1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Közép-/Kelet-Európa

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - dalost által indítva @ 2012. október 13..

 1. monster

  monster Well-Known Member

  Fehéroroszországban jó eséllyel már legalább másfél évtizede elcsalja a választásokat Lukasenko, csak eddig mindig állt még mellette elég ember és szövetséges, akik segítettek neki eltüntetni a repedéseket. Nyugaton keveseket érdekelt viszont mindez és nem érte volna meg (költség, kockázat) kiborítani a bilit, Putyinnak meg így volt jó, ezért mindenki tudomásul vette. Úgy tűnik, mostanra megkopott a bája és az eddigi szövetségesek szerint is érdemes lehet megpróbálni egy új vonalat.
   
 2. Wilson

  Wilson Well-Known Member

  Kemény összecsapások voltak Fehéroroszországban a tüntetők és a karhatalom között.

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]
   
 3. Fennek

  Fennek Well-Known Member

 4. jurgenbauer

  jurgenbauer Well-Known Member

  Ezek feltételezések. Annyi biztos, hogy a városokban több a nem rá szavazó, mint vidéken. Ha ekkora az ellenzék támogatottsága, miért nem voltak mindenhol ott a bizottságokban az embereik? Egyébként minden olyan szép és jó, de mi lesz azután, hogy mondjuk nem ő lesz? Légihíd, mint Berlinben? Vagy mit fognak enni, milyen árak lesznek, lesz-e polgárháború, blabla. ? Mert valakinek finanszíroznia kell az országot, ami magától erre másfél évtizednél régebb óta SEM képes. Nem lehet csak a WoT bevételeiből működtetni az országot! Persze, ha Ukrajna szintet akarnak, hajrá. De akkor úgy le fog mindenki lépni, mint az ukránoknál teszi a nép. Én sajnálom őket. De a fiatalok mindenhol fiatalok. Itthon is mindennel bajuk van, aztán történik valami számukra pozitív, erre utólag kiderül, hogy jó nagy baromság volt bármit is csinálni, a régi az újhoz képest annyira nem volt szar.

  Az ukránok már tudják, a beloruszok majd most megtanulják.
   
 5. boki

  boki Well-Known Member

  A választási részvétel 84,23% volt, ami igen magasnak mondható. Az előzetes eredmények helyi idő szerint 9.00h-kor -10.08.2020 (a feldolgozottság aránya nem ismert)

  [​IMG]
  Putyin már gratulált Lukasenkónak a győzelemhez.
   
 6. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  A Lengyel-Litván-Ukrán trió tárt karokkal várja az új kis szövettségébe. Az EU is szívesen támogatná szavakkal, pénzre meg ott az IMF. Rengeteg mindent lehetne onnan privatizálni.

  A recept már megvan, csak alá kell írniuk a beloruszoknak a 30 éves adósrabszolgaságot és másnap mehetnek németországba mosogatni.
  A WOT (Wargaming) meg ciprusra adózik. :)
   
  fip7, blitzkrieg, laiki and 6 others like this.
 7. Wilson

  Wilson Well-Known Member

  Hogy miért nem voltak ott a bizottságban az ellenzék emberei?Elárulom neked mert Fehéroroszországban diktatúra van,csak olvass utána mi történt a potenciális ellenzéki kihívókkal.
   
  blitzkrieg likes this.
 8. Wilson

  Wilson Well-Known Member

 9. Python

  Python Well-Known Member

 10. boki

  boki Well-Known Member

  Az igazi csalás csak most követte el. Korábban csak az eredményeken szépített, de ő nyerte meg a választásokat, igaz a legnagyobb versenytársait kizárta a választásokból. MInt az idén a legnagyobb esélyest Moszkva által is támogatott volt bankárt, akinek 60%-os támogatottsága volt. Na ő volt az oroszokkal való együttmüködés legnagyobb híve. Lukasenko bebörtönözte.

  Egy "apróságot" senki sem vett észre. Idén nem voltak külföldi megfigyelők a választásokon. A COVID-19 -ra hivatkozva nem voltak meghívva. Sem az EBESZ, sem az oroszok. Csak FÁK-országokból voltak páran.
  Kíváncsi vagyok , ha hivatalosan meglesznek az eredmények el fogadja-e az EU ésa többi ország az eredményeket. :)
   
  fip7, blitzkrieg, laiki and 9 others like this.
 11. Python

  Python Well-Known Member

 12. Python

  Python Well-Known Member

 13. papajoe

  papajoe Well-Known Member  Ott is igen zorkók a speckók a civilekkel...
   
 14. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  Na megjött Lukacskának a kéz:
  «Рассчитываю, что Ваша государственная деятельность будет способствовать дальнейшему развитию взаимовыгодных российско-белорусских отношений во всех областях, углублению сотрудничества в рамках Союзного государства, наращиванию интеграционных процессов по линии Евразийского экономического союза и СНГ, а также военно-политических связей в Организации Договора о коллективной безопасности. Это, несомненно, отвечает коренным интересам братских народов России и Беларуси»

  „Remélem, hogy állami tevékenységei hozzájárulnak a kölcsönösen előnyös orosz-belorusz kapcsolatok továbbfejlesztéséhez minden területen, elmélyítve az uniós államon belüli együttműködést, az integrációs folyamatok kiépítését az eurázsiai gazdasági unión és a FÁK-n keresztül, valamint a katonai-politikai kapcsolatokat a Kollektív Biztonsági Szerződés Szervezetében. ... Ez kétségtelenül megfelel Oroszország és Fehéroroszország testvériségeinek alapvető érdekeinek. "

  Igen, Putyin küldte. Most Lukacskán a sor:
  Beleköp és bebukta az országát vagy elfogadja és jöhetnek az orosz csapatok.
   
  vata and Pogány like this.
 15. boki

  boki Well-Known Member

  A kínai elnök is gartulált Lukasenkónak a győzelemhez.
  Viszont a 2. helyen végzett Tyihanovszkaja nem ismeri el Luksenko győzelmét. Magyarul folytatódni fognak a tüntetések
   
  antigonosz and Pogány like this.
 16. boki

  boki Well-Known Member

  Szokásos gratulációs szöveg.
   
 17. Wilson

  Wilson Well-Known Member

  Vannak képek 50 kilós szétvert belorusz csajszlikról is.De az elsővonalban teljesen érthető módon az ilyen"zorkó speckó civilek vannak többségben.Ha jól emlékszem 2006-n nálunk sem az első áldozós kislányok alkották a TV székház ostromlókat:)
   
  Masztiff likes this.
 18. Python

  Python Well-Known Member

  Többeket ájultra vagy félholtra vertek a rohamrendőrök, akik gumilövedékeket és fénygránátokat is bevetettek a többségben békés tüntetők ellen. A meccs azonban még nincs lejátszva: a pletykák szerint Törökországba menekült Lukasenkáról nem hallani, a tüntetők pedig ígérik, hétfőn folytatják. Felkavaró felvételek.
  VÉRBE FOJTOTTÁK AZ ELLENZÉKI TÜNTETÉSEKET BELARUSZBAN [18+]
   
  Pogány likes this.
 19. tindalos

  tindalos Well-Known Member

  Miért menekült el ha bírnak a tüntetőkkel?
   
 20. monster

  monster Well-Known Member

  Biztos, ami biztos :)
  Nem akar úgy járni, mint II. Miklós anno.
  Ha sikerült leverni tényleg a lázongást, hazamegy, ha nem, megbújik a haveroknál.
   
  blitzkrieg and tindalos like this.

Ezen oldal megosztása