1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Közel-kelet

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - molnibalage által indítva @ 2013. március 1..

 1. Wilson

  Wilson Well-Known Member

  Igen könnyen elképzelhető,hogy sohasem derül ki a teljes igazság bár,ha esetleg (ne legyen így) vannak európai áldozatai is a robbanásnak akkor már nehezebb eltusolni a dolgokat.de persze nem lehetetlen.
   
  Pogány and Leonidas like this.
 2. jani22

  jani22 Well-Known Member

  Amit beillesztettem, abból a jelenlegi legfontosabb most!
  Még egyszer:

  "George Kettaneh, a libanoni vöröskereszt vezetője szerint a detonációban megsebesültek százait szállították kórházba, de sokan a robbanás által megrongált házakban rekedtek. Hozzátette, hogy a helyi sajtónak nincsenek pontos adatai a sebesültekről és a romok alatt rekedtekről. Több sérültet hajóval menekítettek ki."
  És véradókat kérnek!
  :(
   
  Wilson and Leonidas like this.
 3. Leonidas

  Leonidas Well-Known Member

  Erről beszéltem korábban, tisztán látszik a felvételeken, és már az első alkalommal is kiszúrtam, hogy nagy mákjuk van, mert a nagy-része a detonációnak az ég felé halad. Ha ez végig tudott volna söpörni a város felé vízszintesen is, elképzelhetetlen károk lennének. Olyan lencse szerűen megemelte a detonáci szélét körkörösen az, hogy a környező épületeken "megpattant" a lökéshullám. Persze azon a környéken ami megvédte a város nagy-részét semmi nem maradt, ott teljes a pusztulás. Nem sokan élhették túl azon a részen, és azokból is sok meg fog még halni, ha túl is élte. Ez van sajnos, nincs miért bizalomkeltőbbet írnom, mert ez a valóság.
   
 4. Leonidas

  Leonidas Well-Known Member

  Biztos hogy vannak európaiak, és más nemzetekből is. Az igazságot akkor is el fogják kenni. Lesz ezer variáció, és mindenki a magának tetszőt fogadja majd el. Persze a sok variáció között valószínűleg ott lesz az igazi is.
   
 5. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  Igen altalaba egy valoban logikus es alatamasztott magyarazat lessz a helyes /es ha nem szabad kitudodnia./ a legnagyobb marhasagnak lessz kikialtva :) vagy a hangado terjeszto multjabol kerulnek elo nem kivanatos reszletek /nem mintha barmi koze lenne a kesobbi allitasahoz./ altalaba :)
   
  Pogány likes this.
 6. Wilson

  Wilson Well-Known Member

  A libanoni hatóságok arra figyelmeztetik a lakosságot,hogy furcsa szag terjeng a kikötö környékén a levegőben és ezért arra kérik őket, hogy hagyják el a területet, mert attól tartanak, hogy ez egy veszélyes vegyi anyag.  [​IMG]

  Ennyi maradt a robbanásokról készült videókon is látható épületből.
  [​IMG]

  [​IMG]

  A robbanás előtt és után
  [​IMG]
   
  fip7, KoviUbi, Pogány and 1 other person like this.
 7. Wilson

  Wilson Well-Known Member


  Ezt a verziót erősíti ez a forrás:

  Az al-Hadath hálózat libanoni forrásai szerint: "Kiváló minőségű robbanóanyagok robbantak fel az eseményben"
   
  KoviUbi, gergo55, svajcibeka and 3 others like this.
 8. Allesmor Obranna

  Allesmor Obranna Well-Known Member

  Akkor nézzük meg az Enschede-i robbanás felvételeit:  vagy a teszt robbantás, ahol alacsony detonációs sebességű tüzijáték robbanóanyagot fojtanak le egy szabvány ISO konténerrel és ez az eredmény:   
  fishbed, fip7, KoviUbi and 6 others like this.
 9. Leonidas

  Leonidas Well-Known Member

  Így védték meg a város többi részét ezek az épületek, amiken "megpattant" a lökéshullám vízszintes irányú része (ez jól látszik a felvételeken), így csak a töredéke érte el a távolabbi épületeket a városban. Persze ez a "töredék lökéshullám" is még hatalmas energiával rendelkezett.
   
 10. Wilson

  Wilson Well-Known Member

  Scott Morrison ausztrál miniszterelnök szerint legalább egy ausztrált meghalt a Bejrút-robbanás során, és az ausztrál nagykövetség épületét is „komolyan veszélyeztette” a robbanás.
   
  tindalos likes this.
 11. Wilson

  Wilson Well-Known Member

  Jók ezek a videók,az előbb váltottam pár üzenetet az izraeli ismerősömmel és azt mondja,hogy az izraeli médiában megszólaltattak néhány robbantási és robbanóanyag szakértőt és ők azt mondták,hogy a nyilvánosságra került felvételek alapján szinte biztosan kizárják,hogy tűzijáték okozta volna a robbanást.
   
  Leonidas likes this.
 12. Allesmor Obranna

  Allesmor Obranna Well-Known Member

  Ez utóbbira utal a robbanás füstjének színe és sűrűsége is. A tüzijátékok alacsonyabb hatásfokú robbanóanyagai is tudnak nagyot szólni, főleg nagy mennyiségben és nagyobb tételenként lefojtva, mivel nagyon sokszor termittel keverik őket. Főleg a görögtüzeket.
  De ettől inkább fehéres a füstjük az alumínium-oxid miatt és nem sűrű vörösesbarna.

  Szóval igenis tud nagyot robbanni a tüzijáték is, de az tény, hogy nem ekkorát, nem ilyen sebeséggel és nem ilyen füstöt képezve.
   
  fishbed, fip7, KoviUbi and 4 others like this.
 13. Leonidas

  Leonidas Well-Known Member

  A nagyon jó minőségű robbanóanyag meglétét a Libanoni robbanásban az mutatja, hogy 1., a detonáció egyetlen pillanat alatt egyszerre következik be, 2., nincs "tűzgömb", vörös lángok, stb., 3., a robbanás után sem látszik a rosszabb minőségű robbanóanyagokra jellemző füst.

  Nem véletlenül mondták máshol is, hogy itt jó minőségű robbanóanyag okozta a robbanást. Ez nem egy füstös tüzijáték kupac robbanása volt. Az meg a másik, Bejrútban és Libanonban olyan rosszak a körülmények, hogy nem is lenne pénzük az embereknek ilyen mennyiségű tüzijátékot megvásárolni, a legkisebb gondjuk is nagyobb annál. Átmeneti raktárnak sem hiszem hogy használták volna Bejrúti kikötőt. Szóval nem nem releváns, hogy ilyen mennyiségű tüzijáték kerüljön oda, és a robbanás sem a tüzijákoknál használt robbanóanyagok jellemzőit mutatja. Ellenben jó minőségű, rakétaelhárító rendszerekben is használatos robbanóanyagokét kifejezetten mutatják a robbanás paraméterei.
   
  Pogány likes this.
 14. Wilson

  Wilson Well-Known Member

  Izrael arra készül, hogy sebesülteket fogadjon a bejrúti robbanásban megsérült UNIFAL személyi állományból. Jelenleg folynak a tárgyalások a sebesültek átadásának összehangolásáról az IDF és a Libanonban telepített ENSZ-erők között. Az egyeztetéseket követően a sebesülteket az izraeli Zivi Kórházba szállítják.
  A Nahariya Galilea Kórházat, amely viszonylag közel van a Rosh Hanikra határátkelőhelyhez jelenleg felkészítik, hogy fogadni tudják a libanoni katasztrófában megsebesült személyeket. Korábban a Ziv in Safed szintén bejelentette, hogy készek sebesülteket fogadni. Jelenleg a Libanonban szolgáló ENSZ-erők külföldi sebesültjeit kell befogadni .
   
  Pogány and Leonidas like this.
 15. Wilson

  Wilson Well-Known Member

  Az izraeli szakértők többek között a robbanás sebességével magyarázzák,hogy szerintük nem tűzijáték robbant fel.
   
  fip7, Pogány and Leonidas like this.
 16. Wilson

  Wilson Well-Known Member

  Trump is megszólalt.

  Arra a kérdésre, hogy biztos-e abban, hogy a robbanás támadás volt, és nem baleset - az elnök azt mondta, hogy „úgy tűnik”, az az, amit az amerikai katonai tisztviselők mondtak neki.

  "Úgy tűnik, hogy ez a robbanáson alapul" - mondta Trump. „Találkoztam néhány nagy tábornokkal, akiknek csak úgy tűnik, hogy úgy érzik, hogy ez nem valami ipari robbanás típusú esemény. Ez egy - úgy tűnik, szerintük, jobban tudnának, mint én, de úgy gondolják, hogy támadás volt. Valami bomba volt"
   
 17. Leonidas

  Leonidas Well-Known Member

  Trump ferdít... Ez nem egy bomba volt, hanem valami olyan, ami fegyver. (egy fegyverraktár robbanhatott fel) De az igazat nem mondják el, azt amit tudnak, mert túlságosan sok a halott, a súlyos sebesült, az anyagi kár. Valószínűleg Trumpnak sem mondják el amit tudnak, nehogy eljárjon a szája, ahogy szokott.
   
 18. Wilson

  Wilson Well-Known Member

  Igen nem kell szó szerint venni amit mond de Trump szavai is azt erősítik,hogy nem tűzijáték robbant fel.
   
 19. Wilson

  Wilson Well-Known Member

  Bejrútban robbanás következtében halálesetek száma elérte a 78-t. ezt Libanon egészségügyi minisztere mondta a Reuters hírügynökségnek.
  Hamad Hassan egészségügyi miniszter azt mondta a Reutersnek, hogy közel 4000 ember megsérült.
  „Sok ember eltűnt Az emberek a sürgősségi osztályokon, keresik a szeretteiket . Valódi katasztrófával kell szembenéznünk, és időre van szükségünk a károk mértékének felméréséhez. "- mondta Hassan a Reuters-nek.

  [​IMG]

  [​IMG]
   
 20. duckdodgers

  duckdodgers Well-Known Member

  Az Enschedei esetnél ott voltam a szomszéd városban, egész éjjel lehetett hallani a másodlagos robbanásokat és világított az ég alja. Teljesen más sztori, bár ott is akadt némi katonai robbanóanyag is.
  Viszont ez a bejrúti robbanás nem piro és még csak nem is ammónnitrát. Láttam már egy pár robbanást, higgyétek el ez komoly magas detonációsebességű cucc volt. A kérdés az hogy Kié, hogyan került oda és miért... Na persze ezekre nem kapunk választ az biztos.
   
  gergo55 and Leonidas like this.

Ezen oldal megosztása