1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Közel-kelet

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - molnibalage által indítva @ 2013. március 1..

 1. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Sz-300/400 komponens Iránban??? Áhhhh, HA igaz ez is, meg a romániába "menekített" töltetek, akkor szerintem nagy szarban vagyunk...
   
 2. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  A Defka mint forrás eléggé megbízhatatlan. Lehet, hogy konkrétan ez az infó igaz, de olyan szinte áll mint mondjuk a KANWA defense.
   
 3. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Nagyon szeretném azt hinni, hogy SEMMI szükség egy IRÁNban lévő dedikáltan terror ellenes cselekményeket végrehajtó orosz légibázisnak SZ-400-ra. Mert ha tényleg odaviszik, az azt feltételezi, hogy valami olyasmi is előfordulhat szerintük, amit az Iráni légierő nem tud önmagában megakadályozni, és ez nem az a szint lenne, hogy mondjuk hirtelen az ISIS talál magának pár használható Mig-21-est, vagy valami Scudot egy régi raktárban, és használni is tudja.

  Az nagyon mást jelentene...
   
 4. boki

  boki Well-Known Member

  Ok írtak a kínai hordozóról is a szír partoknál.
   
 5. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Pontosan, méghozzá ép akkor, mikor valami amerikai nagykutya látogatta a kínai hordozót és erről hír is jelent meg a sajtóban képekkel. Ennél hivatalosabb és hihetőbb cáfolatot nem is lehet elképzelni, de őket is minősíti, hogy ha ilyesmiket átvesznek legalább vegyék a fáradságot, hogy a kínai szaksajtót nézzék át.
   
 6. bogaras

  bogaras New Member

  Laiki!
  Parlamenti meghatalmazás ezen a szinten nem egy megoldhatatlan feladat. Minden gond nélkül megszavazzák, maximum azt mondják hogy ez a román nemzetbiztonság elsőrendű kérdése.
   
 7. blogen

  blogen Well-Known Member

  Románia egyre kiszolgáltatottabb a magyar kisebbség jóakaratának. Rakéta meg bomba van a kredencben és a tulj ragaszkodik a rendhez ilyen körülmények közt a házban.
   
 8. bat77

  bat77 Well-Known Member

  http://index.hu/kulfold/2016/08/18/24_oran_belul_harmadszor_is_robbantottak_torokorszagban/
   
 9. laiki

  laiki Well-Known Member

  Politikai öngyilkosság lenne. Azért a román szavazók sem hiszem hogy repesnének az örömtől, ha megtudnák. Egy dolog utálni az oroszokat (azért erre sem lehet mindenkit rávenni, bármilyen propaganda is megy) és másik dolog atomfegyvert engedni a kertünkbe és célkeresztet rajzolni a házunkra. Márpedig ha igaz, sokáig nem lehet majd titokban tartani. Már magát a parlamenti döntést is nehéz titokban tartani.

  Pár hétig lehet azt mondani, hogy csak átutazóban vannak a jenkik, meg hogy csak gyakorlat. De amikor stabilan betelepülnek a hordozásra alkalmas gépek és nekiállnak építeni az atomfegyvereknek való fedezékeket, akkor már már mindenki számára ki fog lógni a lóláb.

  De én továbbra is nagyon remélem, hogy nem igaz.
   
 10. joker

  joker Well-Known Member

  Ha eredetileg volt ilyen terv, hogy Romániába atomfegyvereket telepítsenek vagy csak valakinek is eszébe jutott 1%-os lehetőségként amikor a rakétavédelmi bázist megtervezték, akkor biztosan már ki vannak építve azok a tárolók ahol valamennyi töltetet el tudnak helyezni szakszerűen. Nem kell ahoz semmi plusz építkezés és lazán letagadhatják, a parlament meg félrenéz és hallgatólagosan belemegy.
   
 11. laiki

  laiki Well-Known Member

  Egyébként az, hogy elvigyék onnan az atombombáikat, az USA-török viszony alakulásától és a sikertelen puccstól függetlenül is ésszerűen fel kellett, hogy merüljön.

  - Latakiából indított Iszkanderek simán elérik.
  - A Tartuszból indítható elvileg hajó elleni robotrepülők hatótávjában is benne van.
  - A Latakiai Sz-300/400 közepes magasságon rá is lát Incirlik légterére és még el is tud lőni odáig.
  - De pusztán az, hogy radarral rálátni, arra kényszeríti az esetlegesen Incirlikből első csapásmérésre felszálló gépeket. hogy pár száz km-t alacsonyan tegyenek meg, ami nem használ a hatótávjuknak.
  - A Latakiából felszálló Szu-34-esek Szu-30/35 kísérettel szintén meg tudnák egyengetni Incirliket. Most már Iránba települtek a Tu-22M3-asok is, amik közel sem kell menjenek, ha H-15-öt használnak.
  - A Krímbe telepített légvédelem is részben útját állja az Incirlikből Oroszország felé induló gépeknek. Az Iránba települő légvédelem meg az arra menő gépek túlélési esélyeit rontja. Mindamellett, hogy maga Irán is combos légvédelmet épített ki saját forrásokból.

  Úgyhogy szerintem az utóbbi időben az a hely elégé leértékelődött.
   
 12. joker

  joker Well-Known Member

  Az előbbihez még annyit, hogy Romániában vígan működtek / működnek CIA börtön(ök). Amikor kiderűlt, hogy ott tartottak fogva és kínoztak külföldieket, az elnök csak annyit mondott, hogy nem tudott róla. Szóval vagy félrenézett mindenki: elnök, parlament, titkosszolgálatok stb vagy teljesen hülyék és nincsenek tisztában azzal, hogy mi megy az országban, konkrétan a fővárosban a seggük alatt. Ez alapján meg atomfegyvereket is telepíthetnek Romániába, mert se rálátása se beleszólása nincs a román kormánynak. Normális esetben a romániai CIA börtönök léte mikor kiderült, ki kellett volna vágják kutyástól macskástól az egész amerikai diplomáciai aparátust a kapustól a nagykövetig, de messze nem ez lett.
   
 13. szuvorov

  szuvorov Well-Known Member

  Ugyan már, Románia, ahol az alkotmányt "ceruzával" írják. A románok ostobák, mindent elhisznek, a politikusaik permanens magyar veszéllyel riogatják a népet. Jönnek a magyarok és elveszik Erdélyt. A teljesség igénye nélkül : azért vannak MOL kutak Erdélyben , hogy legyen hol tankolni a magyar harckocsiknak, tortagyertyával fel akarták robbantani a magyarok a gázvezetéket, stb....
  Csak annyit kell mondaniuk, hogy kiépült a rakétavédelmi rendszer ami megvédi Romániát MINDEN veszélytől, az USA megvédi őket az oroszoktól, visszavehetik Moldovát és talán Besszarábiát, és ha a magyarok ugrálni mernek a román F-16-osok atomot dobnak rájuk.
  Simán el fogják hinni....
  Még akkor is ha ebből egy szó sem igaz....
  És ez senkit sem fog közülük zavarni.
   
 14. szegcsab

  szegcsab Well-Known Member

  Kurdok vs Törökök :

  https://youtu.be/xc8UYqt8Dbc
   
 15. Roni

  Roni Well-Known Member

  Kornetezik a szaudiakat is és most a katonák is kapnak .
  Gondolom a Putyinék küldik ezeknek is az kornetet ipari mennyiségben.

  https://www.youtube.com/watch?v=SRjcUNRfN5s

  https://www.youtube.com/watch?time_continue=30&v=4rt7KYAz5IQ

  https://www.youtube.com/watch?time_continue=49&v=OfDe7wo-VvY
   
 16. Roni

  Roni Well-Known Member

  Itt a érkező segítséget is kilövik.

  http://asian-defence-news.blogspot.hu/2016/08/saudi-vehicles-blown-up-by-houthi-atgms.html
   
 17. aquarell

  aquarell Well-Known Member

  Ez igaz, de milyen jó sajtojuk van nyugaton ennek ellenère.( És milyen rossz nekünk...).
   
 18. bogaras

  bogaras New Member

  A rakétavédelmi rendszer indítói kettős-rendeltetésűek.
  Így a tárolókat is ki kellett valóban építeni.
   
 19. boki

  boki Well-Known Member

  Mai Szana-i tiuntetés Jemenben.
  [​IMG]

  A szaudiak tuntetok elleni bombázása
  [​IMG]
   
 20. Python

  Python Well-Known Member

  The attack Kurdish separatists on Turkish convoy (18+)
  https://www.youtube.com/watch?v=GQ-tPju_yHc
   

Ezen oldal megosztása