1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Közel-kelet

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - molnibalage által indítva @ 2013. március 1..

 1. doca

  doca New Member

  mendler:

  Al-Jaziraa amely Magyarországot mocskolta pár napja és nyíltan Katar és a többi olajállamon keresztül a CIA pénzeli ? Számomra az egyiptomi és líbiai kamu tudósításai után teljesen hiteltelen.

  Tahrir téri tömegtüntetés, közben meg senki nem volt a téren, csak lézengtek az emberek. Líbia: Katarban felvett ostrom jelenetek, amiket leadtak az Al-J.-án a védők meg azt hitték, hogy már ott a lázadók serege és otthagyták a laktanyát, fejvesztve menekültek ... dezinfó csatorna.

   

  Izrael épp érdekelt Erdogan megbuktatásában és egy atatürkista-euroatlantista irányultságú új vezető hatalomra kerülésében, már csak a két ország kapcsolatának normalizálása érdekében is.

  Nem akarom védeni a moszlimokat, mert Európára talán még károsabbak és veszélyesebbek, mint a saját jelenlegi vezetése, de szerintem tisztán látható, hogy ez kívülről "orchestrated".
   
 2. doca

  doca New Member

  mendler:

  RT jelenleg a legnézettebb médium a világon. Putyini propagandának is nevezhetnénk, mivel orosz érdekeltségű és szerkesztésű hírcsatorna. Ugyanígy a CNN meg Obama-i propaganda, kőkemény demokrata vonulat, míg a Presstv meg kőkemény sííta-forradalmi propaganda csatorna. Szóval olyan, hogy értékfüggetlen média olyan soha nem is volt , soha nem is lesz, mivel ez egy kőkemény business és aki adja a lóvét a működéséhez egy ilyen hálózatnak, az mindig el fogja várni, hogy az ő szája ízének megfelelő világkép látszódjon a bámuládából.

  Most a Nyugatnak kicsit kellemetlen, hogy a kicsi sárgák és a bunkó oroszok fityiszt mutattak a hatalmi törekvéseknek és feleslegesen elfolyt pár száz milliárd dollár + eredmény nélkül Szíria ellen, amiből az csak erősebben került ki katonailag és ezért is támadják az RT-t, lásd.: napokban akarta az Anonymus(értékfüggetlen és nem az amerikai kormányzat által működtetett) szét-DDoS-olni, gondolom, mert Putyin azt mondta, hogy Oroszország az oroszoké és mindig is az övék marad, na meg Franciaország nem fogadhat örökbe orosz bébit, mert minden francia házaspár potenciális melegpár + ezer plusz egy másik affér.
   
 3. bczozo

  bczozo New Member

  mendler

  Te nagyon el vagy tájolódva a realitástól, az Al Jaziera nagyon messze van a függetlenségtől......

  Kicsit nézz utána a dolgoknak.......

  A törökök az ország iszlamizációja ellen harcolnak-tüntetnek - egy mondatban kifejezve.
   
 4. xfotel

  xfotel New Member

  megtisztelő, hogy igyekszel felhívni magadra a figyelmem.
  magam is bíztatok mindenkit az aktív forráskritikára (ezzel nyilvánvalóan azon is túlléphetünk, hogy szerinted mit kellene olvasni/nézni).   személy szerint teszek az izraeli vezérkar lelkiállapotára (ahogy a ruszkira és az amerikaira is).
  viszont az érdekelne, hogy miért szabotálja amerika a közel-keletet?
   
 5. mendler

  mendler New Member

  xfotel:

  1, Kérem, idézd, mikor írtam, hogy "szerintem" mit kellene nézni. Nem ezt írtam, hanem hogy én mit nézek, és miért (és hogy mit, és miért nem tartok hiteles  forrásnak). A kettő nem ugyanaz.

  2, A mindenféle vezérkarok lelki állapotáról nem is esett szó, de köszi, hogy most már tudjuk: te teszel rájuk. Releváns, hasznos infó, segít a téma megértésében.

  3, USA nem szabotálja a KK-t, egyszerűn nem tudja, mit tegyen. Ha odamegy, és lever mindenkit, azért sikítoznak a pacifisták. Ha nem, akkor meg azért ordítanak nekik, miért nem megy és tesz rendet.

  Így van ez.
   
 6. mendler

  mendler New Member

  xfotel:

  1, Kérem, idézd, mikor írtam, hogy "szerintem" mit kellene nézni. Nem ezt írtam, hanem hogy én mit nézek, és miért (és hogy mit, és miért nem tartok hiteles  forrásnak). A kettő nem ugyanaz.

  2, A mindenféle vezérkarok lelki állapotáról nem is esett szó, de köszi, hogy most már tudjuk: te teszel rájuk. Releváns, hasznos infó, segít a téma megértésében.

  3, USA nem szabotálja a KK-t, egyszerűn nem tudja, mit tegyen. Ha odamegy, és lever mindenkit, azért sikítoznak a pacifisták. Ha nem, akkor meg azért ordítanak nekik, miért nem megy és tesz rendet.

  Így van ez.
   
 7. mendler

  mendler New Member

  bczozo:

  - Nem vagyok semmitől eltájolódva, ellenben nem értem, hogy jönnek ide a törökök, nem erről írtam. És ne személyeskedjünk, ha kérhetem.
   
 8. mendler

  mendler New Member

  doca:

  "...RT jelenleg a legnézettebb médium a világon..."

  - Ezt ki állítja?

  "...Most a Nyugatnak kicsit kellemetlen, hogy a kicsi sárgák és a bunkó oroszok fityiszt mutattak a hatalmi törekvéseknek..."

  - Ez ostobaság. A "nyugat", azaz, az Euro- atlanti civilizáció, melyben te is élsz, jelenleg is a valaha létezezz legerősebb katonai- gazdasági hatalom, az USA- nak pedig nincs ellenfele. Érdekes, hogy ezt pont ezen a fórumon kell leírnom, mikor ha jól láttam, korábban már mások is megtették ezt ugyanitt.

   

  Az RT- vel pedig nem az a baj, hogy "nem nyugati érdek", hanem hogy marhaságokat mond, hazudik, durván csúsztat, ál- vitaműsorokat rendez, idióta riporternőt alkalmaz, teljesen ellenőrizhetetlen hírekre hivatkozik mint TÉNYEKRE, stb. Vagyis, nem forrásértékű.

  A Jazirát csak azért említettem mert azt igazán nehéz lenne "nyugati kiszolgálónak" minősíteni, bár ha jól láttam, erre történt az imént kísérlet. Szokásos módon, azaz, vaskos megállapításokkal, bármiféle ellenőrizhető forrásanyag nélkül, na mindegy. A tahrir téri dolgairól nem tudok. Akit jobban érdekel a téma, és megkérdőjelezhetetlenül szakszerű tanulmányokat akar olvasni, annak ajánlom ilyen témákban a Globalsecurity.org weboldalt, vagy magyarul Kiss Álmos Péter, Nógrádi György, Gazdag Ferenc írásait.

  A semmitmondó, ellenőrizhetetlen, de konkrétumokat megjelölő megnyilvánulásokat meg hagyjuk már, erre mondtam, vegyük egymást komolyabban.

  Köszi, és kellemes napot mindenkinek. Megyek dolgozni.

  M.
   
 9. xfotel

  xfotel New Member

  volt már itt linkelve hetek meg népszava, amik szerintem legfeljebb tisztálkodásra alkalmasak, hogy finoman fogalmazzak, de mégsem csinált belőle senki cirkuszt, mivel én is úgy gondolom mindenkinek megvan a magához való esze, hogy eldöntse mi a tuti és mi nem, ez alól te kivételt képezel, mivel a jerusalem postot, ynetet, haaretzet, meg a globalsecurityt ajánlgatod (és a minden ingerküszöb alatti aldzsazirát is komolyan vételre javaslod), miközben negyedórán belül képes vagy olyan belső ellentmondásokat elsimítani, miszerint az usa a leghatalmasabb, aki egyúttal másfél-két éve nem tudja mit kéne tenni a közel-keleten.

  amúgy meg a hiperkorrekt reuters is símán lehoz magyarországról ökörségeket, ezt mindenki tudja. szóval engedd már meg, hogy azt a negyven-ötven újságot olvassam, ami jólesik.
   
 10. xfotel

  xfotel New Member

  egyiptom, kairó, tahrir tér

  [​IMG]
   
 11. Fade

  Fade Well-Known Member

  "RT jelenleg a legnézettebb médium a világon."

  kb mutatja is mennyire is reálisan látod a világot.
   
 12. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Ezt is érdemes elolvasni
  http://www.portfolio.hu/gazdasag/mitol_robbant_a_feszultseg_egyiptomban.2.186235.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox
   
 13. wolfram

  wolfram Well-Known Member

  xfotel

  Uhh, szegény Apache-ot jól szétlézerezték... :O :D
   
 14. sidewinder1

  sidewinder1 New Member

  "A Jazirát csak azért említettem mert azt igazán nehéz lenne "nyugati kiszolgálónak" minősíteni, bár ha jól láttam, erre történt az imént kísérlet. Szokásos módon, azaz, vaskos megállapításokkal, bármiféle ellenőrizhető forrásanyag nélkül, na mindegy"

  Az ellenőrizhetetlen forrást úgy hívják,hogy Ali Hashim,a Jazira riportere volt,önként lépett ki a TV-től mert elege lett a direkt csúsztatott,hamis,kamu riportok készítéséből. A kilépése után pedig elmondta,hogy miként készítenek ott "hiteles,elfogulatlan"
  híradásokat a különböző konfliktusokról.Amiket doca leírt azok megtörtént esetek,nem pedig vádak. Látom,hogy a RT nagyon nem tetszik neked,de attól még semmivel nem rosszabb mint mondjuk a CNN vagy épp a FOX. Ez utóbbi 2 csatorna nálam ott vesztette el a hitelességét,amikor 2008-ban nyomták,hogy "Oroszország megtámadta Grúziát". A CNN egy kamufelvétellel járult a dologhoz (Gori helyett Chinval),de a legjobb a FOX volt. Behívtak 1 nőt és a lányát,hogy meséljenek miként élték meg a orosz agressziót,és hogyan sikerült elmenekülniük. Mindketten közölték,hogy nem az oroszok támadtak,hanem a grúzok indították a háborút. Majd kezdték volna részletezni a dolgot,erre a riporter beléjük fojtotta a szót,és reklámot kért:)
  Ott vannak példaként a Reuters fotóhamisítási ügyei is,vagy például a CNN-es kedvenc amikor a belgrádi tüntetésekről készült riportjuk részben a 2006-os budapesti események felvételéből állt,a belgrádi helyett,volt,az elején és a végén a magyar nyelvű felszólításokat is lehet hallani.Szóval azok az érvek amiket felhoztál az RT ellen,ha lehet még jobban igazak a CNN-re és a FOX-ra,meg az Al-ra. Főleg annak fényében amit Szíriával kapcsolatban művelnek ezek a hiteles nyugati és pánarab hírforrások. A nyugati és a hazai média is azzal etette a nézőket,hogy Asszadék fegyvertelen békés tüntetőket mészárolnak,amikor már igen sok felvétel felkerült a netre arról,hogy ezek a "fegyvertelen békés tüntetők" gépkarabéllyal,RPG-vel a kézben,vagy épp BMP-1-esekkel rohangálnak,és lőnek mindenre ami csak megmozdul.
   
 15. sidewinder1

  sidewinder1 New Member

  <blockquote rel="Fade">"RT jelenleg a legnézettebb médium a világon."

  A youtube felhasználók körében számít annak,ha minden igaz. Ez volt ugyanis az első hírtelevízió a világon ami túllépte az 500 millió youtube megtekintést.
   
 16. boki

  boki Well-Known Member

  A tegnap megjelent hírek szerint kémmuholdak ballisztikus rakétabázist észleltek Szaúd -Arábia teruletén, melyen kínai gyártásu DF-3 kozepes hatotávu ballisztikus rakéták vannak telepítve. A rakéták fele Izraeli nagyvárosokra, míg másik fele iráni célpontokra van programozva. A DF-3-at még a szaudiak a 80-as években vették Kínától és hatotávuk 1800-2500 km.

  [​IMG]
   
 17. joker

  joker Well-Known Member

  És mit visznek a DF-3-masok az orrukban?
   
 18. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Hagyományos töltetet.
   
 19. joker

  joker Well-Known Member

  Semmi BCN? Akkor jó drága módja ez a pusztításnak és elrettentő ereje is nagyságrendekkel kisebb.
   
 20. GrGLy

  GrGLy Active Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  @joker

  Nem feltétlen, mivel gondolom meg van rá a lehetőség, hogy bármikor felszereljék nem hagyományos töltetekkel, így meg már máris más súlycsoportba esik az elrettentő erő.
   

Ezen oldal megosztása