1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Közel-kelet

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - molnibalage által indítva @ 2013. március 1..

 1. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Addig amíg az egyik fél erősebb mint a másik, nem lesz szavazás. Vagy ha lesz, abban nem lesz köszönet. Az erősebb általában elveszi azt ami az övé, és nem szavaztatja meg az ellenérdekelt felet.

  Most is ez történt, és történik.
   
  notaricon, szegcsab, fip7 and 2 others like this.
 2. blitzkrieg

  blitzkrieg Well-Known Member

  Na akkor meg Izrael se lepődjön meg azon, ha a másik meg robbantgat. És azt se várja el, hogy a világ többi országa helyeselje ezt. Örüljön, hogy nem avatkoznak be ellenük.
   
 3. MuldR

  MuldR Well-Known Member

  De akkor a világ többi országa meg kussoljon, ha földön fekvő terroristákat fejbelövik.
   
 4. blitzkrieg

  blitzkrieg Well-Known Member

  Én helyeseltem azt a fejbelövést. De azt is helyeselem, ha az arabok erőszakkal elvett földjein épült kibucokban vérrengzést végeznek az arabok.
   
 5. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Szerintem meg kurvára nem kéne vérengzeni sem, és földön fekvőt sem fejbe lőni...

  Van egy elég törékeny békés rendezési folyamat, most ebbe szartak bele, egy jó combosat. Tényleg nem értem igazából, hogy Izrael most mit nyer ezzel? Mert azt látom hogy mit fog veszíteni vele minden ember, akit a fellángoló indulatok majd ez miatt megölnek.
   
  notaricon and fip7 like this.
 6. omae

  omae Well-Known Member

  - Annyira megszokott hogy 30 év alatt ez a harmadik. És de ez a Trump miatt van, felesleges tagadni.
  - Milyen szégyen? Egy teljesen felesleges szarkeverés az egész amiért megint emberek fognak meghalni. Az egész világ elítéli mert szimplán faszság az egész. Kinek jó ez?
  - Csakhogy nem elcsatolásról van szó hanem kisajátításról. Minek mosdatod a szerecsent? Volt egy egyensúlyi állapot ami senkinek nem volt jó de legalább senkinek nem volt oka hogy megint elkezdődjön a gyilkolás. Most az egész palesztin nép pofán lett csapva hogy a zsidók már ellopták Jeruzsálemet is. És miért? Mi értelme volt ennek? Mi haszna származik ebből bárkinek akár Izraelnek is? Tel-Aviv ennyire szűkös? Vagy csak a szokásos zsidó nacionalista érzelmek tombolásának vagyunk megint szemtanúi.
   
 7. Pal

  Pal Well-Known Member

  Csereld ki Jeruzsalemet Kolozsvarra es maris egyertelmu lesz. Mi is orulnenk neki, ha az USA elismerne, hogy a mienk, hiszen eredetileg a mienk volt. Az, hogy Izraelnek ehhez volt eleg diplomaciai ereje, hogy keresztulvigye az nekik jo, remelem elobb-utobb nekunk is lesz hozza. Szerintem sokan csak azert szimpatizalnak a palesztinokkal mert ok a gyengebbek es nehez az erosebbnek szurkolni.
   
  Morishima and MuldR like this.
 8. omae

  omae Well-Known Member

  Nem szimpatizálok velük egyszerűen ez felesleges szarkeverés volt. Mi haszna van?
   
  zsolti likes this.
 9. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Hát... Ebben a felállásban az a bökkenő hogy tulajdonképpen mi vagyunk a palesztinok.
   
  Loken, blitzkrieg and zsolti like this.
 10. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Amúgy nagy ötlet volt ez megint valakitől. Lesz egy vérengzés és megint itt toporog majd a fél közel kelet a falak előtt. Most hogy isis elfustolog kell valami újabb meszarszek a nézőknek?
   
  plushun, blitzkrieg and zsolti like this.
 11. Pal

  Pal Well-Known Member

  De attol meg, hogy nekunk meg nem sikerult visszavennunk Kolozsvart miert faj az, hogy a zsidoknak meg sikerul visszavenniuk Jeruzsalemet? Inkabb inspiralolag kellene hogy hasson, hogy nekik sikerult. Arrol nem is beszelve, hogy amiota az szdsz megszunt, ujra kezdun kegy oldalra kerulni, ami nagyon jo dolog. Az Izraeli baratsag tobbet er mint par uj raketa a honvedsegnek. Azert Netanjahu nem megy akarhova ahova hivjak.
   
  Morishima likes this.
 12. Pal

  Pal Well-Known Member

  Lehet, hogy errol van szo, de ez nem valtoztat azon, hogy a muszlimoknak nincs tobb keresnivalojuk Jeruzsalemben mint amennyi Budan volt. Ahol van keresnivalojuk az Arabia.
   
  MuldR likes this.
 13. Pal

  Pal Well-Known Member

  1. Nem arrol beszelgettunk, hogy mi haszna van, hanem arrol, hogy jogos vagy jogtalan.
  2. De ettol fuggetlenul nagyon jo kerdes, hogy mi haszna van, de ezt a kerdest ugy kell feltenni, hogy magyar szempontbol mi haszna van? Es Izrael ugye most a szovetsegesunk. Magyar szempontbol jelenleg barmilyen valtozasnak orulni kell, mivel nekunk az a fontos, hogy minel tobb pelda legyen arra, hogy a 2.vh-s rendezes az bizony nem tabukerdes, hatarok mozoghatnak. Magyar szempontbol nem latszik egyelore, hogy nagyon lenyeges lenne ez a bejelentes, de pl. a cseheknek most jol jott, ugy tudtak 2 nagyhatalomnal jo pontot szerezni, hogy nem vesztettek rajta semmit (a csehek nem azert ismertek el egybol, mert USA csicskak, ha attol fuggene, akkor kb. 50-60 masik allam is egybol elismerte volna). Tehat ez a magyar kulpol dolga, hogy mit hozunk ki belole. Ha ebbol lesz egy zsido-arab haboru (szerintem nem, vagy ez max. urugy lesz, nem ok) akkor meg sokkal tobb hasznunk is lehet belole. Egyreszt ugye egy csomo pedofil terrorista megdoglik majd, ez gyengiti majd a neomarxista oldalt nyugaton. Masreszt talan megtobb illegalis migranst lehet majd igy menekultnek hazudni es akkor tenyleg felhuzhatjuk majd az aknazarat is a deli hatarra. Ez meg ugye felgyorsitana, hogy elvaljon vegre a szar a viztol Europaban. Persze ha hulye lesz a kulugy akkor szivhatunk is vele, de egyelore ugy tunik, hogy inkabb jo mint rossz lesz ez nekunk.
   
 14. rudi

  rudi Well-Known Member

  Jó is hogy említed az izraeli arabokat...
  Azt ugye tudod hogy 2035-2048 körülre már a zsidók kissebségben lesznek Izrael jelenlegi határain belül?
  www.ibtimes.com/israels-demographic-time-bomb-arab-majority-state-213933
  mondoweiss.net/2014/02/population-israelpalestine-projected/
  www.cbs.gov.il/publications/popul2005/pdf/e-mavo.pdf
  Az aktuális trendek szerint a lakosság növekedési rátája összességében 1,9%, ezen belül a muzulmán közösségé 2,6%.
  A zsidó közösség növekedési aránya 1,7% ami elsősorban az ultraortodox Haredi zsidóknak köszönhető, ahol a növekedés bőven 3% fölötti, míg a többi zsidó csoportban ez valamivel 1% fölött van. Az egy külön téma hogy mennyire "vicces" lesz ha az Izrael államot elutasító Haredi vallási irányzat kerül többségbe az Izraeli zsidóságon belül..
  https://en.wikipedia.org/wiki/Haredi_Judaism
  Magyarán a muzulmán közösség jóval gyorsabban növekszik mind a zsidó. Az átlag muzulmán Izraelben 21,1 éves, az átlag zsidó 31,6.
  A lakosság aránya - NEM beleértve a 4,4 millió Gáza övezetben élő Palesztin menekültet - jelenleg 75% zsidó, 22% muszlim, 3% egyéb
  A jelenlegi trendek szerint leghamarább 2035-re, legkésőbb 2048-ra Izrael muszlim többségű országgá válik!
  Egyszóval megy a verseny ki szüli teli Izraelt.... Ketyeg az óra....
   
  blitzkrieg and fip7 like this.
 15. Ursa Maior

  Ursa Maior Active Member

  Like I said. Ha meg van az erod hozza a jogcim mellekes.

  Ismered a viccet hova ul a 200 kilos gorilla a moziban? Ahova akar.

  Nos a Kozel-Kelet gorillajat azzal bosziteni hogy nem is letezik...
   
  blitzkrieg likes this.
 16. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Pont ugyan úgy látom ahogy TE. Egyszerűen a szarkeverésen túl nem látom hogy mi hasznot hozhat akárkinek is, mert a zsidó nacionalista léleknek oké hogy jó, de ezen túl? Milyen kézzel fogható haszna lesz a gyakorlatban? Miért lesz ott jobb helyen egy USA nagykövetség? Mi változik előnyére?

  Mert az elég tiszta, hogy ezek után hogy beleszartak a ventilátorba, mi fog változni hátrányára...
   
 17. szuvorov

  szuvorov Well-Known Member

  No de ki az a Rachel Kornfeld? :)
   
 18. empontipont

  empontipont Active Member

  Le tudják írni, csak a kínai írást nehéz olvasni!
   
  antigonosz and gioo like this.
 19. gioo

  gioo Well-Known Member

 20. gioo

  gioo Well-Known Member

Ezen oldal megosztása