a keresztet, mert sérti a migránsokat... erre lehet még csak 10 évet se kell várni. :D:D:D

  2017
  https://www.magyaridok.hu/kulfold/l...l-rasszista-gyuloletjelkep-feher-tej-2458513/

  2020
  https://elemi.hu/sved-tudos-a-zaszloban-a-kereszt-serto-ezert-el-kellene-tavolitani/

  2030-ra lehet, hogy megis változtatják... valami szép félholdasra, elnézve a demográfiai adataikat és népességcserét, ami az országukban folyik, a liberális kormányuk "munkásságának" köszönhetően. :D

  Ez ám a liberális demokrácia... "irigylésre" méltó út. :D
   
  vata, ghullaire, blitzkrieg and 9 others like this.
 8. Rex meus Deus meus

  Rex meus Deus meus Well-Known Member

  Az októberi választások is azt bizonyítják, hogy Magyarországon demokrácia van. ;)

  A jelenlegi rendszer, a jobboldal bukása, elnézve a magyar ellenzéket és külföldi "szekta társaik" munkásságát ott, ahol kormányon vannak, a magyar nép bukása is lenne egyben.

  Nagyon sok mindenből felálltak a történelem folyamán a magyarok.. még Trianonból is... de még egy baloldali,kommunista-marxista, kultúraromboló tombolást már nem hinném, hogy elbírna ez a nép.
   
  vata, ghullaire, dkes and 10 others like this.
 9. Veér István

  Veér István Well-Known Member

  Biztos, hogy voltak, a Munkásőrök közt például sokan. Vagy akár például Ekrem-Kemál György. A többség viszont mást akart. Ahogy például 2010 óta is mást akar a többség, mint amit a "liberális demokrácia" brand alatt futó banda csinál(t). Ha pedig azzal jössz, hogy például Ekrem-Kemál elmebeteg, őrült, esetleg erőszakos szélsőséges, akkor azt kel mondjam, hogy Most is van egy kisebbség, akinek nem tetszik a szavazók többsége által választott irány. Ők is lehet, hogy elmebetegek, szélsőségesek.
   
  vata, ghullaire, blitzkrieg and 8 others like this.
 10. Veér István

  Veér István Well-Known Member

  Még az elmúlt 10 év alapján sem nyilvánvaló sokaknak. Amióta megválasztották a jelenlegi kurzust, folyamatosan csőbmennek holnap végre! IMF! Csak szerencséjük van, mert konjunktúra van. Oké, most kisebb a visszaesés, mint másutt, de csak szerencse... stb... Akik nem akarják az eredményeket látni, újabb 10 év múlva sem fogják látni azokat. Viszont garantálnak újabb 10 évet, ha olyan gyengén produkálnak mint eddig, de sokat ártanak is, mert a mostani banda még jobban elszemtelenedik, ugyanis eredményeik mellett vannak nyilvánvalóan hibáik is, de amíg nincs alternatíva, csak a teljes nemzethalál (ami programszinten van reklámozva szinte), az ember kénytelen ezt elviselni.

  De 10 év múlva meglátjuk. Addigra a nyitott szeműeknek valóban jobban látszani fog a trend, viszont addig sokat változhat a környezet is, és kérdés, hogy az eddig jó válaszaik után akkor is jó válaszokat tudnak-e majd adni.
   
 11. PavolR

  PavolR Well-Known Member

  Ez nem egy kritikus tomeg. :cool:

  Van egy nagy kulombség 1989 és 2010 kozot, még pedig az, hogy elobinél tudni lehetet, hogy renszerváltás lesz, 2010 pegig alig ha számítottak a szavazók másra mind kormányváltásra. Nem volt az orrukra kotve. 1998-2002-kormányzás alápján egészen ezt aligha gontolta volna valaki.

  Nem mondom, hogy teljesen elozménytelen ez a feltevés, a fenyegetés viszont nem csak ballrol johet.
  Az államalapításkor létrejot egy stratégia, amelynek hála a magyarok e térségben tuléltek és évszázadokon át prosperáltak (és nem jutottak pld. a poroszok sorsára).
  Ennek a strátégiának két pillére volt - a nyugattol átvet politikai berendezkedés és a katolicizmus. Mindig, amikor a magyarok szembefordultak ezzel szemben, viszafordíthatatlan károkat szenvedtek.
  Az elso jelentos érvágás a reformációval jott. Magyarok a legkeményeb változatot választották, ami mondjuk hogy nem volt pont pozitív hatással a reprodukciós képességeikre, és pechre pot akkor érték él az országot a háborúk.
  Ezt valamelyes enyhítette a rekatolizáció, amely réven konebben lehetet késob magyarosítani a katolikus vallású nemzetiségeket. A 48./49. szabadságharc pedig egy olyan morális keditet szerzet a Magyarok számára világzerte, amire lehett volna épiteni, ha nem jott volna az újjabb nagy bukta. A magyar politikai elit ugyanis felhagyot a franciabarát irányvonallal és a demokratikus folymatotal szemben reakcionáris állaspontot elsajátitva a németekhez kezdtek kotodni. A kudarcot negyetkilométerekre lehet számolni, hiszen a háború után az bal- és joboldali osztrák politikusok (ahol 1907-tol volt általános a szavazójog, így hozzá voltak szokva egymáshoz) oszefogtak és meggátolták a bolsevista hatalomátvételt. így idoben jutottak a békekonferenciára. Nekik olukbe hullot a Burgenland, míg Magyarországon száz éves a ramazuri.
  A kovetkezo évtizedekben is minden volt, csak nem demokrácia, az egyes irányzatok polikusai pedig egymást kizárva, nem pedig egmás mellet politizáltak.

  A jelen helyzetben nem csupán a politikai az ehm, ehm "egyetnemértés" az izgalmas (pedig a jogállamiság kapcsán tízmiliárdok forognak kockán és még egy hunxit is be lehet lengetve zsarolásképpen) , de például az is, hogy korvonalosodik egy potenciális vallási konfliktus, mivel orbánék ki nem álhassák az jelenlegi katolikus irányvonalat, az azt meghatározó jeszuiták pedig veszélyes herézisnek tartják a evangelikális fundamentalizmust. Így a tulélési strategia mindkét pillérjén nagy repedések tátonganak.
   
 12. arcas

  arcas Well-Known Member

  Lövésed sincs arról amiről írsz, diktatúra fogalmáról meg végképp az egyszer biztos...
   
  vata, notaricon, ghullaire and 13 others like this.
 13. arcas

  arcas Well-Known Member

  Én köszönöm, hogy így összefoglaltad, pontosan erről van szó, big like.
   
 14. ogretankHU

  ogretankHU Well-Known Member

  Urak javallom galambbal ne vitázzatok !
   
  empontipont likes this.
 15. Python

  Python Well-Known Member

  Súlyos vízhiány sújtja a Krím félszigetet, amelyet korábban, amíg Ukrajnához tartozott, túlnyomó részben észak felől, a Dnyeper folyóból láttak el vízzel. Az oroszok nem tudták ezt pótolni 2014 óta, amióta annektálták a területet.
  Szeptemberben háború törhet ki Európában
   
 16. Veér István

  Veér István Well-Known Member

  rövid leszek, mert nincs most időm hosszan válaszolni:

  - nyugati politikai berendezkedés volt a francia liberalizmus és a német reakciós vonalas politikai is.
  - a vallási konfliktusban nem tudom, hogy a katolikus egyház az evangelikusokkal összekacsintó viktori vonallal foglalkozni, amikor a templomok égnek az allahakbárok miatt nyugaton. Nem biztos, hogy két fronton akarnak majd "hadakozni". A jelenlegi katolikus irányvonalnak vannak gyengeségei, én legalábbis nem látom benne a zseniális mestertervet. Remélem túléljük ezt az időszakot, mert inkább elhibázottnak tűnik számomra ez a vonulat.
   
  blitzkrieg likes this.
 17. Rex meus Deus meus

  Rex meus Deus meus Well-Known Member

  A jelenlegi katolikus irányvonalat hagyjuk...
  Még szerencse, hogy a Magyar Katolikus egyház szerencsére nem igyekszik végrehajtani, amit manapság Rómában hoznak...

  A klasszikus, Európát védő katolikus irányvonal Benedek leváltásával, lemondatásával háttérbe szorult.

  Jelenleg egy szélhámos, egy báb pöffeszkedik Szent Péter székében... az argentin... szvsz se nem katolikus, se nem keresztényi amit manapság azaz ember képvisel.

  Csak két linket hagynák itt vele kapcsolatban és aztán befejeztem az offot.

  https://katolikusvalasz.blog.hu/201...eg_kanonjogi_vetsegevel_vadoljuk_ferenc_papat
  https://katolikusvalasz.blog.hu/201...mit_hogy_ki_vagy_vagy_hogyan_eled_az_eletedet

  Érdemes utána olvasni, amikor még fiatal korában argentinában volt pap és két paptársát felnyomta a juntának..nagyon kusza és problémás múltja van...
   
  vata, Veér István, fip7 and 5 others like this.
 18. jurgenbauer

  jurgenbauer Well-Known Member

  Nézd, én 2006. októberében, amikor narancssárga lett a térkép, és Budapestet is csak a megboldogult Katona miatt nem szerezték meg, egyből felmértem, hogy ez 2010ben minimum 2/3d a Fidesz-KDNPnek. És hol volt akkor még 2009es kormányfő baromság, a vizitdíj hülyeség vagy a gazdasági válság!
  Onnantól kezdve pedig adott volt, hogy nem csak sima kormányváltás lesz. Lett egyfajta rendszerváltás is. Hogy ez most a régieknek és a gyerekeiknek nem jött be úgy, ahogy szerették volna (2014, az eladósodás miatt bukik a Fidesz-projekt?), nos leszarom. És jó ez így. Az önkormányzatin voksolhatnak külföldiek, mások a körzethatárok, mint az országgyűlésin.

  Nagyon szarul kell kormányoznia a mostaniaknak, hogy 2022ben ne ők nyerjenek. Mindegy a felállás az ellenzéknél. Egy lista, vagy kettő? Mindegy. Elképesztő mennyiségű manija van az ellenzéknek, ebből lehet kampányolni és mozgósítani. Hogy ez most kitől (francia, ukrán, román népek?), lényegtelen. De egyszerűen az O1Gn kivül nincs semmi koncepció, csak bárgyú facebookozás vagy más hülyeségek. Ez a régi médiaviszonyok kapcsán talán még elég is lett volna, mint 2002ben a 16 ezer forintos csekk, de most, látva, hogy mit össze szerencsétlenkednek egy Lánchíddal is, csak azért mert nincs más cég itthon, mint Mészárosé amelyik meg tudná csinálni? :D Na ennyi.
   
  vata, fip7, ghullaire and 2 others like this.
 19. HAndrás

  HAndrás Well-Known Member

  Ha minimális szinten utánaolvasnál (meg a katolicizmust nem politikára használnád) feltűnne, a "mostani" pâpa mondanivalója semmiben sem különbözik elődeitől.
   
  fulcrum11 likes this.
 20. Rex meus Deus meus

  Rex meus Deus meus Well-Known Member


  A mostani pápa rengeteg kritikát kap,még Rómán, a Vatikánon belülrõl is. A témában nálam sokkal képzettebb emberek kritizálják, amiért nem a keresztény hitet védi a világban, hanem bizonyos politikai és ideológiai köröknek akar megfelelni és az õ narratívájukhoz igazodni.

  https://prizma.blogstar.hu/2019/07/...tt-okoegyhazat-akar-a-puspoki-szinodus/76094/
   
  vata, fip7, ghullaire and 2 others like this.

Ezen oldal megosztása