1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Közel-kelet

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - molnibalage által indítva @ 2013. március 1..

 1. oregbogaras

  oregbogaras Well-Known Member

  "
  A kereszténység a kedves fiatalemberek legsikerültebb projektje,kb egyik vallásnak sem sikerült annyi embert még megkínoizni,megölni,mint nekik,vagy annyi kultúrát,civilizációt eltüntetni,megnyomorítani,le aljasítani,mint nekik.
  A háború,a halál,a gyilkosság,kínzás,és a biznisz vallása,"


  Ne mossuk össze a keresztény felekezeteket. Amit írtál az jórészt a katolikus egyházra igaz.
   
 2. Pogány

  Pogány Well-Known Member

  Tüzérségi összecsapás történt vasárnap az örmény-azeri határon, értesülések szerint áldozatok is vannak.
  Forrás: https://kuruc.info/r/4/214998/
   
  tong djagbu likes this.
 3. Pogány

  Pogány Well-Known Member

  Az izraeli haditengerészet megszöktette, és Izraelbe menekítette a Hamász ’Izz ed-Dín el-Kasszám nevű tengeri kommandóegység parancsnokát. Az árulót a Gázai övezet tengerpartján vette föl az izraeli katonai csónak. A kommandósok parancsnoka a megbízóknak szánt ajándékként magával vitte a titkos katonai információkat tartalmazó laptopját és nagy összegű készpénzt is – írja az El-Jom (Mai Nap) című egyiptomi hírportál.
  Forrás: https://kuruc.info/r/4/214990/
   
  milagro likes this.
 4. Python

  Python Well-Known Member

 5. kacsacsor

  kacsacsor Well-Known Member

 6. fonak9

  fonak9 Well-Known Member

  Miért is? Észak-Amerikát a katkók gyarmatosították? Ausztráliát? Indiát? Az ír éhínséget a katolikus ír parasztok okozták maguknak?
   
  fip7, milagro and borisz like this.
 7. kacsacsor

  kacsacsor Well-Known Member

  Török terjeszkedés É-Irakban. 30 napja tart a Tigriskarom művelet.
   
  milagro likes this.
 8. Schurrer

  Schurrer Well-Known Member

 9. Schurrer

  Schurrer Well-Known Member

 10. krokomach

  krokomach Well-Known Member

  https://index.hu/kulfold/2020/07/16...eromuve_elleni_raketatamadassal_fenyegetozik/
  "Azerbajdzsán kiemelt infrastrukturális létesítmények ellen kilátásba helyezett csapásokkal fenyegette meg csütörtökön Örményországot az örmény-azeri határon zajló összecsapások közepette, írja az MTI. A napok óta tartó konfliktusról itt írtunk korábban.
  A bakui védelmi tárca a nap folyamán figyelmeztetett, hogy a Mingachevir víztározó elleni támadás esetén válaszul csapást mérhetnek az egyik örmény nukleáris erőműre. "Az örmény félnek nem szabad elfeledkeznie arról, hogy a Mecamor atomerőmű elleni precíziós csapás végrehajtására képes korszerű rakétákkal rendelkezünk, ami nagy katasztrófával végződhet Örményország számára" - közölte a tárca szóvivője...
  ...Arcrun Ovanniszján, az örmény védelmi tárca szóvivője bűncselekménynek minősítette a Mecamor atomerőmű ellen kilátásba helyezett rakétatámadásról szóló nyilatkozatot. "Szeretném hangsúlyozni, hogy Örményország hivatalos képviselői sosem beszéltek Azerbajdzsán polgári infrastruktúrájának megtámadásának lehetőségéről. Még házakra sem nyitunk tüzet. Diplomatáink és politikusaink már foglalkoznak a Mecamor atomerőmű elleni lehetséges csapásról szóló nyilatkozattal. Az ilyen bejelentések bűncselekménynek számítanak" - közölte a szóvivő...
  ...Az örmény-azeri konfliktus közben ugyanis Ilham Aliyev azeri elnök csütörtökön leváltotta 2004 óta hivatalban lévő külügyminiszterét kötelezettségmulasztás miatt, írta az MTI. "Felmentették Elmar Maharram oglu Mammadyarovot az Azerbajdzsáni Köztársaság külügyminiszterének tisztségéből" - olvasható az elnöki rendeletben, amelyet az államfő hivatala tett közzé csütörtökön. Egy másik rendelettel az elnök a 47 éves Jeyhun Bayramov eddigi oktatási minisztert nevezte ki a diplomáciai tárca élére..."


  Hogy az a...
   
  fishbed and Pogány like this.
 11. kacsacsor

  kacsacsor Well-Known Member

  Izrael 200-300 fős titkos listát állított össze azon embereiről akik ellen elfogatási parancsot adhat ki a Hágai Nemzetközi Bíróság palesztin ellenes háborús bűnök miatt.
   
  fishbed and Nemerson like this.
 12. Pogány

  Pogány Well-Known Member


  Erről beszélek mindig. Le sem szarják, hogy mi lesz, csak olyan dolghokkal fenyegetnek mindenhol a világban, ami iszonyatos. Mivel lenne jobb a világnak, ha egy országnyi terület sugárzó pokollá válna évezredekre? Mert lehet létségbeesett fenyegetés mondjuk, akkor érthető, hogy egy ilyen kicsúszik a száján bárkinek, de ez nem az hanem a pragmatikus erkölcsi nulla. Ez az a fajta féreg, aki a családod kiírtásával fenyeget. Ennek ellensége egy egész országyni ember az öregektől a csecsemőkig és sajnos kezd nagyon általánossá válni a totális pusztítással fenyegetés. Ehhez várom a nemzetközi nyomást, hogy ne tolhassák így, persze az azerieknek meg igazuk van abban, hogy nehogymár csak izrael bombázhasson atomerőműveket....
   
 13. Nemerson

  Nemerson Well-Known Member

 14. Nemerson

  Nemerson Well-Known Member

 15. Wilson

  Wilson Well-Known Member

  Nem a két szép szemükért támogatják a törökök az azerieketTetszik vagy nem a törökök igen csak aktivizálták magukat az utóbbi időszakban kíváncsi vagyok mennyi mozgásteret engednek nekik a nagyhatalmak.És ha már a térségnél tartunk Izrael egyre nagyobb aggodalommal figyeli Irán és Kína közeledését.
   
  Pogány likes this.
 16. blogen

  blogen Well-Known Member

  A nagymama kevés lesz, az azeriek az izraeli eszközbeszerzéseik révén komoly technológiai fölényben vannak. Korábban az volt a helyzet, hogy az örmények nagy számban részesei voltak a szovjet tisztikarnak, ezért fölényben voltak az alulreprezentált azeriekkel szemben és ez meg is látszott a kilencvenes évek konfliktusának eredményén. Csakhogy az örmények koldusszegények és hadseregük rendkívül elmaradott fegyverzettel van ellátva, míg a hozzájuk képest gazdag azeriek rendesen bevásároltak és volt harminc évük hadsereget építeni! Most az a kérdés, hogy humán fronton sikerült e! Mert ha igen, akkor Karabahot csak Isten, Örményországot meg az oroszok menthetik meg!
   
  fip7, Pogány, fishbed and 3 others like this.
 17. Nemerson

  Nemerson Well-Known Member

  Hiába az a nagy haditechnikai fölény az azerieknek mégis nagyobbak a veszteségeik. Ezzel a fenyegetőzéssel az atomerőmű ellen meg az oroszokat haragították magukra az azeriek mert a radioaktív szennyeződés nem fog megállni az örmény orosz határon, szóval jobb lesz ha lekushadnak.
   
  Pogány and krokomach like this.
 18. emel

  emel Well-Known Member

  És mit találtak telibe ezek az okos hősök, zöldségesautót vagy családi mikrobuszt?!! Merthogy egy hófehér autó szerintem kizárt hogy a hadsereg járműve legyen, hacsaknem mentőautó.
   
  kamm, Pogány and laiki like this.
 19. Schurrer

  Schurrer Well-Known Member

  Minősíteni nem is akartam, hogy ez mekkora egy etwas.
   
  Pogány and emel like this.
 20. jani22

  jani22 Well-Known Member

Ezen oldal megosztása