1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Közel-kelet

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - molnibalage által indítva @ 2013. március 1..

 1. comandante

  comandante Well-Known Member

 2. borisz

  borisz Well-Known Member

  Mi most nem közvetlenül velük játszunk egy csapatban, nem?
   
 3. Terminator

  Terminator Well-Known Member

 4. kacsacsor

  kacsacsor Well-Known Member

  Az iráni rakéta támadásnál 2 ember kirepült az ablakon, néhány tucatot meg agyrázkódással kezeltek.
   
  fishbed likes this.
 5. krokomach

  krokomach Well-Known Member

  https://magyarnemzet.hu/kulfold/rak...pontot-ahol-amerikaiak-is-szolgalnak-7673801/
  "Rakétatámadás ért kedd este egy iraki támaszpontot, ahol amerikai katonák is szolgálnak – közölték helyi katonai és belügyminisztériumi források.
  Áldozatokról az első, ellentmondásos jelentésekben nincs szó. A kínai hírügynökség szerint két rakéta csapódott be a támaszponton, míg más források csak egy rakétáról tudnak, és szerintük az is célt tévesztett.
  A megtámadott Tadzsi támaszpont Bagdadtól mintegy húsz kilométerre északra van. Az akcióért egyelőre senki nem vállalta a felelősséget..."
   
  fishbed likes this.
 6. papajoe

  papajoe Well-Known Member  Finom célzás lehet a yenkiknek.
   
 7. Nemerson

  Nemerson Well-Known Member

  arcas, antigonosz, fip7 and 1 other person like this.
 8. zsolti

  zsolti Well-Known Member

 9. Python

  Python Well-Known Member

 10. szuvorov

  szuvorov Well-Known Member

 11. tonyo

  tonyo Well-Known Member

 12. fonak9

  fonak9 Well-Known Member

  Hát nem tudom ez a Kardos Gábor azért hazai szinten az egyik legkeményebb újbalos-szélsőbalos idióta... ja az USA-t igazi újbalosként (nem összetévesztendő a neokon-szolga kamubaloldaliakkal, mint a hazai ellenzék vagy az amerikai demokraták) utálja, érthető a cikk felütése.
   
 13. fonak9

  fonak9 Well-Known Member

  Masztiff and zeal like this.
 14. angelsoul

  angelsoul Well-Known Member

  A cikk megállapításai a közel-Keletre igazak nagyjából, de pl. A Távol-Keletre aligha. Japán vagy Tajvan speciel baromira meghülyülne a félelemtől, ha kivonulna az USA. Simán csökken a hegemónia + túlterheszkedtek. Semmi keresnivalójuk Szíriába, Irakban, persze, hogy kiszorulnak. Remélem mihamarabb, ami ismerősöm csak van odakinn, mind a hátuk közepére nem kívánják már a háborúzást a rohadt sivatagban.
   
  ghullaire, tonyo, zsolti and 3 others like this.
 15. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

 16. milagro

  milagro Well-Known Member

  Akárki is ez a figura a zavaros ideológiai címkehasználatot és a kihagyhatatlan orbánozást leszámítva jól látja szerintem is.
  Korábban én is ezt pedzegettem itt.
  Irán "kapott" egy héroszt és tekintélyt. Na és az Egyesült Államok..., mit zsebelt be???...!!!
   
  tonyo likes this.
 17. papajoe

  papajoe Well-Known Member  Várjuk ki a végét,ne írjuk le őket,szerintem csak más lett a prioritás,ezért kivonulnak Irakból,egyébként ez is az ellenfelet fogja gyengíteni,ha oda is bemennek az Oroszok katonailag,és a Kínaiak is,mert nekik sincs ingyen a külföldi katonai bázis,lehet csak a pénznyelő helyeket unják a yenkik,és a láátszatot fentartva kivonulnak,égesse más a pénzt ott,a semmire.
   
  ghullaire and zsolti like this.
 18. Leonidas

  Leonidas Well-Known Member

  Választási év van az US-ben. Mint novemberben mondtam, Trump keményen fog játszani, és megszorongatja Erdogant. Sőt Putyin is meg fogja állítani. (a szíria topicban írtam) Ha megnézzük az időt, igazam is lett, mind a kettőben. De abban is, hogy Trump újra bevonul szíriába.

  Most nem akarok ilyen messzemenő következtetéseket tenni, de Trump keményen fog továbbra is játszani. Ugye Szulejmánira is kiadta a kilövési parancsot, holott mindenki gyenge kezű elnöknek mondta, aki csak "látszat" ellencsapásokat tesz, aztán mégis belecsapott a lecsóba... (pld. korábban több szíriai koalíciós csapást is "színháznak" ítéltek az elemzők). Igazából most nem mernék saccolni, mire játszik Trump, de tartani fogja az ellenállást irakban, szíriában, és iránnal szemben is. Az iráni "lightos válaszcsapás" tulajdonképpen (egyenlőre) egyenlített az US - Irán kakaskodásban, és az ukrán gép lelövése eléggé megfogta iránt is. Ha bármelyik fél komolyabb akciókra készülne, az már egy "Casus belli", és egyik sem akar komoly háborút (egyenlőre, ezt tegyük még hozzá).

  Ha röviden akarnám jellemezni a helyzetet, a Tanúból idéznék: „A nemzetközi helyzet egyre fokozódik”, és ez most speciel igaz a közel-keleti "puskaporos hordóra"... (pld. még Libanonban is megy a cirkusz...)
   
  gergo55 likes this.
 19. FilcTroll

  FilcTroll Well-Known Member

  Sokezer szavas cikk a Közel-Keletről, de egy szó sem esik benne Izraelről, és érdekeiről. Kicsit felemás. Hiszen a térségben pont Izrael az, ami megelőző csapásokkal operál. Az általánosan vélelmezett amerikai "olajérdek" is egyre kevésbé ad hihető hátteret a térségbeli kavarásra. Sztem Izraelt nem lehet kihagyni a képből, hiszen ők még a határaiktól távol is keményen és proaktívan képviselik az országuk érdekeit, pláne a térségükben. Az én tippem, hogy valamilyen módon az ő érdekük a fesz növelése.
   
  fip7, Nemerson, gergo55 and 1 other person like this.
 20. fonak9

  fonak9 Well-Known Member

  Jogos észrevétel. És lejön belőle a fickó fejében uralkodó zavaros ideológiai katyvasz.
   
  hunter85 likes this.

Ezen oldal megosztása