1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Közel-kelet

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - molnibalage által indítva @ 2013. március 1..

 1. tong djagbu

  tong djagbu Well-Known Member

  Az iráni iszlám köztársaságért meg az amerika-barát, modernizációt erőltető sahnak lehet köszönetet mondani
   
  zeal and bartinieffektus like this.
 2. Morishima

  Morishima Well-Known Member

  Tudom, de a törvény csak akkor ér bármit is ha azt be is tudják tartatni, de ha pl az EU azt mondaná ameddig nem biztosítják a keresztények szabad vallásgyakorlását addig fájó szankciók lesznek már másként szólna a történet. Ha az egész muzulmán világot támadod az nem működik, de ha ott támadsz ahol a legkisebb az ellenállás folyamatosan tudod lefaragni őket.
  ENSZ erők által védett keresztény finanszírozású menekülttáborokban is lehetne téríteni, és aki támadja azokat akik érdeklődnek az kivágni a táborból. De jobb ellátást adni mint ami a többi táborban van. Lassú forgácsolás de idővel eredményt hozna.
  Persze ehhez is lehet mondani hogy miért ne, de én ezt nem fogadom el, (ezt nem neked mondom hanem általánosan) aki már nem lát más opciót csak a vereséget az álljon át az ellenség oldalára.

  Erős állításnak tartom hogy pusztán az ő nyakukba varjuk a történteket, mert Magyarországon nehéz lenne iszlám köztársaságot létrehozni ahhoz kell az iszlám vallású nép. Atatürkéket is támadták az iszlám radikálisok, közte és a sah között annyi a különbség hogy Atatürk győzött, valószínűleg mondhatjuk tehetségesebb volt.
   
  Pogány likes this.
 3. Rferi66

  Rferi66 Active Member

  A Pécsi dzsámi Katolikus templom. Már több mint 300 éve.
   
 4. papajoe

  papajoe Well-Known Member


  Már megint keresztényeztek....
  A kereszténység a kedves fiatalemberek legsikerültebb projektje,kb egyik vallásnak sem sikerült annyi embert még megkínoizni,megölni,mint nekik,vagy annyi kultúrát,civilizációt eltüntetni,megnyomorítani,le aljasítani,mint nekik.
  A háború,a halál,a gyilkosság,kínzás,és a biznisz vallása,
  Akadjatok le róla,a megsemmisülésbe visz,amíg keresztények vagyunk,garancia,hogy lóf@szt sem fog az egyén megérteni a világból,az életből,és csak újrázik egyik életet a másik után,sosem tud kilépni a kerékből.
  Arra sem veszik a fáradságot a népek,hogy egyszer elolvassák a könyvet,pedig kb minden más vallásnak a könyveit olvasókönyvnek használják,az adott kultúrkörben,kb minden muzulmán fejből ismeri a koránt,a zsidók a tórát,a Budaisták a githát,stb.
  Pont a bibliát nem tanítják részletesen,vajh miért?
  Szedjétek már össze magatokat...
  :(
   
  vata and Nemerson like this.
 5. kacsacsor

  kacsacsor Well-Known Member

  Izé, nekem rémlik valami a vallásszabadságról, vagy azt már törölték?
   
 6. tong djagbu

  tong djagbu Well-Known Member

  Aztán az áttéritettekkel mit csinálsz? Hozhatnád őket ide Európába. A hazájukba tuti nem mehetnének vissza. Nagyon rossz elképzelés.

  De egyértelműen a sah felel az iszlám köztársaságért. A "Fehér Forradalom", a SAVAK, az imperialista hatalmak feltétel nélküli kiszolgálása, a korrupció, stb; mind-mind hozzájárultak az iszlám köztársaság megszületéséhez.
  Atatürk jobban csinálta, de látod 100 évvel később összeomlott a műve. Nem hinném, hogy lehetséges lenne őket letéríteni az igaz hit útjáról. Tetszik vagy nem az összes világvallás közül az iszlám a legéletképessebb.
   
  Morishima likes this.
 7. Morishima

  Morishima Well-Known Member

  2. Be kell vallanom félre olvastam az amerika-barátot és az teljesen más kontextusba helyezte mint most olvasva. Így már egyet értek veled.

  1. Amúgy igen gondoltam én is erre a lehetőségre, de biztos találni lehet életképes megoldást arra hogy ezáltal kikezdjük a muzulmán társadalmak szövetét. Bár nem ehhez fogható példa mert nem oldotta meg a problémát hisz nem önkéntes volt de sikeresnek mondható jelenlegi iszlamizáció elleni harc volt közép afrikai köztársaságban, myanmarban és Kínában, de ez mind erőszakos, én ezért támogatnám egy olyan módszer kigondolását ami önkéntes alapon lenne.

  3.Igen Mohamed megtanulta a leckét hogy ha át lehet térni egy másik vallásra akkor az elpusztítható, de ha szigorúan bünteti akkor ezt orvosolja, de ahogy a nyugati társadalmakat lebontották lebontható az övéké is.
   
 8. tong djagbu

  tong djagbu Well-Known Member

  1. Oroszországban a toleráns iszlámot igyekszenek támogatni, Tatárföldön és Baskíriában van is némi eredmény. A tatárok már a cári birodalomban is a legmegbízhatóbb muszlimok voltak.

  3. Ezt teljesen kizártnak tartom. A iszlám az élet teljes spektrumára útmutatást ad.
   
 9. tomcat1

  tomcat1 Well-Known Member

  Ezt nem is tudtam, ezért utána néztem és tessék:
  https://777blog.hu/2017/11/24/egyre-jobban-novekszik-kereszteny-hitet-felvevo-muszlimok-szama/

  "Afrikában 6-8 millió ember tért át a kereszténységre, amelyről az Al Jazeera arab hírügynökség is beszámolt. Arra is felhívja a figyelmet, hogy többek között ez is elősegítette a Boko Haram terrorszervezet aktivitását a térségben.Az áttérések egyik oka a kiábrándultság és a szélsőséges csoportok által végrehajtott merényletek, amelyekben sokszor több muszlim veszti életét, mint az eredetileg kijelölt „nyugati” célpontok."
   
  Morishima likes this.
 10. kacsacsor

  kacsacsor Well-Known Member

  Bagdadtól délre, Samawah és Diwaniyah között megtámadtak egy 3 teherautóból álló konvojt, ami az amcsiknak szállított utánpótlást.
   
 11. KoviUbi

  KoviUbi Well-Known Member

  Én nem keresztényeztem, csak próbáltam arra az ellentmondásra utalni, ami a jelenlegi vezetőink részéről fennál.Miszerint egyik pillanatban habzó szájjal nevezik ki a kereszténység mentsvárának az országot, a másikban a földrajzilag legközelebbi ellenségünkkel haverkodik. "Bort iszik, vizet prédikál"
  Azon nehéz változtatni, hogy az ország évszázadokig tényleg a kereszténységért áldozta fel a fiait (illetve lányait), majd mára ebből marketing lett. A kereszténység milliók halálát hozta, de ha egyszer eleink ezt az utat választották az országnak, azt nem tagadhatom le. Érdekes téma az is, hogy a kereszténység hogyan terjedt el Magyarországon. Az is, hogy Vajk a saját rokonaival is milyen keresztényi módon bánt el.
  Én személy szerint nem vagyok vallásos ( a Bibliát ismerem, "éljen" az egyházi suli!!) szóval akkor most nekem már szabad akkor felszólalnom?
  Én nem állítom, hogy nekünk keresztény nemzetként kell élnünk. Sőt. Bőven elég lenne nekem ha nem pont azzal lenne szorosra fűzve a viszony, aki ugyanúgy a vesztünket akarja, mint azok akikkel jelenleg hadakozik Erdogan tőlünk nyugatra. Hiszen ha ott végzett, akkor mi jövünk. Akár keresztények vagyunk, akár magyarok, sz*rba se néznek minket.Ennyi.

  Kérdés, hogy engedhetünk-e olyan vallásnak teret Magyarországon, ami úgy általában véve az európai kultúrát el akarja pusztítani és dedikáltan uralkodni akar mindenki más felett, aki nem ugyanazt a vallást követi. De ettől eltekintve is érdekes, hogy hogyan mikor hogyan áll a kormányzat az iszlám valláshoz. Egyik pillanatban Erdogan a jóbarát, a miközben ugyanaz az Erdogan saját terroristákat finanszíroz és kifejezetten célja, hogy Nyugat-Európa török/muzulmán lakossága minél nagyobb (befolyásosabb) legyen és végső soron végrehajtsa azt, amit ősei is végre akartak hajtani.--->Mi meg megszűnjünk létezni.
  Líbiában is részben az a célja, hogy a másik migráns-útvonalon is ő legyen a főnök, miután a törökországi útvonalakon keresztül elég jól keresett eddig.

  És előtte is katolikus templom volt, hogy dzsámit építettek a köveiből....
   
 12. kacsacsor

  kacsacsor Well-Known Member

  Erdogan párti hírcsatorna törölt tweetje: a Hagia Sophia megvolt, most Athén jön.
   
 13. Nemerson

  Nemerson Well-Known Member

  Pogány likes this.
 14. Pogány

  Pogány Well-Known Member


  Az iszlámnak azért sikerült hoznia a számokat. ;) Vicces, hogy a magam pogányságával én is vágom a bibliát egész tűrhetően. Rendszeresen meglep, hogy magukat kereszténynek valló emberek a környezetemben csak pislognak mikor példálózok belőle valamivel. Nagyon sok fontos infó van benne, használható figyelmeztetés a világhódítókra, de persze emiatt sok részt figyelmen kívül hagy az átlagos közbeszéd.
   
 15. Python

  Python Well-Known Member

 16. misinator

  misinator Well-Known Member

  Szoktam kérdezni khm. közeli hozzátartozómat, hogy miről prédikált az s/s, s melyik apostoli levelet énekelte előtte a kántor?
  Persze erre nem tud válaszolni. Én is csak azután kérdezem, miután kielemzi, hogy ki ment új autóval a templomba(hoz), ki foglalta el kinek a helyét, ki akarta túlénekelni a kántort, az eddig soha nem látott idegen nem tudta, hogy mikor kel felállni, még ezt sem tudja, milyen vallású az ilyen stb.

  Én ezeket csak divatkatolikusoknak hívom.
  (Jelen egyháznál természetesen)
   
  fip7 and Pogány like this.
 17. Matróz Kommandó

  Matróz Kommandó Well-Known Member

  “Apostoli levelet” nem énekel a kántor!
   
 18. misinator

  misinator Well-Known Member

  Pedig de!
  Ja, nem írtam, hogy természetesen a görögkatolikusokra gondolok?
  Tizenévesen még magam is rendszeresen énekeltem a kántor helyett.
   
 19. Python

  Python Well-Known Member

 20. papajoe

  papajoe Well-Known Member  Igazából aza baj,hogy minden benne van a bibliában,ami kellhet az élethez,a kilétünk megértéséhez,de a szimpatikus fiatalemberek nem azt prédikálják,ill nem úgy adják elő,hanem a maguk érdekei szerint ferdítik,csúsztatják,kihagynak belőle,hozzátesznek,hogy inkább mégse legyen érthető.
  A legg@cibb dolog,hogy pont a már keresőket szívatják meg,aki már érteni akar dolgokat,túl akar lépni a saját korlátain,azokat viszik be az erdőbe.
  Ugye az,meg,hogy milyen módszerekkel lett világvallás,kb mindent el is mond a vezetőiről,azok valódi szándékairól.
   

Ezen oldal megosztása