1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Közép-/Kelet-Európa

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - dalost által indítva @ 2012. október 13..

 1. Wilson

  Wilson Well-Known Member

  Nem szabad összehasonlítani a magyar társadalmat a nyugati társadalmakkal.
   
 2. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Nem hiszem hogy a briteknek barmihez is volna ereje onalloan, plane hogy barmihez is kozel engedjek oket a nagyok.
   
  Szittya likes this.
 3. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Necces lesz a 2022, de remelem marad minden, nincs kedvem ujra nullarol orszagot epiteni 2026-ban 36 ev alatt harmadszor.
   
  fip7, tong djagbu, blitzkrieg and 9 others like this.
 4. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  Igazabol nincs part ami veszelyes lenne a jelenlegi vezetes szamara.
  Ha nem szurjak el nem is lessz.
  Kulso beavatkozas veszelye a hadsereg fejlodesevel egyre csokken...

  No nem a polgarhaboru vegett hanem a vegett hogy egy esetleges zuppba a hadsereg venne at az iranyitat.
  Es a hadsereg nem politikai elvek menten szervezodik vagy intezkedik.
  Egy union belluli puccs kiserletet meg elbirna az eu meg jol is jarna a zavarosba.
  De a hadsereg nem engedne a zavarosba torteno halaszatot...
  Ezaltal nyerni semmit nem nyernenek csak veszitenenek...

  A dolog rankeroltetesetol meg vegkepp elbucsuzhatnanak.

  Ezzel tisztaba vannak 22 re lessz olyan helyzetbe a sereg hogy megtegye. / koronavalsag alatti felugyelok kikuldese ezt csak tovabb erositette kepessegbe /tapasztalat./

  Ha gaz van kiteritik a kartyakat egy hasonlo opciorol is...

  Ha azt irnam hogy sok szempontbol ilyen is szem elott volt tartva nem hinnetek el szerintem... /de a honvedelem nem merul ki a fegyverekbe.../ taktikusnak kell lenni nem csak a csatamezon.
   
  svajcibeka, jurgenbauer and gergo55 like this.
 5. Wilson

  Wilson Well-Known Member

  Bármilyen furán hangzik de a főninek ilyen szempontból jól jött a covid járvány ilyen helyzetben érzi elemében magát és mivel nála öszpontosul a pénz,paripa,fegyver kombó így aztán az ellenzék csak asszisztálni tud.Ráadásul( hála istennek)egészségügyi szempontból Mo és ezzel együtt Viktor viszonylag jól jött ki a tavaszi járványból.A kérdés az,hogy milyen gazdasági következményei lesznek a járványnak,de látva mekkora bianko csekket kap O.V az EU-l én nem hiszem,hogy a gazdasági válság érdemben befolyásolja a 22-s választásokat.
   
  tong djagbu and blitzkrieg like this.
 6. HAndrás

  HAndrás Well-Known Member

  Nálunk nem is jellemző, hogy az ellenzéki jelölteket elviszi a rendőr (bàr igény az volna rá). Aztán üljél be ellenzéki szavazatszámlálónak.
   
  Rex meus Deus meus likes this.
 7. HAndrás

  HAndrás Well-Known Member

  Konkrétan 2006-ra célzol?
   
 8. papajoe

  papajoe Well-Known Member
  Khmm....
  Ki is a polgárjeno a nagyfaluban?
   
 9. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  De a felvilágosult fejlett nyugati demokraták nem pártokon hanem "civil" szervezeteken keresztül szeretnének kormányozni.
   
  fip7 and svajcibeka like this.
 10. Morishima

  Morishima Well-Known Member

  Itt most nem is a belpesti testi és szellemi fogyatékos csürhe forradalom csinálási képességeiről van szó mert az szinte 0, a szél jobb ahol meg van fizikálisan minőségi emberanyag nem fog Zsófika mellé állni aki amúgy Zsoltika , hanem arra hogy ha vergődnek akkor a valódi Magyarország ha kimenne az utcákra ordíthatnak akármilyen hangosan még az országból is elhúznának és végre nyugalom lenne az országban, egy két évig persze rosszabb számok jönnének de aztán a rend és nyugalom helyrehozza a dolgokat, és még csak diktatúrával se lehet vádolni senkit mert a nép ment ki véleményt nyilvánítani.

  Tudom erre meg lehet mondani hogy mit fognak nyugaton mondani meg akkor majd ott fognak ellenünk tevékenykedni, de várjunk csak, már most is diktatúra van a nyugati média szerint és most is folyamosan a hazánk ellen szervezkednek.

  Nem fog örökké Orbán lenni a hatalmon, egy kevésbé rutinos nemzeti vezetőnél lehet elbukik a nemzeti kormány és akkor a népünknek vége.
  Ne négy évekbe gondolkodjunk folyton. Fogorvoshoz se jókedvébe jár az ember, de egy rövid intenzív fájdalom után elmúlik a hosszú szenvedés.

  Amíg ez a hazaáruló banda az alternatíva és ott ártanak a népünknek ahol tudnak addig nem lehet nyugodtan lenni, mert elég egyszer hibázni és tényleg vége a nemzetnek, ha észnél vagyunk akkor pedig a mi évszázadunk jöhet.
   
 11. plushun

  plushun Well-Known Member

  Amíg a kormány nem hoz "húsba vágó" intézkedéseket addig idehaza nehezen lehetne "Magyar tavaszt" csinálni, ráadásul az internet adó utáni tüntetéskéből a kormány leszűrte, hogy mi az amihez jobb ha nem nyúl hozzá, hacsak nem akarja elveszíteni a hatalmát. Egész egyszerűen jelenleg az ellenzéknek nincsen akkora tömegbázisa, hogy egy olyan mértékű tüntetést szervezzen amiből idő előtti kormány váltás lenne.
   
  tong djagbu, svajcibeka and SilvioD like this.
 12. HAndrás

  HAndrás Well-Known Member

  Ez a hazaárulózás kb annyira közhely lett mint 15 éve a fasisztoid és a szemerkélő barna eső.
  A nemzethalál meg pont annyira reális mint a "folyamatosan becsomagolt bőröndök".
   
  Wilson likes this.
 13. Wilson

  Wilson Well-Known Member

  Ennek semmi köze ahhoz,hogy a magyar társadalmat csak akkor lehet kivinni az utcára jelenleg,ha a kormány megemeli az internet árát,vagy a kormány csinál valami orbitális hülyeséget amely széles tömegek egzisztenciáját veszélyezteti.Ezenkívül a magyar emberek nem mennek ki az utcára.A főpolgira visszatérve a kormány nagyon alaposan leszűkítette a mozgásterét és a politikai színteret egyértelműen a kormány uralja,Karácsony csak reagálni csak követni tudja az eseményeket nem ő alakítja a politikai retorikát.Mondom ezt úgy,hogy nem vagyok narancshívő.
   
 14. Horizon

  Horizon Well-Known Member

  1.4-es termékenységi rátával nagyon is reális.
   
  borisz, fip7, Irsai Olivér and 8 others like this.
 15. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  Igény mindkét oldalon van erre. Sőt arra is, hogy verje szét a rendőrség az ellenzéki tüntetéseket. Példa csak 2006ban volt rá. Nagyon elégedettek is voltak anno az ellenoldali szavazók, ki is tüntették a végrehajtók parancsnokát.

  Revans azóta sem volt, pedig nagyon szerették volna többször is kiprovokálni. Mártírszerepről álmodoznak néhányan. Bennen bujkál a kisördög, hogy teljesüljön az álmuk, de az eszem azt mondatja, hogy nem szabad, úgy jobban szenvednek.
   
  borisz, fip7, tong djagbu and 2 others like this.
 16. Shektor11

  Shektor11 Well-Known Member

  Ráadásul ezt az 1,4-et is a cigányok dobták össze. Ha nem változik semmi, akkor 20 év múlva nagyon nem szeretnék ebben az országban élni. Nem vagyok rasszista, de őszintén, ki szeretne cigányok közelében élni?
   
 17. plushun

  plushun Well-Known Member

  A főpolgármester jogköre már Tarlós idején le lett szűkítve, azzal, hogy kb az összes korház, iskola állami tulajdonba került. Lehet én vagyok kevésbé tájékozott, de én nem tudok olyan állami intézkedésről ami Tarlós óta még tovább szűkítette a jogkörét. Persze ha tudsz mondani valamit ezzel kapcsolatosan azt szívesen veszem, mert legalább kapok olyan infót ami számomra új.
   
  fip7, tong djagbu, svajcibeka and 3 others like this.
 18. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  Hova mennél?
   
  gergo55 likes this.
 19. Wilson

  Wilson Well-Known Member

  Csak egy példa a főváros anyagi forrásait és mozgásterét 2010 óta jelentősen leszűkítette a kormány kvázi a főváros költségvetése erősen államfüggő,ezt jól érzékelteti Tarlós nyilatkozata "a kormány olyan rendszert alakított ki, amelyben központi támogatás nélkül nagyberuházásokat nem tudunk kivitelezni"..És ezt a kormány Karácsonnyal szemben fel is használja az is tény,hogy egy Tarlós vezette fővároshoz teljesen máshogy áll hozzá a kormány mint Karácsonyékhoz.
   
 20. Morishima

  Morishima Well-Known Member

  Nem várom el az emberektől azt hogy hosszútávú folyamokat megtudjanak érteni, és értékelni, de a hozászolásból azok a dél afrikai fehérek jutnak eszembe akik nem támogatták az apartheidet de jól éltek, és akkor is csak úgy voltak mert az nem történhet meg hogy elveszítik az egzisztenciájukat, mert nem. Aztán megtörtént és még ma sem értik mi történt. Vagy a Malmőből elsőnek elmenekült haladó svéd feministák és b*zik, nem értik és folytatják máshol ugyan azt.
  Vagy mikor már 1840 körül felhívták a figyelmet a nemzetiségi problémára de megmondták hogy ugyan Magyarország évszázadok óta megbonthatatlan egység, aztán jött a pofon de nem volt elég, aztán 1918 ban mikor kijelentették hogy Magyarország területi egysége nem csorbulhat mert a majd a civilizált nyugat....
  Pár évtizede franciáknál is azt mondták ugyan, ezek az emberek majd beolvadnak és amúgy is majd hazamennek, aztán mégse így lett és most azt mondják nem baj ezen már nem lehet változtatni mert így marad...
  Amúgy majd 10-15 év múlva nézz rá az egykori Svédországra és látni fogsz egy modern nemzethalált. A hozzád hasonlók közönye az első lépés ezen az úton, de ugyan miről beszélek én, ostoba szélsőséges, hisz minden rendben.
   

Ezen oldal megosztása