1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Közel-kelet

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - molnibalage által indítva @ 2013. március 1..

  1. duckdodgers

    duckdodgers Active Member

    huhh, kezdem úgy érezni hogy direkte játszod el a hülyét...

    Szóval akkor újra felteszem Neked a kérdést : adott egy 20 ha-s terület, cirka 100 fős lakossággal (nevezzük Őket őslakosoknak) amit én egy határozat, és hogy hasonló legyen az arány 50 fős baráti társaság segítségével megszerzek, majd a 100 főt egy nyomortelepre zárom. Én a nyomortelepet körbekerítem és blokád alá veszem és csak azt engedem be kívülről amit én úgy gondolok. Építőanyagot, gyógyszert csak korlátozottan, fegyvert abszolúte nem. Közben persze a lakóparkomba folyamatosan invitálom a barátaimat így az én népem gyarapszik. Hát ez a bent élőknek nyilván nem fog tetszeni és elégedetlenkedni kezdenek, ezért én időről időre  megelőző csapásokat hajtok végre a lázongók ellen. Ha meg sem ölök senkit, előbb-utóbb lesz Aki megunja és ősei földjét hátrahagyva inkább elmenekül ezzel is az én malmomra hajtva a vizet.  a végén az arányokl megfordulnak és az én népességem felmegy mondjuk 100 főre míg a nyomortelepen csak 50-en maradnak...

    Szóval ez Szerinted teljesen frankó így? Ezt így lehet?
     
  2. molnibalage

    molnibalage Well-Known Member

    itt én is lefordultam a székről. Szerinted a blokát meg a fal mit takar, ha nem elzárást?

    Ha én falat építek az én házam köré, akkor te miért is vagy elzárva...? Palesztína nem csak Izraellel határos... Ide meg képzelj egy nagy facepalmot...
     
  3. molnibalage

    molnibalage Well-Known Member

    @duck

    A hasonlat továbbra is fényévekre van a valóságtól...
     
  4. joker

    joker Well-Known Member

    oda van írva "blokát meg a fal ", nem csak fal, hanem blokád ÉS fal. Mi olyan érthetetlen? Ha meg úgyis olyan kurvasok országgal határos és annyira szabad az emberek meg a termékek mozgása, mint ahogy te azt itt beállítod, akkor mi haszna a blokádnak? Te saját magadnak mondasz ellent, na meg a valóságnak.

    http://1.bp.blogspot.com/-Ha0TOK_5taU/UOxgm6mf-nI/AAAAAAAAAFU/S7emdMSChiw/s1600/e1e6402fa1a9925ad3e9e91840ed5a31.jpg
     
  5. emel

    emel Well-Known Member

    Testvéreim az úrban, nézzetek már rá egy térképre, aztán válaszoljatok pár kérdésemre!

    A Palesztín Állam csak Izraellel határos?

    Mert ha nem, akkor kérdem én , hogy tudja I. lezárni a P.Á. és Egyiptom határát? A P.Á. és Jordánia határát?

    Ezen testvéri és arab államok miért nem nyitják meg határaikat a P.Á. felé, és engednek szállítani élelmiszert, gyógyszert, építőanyagot  a szenvedő palesztínoknak? Miért nem ezt finanszírozzák  a szaúdi és kuvaiti olaj-dollárokból a gerillák(?) fegyver-szállításai helyett? (Más kérdés, hogy szerintem aki városi buszt robbant fel, vagy vaktában indít rakétákat lakott területek ellen, az nem is gerilla, hanem terrorista, meg persze lehet, hogy az is, aki válaszul tonnás bombákat használ szintén lakott területen!)

    Talán mert a gazdag arab országoknak is jobb a feszültség, békétlenség, mint egy nyugis Palesztína?

    Én ugyanis azt látom, hogy  Izrael csak Gázát bombázza időnként, a P.Á. területét alkotó Jordániától nyugatra eső területet egyáltalán nem. Talán mert onnan nem lövöldöznek át Izraelbe?

    TALÁN EZ LENNE A KÖVETENDŐ ÉS BÉKÉS MEGOLDÁS??!!

    Üdv ML
     
  6. duckdodgers

    duckdodgers Active Member

    Nagy vonalakban ez a helyzet akármit is mondasz.

    Volt egy ország aminek a lakosságarányát mesterségesen megváltoztatták és az ott lakókat elkergették. Nem így volt?

    Meg ne magyarázd már hogy a palesztinok önként és dalolva hagyták hátra a lakásaikat, házaikat és földjeiket. De ezt még a józanul gondolkodó zsidók is elismerik.
     
  7. duckdodgers

    duckdodgers Active Member

    emel szerintem hinni a templomban kell, és én nem vagyok a testvéred :p

    Te milyen bolygón élsz? A tekjes izraeli határt izraeli katonák őrzik még akkor is ha az adott esetben Gáza vagy Ciszjordánia... Épp erről szól a blokád. Ennyi erővel a tengerről is bejutna bármi, de mégsem. Az arab országok részéről nincs akadálya semmilyen forgalomnak.
     
  8. molnibalage

    molnibalage Well-Known Member

    Volt egy ország aminek a lakosságarányát mesterségesen megváltoztatták és az ott lakókat elkergették. Nem így volt?

    Félelmetesen rövid a memóriád...

    A II. Vh utáni lakosságcsere az mi...?

    A mai Kalinyingrád területe valaha porosz terület volt. Hány német él ott most?

    Módszerváltás előtt a romániai falurombolás és félerőszakosan kikényszerített költöztetés? A '80-as években a 2. legnagyobb magyar lélekszámú város Bukarest volt...

    Lengyelország nyugatabbra tolása a II. Vh után?

    Soroljam még..?

    Nem önként és dalolva, de a I. háború után tudtommal senki nem kényszerítette őket, hogy hagyják el Izrael által meghódított területet. Németországot is elfoglalta a SZU, de mégsem költözött el a teljes német lakosság...
     
  9. joker

    joker Well-Known Member

    molni esküszöm neked az Öntött ólom alatt oda kellett adjanak egy F15-öst, hogy "játsszál" vele, hogy ennyire véded őket.
     
  10. molnibalage

    molnibalage Well-Known Member

    Vagy csak szimplán objetívebben szemlélem a helyzetet és képes vagyok ránézni egy kibaszott térképre... Ennyi...
     
  11. duckdodgers

    duckdodgers Active Member

    És azok jogosak voltak ? menj már a p.csába ilyen baromságokkal, de komolyan. A szuper példáid mind a nagyhatalmak érdekeinek megfelelő aljas kis húzások illetve büntetések voltak.

    "A II. Vh utáni lakosságcsere az mi…?

    A mai Kalinyingrád területe valaha porosz terület volt. Hány német él ott most?"

    Mind2 gusztustalan féreg dolog volt, kollektíven bűnösnek kimondani embereket és elüldözni őket.

    "Módszerváltás előtt a romániai falurombolás és félerőszakosan kikényszerített költöztetés? A '80-as években a 2. legnagyobb magyar lélekszámú város Bukarest volt…"

    mintha erre céloztam volna okoska...

    "Nem önként és dalolva, de a I. háború után tudtommal senki nem kényszerítette őket, hogy hagyják el Izrael által meghódított területet."

    hát persze... csak éppen ha zsidó milíciák molesztálnak nap mint nap akkor elmész magadtól.

    "Németországot is elfoglalta a SZU, de mégsem költözött el a teljes német lakosság…"

    Végülis tényleg csak az szökött el onnan aki nem nyalta az oroszok se**ét és megtehette :)))
     
  12. yrkon

    yrkon Active Member

    Üdv!

    Bocs, hogy belevau, de szerintetek jobb lesz attól bárkinek is, hogy itt verbálisan gyilkoljátok egymást? Kérlek Titeket, azért ne menjünk le indexfórum szintre.

    Annyiban kéne maradni, hogy egyik "csapat" sem ártatlan cserkészfiúkból áll, s míg világ a világ, ott gyilkolni fogják egymást, míg el nem fogy az egyik csapat. S mint mindig, az erősebb kutya b... mondja meg, hogy mi fog történni. Ezen mi változtatni úgysem tudunk, max. egymás agysejtjeit pusztítjuk a szükségesnél nagyobb mértékben...
     
  13. duckdodgers

    duckdodgers Active Member

    yrkon... én épp azt mondtam hogy együtt kéne élniük. Nem mondtam hogy a zsidók menjenek haza, nem soroltam hogy melyik oldal hol , mikor és Kit gyilkolt le  stb...  De azt nem tudom elfogadni hogy a az "objektív" vélemény azt jelenti hogy Izrael szent és sérthetetlen..
     
  14. Fade

    Fade Well-Known Member

    "de szerintetek jobb lesz attól bárkinek is, hogy itt verbálisan gyilkoljátok egymást?"

     

    Nem is emiatt nincs semmi értelme. Nézd honnan indult. Joker összekeveri gondolom nem értelmi fogyatékos úgyhogy direkt a nemzetközi jogot meg a btt. Innen hova lejjebb? 

     

    Hadban áll egymással a két fél? Igen. Innentől a nemzetközi jog értelmében blokád alá vonhatja az egyik a másikat? Igen.

    Ennyi. 

     

    Lehet viccesnek tartani, hogy ezt is szabályozza a nemzetközi jog, lehet arról elmélkedni hogy ez helyes, nemhelyes, szép, nemszép, de az mind egy k*ra más kérdés. Ehez képest 2oldalon keresztül megy a hülyeség.
     
  15. yrkon

    yrkon Active Member

    "Lehet viccesnek tartani, hogy ezt is szabályozza a nemzetközi jog, lehet arról elmélkedni hogy ez helyes, nemhelyes, szép, nemszép, de az mind egy k*ra más kérdés"

    Így igaz. Ha valamit kimond a nemzetközi jog, akkor az azzal ellentétes cselekvés jogsértő. Namármost itt jön a képbe az erősebb kutya vidáman csóválva a farkát (Izrael), s jogosan - és nem feltétlenül etikusan, de ez már az elmélkedés halmaz - blokád alá veszi őket, mert meg tudja tenni. Ha a palesztinoknak lenne ütőképes haditengerészetük, vagy légierejük, nem tudnák megtenni. Ennyi a történet. Az pedig, hogy a blokádtörő hajón mi történt, az mindkét fél felelőssége. Az izraelik a jogot a hátuk mögött tudva jártak el, még akkor is, ha a szokásos ocsmány megvalósítás lett is belőle.
     
  16. emel

    emel Well-Known Member

    duckdodgers

    Ha visszamegyünk az Izrael kikiáltása előtti időkbe, kiderül, hogy nem volt ott semmiféle ország, csak egy terület angol fennhatóság alatt, mint a brit gyarmatbirodalom része. A lakosság vegyes arab-zsidó volt, némi európai részvétellel, hiszen ezt a gyarmatbirodalmat fennt kellett tartani valakinek,a helyi népesség meg ilyen területeken csak alattvalónak kell. Amikor ENSZ-határozattal létrejött Palesztína és Izrael, az én törikönyveim szerint nem I. támadt az arabokra, hanem fordítva történt! Ettől kezve nincs igazság, mert mint tudjuk, a háború első áldozata mindig az igazság lesz, a történelmet meg a törvényeket meg úgyis mindig a győztesek írják (nem én mondtam, én csak idéztem). Próbáld elképzelni, mi történt volna, ha az arabok győznek akkor, vagy bármelyik későbbi háborúban a Közel-keleten. A 67-es és későbbi háborúk történetét már nem a törikönyvekből ismerem, hanem végighallgattam mindkét oldali rádiókból "élőben", és szerinem egyik oldal se sokkal különb a deákné vásznánál, csak a különböző súlyos események más-más dátumokhoz kötődnek mindkét oldalon.

    Sokkal jobban csodálkozom azon, hogy EZEN a témán jóformán ölésig képesek vagytok vitatkozni alig érvelve, a világ, vagy legalább Európa és Magyarország számára (NEKÜNK) fontosabb dolgok meg jóformán szóba se kerülnek.

    Üdv ML
     
  17. duckdodgers

    duckdodgers Active Member

    Szerintem ha Gázát mint önálló államot ismerjük el akkor egy blokádhoz nem ártana egy ENSZ határozat.

    emel :

    az egész egykori gyarmatbirodalomra igaz amit mondasz. direkte úgy lett felosztva hogy az a későbbiekben problémaforrás legyen.

     Az arab-izraeli háború meg nem a testvérek, hanem leginkább a terület miatt indultak. De én nem arról beszélek hogy melyik háború miért indult, hanem arról hogy az egykori Palesztina lakosságarányát mesterségesen (betelepülőkkel, elüldözéssel) megváltoztatták és elnyomásban tartják az őslakosokat.
     
  18. duckdodgers

    duckdodgers Active Member

    Jahh és még valami : mivel napi szinten kb 10ezer felhasználó szaladgál a "felügyeletem alatt" ezért elég sokszor futok össze ilyesmikkel. Én nem idegeskedem ilyesmin csak nevetek az egészen és már csak poénból sem hagyom rá, főleg ha ennyire egyoldalúan értelmezi az "objektivitást".
     
  19. panoz

    panoz Well-Known Member

    Történelmileg az lett volna igazságos, ha nem abajgassuk se a zsidókat se az arabokat, hanem a genocídiumban bűnös államok területén lett volna kialakítva a zsidó állam. Ki kellett volna kanyarítani mondjuk Bajorországból és Sopron megyéből egy egy darabot és az európai zsidóságot oda költöztessük.

    Palesztína meg ma a béke szigete lenne, ahol kisszámú zsidó és nagyobb számú arab lakosság élne boldogan turizmusból mint például Egyiptom.

    Így mindenki nyugodtan alhatna.
     
  20. fip7

    fip7 Well-Known Member

    <a title="Profile" href="http://htka.hu/forum/biztonsagpolitika/kozel-kelet/page-2/" rel="nofollow">panoz</a>

     

    Szerintem a te kertedből alakítsunk ki nekik valami helyet, ha már adakozó kedvedben vagy...

     

    "Történelmileg az lett volna igazságos, "

    Ez meg, mint fogalom nem létezik.

     

    "genocídiumban bűnös államok"

    Így van, de jó dolog is a kollektív bűnösség. Érdekes, ha a zsidókat vagy a cigókat kollektíven megbélyegzik, akkor az világfelháborodás . (egyébként jogosan háborodnak fel miatta). Viszont ha más államokat, és ezzel népeket bélyegeznek meg kollektíven, akár 100 évvel ezelőtti dolgokért, és kérnek tőlük kártérítést az teljesen normális... Hihetetlen ez a kettős mérce. Maradjunk annyiban, hogy mindenki a saját tetteiért fele, személy szerint, és ez igaz a Palesztin-Izraeli relációban is. Szerintem egyik népnek sem jó az ami ott megy, csak hát bizonyos embereknek, szóval ezt a kollektív megbélyegzést felejtsük már el!!!

     

    ( Ezt a "bűnös népek" retorikát meg végkép...)
     

Ezen oldal megosztása