1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Közel-kelet

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - molnibalage által indítva @ 2013. március 1..

 1. duckdodgers

  duckdodgers Active Member

  doca : szerintem a románokkal szembeni ellenszenv oka nagyrészt az hogy az említett országokat már most is ellepték bizonyos román kisebbségi bűnbandák. Mióta szabadon járhatnak Európában azóta végigrabolják a nyugati országokat, ahol sem a lakosság sem az üzletek nincsenek erre felkészülve. Angliában, Spanyolországban, Olaszországban, Hollandiában, de méga a skandináv országokban is hihetetlen miket csinálnak...  Az hagyján hogy visszaélnek a szociális rendszerrel ahol tudnak, de mellette brutális rablásokat követnek el nagyrészt idősek sérelmére. Ez a lóhús sztori csak egy újabb ürügy hogy utálni lehessen őket.

   Az Oroszoknál szerintem közel sem volt olyan rossz a helyzet, hogy pogromoktól kelljen félni. Én inkább egy jól szervezett hangulatkeltésnek gondolom az egészet...
   
 2. fip7

  fip7 Well-Known Member

  Egy kis érdekesség:

  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=SKYLmIYbbcY
   
 3. joker

  joker Well-Known Member

  Erről egy cikket belinkeltem itt a fórumon. Mi lenne, ha Magyarországon egy bizonyos sokgyermekre szakosodott kisebbségnek is azt mondanák, hogyha nem adatja be rendszeresen ezt az oltást, akkor nem kap segílyt?
   
 4. Montezuma

  Montezuma New Member

  Üdv Fip7 és Joker!

  A helyzet az, hogy ez is az, amiről nem illik beszélni - ugye vannak ilyen témák szép számmal. De hát a sajtó az sajtó, lásd BBC: http://www.bbc.co.uk/news/world-middle-east-21621388 De a tények makacs dolgok, Netanyahu kormánya pedig igyekezett ügyelni az országon belüli faji tisztaságra, síppal-dobbal-nádi hegedűvel, injekcióval és foszforbombákkal is. Igazán szép és nemes gondolat, már hallottam erről korábban másoktól is, volt valami kis osztrák bajuszos, aki belekeveredett valami világháborúba is.

  Ez is legalább annyira kellemetlen tény: a költségvetési megszorításnak álcázott következő nagy lehúzás a tengerentúlon illetve az AIPAC aggodalma: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=6JN8inVcnuc Értem én, az USA - hála Albert remek kis írásának - szép lassan kihátrál Izrael mögül. Úgy látom, már az USA sem hisz a petro dollár hosszútávú jövőjében, így a Közel-Kelet és ezzel együtt Izrael is leértékelődik - nem úgy Ázsia és s "szarkupacként" is gyakran definiált idióták gyülekezete ÉK. [​IMG] És tovább nem is mennék egy közel-keleti topicban, pedig van ám még vatileaks és Magdolna-mosoda is, igaz, csak állítólag. Bár az ír vezetés már bocsánatot kért, ezt nem csak állítólag. De erre majd visszatérünk a sakktáblás játékban, a Vatikán letérdepeltetése is megkezdődni látszik.
   
 5. silurusglanis

  silurusglanis Well-Known Member

  Monte

  A sakktáblán majd kibeszéljük a Vatikános történetet, ha valami hosszabb lélegzetvételű írást szándékozol megosztani, előtte kérlek dobj egy privát üzenetet. :)
   
 6. boki

  boki Well-Known Member

  Katar aláírta a szerzodést a német Krauss-Maffei Wegmann (KMW) céggel 62 drb. Leopard 2 A7+ , és 24 drb PzH 2000,155 mm-es

  páncélozott onjáro loveg vásárlásáról. Az uzlet értéke 2,47 milliárd USD.
   
 7. boki

  boki Well-Known Member

  Az ameriakaiak is egy nagyobb fegyveruzletet készulnek nyélbe utni Izraellal, Szaúd-Arábiával és az EAE -val kb. 10 mlrd. USD értékben.

  http://www.bloomberg.com/news/2013-04-19/u-s-to-announce-10-billion-arms-sale-in-middle-east.html
   
 8. fip7

  fip7 Well-Known Member

  (Moderálva)
   
 9. bczozo

  bczozo New Member

  Ilyenkor megy fel bennem a pumpa, de inkább semmit nem írok.
   
 10. kampfi

  kampfi New Member

  Mit szólnának hozza Izraelben meg az Egyessült Államokban, hogy ha négy  öt ország megfúrná a fegyverüzletet, azzal az érvvel, hogy felborítja a közel keleti erőegyensúlyt  ( pár napja ezzel érveltek a demokrácia és szólásszabadság harcosai a legvédelmi komplexumok kapcsán)

  Mondjuk indulásnak jó lenne: Kína, Orosz o. , Irán, Szíria
   
 11. joker

  joker Well-Known Member

  Nem tudom, hogy hogyan tudná megfúrni ezt az üzletet akár Kína meg Oo. Az USA-ban akkora az izraeli befolyás, hogy úgysem állnak el tőle. Azt meg már kiveséztük az egyik topicban, hogy az "erőegyensúlynak" az égvilágon semmi köze a kiegyenlített erőviszonyokhoz, ez a kifejezés annyit takar, hogy az USA ottani csapatai bármelyik országot bele kell tudják döngölni a földbe és Izrael is fel kell legyen szerelve az amerikai csúcstechnológiával. Egyáltalán az erőegyensúly kialakulásához az kellene, hogy Sz-300 rendszer helyett az oroszok Sz-400-at, T-90 -et, Mig-35-t és pár tucat ICMB-et atomtöltettel együtt leszállítsanak Iránnak.
   
 12. hiryu

  hiryu New Member

  dew

  http://hetek.hu/kulfold/201305/damaszkusz_pengeelen
   
 13. hiryu

  hiryu New Member

  Törökország, tüntetés, helyszíni beszámolók:

  http://most.444.hu/2013/06/01/a-rendori-brutalitas-elkepeszto/
   
 14. joker

  joker Well-Known Member

  Az Al-Kaida kenyéradó gazdái elen fordulna pont most, amikor Szíriában pont nekik szállítana a nyugat fegyvereket? Így nagyon értelmesnek tűnik csak azért, hogy Assad esetleg bukjon, leszállítani a fegyvereket.

  http://www.origo.hu/nagyvilag/20130601-jatekrepulok-vittek-volna-a-vegyi-bombakat.html
   
 15. xfotel

  xfotel New Member

  a törökök a negyedik napnál tartanak, közben az irakba tartó kurdokkal márciusban kötött tűzszünetnek úgy tűnik vége, miután délkeleten tüzet nyitottak egy katonai bázisra és a török hadsereg helikopterről sorozta meg őket

  jordániában zavargások törtek ki, két ember tisztázatlan halála után. ezzel egy időben életbe lépett az új jordán sajtótörvény és kb háromszáz lap és online újság szűntette be tevékenységét. ezzel egy időben az amerikaiak patriotokat kezdenek telepíteni az országba.
   
 16. joker

  joker Well-Known Member

  A törököknél, a kormánnyal rossz viszonyt ápoló hadsereg a tüntetőket egészségügyi ellátásban részesítette és gázmaszkokat osztogatott nekik.

  http://www.origo.hu/nagyvilag/20130605-a-hadsereg-a-torok-tuntetok-oldalara-all.html
   
 17. xfotel

  xfotel New Member

  http://rt.com/news/israel-secret-base-us-232/

  túlbuzgó filoszemita visszatér. amerika közbeszerzést ír ki az szupertitkos izraeli ballisztikus elhárító rakétabázis infrastruktúrájának kiépítésére és puff, már nem is olyan szupertitkos az egész. kávé, szivar rendel.
   
 18. doca

  doca New Member

  http://hungarian.ruvr.ru/2013_06_04/Sok-szaz-kulfoldi-ugynok-provokalja-a-torokorszagi-zavargasokat/

  A gyanú beigazolódni látszik. Amerika megelégelte Erdogan keleti játszmáit és részt vett a lázadás elindításában.
   
 19. mendler

  mendler New Member

  xfotel:

   

  Izraeli, amerikai fejlesztésekről, fegyverzetről, hadászati- harcászati tevékenységről, képességekről, és úgy általában, az oroszok, de főleg az orosz haditechnika mindenkori valós és/ vagy lehetséges ellenfeleiről bármiféle kritikát elfogadni a RT- tól egyszerűen botorság.

   

  Változó gyakorisággal nézem az RT- t ahogy az AL Jazirát, és a CNN- t is. Így hidd el, van összehasonlítási alap, azon kívül van némi ismeretem a mindenkori orosz politikai és hadi hírek közlését illetően is, a sztálini időktől kezdve napjainkig. Amit a RT művel, az néha egy rossz vicc kategóriáját képezi. Hadonászó, gyerekesen hisztiző riportercsaj. Kamu elemzőműsorok. Néha totál félrevezető, szándékosan téves következtetések. "Vitaműsorok", ahol érdekes módon mindenki egyetért,  kórusban szidják az USA- t, és mentegetnek mindent és mindenkit, aki ezek ellensége, teljesen függetlenül attól, hogy melyik önnépirtó, kannibál, szadista diktátorról és bandájáról van szó.

   

  Esetleg, egyszerűen hazudnak.

   

  Ez a linkelt cikk pl. úgy hülyeség, ahogy van. Az izraeli rakétavédelmi rendszer megléte, de még maga a technika is nem hogy titkos lenne, de rendszeresen beszámolnak róla a mérvadó haditechnikai fórumok, szere a világon, ahogy az izraeli sajtó is megteszi ezt. Szóval, ez nem valamiféle fantasztikus, "sokkoló" bejelentés, adatlopás, feltárás, vagy kiszivárogtatás eredménye. Kicsit ismerem az USA- izraeli politikai, katonai kapcsolatának történetét, és ez alapján mondhatom, szupertitkok felfedése ilyen módon eleve nem fordulhatna elő.

   

  Izrael egy nagyon kicsi ország, stratégiai mélység nélkül. Gyakorlatilag minden felszíni létesítmény helyzete pontosan ismert, így eleve értelmetlen, hogy "hú bazze, ott van egy bazi nagy rakétakísérleti bázis, amit mostantól könnyen be lehet lőni, mert jól fel lett fedve a helye".

   

  Azon kívül, ha valaki tudni akarja, mennyire van "sokkolva" az izraeli katonai és civil vezetés bármiért is, az olvassa a rendkívül szabad szájú izraeli sajtót. Szerintem a legjobbak az Arutz Sheva, a Jerusalem Post, és az Ynetnews. DE ezek politikai ellenlábasa, a Haarezt is mérvadónak számít, meg még sok más is. Lényeg itt, hogy jelen pillanatig egy büdös szó nincs ezekben semmiféle "sokkról", meg lebénult izraeli katonai vezetésről. Hagyjuk már.

   

  Az orosz hírközlés, ahogy én látom, nem sokat változott a szovjet időkhöz képest. Ugyanaz a szabásminta, csak modern, csilivili változatban.

   

  De aki nem fogadja el, amit most leírtam, az ellenőrizze a megadott forrásokat, nézze az RT- t, és mondjuk, az AL JAzirát, vagy valamelyik nagy brit, amerikai hírTV- t, és meglátja, igazam van.

   

  Na, ennyit - egyelőre- erről.

   

  Kellemes napot mindenkinek.
   
 20. mendler

  mendler New Member

  doca:

   

  - Ezerszeresen cáfolható, Izrael miért nem érdekelt Töröko. destabilizálásában. Kár, hogy most nem érek erre rá. Az pedig, hogy a RT miféle hülyeségeket hord össze a témában, és azt miféle módon teszi, arról lásd az előző beírásom. Nehogy már egy folyamatosan félretájékoztató, kamuzó, gyakran egyszerűen hazudó, végletekig elfogult média legyen a mérvadó bármiben is...+

   

  Komolyan, az RT színvonala néha nem haladja meg egy ócska bulvárszennymédia mércéjét.

   

  Akit komolyan érdekel a Közel- Kelet, totál független forrásból, annak nagyon ajánlom az Al Jazirát.
   

Ezen oldal megosztása