1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Közép-/Kelet-Európa

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - dalost által indítva @ 2012. október 13..

 1. Wilson

  Wilson Well-Known Member

  Smorgonban egy katona virággal jött ki a tüntetőkhöz.

   
 2. Wilson

  Wilson Well-Known Member

  Az emberek szavazása a Grodnozhilstroy-l!

   
 3. csibeszke

  csibeszke Well-Known Member

  Nehéz lesz bármit is begyűrni valamit is BorsodChem alá, mert cirka kilenc éve külföldi irányítás alatt van.
  http://www.borsodchem-group.com/New...es-full-control-of-BorsodChem.aspx?lang=hu-HU
   
  ogretankHU likes this.
 4. Negan

  Negan Well-Known Member

  Csau is akkor bukott meg (meg a perzsa sah,Marcos,stb),mikor a hadsereg egységei átálltak.Utána általában a sereg kinyirta a belügyeseket.Belügyes arra esküdött,hogy védje a hatalmat,és verje a népet.Katona arra esküdött,hogy védje a Hazát és a népet.Sorkötelesekből álló sereg meg hamarabb átáll.
  De ez még csak jelzés,hogy a katonáknak nem tetszik a belügyes szerepe.Egy fecske még nem csinál nyarat.
   
  Python likes this.
 5. PavolR

  PavolR Well-Known Member

  Fareed Rafiq Zakaria totális baklovése. Klasszikus Gorogok ezt nemes egyseruséggel tyranniának nevezték.
   
  Negan likes this.
 6. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  "Nagyon gyengék egyébként a magyar biztonságpolitikai szakértők, főleg orosz és posztszovjet viszonylatban."

  Így van, ennél még a ti amatőr haubagoi-otok is jobb, ugye? :D:)
   
 7. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  "Tartom annyira okosnak az oroszokat, hogy van B és C tervük is. " +
  "Egyszerűen a belorusz helyzettel is "munkát" akarnak adni az oroszoknak, hogy legyen mivel foglalkozniuk. "

  Akkor ezért nincs az oroszoknak B és C tervük :)

  (rájöttek a cselre, hogy a külföld csak "munkát" akar nekik adni azzal, hogy B és C terveket gyártat velük)
   
 8. Wilson

  Wilson Well-Known Member

  Lukasenko-k már biztos,hogy reszeltek már Batman és Pókember is megjelent a tüntetők oldalán még,hogy Amerika kimarad a dologból:):)
   
  haubagoi likes this.
 9. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  Ahá!

  Akkor ezért írja a gergo55 által előbb belinkelt hír az alábbiakat:

  "A jelenlegi elnök a lengyeleket és a litvánokat vádolja, de arról is terjedtek információk, hogy a zavargásoknak magyar szálai is vannak, méghozzá egy Magyarország területén működő autonóm tartomány kormányát vádolják összeesküvés szervezésével. Ez azért is furcsa, mert nincs ilyen."

  https://nappali.net/a-lengyel-hadero-a-feherorosz-hatarhoz-tart/

  :D
   
  gergo55 likes this.
 10. Python

  Python Well-Known Member

 11. Python

  Python Well-Known Member  Vállap alapján százados:. 'Smorgonban egy katona, a következő szavakkal: "Esküt tettem az embereknek!" '


   
 12. papajoe

  papajoe Well-Known Member

  Sokat írtatok, lemaradtam jó 300 kommenttel, hol tartunk?
   
 13. Python

  Python Well-Known Member

 14. Python

  Python Well-Known Member

  Galthran, Bleroka and HAndrás like this.
 15. Python

  Python Well-Known Member

  A tut.by készített helyszíni riportot egy belarusz börtön előtt, ahol több mint 500-an gyülekeznek, legtöbbjük azért, mert napok óta nem tudja elérni rokonait, ismerőseit, akik vélhetően részt vettek a tüntetésen.
  Több szülő számolt be arról, hogy a gyerekük napközben elment otthonról, majd nem ment haza. Sokan kétségbe vannak esve, egy anyuka még a hullaházat is felhívta, miután azt sem tudta, hogy a fia „él-e még vagy már halott”, de közölték vele, hogy oda biztos nem vitték be. Sok család éjjel-nappal kint vannak a börtönnél úgy, hogy a rokonok váltják egymást a helyszínen.
  Csütörtök napközben egyébként sikerült megegyezni a hatóságokkal, hogy a kint várakozók összeállítanak egy listát az eltűntek neveiből, a börtönben pedig megnézik, szerepelnek-e ezek a személyek az adatbázisban. Közben önkéntesek is gyűjtenek adatokat, hátha tudnak segíteni a kétségbeesett embereknek, de a riport szerint így sem annyira megy gördülékenyen az információáramlás.
  „A fiamat meglőtték, aztán bevitték a rendőrségre. Amikor idehozták, az orvos a kórházba küldte. Ha a hatóságok azt hiszik, ezek a letartóztatások megoldják a helyzetet, akkor nagyon tévednek, hiszen ettől csak még mérgesebben jönnek ki, és nem fognak csendben otthon ülni” – nyilatkozta egy helyszínen várakozó apuka.
  Reggeli információk szerint jelenleg több mint 6000 embert tartanak fogva, akiket pedig már kiengedtek, azok főleg arról számoltak be, hogy a rendőrök megverték őket és több tucat embert zsúfoltak össze kis cellákba.
   
  Negan likes this.
 16. Python

  Python Well-Known Member

 17. Python

  Python Well-Known Member

  Az orosz Novaja Gazeta adatelemzői kiszivárgott adatok alapján készítették el elemzésüket a vasárnapi választás eredményeiről, és arra a (most már szinte nem is meglepő) következtetésre jutottak, a legvalószínűbb az, hogy Szvetlana Tyihanovszkaja nyerte el a szavazatok többségét, még a abban a nagyon valószínűtlen esetben is minimum második fordulót kellett volna tartani, ha nem ez lett volna az eredmény.

  Tehát még ha a legszemtelenebb csalásoktól el is tekintenénk, akkor is ez lett volna az eredmény:

  Tyihanovszkaja: 45%

  Lukasenko: 43%


  Ezt meg csak így ideteszem, a fejkendős, sámlin ülő nénivel:
   
 18. krokomach

  krokomach Well-Known Member


  A teljesség igénye nélkül.


  A kezdeti vélekedés úgy általánosan az volt, hogy lehet hogy Lukasenko nyert, de az biztos hogy nem 80%-al.
  Tyihanovszkaja bejelentette, hogy ő nyert (80%-al. Azért ezt is barokkos túlzásnak lehetett venni.
  Balhé.
  Tüntetések.
  Tyihanovszkaja bement az országos választási bizottsághoz, hogy fellebbezzen.
  Megjelent egy érdekes hír, hogy az állambiztonság elkapott egy hírt, hogy Tyihanovszkaját megakarják ölni, hogy "Szent áldozat" legyen", és 120 embert küldtek Tyihanovszkaja választási központjához, hogy megvédjék őket.

  Aztán kikerült egy hangfelvétel, hogy egyik helyen Tyihanovszkaja nagyon nyert, Lukasenkonak meg alig volt szavazata, erre az "illetékes" felszólította a bizottségi tagokat, hogy ő megérti, de... meg kéne fordítani az eredményt.
  Erre kitört az össznépi még nagyobb balhé.
  Addigra Tyihanovszkaja már eltűnt, és Litvániában került elő. Addigra előkerült két felvétel tőle. Az egyikben, mint kiderült, a választási bizottság épületében enerváltan felolvasott egy szöveget, hogy Lukasenko győzött, mindenki menjen haza. A második felvétel már állítólag Litvániában készült, és abban lényegében azt mondta, hogy ő egy gyenge nő, számára a gyerekei a legfontosabbak, bocsássanak meg neki. Ezzel kapcsolatban több feltevés történt, azt mindenki biztosra vette hogy megfenyegették. Az egyik megerősítetlen információ szerint, a választási bizottság épületében megmutattak neki egy felvételt a gyerekeiről. Ezenkívül mutatták neki, ahogyan a férjét megverik, majd pisztolyt tartanak a fejéhez, majd félméterrel a feje mellett ellőnek. Mint kiderült, vagy hét órára eltűnt ezután Tyihaniovszkaja, a Belorus hatóságok szállították a Litván határhoz. Litvániában két hétre karanténba került, legutóbbi hír felőle az, hogy most átgondolja mit tegyen. Az, hogy két hétre karanténba került, arra is utalhat, hogy valamilyen házi őrizetben, vagy védelemben részesül - és miután Litvánia NATO tag...

  Eközben a balhé nem csitul, és az oroszok sem igazán szólnak egy szót sem, bár az elején elismerték Lukasenko győzelmét, de azóta már jelezték, hogy a választási eredmény talán nem kóser.
  Az EU és az ENSZ gondolkodik. Az ENSZ párbeszédre hívott fel, az EU meg gyakorlatilag bejelentette, hogy Lukasenko a hibás, választási csalás volt, és vizsgálódást akar...A Lengyelek meg Litvánok keményebbek. Pompeo meg a "szokásost" hozta...
  Több ezer embert őrizetbe vettek, már annyira tele vannak a börtönök, hogy ma már kevesebb embert tudtak csak letartóztatni. A halottak száma bizonytalan, eddig hivatalosan kettő.
  Lukasenko nyilatkozott, hogy ott nem lesz Majdan...
  Az, hogy igaz-e hogy Lengyel katonai egységek indultak el a Belorus határ felé vagy igaz, vagy sem.
  A Belorus börtönök tele vannak, Orosz (és állítólag Ukrán) újságírókat is elfogtak, vagy az összeset vagy nem az összeset elengették. Belorus újságírókat állítólag nem engedtek el.
  A hatóságok nagyon brutálisan léptek fel, egy fiatal civilt (talán diák lehetett és még csak kamasz) a nyílt utcán elfogtak. Mondhatni hogy csak "átlagos" de az állig felfegyvezrerzz rohamosztagos kinézetű katona egy gránáttal fenyegette a civileket. Vagy csak idegroncs volt, vagy valami nagyon komoly cuccot kaphatott.

  A tüntetőket egyrészt az EU-ból, főleg a Lengyelek és Litvánok hergeli. Az biztos hogy egy Belorus Majdanban reménykednek. Csakhogy az ország tényleg komolyan nemhogy oroszbarát, de gyakorlatilag orosz. A három bebörtönzött vagy elmenekült esélyes ellenjelölt felesége fogott össze Tyihanovszkaja személyében, férjeik pedig gyakorlatilag a teljes politikai palettát lefedik. A legesélyesebb közülük vélhetően nyert volna egyedül is, és biztosan komolyabban Moszkva felé fordult volna. Ha Tsihanovszkaját beiktatták volna, és ígérete szerint amilyen hamar csak lehet kiírta volna az új választást, könnyen lehet hogy a Lukasenko által megakasztott Orosz Belorus szövetség/egyesülés új lendületet kaphatott volna.

  Jelenleg egyes katonák. rendőrök már átállnak a tüntetőkhöz, illetve lemondanak, a tüntetések folytatódnak, amit még túlélhet Lukasenko, de elkezdődtek a sztrájkok, illetve az IT szektor felszólította Lukasenkot hogy... írjon ki új választást. Az egészségügyi dolgozók is demonstrálnak...
   
  tindalos, Galthran, Python and 4 others like this.
 19. ogretankHU

  ogretankHU Well-Known Member

 20. ogretankHU

  ogretankHU Well-Known Member


  Putyó már azon agyal miképpen kéne einstandolni "Bjelorassát" !
   

Ezen oldal megosztása