1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Közép-/Kelet-Európa

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - dalost által indítva @ 2012. október 13..

 1. Roni

  Roni Well-Known Member


  Lehet O1G-zni de ezzel nem sokra mennek. Magabiztosság? 11 éve ők vezetik az országot és a legerősebb párt a jobbik is szétbomlott ezek után lehet magabiztosnak lenni.Ellenzéken kari geri meg egyet jelent Gyurcsánnyal .

  Nem kell kurvára fideszesnek lenni ahhoz hogy a fentit józan ésszel megértse .
   
  fip7, tong djagbu, csibeszke and 9 others like this.
 2. Littlejohn

  Littlejohn Well-Known Member

  Nem. Hanem arra a momentumos beszólásra, hogy mire volna szükség. Én, személy szerint, leszarom, ha a baloldal tüntikézik, de ha a családomnak, a házamnak vagy bármilyen tulajdonomnak baja esik, vagy kár lesz benne, az illetőt keresztüllövöm. Nem lesz lelkiismeret-furdalásom.
   
 3. jurgenbauer

  jurgenbauer Well-Known Member

  Az utolsó két magyar tavasz közül az egyik egy uralkodó fejébe került, a másik meg csak az oroszoknak köszönhetően nem futott ki Bécsig, tehát én nem erőltetném ezt a magyar tavaszt, mert a végén még bukik az EU. :)
   
  fip7, bartinieffektus, zeal and 5 others like this.
 4. HAndrás

  HAndrás Well-Known Member

  Amikor pár hónapja ezen aggódtam, -jogosan- megkaptam a "csinálj még egy gyereket", úgyhogy inkább nem részletezem mit kell tenned.
   
  blitzkrieg, tindalos and LMzek 2.0 like this.
 5. Python

  Python Well-Known Member

 6. Python

  Python Well-Known Member

  Hogy valójában mi a helyzet, azt nehéz megtippelni. Fehéroroszországból évekkel ezelőtt távozott az utolsó független közvélemény-kutató is, így inkább csak sejtéseink lehetnek a rezsim valós támogatottságáról. A sejtés pedig az, hogy Lukasenkának van valós támogatottsága. 2010-ben például, amikor a választási eredményekre reagálva tízezrek tüntettek Minszkben, még a rendőrökkel is összecsapásokat provokálva, az akkor még működő független közvélemény-kutatók szerint Lukasenka valójában is simán nyert, a szavazatok 51 százalékát szerezte meg. Úgy, hogy az ellenzék jelöltje mellett valóban sokan választhatták a belarusz szavazólapokon szereplő "egyik sem" opciót, a hatalom remek trükkjét a protestszavazók leszalámizására. Most csak külső, nem nyilvános mérések készültek, azok alapján a teljes népességben még mindig masszív, 35 százalékos volt Lukasenka támogatottsága, amire jön még 20 százaléknyi bizonytalan szavazó is. Ezek alapján valószínűnek tűnik, hogy Lukasenka csalás nélkül is nyerhetett volna. De ez most már mindegy. Ezeknél a számoknál most sokkal nagyobb jelentősége van annak, amit a cikk elején említettünk, hogy még a belarusz hatóságok szerint is 33 városban voltak megmozdulások vasárnapról hétfőre virradó éjszaka. Ez szokatlan, de ennek is voltak jelei, ha másban nem, hát abban, hogy a váratlanul felbukkant Szvjatlana Cihanouszkaja kampányeseményei Minszken kívül is szokatlan tömegeket vonzottak. A neve elhallgatását kérő szakértőnk szerint ezt Lukasenka részben magának köszönheti. Az ellenzék fő támogatója ugyanis az a középosztály, amely alapvetően Lukasenka gazdaságpolitikájának, az Oroszországból kapott pénz redisztribúciójának köszönheti felemelkedését. Ez az a középosztály, amely most ezen források elapadása miatt került szembe Lukasenkával.
  Mert bár erről tán kevesebb szó esett, és amikor esett is, inkább tűnhetett Lukasenka előremenekülő kavarásának, a jelen belarusz helyzet elsősorban Oroszország műve. A Cihanouszkaja felbukkanása előtt legesélyesebbnek tűnő két jelölt közül a választások előtt külföldre menekült, aztán a választás után szintén Moszkvába távozott neje révén Cihanouszkaja kampányába becsatlakozó Valerij Cepalkót egy orosz oligarcha emberének tartják, és a letartóztatása után szintén Cihanouszkaja mögé besoroló Babarikával szemben is felmerült, hogy alapvetően orosz, ha nem is putyini érdekeket szolgál. Oroszország ugyanis szorosabbra kívánja fűzni a két ország viszonyát, érvényt szerezve annak a konföderációs egyezménynek, amit a saját hatalmát az oroszok és a nyugat között egyensúlyozva megőrizni próbáló Lukasenka még 1999-ben kötött. Hogy ezt kierőszakolják, elzárták a pénzcsapokat. Az orosz államhatalom mellett a gazdasági elit is lehetőséget lát Belaruszban, ahol elmaradt a privatizáció, így még hatalmas vagyonokat lehet lenyúlni. Az oroszokon kívül Belaruszban még Lengyelország és Litvánia aktív. Mindkét ország a belarusz diaszpóra hátországa, és mindkettő határozottan érdekelt Lukasenka bukásában. Alternatívát azonban ők ketten aligha nyújthatnak, az EU-ról pedig már Ukrajna példáján kiderült, hogy pénzt legfeljebb hitel formájában tud adni.
  Lukasenka sorsa a belarusz utcákon dől el
   
 7. Morishima

  Morishima Well-Known Member

  Nem írnám le a lehetséges forgatókönyveket és cselekvési terveket, a nyugat megmentése nem a mi feladatunk mi csak segíteni tudunk azoknak akik megakarják. Nekünk időt kell nyernünk mert ezek az új multikulti társadalmak hamarosan nem fognak tudni erőt kifejteni felénk mert saját problémáik súlya alatt roskadnak majd össze. Nekünk csak addig kell kitartani aztán defenzívából átmehetünk offenzív üzemmódba, az új nyugatot már nem magas minőségű emberek fogják alkotni, hanem azok a népek akiket pár ezer nyugati katona leigázott.
  Amúgy a nyugat nem fog felébredni addig amíg választásodit elhiszik hogy változást hoz, oda már radikális irányváltás kell. Nem lesz a régi azután se de fejlett civilizáció nem létezhet azokon az alapokon amiket ők létrehoznak.

  Szóval az én elgondolásom hogy a fennmaradásunk záloga nem feltétlenül a nyugat észhez térése hanem a káoszba sülyedése is lehet mert akkor a beteg eszméik velük süllyednek el. Már a távol keletre se ér el a gazdasági zsarolási potenciáljuk,és egyre csak gyengül hisz a társadalmuk minősége is gyengül nem tudják megszerezni az ottani médiát, Kínába meg gyakorlatilag a közösségi médián keresztül se tudnak beférkőzni. Azok meg mosolyogva szépen feljöttek és már csak várniuk kell és nézni ahogy lejtmenetbe került a nyugat, onnan se fogunk jó dolgokat kapni majd, de legalább nem ezt az aljas társadalom szöveteit romboló ideológiákat kell kivédeni.

  Szóval Wass Albert és Apponyi Albert gróftól idéznék ami meghatározza ezzel kapcsolatos gondolkodásmódomat, időt kell nyernünk mert a világ változik.

  ,,És lészen csillagfordulás megint,
  és miként hirdeti a Biblia:
  megméretik az embernek fia,
  s ki mint vetett, azonképpen arat,
  mert elfut a víz, és csak a kő marad,
  de a kő marad."

  “Önök most megásták Magyarország sírját, de Magyarország ott lesz a temetésén mindazon országoknak, amelyek most itt megásták Magyarország sírját.”
   
  borisz, fip7, LMzek 2.0 and 8 others like this.
 8. phaidros

  phaidros Well-Known Member

  Pár hozzászólással korábban ott van, hogy kik gratuláltak. :D
   
  fip7, LMzek 2.0, szegcsab and 5 others like this.
 9. phaidros

  phaidros Well-Known Member

  Ottvótá? Te számoltad mind? Vagy, hogy lehet ilyen magabiztosan bármit is kijelenteni? :eek:
   
  fip7, LMzek 2.0, szegcsab and 3 others like this.
 10. Shektor11

  Shektor11 Well-Known Member

  Én is óvatosan fogalmaznék. Lukasenka még a 444 szerint is nyert: "Most csak külső, nem nyilvános mérések készültek, azok alapján a teljes népességben még mindig masszív, 35 százalékos volt Lukasenka támogatottsága, amire jön még 20 százaléknyi bizonytalan szavazó is. Ezek alapján valószínűnek tűnik, hogy Lukasenka csalás nélkül is nyerhetett volna."
  https://444.hu/2020/08/10/lukasenka-sorsa-a-belarusz-utcakon-dol-el
   
  Rex meus Deus meus and Fennek like this.
 11. Wilson

  Wilson Well-Known Member

  Nem számoltam nem voltam ott.De ezt a választást elcsalták ez egyértelmű.a napnál világosabb,hogy nem Lukasenko nyerte meg ezt a választást szerinted ahol ilyen tömeg megmozdulások vannak az 80%-s Lukasenko támogatottságot jelez,én nem hiszem.:)

  Csak néhány példa a csalásra.

  "Óriási csalásra utalt már az is, hogy a jogosultak negyven százaléka – a hivatalos adatok szerint – előre leadta a voksát, ami messze a legnagyobb arány bármilyen fehérorosz választáson. De voltak ennél sokkal egyértelműbb jelek is.

  A szavazatokat közszolgák számlálják, és a kétezer jelentkező civil megfigyelőből nyolcat hagytak jóvá. Ennyien lehettek ott, hogy ellenőrizzék a választások tisztaságát egy tízmilliós országban. Sok független megfigyelő inkább az ajtók elé ült le, hogy legalább azt megszámolja, hányan adtak le szavazatot. Akadt olyan körzet, ahol száz százalék fölött volt a részvételi arány, ami stabil demokráciákban és a matematikában is ritkán történik meg.

  A legamatőrebb csalási kísérlet talán az volt, amikor a szavazatszámláló bizottság tagjai egy létrán másztak ki az egyik szavazókör hátsó oldalán, vállukon tömött zsákokat cipelve."

  A német kormányszóvívő is csalásról beszél.

  "A minimális követelményeket sem tartották be a fehéroroszországi elnökválasztáson, az Európai Unióban pedig zajlik az egyeztetés, hogyan reagáljanak erre", mondta hétfőn egy német kormányszóvivő.
  Ezzel együtt a német külügyminisztérium szóvivője azt mondta, számos jel mutat arra, hogy csalások történtek a választáson, amit a hivatalos eredmények szerint Aljakszandr Lukasenka, az 1994 óta hatalmon levő elnök nyert meg 80,23 százalékkal..
   
 12. ogretankHU

  ogretankHU Well-Known Member


  Putyó gratulált , elmondta az elvárásait és kijelentésével mely szerint Lukasenko győzött szentesítette a választási eredmény ! Mindenki más mehet a faxba !
   
 13. ogretankHU

  ogretankHU Well-Known Member


  Ez eddig a legjobb posztod ! Respect ! Őszintén mondom nem vártam tőled ilyen nyílt és őszinte gondolatot !
   
  LMzek 2.0, Hegylakó and Roni like this.
 14. Python

  Python Well-Known Member

 15. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  Németország. Németország! Németország?
  Ez az a németország ahol a választáson a nemtetsző eredményre a führerasszony egyszerűen közölte, hogy akkor nem ér, és megsemmisítette az eredményt!
  A németek a demokrácia szót sem ejthetik ki a szájukon amíg ez a garnitúra ott van.

  Write onlyban van. Baromira nem érdekli ki mit ír.
   
  fip7, tong djagbu, laiki and 12 others like this.
 16. Wilson

  Wilson Well-Known Member

  Ja más mérések szerint az arány jó csak éppen pont fordított az eredmény Lukasenkó kapott 7-9% Cihanouszkaja pedig 80%-t.
   
 17. Wilson

  Wilson Well-Known Member

  Az a lényeg,hogy ezt a német kormányszóvivő mondta.Tehát Németország az EU egyik vezető hatalma hivatalosan kijelenti,hogy a Fehérorosz választást elcsalták.
   
 18. Python

  Python Well-Known Member

 19. HAndrás

  HAndrás Well-Known Member

  Kérlek segíts h "meg tudjam érteni" , az internetadó vagy a vasárnapi boltzár hiánya, mennyinen gátolja a "hosszútávú folyamatok" elleni védekezést, a letelepedési kötvény hiányában miért nem lehet hatékonyan lépni a migrikkel szemben?
  Ha a budapesti olimpiâra ráköltünk 774 milliárd forintot (építési és bontási költségek nélkül) a költségek meg szokás szerint nem fognak elszállini :) az mennyivel növeli a hadseregre vagy a családokra költhető összeget?
   
 20. Shektor11

  Shektor11 Well-Known Member

  Biztos, hogy nem kapott 80%-ot Lukasenka, de 10-nél azért csak többet ért el. Ha tényleg ilyen népszerűtlen lenne, akkor esélye sem lenne hatalomban maradni. Mindkét eredmény kamu valószínűleg.
   
  monster and nyugger like this.

Ezen oldal megosztása