1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Közel-kelet

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - molnibalage által indítva @ 2013. március 1..

 1. xfotel

  xfotel New Member

  érdekes hír, azt is mellé tehetjük, hogy kémműholdasok szerint az irániak ballisztikus rakétái egy az egyben a szaúdiak felé néznek, egy sem izrael felé
   
 2. xfotel

  xfotel New Member

  A török parlament változtatott az alaptörvényen, amely szerint eddig a hadsereg feladata a köztársaság védelme volt, mostantól a feladatuk az ország védelme a külső fenyegetéstől. Lényegében elvették a politikai mozgásteret a török hadseregtől, így megszűnt a jogalapja a katonai puccsnak/bevatkozásnak a török belpolitikában.
  Erdoganék eddig sem voltak jó kapcsolatban a hadsereggel, és valószínűleg az egyiptomi események is felidéztek pár kellemetlen emléket. Az hogy huszonegyre húztak-e lapot, pár napon belül eldől.
   
 3. joker

  joker Well-Known Member

  Egy függőleges silóban álló, vagy könnyen manőverező rakétáról mégis hogyan állapítják meg, hogy inkább merre néz? Irán szemszögéből meg eléggé egyvonalban van SZA és Izrael is.
   
 4. boki

  boki Well-Known Member

  <i>Egyiptomban péntekre Sissi tábornok utcára hívta az Egyiptomiakat. Ennek az oka az lehet, hogy orosz és egyiptomi hírszerzés szerint a Muzulmán Testvériség amerikai segítséggel merényleteket tervez a katonai vezetés és Sissi tábornok ellen.

  Amerikai műholdak segítségével, rakétákkal akarják az katonai vezetést likvidálni a Muzulmán Testvériség aktivistái. Amerikai hírszerzés adná a katonai vezetés otthonainak a listáját és pontos helyét. Ezeket rakétákkal, műholdas segítséggel koordinálná Amerika. Letartóztatott Muzulmán Testvériségnél találtak erre dokumentumokat és rakétákat. A cél, hogy egy ilyen merénylet-sorozatban a hadseregben a teljes káosz legyen. A hadsereg vezetőinek meggyilkolása után egy újabb Szíriához hasonló (polgárháborús) káosz alakuljon ki.</i>
   
 5. joker

  joker Well-Known Member

  Nem mondom, hogy lehetetlen forgatókönyv, DE Sissi tábornok az egyiptomi civilektől kér védelmet ezzel? Mégiscsak egy kurva tábornokról beszélünk, hát védjék meg az emberei.

  Ezek a rakéták valami Tomahawk-ok lennének, amivel a nemzetközi jog szerint hadüzenet nélküli háborút indítana Egyiprom ellen Amerika, vagy RPG a helyi turbómuszlim kezébe, plusz egy cetli: "Rét utca 14 szám" és remélik, hogy tud olvasni mert hanem nem kapja meg a címet?
   
 6. Python

  Python Well-Known Member

  Lézershow tovább folytatódik...:
  http://www.youtube.com/watch?v=HOq5e7AtMgc
   
 7. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Az Egyiptomi Hadsereg nekiment az iszlámistáknak.
  http://youtu.be/A1_6g5dQZYg
   
 8. panoz

  panoz Well-Known Member

  Leestem volna a székről ha nem kapaszkodok. Mégis mi abban a logika hogy az amcsik a szekuláris nyugatbarát államot támogató hadsereg ellen az iszlamistákkal szervezkednek?

  És ezek után még sokan felháborodnak hogy a józanabbak megemlítik azon a nyilvánvaló tényt, hogy csak öncélú propagandacélokat szolgál minden egyes orosz és oroszbarát arab hírforrás.
  A Szíriából érkező hírekből mindig gyököt vonok, ez egy újabb bizonyíték arra hogy jól teszem.
  A CNN és társai sőt még a magyar médiumok is legalább nem nemzeti propagandacélok mentén tudósítanak és ez pont elég arra hogy hitelesebbek legyenek a szememben.
   
 9. joker

  joker Well-Known Member

  Egy ilyen kis lézershow után nemigazán értem - függetlenül attól, hogy hülye szórakozás - amikor valakit elítélnek (akár börtönre), mert egy lézerrel egy civil vagy katonai gép irányába világított, idézem: "elvakítva a pilótát" vagy "megzavarva a rendszereket". Ha ez igaz lenne, akkor arról kéne szóljon a hír, hogy a tömegbe hulló Apache rotorja által levágott fejek röppályáját az izraeli Iron Dome hány százalékban tudta előre kiszámítani és indult-e elfogórakéta a határon átrepülő fejek ellen.
   
 10. xfotel

  xfotel New Member

  mubarak a legtöbb, amit amerika arab országban valaha elérhetett.
   
 11. xfotel

  xfotel New Member

  http://www.hurriyetdailynews.com/turkish-prime-ministry-inspection-board-cites-telekinesis-as-possible-cause-of-mysterious-suicides-.aspx?pageID=238&nID=52081&NewsCatID=341

  nem találom melyik topikban volt szó a török gépek barát/ellenség azonosítási rendszeréről. azt mondja a mai: a rendszer török változatán dolgozó mérnökök közül négyen követtek el öngyilkosságot 2006 és 2007 között az Aselsan cégnél. A főügyészi hivatal közölte, hogy a most lezárult vizsgálat szerint az öngyilkosságok oka telekinézis volt, amivel a mérnököknek folyamatosan fejfájást okoztak, öngyilkosságba hajszolva őket.

  Bizonyos források szerint idegen hatalmak telekinézissel törnek Erdogan elnök életére.
  Erős anyag, nem?
   
 12. hiryu

  hiryu New Member

  érdekes hír, azt is mellé tehetjük, hogy kémműholdasok szerint az irániak ballisztikus rakétái egy az egyben a szaúdiak felé néznek, egy sem izrael felé

  ja.... meg azatomrakéták silóit is úgy fúrták, srégen, a célpont felé.

  blikk hozta le ezt a szakértést?
   
 13. Fade

  Fade Well-Known Member

  Boki.

  Nem mindha nélküle nem lenne teli a forum a konteosokkal.
   
 14. boki

  boki Well-Known Member

  Na most nagyon mellé fogtál......
   
 15. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Hogy lehet megállapítani egy nagy hatótávolságú ballisztikus rakétáról, hogy "merre néz"? Amiket képeken láttam mind függőlegesen állnak:DD
   
 16. boki

  boki Well-Known Member

  Tolem kérdezed? Azok kozepes hatotávolságu rakéták(DF-3) Hírszerzési adatok alapján, ami megjelent a sajtoban......:) Csodálkozom, hogy te mint Kína "szakérto" nem vetted észre , hogy a kép csak illusztrácio , a rakétákat mutatja be és Kína teruletén. :D
  Amit a hiryu tette ki azt nem én írtam....pontosabban kell olvasni egyeseknek....:)
   
 17. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Én hiryu írására reagáltam, miszerint: "kémműholdasok szerint az irániak ballisztikus rakétái egy az egyben a szaúdiak felé néznek".
   
 18. boki

  boki Well-Known Member

  O.K. Így világos...:)
   
 19. xfotel

  xfotel New Member

  http://news.usni.org/2013/07/12/janes-saudi-missile-site-could-hit-israel-iran

  A Jane's Defence Weeklynél lehet jelentkezni szakérteni.
   
 20. duckdodgers

  duckdodgers Active Member

  Az teljességgel ki van zárva hogy nem izrael felé néznek... Ki kell rúgni az elemzőket és olyat felvenni aki megmondja. Jahh és természetesen Iránt azonnal le kell rohanni.
   

Ezen oldal megosztása