1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Közép-/Kelet-Európa

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - dalost által indítva @ 2012. október 13..

 1. jani22

  jani22 Well-Known Member

  tindalos, LMzek 2.0 and antigonosz like this.
 2. papajoe

  papajoe Well-Known Member  Ehhez képest mennyit is akarnak a 72-eseinket felújítani vágyók a mi romjainkra költeni/db, amiből sosem lesz Ms?
   
  jani22, antigonosz and blogen like this.
 3. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Ha ajcsiba kaptak akkor honnet tudjak hogyer adjak?
   
  jani22 likes this.
 4. blogen

  blogen Well-Known Member

  Moszkva minden ajándékot számon tart.
   
 5. papajoe

  papajoe Well-Known Member  Bezzeg Washington /Berlin.... :rolleyes:
   
  jimkirk, svajcibeka and LMzek 2.0 like this.
 6. blogen

  blogen Well-Known Member

  Kevésbé, Amerika a legbőkezűbb, ott gyakorlatilag nincs könyvelés.
   
 7. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Tyuuuhuhuhu... elolvastam a bevezetot, ez a Barabas Julia nagyon kepben van...
   
  SilvioD and jani22 like this.
 8. papajoe

  papajoe Well-Known Member


  Dehogynincs, csak ott nem pénzben mérik, hanem gyuribá által tollbamondott rendeletekben, prájdokban, mesekonyvekben, háborús menekültekben, esetenként meghamisított károsanyag kibocsájtásban,a megrendelonek el nem adható hordozókban, stb, stb, stb.
  :)
   
  LMzek 2.0 likes this.
 9. marton

  marton Well-Known Member

  Szerbeknek ez lesz az első vonal... nálunk (a T-72 mellet kardoskodokról beszélek) senki sem akarja első vonalba, csak tartaléknak.

   
 10. Roni

  Roni Well-Known Member

  Miközben a magyar kormány súlyos tízmilliárdokat költ új német harckocsikra, a szerb hadsereg ajándékba kap orosz tankokat, amelyek a szíriai pokoli utcai harcokban állítólag kilőhetetlennek bizonyultak.

  Ha fordított lenne akkor az ellenék reagálása így hangzana
  Miközben a magyar kormány ajándékba kap 45 éves elavult tanokat moszkvától addig a szerb hadereg a legmodernebb tanokat szerzi be Németországból .
   
 11. szuvorov

  szuvorov Well-Known Member

  Tehát most azon problémázik a ballibsi újságíró hogy miért nem nyalunk a ruszkiknak és NATO ország létünkre miért nem szerzünk be orosz haditechnikát???? :confused::confused::confused:
   
  fip7, jimkirk, antigonosz and 3 others like this.
 12. szuvorov

  szuvorov Well-Known Member

  Hmmm... NATO segély címen az “ingyen” cuccok rémesen magas ára :rolleyes:
   
 13. szuvorov

  szuvorov Well-Known Member

  Mondjuk azért olvasgathatnák a saját oldalaikat is mielőtt cirkuszolnak:

  https://ru.m.wikipedia.org/wiki/Будапештская_операция
   
  antigonosz likes this.
 14. Roni

  Roni Well-Known Member

  Tanok"ellenèk" jól elìrtam :confused: kibebaxott éjszakás műszak :hadonaszos:
   
 15. boki

  boki Well-Known Member

  antigonosz and jani22 like this.
 16. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Koszi hogy betetted, orosz szemszogbol meg nem olvastam, uj dogok is vannak benn.
  En nem tudom azt kijelenteni hogy megszalltak es kesz. Teny hogy felszabaditottak a nacik es nyilasok alol, es amit azok rendeztek abban sok koszonet nem volt. Az is teny hogy a "naccsagosurak" vilaga is nekik koszonhetoen szunt meg. Na nekem speciel az a vilag sem hianyzik. Teny hogy eroszakoltak meg es fosztottak ki, oltek meg embereket. Melyik sereg nem csinalt ilyet? Mindegyik, a jenki is, a nemet is, a mienk is meg a roman is. Az hogy a haboru utan itt maradtak es par ev alatt a nyakunkra ultettek a Rakosit, (aki a mi kolkunk volt tetszik vagy nem) na az volt a nagyobbik gond, az megszallas volt mar. Ebben viszont nem csak a ruszki volt ludas. A csodas nyugat ugy eladott minket nekik szemrebbenes nelkul hogy csak na. 56- ban meg uszitottak hogy jovunk am, tartsatok ki... anyatokat. Duplan hulyere vettek. Masreszt a jenki, brit, francia(pedig ok nagyon reszt se vettek a haboruban) eppugy megszallta a nemetet pl. Na az is egy megszallas volt am, csak nem kommunista. 56 utan egyertelmu a megszallas, viszont milyen volt addigra a nemzetkozi kornyezet? Nagyon kemeny. Ezek mindenhol haboruztak, ugyhogy szerintem oruljunk hogy egy 56-al megusztuk a dolgot. Ott kiugrasztottak a nyulat a bokorbol, mind a komcsi belso harcok, mind a reakcios oldalon levo szemelyek teren es lefixalodott hogy nem jon vissza a Horthy rendszer. A mi kommunistaink meg marasztaltak oket mert addig volt biztositva a hatalmuk, eletviteluk, eletuk. Szerintem kar volt 89-90-ig elhuzni a dolgot, realisan 70-75 kozt felre allhattak volna a Szu sereg meg haza ha lett volna onkritika es nemi esz. A xar gazdasagot se csak nekik koszonhettek, a mi vezetoink baxtak el. Minden xart elcsereltek velunk minden xarra.
  Osszessegeben a Horthy es Kadar rendszerben voltak jo es rossz dolgok, a Rakosi es Szalasi rendszerben csak rossz ugrik be. A szovjet sereg meg vegig aszisztalt a mi komcsiinknak. Erdekes az is hogy ahogy a ruszkik kimentek ra egy ket evre az egykori pufajkas berangatta a jenkiket Kaposvarra... Ezeknek mindig kell egy kulfoldi "jobarat". Az hogy most se naccsagosuras, se komcsi vilag nincs es viszonylag jol elhetunk, ahhoz meg kellett tapasztalnunk a szovjet sereget is.
  45-ben bizony felszabaditottak, de eleve Jaltaban ugy tervezve hogy meg is szallnak.
  Veluk egyutt pedig megszalltuk mi is magunkat.
   
 17. kacsacsor

  kacsacsor Well-Known Member

  Arra gondolsz, hogy okt. 15-től? Decemberben már elhagyták Bp.-et, márciusban meg az országot is.

  1955. máj. 15-től (osztrák államszerződés) a szovjet erők magyarországi tartózkodása jogalap nélküli volt. Addig azért lehettek itt, hogy az Ausztriában lévő csapataik ellátását biztosíthassák. Ezt a jogalapot 56 után Kádár biztosította egy szerződéssel. Úgyhogy az 56-os orosz bejövetel egy sima invázió volt, egy hadüzenet nélküli háború, mert akik behívták azok erre nem voltak jogosultak.
   
  zeal, Sniper, megazez and 1 other person like this.
 18. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  A rendszer az tenyleg tulzas arra a kis idore, inkabb idoszak a megfelelo szo, viszont a masik haromra megall a rendszer kifejezes, de nem akartam tovabb csepelni a szot.
  Hogy volt e papirjuk ra tolunk vagy nem az nem erdekelt senkit, ha nem volt hat csinaltak mint emlitetted is. Ezek leugyeztek ezt ott harman, aztan Sztalin szabad kezet kapott Kelet Európában.
  45-ben pedig megszabaditottak minket a nemetektol, a nyilasoktol, a meltosagos uraktol, meg az oranktol es a biciklinktol is. Ezt dobta a gep, nekunk ez jutott. Az hogy a haboru utan itt maradtak az magatol erthetodo volt az addig fagyossa valo nemzetkozi helyzetben es Sztalinnak valamint a kommunista eszmenek koszonhetoen.
   
 19. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Egyebkent par orszagbol kivonultak az evek alatt, osztrakok, jugok, romanok, cseszko. Igaz oda vissza is.
  Altalaban ahogy stabilizaltak egy szocialista rendszert, hat a mi elvtarsaink visszahivtak oket ahogy kiment az elso baka, nehogy mar itt hagyjanak minket.
  Mondjuk a jenkik ugye meg mai napig bent vannak dojcslandisztanban papir meg nato ide vagy oda.
   
  laiki and Sniper like this.
 20. fonak9

  fonak9 Well-Known Member

  Nálunk is szabadon járnak-kelnek, harci helikopterekkel röpködnek a főváros felett, mintha otthon lennének.
   

Ezen oldal megosztása