1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Közép-/Kelet-Európa

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - dalost által indítva @ 2012. október 13..

 1. Rex meus Deus meus

  Rex meus Deus meus Well-Known Member

  Ugyanabba a hibába esel, mint líbia, irak, szíria meg ukrajna esetén...azokat a vezetőket is démonizálta a nyugat... azóta meg több százezer ember meghalt ott különféle polgárháborúkban, mert nincs aki rendet tartson, ezek a "kilőtt" emberek viszont rendet tartottak, mégha európai szemmel olyanok is, amilyenek.. "diktátor"-ok.
   
 2. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  Sztem senkinek nem célja egy második Ukrajna. Ez a dolog most nem a buzifelvonulásról szól, annál alapabb célokért. Nem véletlen, hogy a lengyel kormány is támogatja a változásokat, akik nem a kulturmarxista politikájukról hiresek.

  Az oligarcha váltás meg a többséget nem érinti. A felső 10.000 játszótere.

  Ami nekem kínos a magyar kormány hallgatása. Minden eltelt nap kinosabb. Nem ez az elso, de nem is az utolsó.
   
 3. Ooorky

  Ooorky Well-Known Member

  Lukasenko más. Ott rend lenne ha engedné a demokráciát, nem úgy, mint az arab államokban.
  Sőt jó eséllyel jobban élnének, mint jelenleg.
  Őt el kell távolítani, de nem így, erőszakkal.

  EU és Oroszo. vezetőinek le kell ülnie vele és kész tények elé állítani, hogy vagy szabad választások lesznek jövőre, vagy csöndben el lesz távolítva, miközben mindenki épp másfele néz.
   
 4. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  Európát be keverjük Afrikával, Ázsiával.
  A szerbek is jól elvannak Milosevic nélkül. Még Koszovó is az övék lenne, ha előbb váltanak.
   
  zeal and HAndrás like this.
 5. Rex meus Deus meus

  Rex meus Deus meus Well-Known Member

  Ne haragudj, ez nagyon demagóg.
  Pláne ez a tipikus "van egy ismerősöm" érvelés.. vagy így volt, vagy nem.

  A témánk szempontjából nem ad hozzá és nem vesz el.
   
 6. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  A második pontra miért nem reagáltál? Az a könyv (címét is megadtam, olvasd el!) konkrétan azt feszegeti, hogy miért kell Oroszországból 2-3 Lengyelo. területű nemzetállamot faragni - erre miért nincs reakció?

  És azt hiszed, hogy a Habsburgok, meg az itteni Monarchia 2.0-s követőik meg nemzetközi köreik az semmi? Lehet, hogy Habsburg Ottó csak kimondta, amit az EU tervez és nem egyedül ő akarta.

  "de jelenleg komolyan ilyen elhatározást nem látok"

  Mit kellene még látnod? Utána vagyunk az ukrán Majdannak, zajlik a belarusz Majdan... mégis milyen elhatározást kellene még látnod megvalósulni, hogy elhidd?
   
 7. alali77

  alali77 Well-Known Member

  Ja, szerintem is teljesen CGI amit bemutatnak a videók, Pixar meg Soros fogott össze és utálja a belorusz elnököt.
   
  Wilson likes this.
 8. alali77

  alali77 Well-Known Member

  Azért Ukrajna esetében kellett egy lelkesen bomlasztó, erős szomszéd is azt hiszem.
   
 9. Wilson

  Wilson Well-Known Member


  Mindenki azt gondol amit akar szíve joga,de ez nem nyugati felforgatás ez csak a megreformálhatatlan Lukasenko rendszerének szemünk előtt lejátszódó szétesése amelyet a társadalmi,gazdasági és politikai (Orosz)folyamatok együttes hatása idéz elő.Felesleges mindenféle nyugati összeskuvést sejteni a tüntetések mögött.Elég csak megnézni a választások előtti politikai eseményeket lásd például Pompeo parolázását Lukasenkoval,ezekből világosan látszik,hogy a nyugatnak és az amcsiknak tökéletesen megfelel Lukasenko.
   
  SilvioD likes this.
 10. Rex meus Deus meus

  Rex meus Deus meus Well-Known Member

  Szerbia érdektelen ama érdekcsoport számára egyelőre... vagy nem mernek velük szarakodni, mert tudják mire képesek.
  De már ott is próbálták fúrni Vucicot a járványra hivatkozva... de aztán kifulladtak.
   
 11. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  Nem ismerrm a könyvet ezért hagytam ki.
  Mondom, nem zárom ki, hogy lehetnek ikyen célok, de ezek most nem látszanak. Ukrajna a pufferzóna Keletre tolásáról szól és éket ver a német - orosz együttműködés közé. Ez amcsi érdek. Végre is hajtották sikeresen.

  Belorusszia nem ilyen fontos. Nézd a Milosevic nélküli Szerbia is Putyin kiemelt partnere. Sztem Lukasenko nélkül ott sem lenne más a szitu, csak az emberek élhetnének jobban. Ahogy látom, ezt a ruszkik is tudják.
   
  Rex meus Deus meus and Ooorky like this.
 12. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  Nem, az CIA meló volt.
   
 13. Ooorky

  Ooorky Well-Known Member

  Szerintem Lengyelo.-ra gondolt.
   
 14. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  Ilyenek mindig lesznek. De Vucic a Merkel féle Néppárt tagja. Nem szokták reklámozni, de igy van.
   
 15. Rex meus Deus meus

  Rex meus Deus meus Well-Known Member


  Nem Lukasenkot védem... ő megy a lecsóba. ez biztos. Ha az oroszok leveszik róla a kezüket, a jóIsten se menti meg. Márpedig úgytűnik, hogy lemondtak róla.
  Nem is tudom, hogy gondolta, hogy életképes lehet önálló, független entitásként... egy mesterségesen létrehozott állam.. röhej.
   
 16. Rex meus Deus meus

  Rex meus Deus meus Well-Known Member

  A lengyelek ebben a témában nem beszámíthatóak az oroszfóbiájuk miatt.
  Egyébként az ő szemszögükből teljesen érthető.. nem akarnak egy oroszbefolyás alatt levő Belaruszt.. ha lengyel lennék, lehet tapsolnék az eseményeknek.. de mivel magyar vagyok ezért a békének és Európa két felének egymásra találásának szurkolok.

  A magyar kormány jól teszi, hogy hallgat.. semmi köze az ottani eseményekhez.
   
  bartinieffektus, fip7, b4l4g3 and 4 others like this.
 17. HAndrás

  HAndrás Well-Known Member

  Egyre jobb, 2006-ban voltak rendőri "túlkapások". Sajnos ezért senkit nem volntak felelősségre. Te meg -ideológiai alapon- relatívizálod/mosdatod az akkori, meg a mostani, törvénytelen brutalitást.
   
  Wilson likes this.
 18. HAndrás

  HAndrás Well-Known Member

  Meg az sem ártott h ukrajna, finoman szólva, nem éppen egy sikertörténet!
   
 19. Wilson

  Wilson Well-Known Member

  Miért mert nem ileszkedik az elképzeléseidbe.Teljesen mindegy,hogy elhiszed vagy sem az attól még tény,hogy 2006-n nálunk is ártatlan embereket vertek meg a rendőrök,ha csak nem csukod be szemedet ugyanezt láthatod a beloruszoknál is csak sokkal durvább kiadásban.De ha már nem hiszel a netre százával feltöltött videóknak akkor ajánlom figyelmedbe az orosz médiát ahol tényként kezelik a fehérorosz rendőri brutalitást és a kínzásokat,de hát biztos ők is csak érzékenyíteni akarnak.
   
  Galthran and Premortem like this.
 20. Autodidaktakatona

  Autodidaktakatona Well-Known Member

  Olvasva itt jó néhány kommentet páran úgy érzik, hogy itt a jó és a rossz küzd egymással. Persze akik ebben hisznek a nyugatot képzelik a jónak a keletet a rossznak. A nyugat esetében a jólétet emlegetik meg a nagy demokráciát mint értéket.
  A nyugat jólétét viszint pont az alapozta meg amikor kemények voltak, sokszor vagy még ma is raboltak. A kultúrát a munkafegyelmet a szigor tartotta fent anno, de a mai nyugati világ döglődik. És kellően vaknak, és vagy cinkosnak kell lenni hogy ne lássuk hogy minden nemzeti érzelmet, kiállást üldöznek, mára sok a keresztényellenes fennhang, és kötelező imádni akit ök mondanak az állandó média túlsúllyal... nem születik fehér gyerek a reprodukcióhoz elég, de a fekete, ázsiait telepítik be, és az adójukból etetik őket... ez egy alattomos lakosságcsere, de minimum a fehér, keresztény Európa szétverése... az eredmény már most egyértelműen látszik.. a hollandok kocsmát nyitnak a templomban, de új mecsetet építeni kell... a legtöbb nyugati országban már nem európai az újszülöttek többsége, és jól láthatóan rend van, nem verik a rendőröket, nem erőszakolják meg a fehér nöket, alig vannak késes támadások, stb... de mindig van egy kötelező LMBTQ vagy hasonló felvonulás... fantasztikus irány! Ez volt a nyugat...

  Kelet.. igen ott meg a régi beidegződések... egy komcsi diktátor aki foggal körömmel ragaszkodik a székéhez... de ha a magyar szoci világot veszem alapul ahol a gyerekszám rendben volt, volt mindenhol iskola, közbiztonság, munkahely, és nem esett szét így a társadalom, nem voltak ekkora vagyoni különbségek....stb... akkor erösen jobbosként és nem tökéletes rendszerként ott tartok, hogy az jobb volt...

  Felforgatók. Azt pedig muszáj látni, hogy az Észak-afrikai ún. arab tavasz, ukrajna, nemrég a szerbek, most a fehéroroszok, vagy épp a lengyeleknél, úgy mint Blm esetében bizony ezek mind szervezett, megtervezett, koordinált és finanszírozott folyamatok. Tehát itt semmi spontanitás nincs, csak látszatként ráülnek egy valós problémára pl. szegénység.. és az mögé bújva próbálnak bábkormányokat beültetni, és valahogy soha nem a munkahelyteremtés az első gondolata ezeknek a bábkormányoknak lásd ukrajna hanem a privatizáció vagy egy lmbtq felvonulás... itt ideológiai és gazdasági terror folyik egy nem túl nagy de annál gazdagabb kör által irányítva...
  És hova vezett a váltás pl ukrajnában? Szép nyugodt fejlődő ország lett? és líbiában, és szíriában... jobb lett? nem, sőtt.... egy dolog a végére.. Libanonban felrobbant valami.. amit mondanak egyébként nehezen robban magától...persze paranoia meg minden, de a kormány megbukott, és a nyugat már fel is ajánlotta a segítségét de csak ha reformok lesznek...! Bábkormány újratöltve.

  Bocs a hosszú eszmefuttatásért, és egyik oldalt sem találom ideálisnak, de látni kell hogy a világon kavarják a szart direkt, és a fentiek alapján nem biztos hogy az a jó aki elsőre annak tünik. A rendőri erőszak meg ennél fogva lehet jogos is, persze ritkán ütik azt aki rászolgálna, hanem azt akit kitolnak maguk elé de a saját érdekükben!
   

Ezen oldal megosztása