1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Közép-/Kelet-Európa

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - dalost által indítva @ 2012. október 13..

 1. Python

  Python Well-Known Member

 2. Wilson

  Wilson Well-Known Member

  Nézd mint írtam mindenki abban hisz ami a meggyőződése,én nem látok ebben semmi külső erőt,de csak ismételni tudom az amit fentebb írtam,ez nem nyugati felforgatás ez csak a megreformálhatatlan Lukasenko rendszerének szemünk előtt lejátszódó szétesése amelyet a társadalmi,gazdasági és politikai (Orosz)folyamatok együttes hatása idéz elő.Felesleges mindenféle nyugati összeskuvést sejteni a tüntetések mögött.Elég csak megnézni a választások előtti politikai eseményeket lásd például Pompeo parolázását Lukasenkoval,ezekből világosan látszik,hogy a nyugatnak és az amcsiknak tökéletesen megfelel Lukasenko.
   
  alali77, Python and Negan like this.
 3. Python

  Python Well-Known Member

  Mondjuk úgy, hogy a lengyelek meg az ukránok azért ráugrottak a dologra. A belorusz ellenzék egy részét a lengyelek támogatják, meg az ellenzéki weboldal is Lengyelországból működik. De ez közel sem az, amit egyesek vizionálni akarnak, hogy Majdan 2.0. Már csak azért sem, mert akkora erőforrása egyik fentebb említett országnak sincs, mint ami anno Ukrajnában összpontosult; még közösen sem! De melyik szomszédos ország nem mozdul rá egy adott eseményre a szakszolgálatai által, ami egy számára nem tetsző vezetés megroggyanásához, vagy összeomlásához vezethet...?!
   
  SilvioD and Ooorky like this.
 4. Ooorky

  Ooorky Well-Known Member

  Van a rokonságban börtönparancsnok, börtönőr, rendőr, helyszínelő...
  Érdekes módon egyik se pszichopata aki heccből ver össze embereket, sőt anno gimiben osztálytársamat azért nem vették fel rendőrképzőbe, mert egyszer összeverték a cigányok és ezért előítéletes....

  Erről jut eszembe, hogy 2006-ban a kurucinfó is USA-ból üzemelt....
   
  fip7 likes this.
 5. boki

  boki Well-Known Member

  Ahhoz, hogy Pompeo Minszkbe látogasson kellettek Lukasenko orosz ellene kirohanásai. Az angolszászok mindenkivel haverkodnak(legyen az véreskezü diktátor is) aki szembe megy és bírálja az oroszokat.
  Lukasenko azt is megígérte, hogy nem enged orosz katonai bázisokat nyitni a területén. Pompeo mindjárt felajánlott amerikai olajat(ami persze drágább) Lukasenko vett demonstratívan 80000 t-t.Egyszer és a mennyiség is szimbolikus a havi 2 milliós belarusz szükséglethez képest.

  Szerintem az amerikaiak belementek még egy Lukasenko elnöki ciklusba-az utolsóba. Erre utal, hogy alig bírálják a belarusz eseményeket. Pompeo is csak azzal fenyegetőzött, hogy nem adnak el több amerikai olajat. Nesze semmi fogd meg jól.
  Ha összehasonlítjuk mit csináltak 2014-ben Janukoviccsal...
   
  zeal and SilvioD like this.
 6. Rex meus Deus meus

  Rex meus Deus meus Well-Known Member

  Viszont egy olyan nép, ami a történelemben legelőször vette fel a kereszténységet és legalább annyi csapás érte őket a történelem folyamán, mint a magyarokat, vagy még több.

  Nem szoktam örülni az Usa külpolitikájának és nem tudtam, hogy ilyen nagy követségük van ott, de most mégis örülök neki, mert ez jóval nagyobb elrettentő és visszatartó erő lehet szerintem a török és azeri hadseregnek, mint az örmény hadsereg.
   
  jimkirk likes this.
 7. boki

  boki Well-Known Member

  Kb 160 000 lélekszmú lengyel kisebbség él Belaruszban-római katolikusok. Ukrajnában is a kisebbség- banderisták(görög katolikus) kezdték a felforgató tevékenységet. Egyetértek, hogy ez a majdantól még messze van. Szerintem tanultak az ukrán eseményekből. Persze provokátorok, huligánok itt is vannak.
   
 8. Wilson

  Wilson Well-Known Member

  Nekem is vannak rendőr ismerőseim mindegyik normális családját és hazáját szerető ember pont valamelyik nap beszélgettem az egyikkel aki szintén elítélte a most Fehéroroszországban látható értelmetlen erőszakot,de ettől még az ismerősöm sajnos így járt 2006 őszén,Nekem amúgy meggyőződésem,hogy Fehéroroszországban sem minden rendőr pszihopata ,de sajnos egy ilyen helyzet még a legkörültekintőbb kiválasztási felvételi követelmények ellenére is kihozza egyes emberekből az állatot ez benne van a pakliban,de természetesen ezzel nem mentek fel egyetlen rendőrt sem akik ilyen tetteket követek el.
   
 9. boki

  boki Well-Known Member

  Nem egészen. Az orosz csapatok a visszatartó erő. Amíg ott az oroszok, akik garantálják az örmények területi épségét- a török-örmény határt is ők védik- nem kell tartani azeri vagy török támadástól. A déli-kaukázusi erődjükből felügyelik, terelgetik a térséget, köztük a bábállamukat Grúziát, ott van a dél-kaukázusi kémkedési központjuk is.
   
 10. Wilson

  Wilson Well-Known Member

  Igen ez így van de az amcsik most nem akarnak semmit Belorusziában elég neki Ukrajna a térségben azzal is csak a gond van,persze van egy minimális már szinte kötelező kavarás az amcsik részéről mégis csak az oroszok számára fontos országról van szó,de ennyi,szerintem amcsi részről nincs több a történetben ,
   
 11. Python

  Python Well-Known Member

  Azt azért tisztázzuk, hogy a kínzásokat nem rendőrök követik el, hanem az OMON és a KGB állománya. Ok, az OMON jogilag a Rendőrséghez tartozik, de az egy félkatonai alakulat, mint rendvédelmi. A KGB az meg KGB még ha belorusz is!
   
  zeal and SilvioD like this.
 12. Wilson

  Wilson Well-Known Member

  Igen ebben igazad van jogos a pontosítás:)
   
 13. Wilson

  Wilson Well-Known Member

  Jut eszembe valamelyik orosz lapban mintha azt olvastam volna,hogy technikai okok(tüntetés) miatt mától bezár a az orosz konzulátus Minszkben,erről van esetleg valami infód mert most az jutott az eszembe,hogy nem-e ehhez van köze az általad belinkelt orosz gép felszállásának Minkszből tegnap éjszaka?
   
 14. boki

  boki Well-Known Member

  Tyihanovszkaja új(mai) videó üzenetében arra kéri a polgármestereket, hogy minden városban szervezzenek békés tüntetéseket szombat és vasárnap.

   
 15. Python

  Python Well-Known Member

 16. Python

  Python Well-Known Member

 17. kacsacsor

  kacsacsor Well-Known Member

  Te vagy nem tudod mi történt 2006. okt. 23-án 17:30 után vagy ...

  Ez a kritikus része a 2006 őszi eseményeknek, nem az ami előtte történt.
  A 7. ker.-i rendőrkapitány, aki embereivel a Filmmúzeum oldalában ácsorgott (addig), kétszer is figyelmeztette Gergényiéket, hogy ne nyomják rá a randalírozókat a Fidesz gyűlés résztvevőire, a pár száz rendbontót a kb. 30-40 ezer békés összegyűltre.
  Mégis megtették.

  Ekkor indult az az eseménysor, ami a magyar rendőrség szégyene a mai napig, és az is marad.
   
  jimkirk, zeal, fip7 and 3 others like this.
 18. boki

  boki Well-Known Member

  Margaréta Szimonyjan:
  «А вообще пора уже вежливым людям навести порядок, конечно. Как они умеют» :)
   
 19. Python

  Python Well-Known Member

 20. Premortem

  Premortem Well-Known Member

  Nem ezzel vitatkoztam, hanem az ellen szólaltam fel, hogy helyeseljük a barabarizmust. Ha nem történt meg akkor sem helyes bárki megkínzására buzdítani. Egyetértek az életfogyttal és akár a halálbüntetéssel is, mint a társadalom önvédelmi mechanizmusa, de a kínzást semmi nem igazolja.

   

Ezen oldal megosztása