1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Közép-/Kelet-Európa

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - dalost által indítva @ 2012. október 13..

 1. boki

  boki Well-Known Member

  Épp, hogy az 1994-ben hatalomra került Lukasenko rakott fokozatosan rendet az országban. Ez egy államkapitalizmus amit létrehozott. Egy szociális jóléti modell alacsony árakkal. Távozásával ez mind bomlik és az emberek sokkal rosszabbul élnének. Már többször le volt írva. Nem fogom ismételni.

  Ha hatalmon marad Lukasenko ez az utolsó ciklusa, ezt ő is tudja és elő fogja készíteni a hatalom átadását.
   
  jimkirk, fip7, b4l4g3 and 2 others like this.
 2. Negan

  Negan Well-Known Member

  Lét határozza meg a tudatot-Lenin.
  Érdekes azon irásokat olvasgatni,amik helyeslik a brutális belügyes erőszakot,ha a nekik kedves authoriter hatalom használja.
  2006 nálunk pont az a nemtetszik a választás eredménye tipusú zavargások voltak,aminek itt ezek az emberk kapásbol tüncikézésnek minősitették a mostani belorusz tüntetéseket (még mindig nem vagyok baloldali,soha nem szavaztam az MSZPre).
  Beloruszban mindenki szerint durván csalt a hatalom.Mivel az illiberális demokrácia szinjátéka becsődölt,most dobta a jelmezt,és erőszakkal akarja meghosszabbitani a hatalmát.
  Fentartom a korábbi véleményem.Azt a "rendőrt",ki felesleges erőszakot alkalmaz,egyáltalán élvezi az erőszak alkalmazását,páros lábbal kéne kirugni.Egy rendőr ne legyen verőlegény.És a rendőr a Törvény embere legyen,ne a hatalomé.
  Gond ott van,mikor maga a hatalom hoz törvénytelen törvényeket,jogszabályokat,kitekert joggyakorlatot.(nálunk is ez megy)
  Ezért volt jó a Tizparancsolat,mint a mindenkori hatalom által át nem hágható alaptörvény,viszonyitási pont.
  Mások meg azt hirdetik,hogy Krisztus második eljöveteléig a Pápának kéne irányitania a világot....Senki nem akarja egy atomhatalom káoszba sűllyedését.
   
  Galthran, HAndrás and Wilson like this.
 3. Rex meus Deus meus

  Rex meus Deus meus Well-Known Member

  Nem mosdatok senkit..
  "Az őszi események rendőrségi kezelését értékelő belső rendőrségi vizsgálat (ennek eredménye az ún. Papp-jelentés) súlyos szakmai hibákat állapított meg, a megnevezett felelősök egy részét később előléptették."

  Megkéne kérdezni Gyf-éket, hogy miért léptették elő a felelősöket... csak nem azért, mert "jól" hajtották végre a parancsot, azaz szétvertek mindenkit. /felsőbb utasításra/. Mert az, hogy kap pár gumibot ütést az rendbe van, de hogy fejmagasságban lövöldöztek gumilövedékkel az tényleg komcsi tempó volt.

  Többek között 2006-os események miatt sem akarok soha többé baloldali kormányzást ebben az országban.
   
 4. Autodidaktakatona

  Autodidaktakatona Well-Known Member

  Ööó... tehát az oroszok körül lévő országokba telepített Nato bázisok, az összes környező kis ország régi nomenklatúrájánk megbuktatása pl. Grúzia, ukrajna, fehéroroszország, balti államok, és utána nyugati felfegyverzése és az évek óta tartó oroszellenes embargó, olimpikonjaik kitiltása, stb... azok nem utalnak erre? És ez nem oroszpártiság, csak mondod, hogy nincsenek jelek.....
   
  haubagoi likes this.
 5. boki

  boki Well-Known Member

  Hóbagoly kihagyott egy igen fontos könyvet, amelyet az erősen ruszofób amerikában élt lengyel zsidó, Zbigniew Brzezinski írt. A címe a Nagy Sakktábla, ebben benne van az amerikai stratégia Oroszország ellen és részletesen taglalja miért akarják a jenkiknek megszerezni Ukrajnát, Belarussziát és tönkretenni Oroszországot.
  Ez olyan mint a szorzótábla- ismerni kell, ha valaki foglakozni akar biztonságpolitikával és meg is akarja érteni azt.
   
 6. Rex meus Deus meus

  Rex meus Deus meus Well-Known Member

  Maximálisan egyetértek!
   
  jimkirk likes this.
 7. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  "Nem ismerrm a könyvet ezért hagytam ki."

  Épp ezért adtam meg a címét, hogy olvasd el! Nem azért, hogy kihagyd.
   
  SilvioD likes this.
 8. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  Hát ez a könyv már olyan alap, hogy nem akartam senkit megsérteni azzal, hogy ajánlom neki.
   
  ghullaire likes this.
 9. dkes

  dkes Well-Known Member

  Neked rébusz - másnak nem.

  Azt meg korrektül leírtam, hogy a nyugatnak erre van szüksége Fehéroroszországgal kapcsolatban: "gazdasági közösség, munka-tőke-szolgáltatások szabad áramlàsa. Szabad piac/køkemény kapitalizmus. Ez az ár azért amre nekünk van szükségünk (technológia, mûködőtőke,) életszínvonal." ?

  :):):) Jaja - ukránok "likes this" (persze írhattam volna csípőből 36 másik országot is). Igen, mert a nyugat olyan ... A mi "kuruckodásunk/labanckodásunk" meg ott abban a régióban irreleváns - teljesen más geopolitikai helyzet, kultúrkör(/vallás, de ez manapság nem számít annyira), gazdasági helyzet stb. stb. Ennyit erről a "pepitás" dologról.

  Az idézetteken kívül az alábbi linken írtam, hogy mi a szituáció Fehéroroszországban illetve mit akarhat Tőlük a nyugat illetve milyen kilátásaik lehet reálisan. Ez persze "rímel" azon dolgokra, melyek idéztél még tőlem - így valószínűleg ezek is "rébuszok" lesznek számodra és/vagy nem értesz egyet majd ezekkel ...

  https://forum.htka.hu/threads/biztpol-közép-kelet-európa.398/page-724#post-725682
   
  Rex meus Deus meus likes this.
 10. Wilson

  Wilson Well-Known Member

  Előre bocsájtom,hogy nem érzékenyíteni akarok:)Ez a valóság.

  A felvételen fiatal orvosok sétálnak a kelet-fehéroroszországi Mogilev egyik utcáján, kezükben egy-egy fényképpel azokról a sérülésekről, amiket el kellett látniuk az elmúlt napokban.a felvételeken verés, kábító gránát és gumilövedék okozta sérülések láthatóak.


   
 11. Python

  Python Well-Known Member

 12. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  Ezek biztos mind valós dolgok, csak azt kell látni, hogy egy állam külső segítséggel történő szétverése is legalább ilyen súlyos dolog.
   
  jimkirk and Autodidaktakatona like this.
 13. Python

  Python Well-Known Member

 14. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  Mellesleg nézzük már meg ki ez a Franak Viacorka, akik ezeket posztolja a Twittteren:

  "Francišak Valancinavič (Franak) Viačorka (Viachorka) (Belarusian: Франці́шак Валянці́навіч Вячо́рка, Russian: Франтишек Валентинович Вечёрко, Frantishek Valentinovich Vecherko, born 26 March 1988) is a journalist from Belarus, Vice President of the Digital Communication Network and consultant for U.S. Agency for Global Media."
  https://en.wikipedia.org/wiki/Franak_Viačorka

  "consultant for U.S. Agency for Global Media." SURPRISE! :D

  Na mi az a U.S. Agency for Global Media:

  "The U.S. Agency for Global Media (USAGM), formerly the Broadcasting Board of Governors (BBG),[1] is an independent agency of the United States government which operates various state-run media outlets.[2] It describes its mission, "vital to US national interests", to "inform, engage, and connect people around the world in support of freedom and democracy"[3] and in accordance to the "broad foreign policy objectives of the United States"."
  https://en.wikipedia.org/wiki/U.S._Agency_for_Global_Media

  "agency of the United States government"
  "It describes its mission, "vital to US national interests" ... "in accordance to the "broad foreign policy objectives of the United States"." SURPRISE! SURPRISE! :D
   
  tindalos, jimkirk, papajoe and 3 others like this.
 15. Python

  Python Well-Known Member

 16. Wilson

  Wilson Well-Known Member

  Lehet ezen poénkodni de sajnos az ismerősöm eltört orrán és pépesre vert fején már nem változtat az,hogy te vagy más valaki elhiszi-e vagy sem,de amíg valaki nem tapasztalja meg,az ismerősei vagy rokonai,szerettei körében az ilyen tipusú értelmetlen erőszakot addig az nem tudja milyen bénító és kiszolgáltatott érzés az amire rátesz egy lapáttal az,hogy hosszú örákig nem tudsz semmit az illetőről.Én így ismeretlenül is öszintén azt kívánom,hogy se te se bármilyen rokonod,ismerősöd szeretted ne tapasztalja meg ezt az érzést mert ezt egyetlen ember sem érdemli meg.
   
  Galthran and haubagoi like this.
 17. boki

  boki Well-Known Member

  Egyébként Jerevánban van az usa 2. legnagyobb(legnagyobb Németországban van) nagykövetsége. 9 ha terület, több mint 4 évig épült. 2500 -an dolgoznak ott. Pedig az örményeknek se olajuk, se gázuk. :)
   
  tindalos and SilvioD like this.
 18. Negan

  Negan Well-Known Member

  Brzezinski kifejezett oroszfób lengyel volt.Az amerikaiak szivesen hozzáférnének a középázsiai "szivtájék" olajmezőihez,de nem erőltetik.És nekik az is jó lenne,ha azt az oroszok uralta körülmények között tehetnék,csak az oroszok fogadják el a szabad kereskedelem nyugati normáit.
   
 19. Python

  Python Well-Known Member

 20. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  Persze...
   
  jimkirk and zeal like this.

Ezen oldal megosztása