1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Közel-kelet

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - molnibalage által indítva @ 2013. március 1..

 1. Wilson

  Wilson Well-Known Member

  A CIA munkatársa szerint egyértelmű,hogy az ammónium nitrát mellett katonai robbanóanyag robbant.
   
  Leonidas likes this.
 2. Öreg

  Öreg New Member

  A raktárépület helyén méretes öblöt vágott a robbanás :(
   
 3. Negan

  Negan Well-Known Member

  Egy egész halom olyan hétköznapokban,vagy az iparban használt vegyszer van,mivel keveredve robbanóelegyet alkothat.A katonai robbanószerek is nitrát alapuak.6 év alatt együttárolási szabályok megsértésével tárolva a nyavaja se tudja milyen anyagok gőzeivel itatódott át.A mellette égő petárdatűz is lökhetett rá akármit.Robbanóanyagokat elvileg külőn biztonsági fokozatú elkülőnitett tárolóhelyen lehet csak tárolni,biztonsági távolság,épület,miegymás betartásával.
  Nadehát baksislandi viszonyok között,egy félig-meddig még mindig polgárháborus viszonyű országban sokminden lehet.De én pont nem gondolom,hogy egy nemzetközi kikötő átjáróház vámraktárában rejtegetnének robbanóanyagot.
   
  fishbed and Python like this.
 4. aquarell

  aquarell Well-Known Member

  Véletlen nem létezik.
   
 5. Negan

  Negan Well-Known Member

  Dehogynem.És az emberi hülyeség is határtalan.Láttam már égni kamiont együtrakási szabályok megsértése miatt.Semmi szándékosság nem kell hozzá,elég oda a figyelmetlenség is,vagy csak tudatlanság.
   
  fishbed likes this.
 6. Leonidas

  Leonidas Well-Known Member

  Na vettem a fáradságot, és kiszedtem 3 képet jOkA videojaból, amin gyönyörűen látszik, hogy a vörös lángokkal teli második robbanás lezajlik, de még nyoma sincs törmelék kidobódásnak, lökéshullámnak !!!! Ne akarjon már senki megetetni azzal, hogy szépen komótosan lezajlik egy robbanás, és nem dob ki anyagot, miközben utána meg egy kráter lesz a helyén, mert annyi anyagot dob ki !!!!! A második robbanás is csak az előzőhöz képest egy lassú, nem kifejezetten agresszív robbanóanyagokra jellemző robbanás volt. Nulla lökéshullámmal, nulla kidobott anyaggal, egy viszonylag lassú égési sebességgel.

  Ezután jön a harmadik képen az igazi detonáció, aminél SEMMILYEN FÉNY VAGY LÁNGHATÁS NINCS, DE AZ DOBJA KI AZ ANYAGOT, azok a fehér darabok az már mind az !!!!!!!

  Kérdések a kétkedőknek:
  Vajon mit csinált a második "vörös robbanás" ? "Elfelejtette" kiszórni az anyagot ??? "Elfelejtett" lökéshullámot indítani ??? Ehelyett szép komótosan egy nagy lángoló füstfelhőt eregetett ???
  Aztán "hirtelen" eszébe jutott, hogy lökéshullám hullámfrontot kellene indítania, mert az nem volt, "elfelejtette" létrehozni ??? "Elfelejtette" kidobálni az anyagot, így azt is elkezdte jóval a vörös robbanás után ???? Vagy mi a büdös franc is volt itt ???? Hogy egy harmadik robbanás is van ? Ami elkezdi AZONNAL kidobálni az anyagot, és iszonyatos lökéshullám hullámfrontja is van ??? AZONNAL, A TÖRMELÉK KIDOBÓDÁSSAL EGYÜTT ????

  Remélem túlélte a szerencsétlen aki készítette a videot, mert összeesett az őt ért találatoktól.

  Szóval a három kép jOkA linkelt videojából. Aki letölti és és egy képnézőbe betéve gyors lejátszásra rakja, az látni fogja világosan, hogy a "vörös robbanás" az semmi nem volt ahhoz képest, amit az utolsó képeken lévő harmadik robbanás csinál a detonációs hullámfrontjával és az anyag kilökődéssel !!!! Egy lassított kivágott részben erről a szakaszról persze kiválóan látszana amiről beszélek (pld. egy COUB-ban), de én most fogok ilyet gyártani belőle. Még-egyszer hatalmas köszönet az áldozatnak a munkájáért, mert nagyon jó szögből nagyon jó távolságról (a szembenlévő rakpart utcájából) bizonyító felvételt készített. Ráérő titánok készíthetnek COUB-ot arról 1 másodperces részről, ami bizonyítja a harmadik robbanást.

  Az első kép: csak a füst és a lángok, detonációs lökéshullám semmi, anyag kidobódás semmi, csak komótosan kiterjedt az ég felé az egész robbanás lángja és felhője. A kár elenyésző, csak nagyon kis területet érint.
  [​IMG]

  Második kép: még mindig csak komótosan gomolyog a második "vörös robbanás" lángja és füstje, nulla detonációs hullámfrontja és kidobott anyaga van. De alul a képen már látszik a harmadik robbanás, ami a kezdődő iszonyatos hullámfrontja, a következő képen már mind a kiterjedő hullámfront, mind vele együtt az anyag kidobódás is jön majd. Ez már nem egy komótos light-os robbanás mint a "vörös robbanás". Ha az is ilyen lett volna, már ezen a két képen is láttuk volna a hullámfrontját és a kidobódó anyagot amit magával visz. DE ILYEN NINCS AZ ELSŐ KÉT KÉPEN !!!! Akkor hogy is van ez ?

  [​IMG]

  A harmadik bizonyító kép a videoból !
  Elindult a harmadik robbanás, egy pontból !!! Az epicentrum a raktárépületnél van a földön, nem a levegőbe kidobált anyag robban be, ez lényeges, mint ahogy egyesek ezt állították !!!!!! (helytelenül) Ez a harmadik robbanás már nem gatyázik mint az első kettő, a hullámfrontja is azonnal megindul, amivel hozza magával az epicentrumból kidobott anyagokat. Ettől keletkezik a kráter az epicentrum helyén. Az első kettő robbanás az ehhez a harmadikhoz képest szinte nulla energiájú volt. Itt nincs idő semminek füstölögni meg gomolyogni, mint az első két robbanás idején, ez azonnal visz mindent !!!!

  Lehet kételkedni meg kritizálni engem, de a tények eléggé makacs dolgok. Kicsit fejleszteni kéne a tudást és a megfigyelőképességet inkább a kritikusoknak. ;)

  [​IMG]
   
  jOkA likes this.
 7. Shektor11

  Shektor11 Well-Known Member

  Ez a videó volt már?


  Dew= Directed Energy Weapon
   
  milagro likes this.
 8. Wilson

  Wilson Well-Known Member

  Ezt nyilatkozta a CNN-k utána néztem a muksó tényleg ismeri a térséget én hiszek neki.

  "Ez nem csak az ammónium-nitrát" - mondta a volt CIA szakembere a robbanásról"


  Robert Baer, a közel-keleti térségben nagy tapasztalattal rendelkező CIA-ügynök, elmondta, hogy a keddi robbanásról készített videók azt mutatják hogy noha ammónium-nitrát lehet jelen a raktárban, nem hiszi, hogy az a felelős a bekövetkezõ hatalmas robbanásért.

  Az NNA libanoni állami hírügynökség szerint a kezdeti jelentések szerint a kikötő közelében található petárdák raktárában lévő súlyos tüzek okozták a robbanást.

  Baer azt mondta, hogy szerinte katonai lőszerek és robbanóanyagok voltak jelen. Szerinte, ez egy fegyverraktár lehetett, de nem világos, hogy kihez tartozik.

  "Ez egyértelműen katonai robbanóanyag volt" - mondta. "Nem olyan műtrágya volt, mint ammónium-nitrát. Biztos vagyok benne."
  "Elég a (tűz) narancssárga labdájára nézni, és egyértelmű, ez mint mondtam, katonai robbanóanyag."

  Baer megjegyezte, hogy a nagy robbanás előtt bekövetkezett események videóiban látható fehér por valószínűleg azt jelzi, hogy az ammónium-nitrát jelen volt és ég. Azt is észrevette, hogy sok lőszer robban fel a nagyobb robbanás előtt.

  Nincs bizonyíték a támadásra: Baer azt mondta, hogy bár a robbanást nem csak az ammónium-nitrát okozta, még mindig nincs bizonyíték arra, hogy ez támadás volt.

  "Ez balesetnek tűnik" - mondta. "Ez inkompetencia volt, és talán korrupció volt, de az a kérdés, hogy katonai robbanóanyagokat kik vitték és miért tárolták ott?"
  Baer nem biztos abban, hogy valaha is megismerjük az igazságot.

  "Évek óta dolgozom Libanonban, és senki sem akarja beismerni, hogy katonai robbanóanyagokat tartottak a kikötőben..
   
 9. Horizon

  Horizon Well-Known Member

  Ha figyelmesebben újra elolvasod azt a 3 sort amit írtam, látod, hogy sehol sem mondtam, hogy a hőtől csapódik ki a pára, ÉPPEN ELLENKEZŐLEG:
  "a tűzgomb hője felforrósítja a környezetét így a közlében NEM tud kicsapódni a pára"

  Azok a fehér pamacsok már a képződő felhőfoszlányok a páragömbhöz, nem szilárd anyag. Az általam belinkelt lassított videón is jól látszik, ahogy 0:42-0:43 között a levegőben a 'semmiből' megjelennek és hízni kezdenek, majd összeérve kialakul belőlük a gömbhéj.

   
  wolfram likes this.
 10. Wilson

  Wilson Well-Known Member

  Ez egy nagyon jó kép,amely jól érzékelteti milyen hatalmas volt a robbanás


  [​IMG]
   
  svajcibeka, fulcrum11, Python and 5 others like this.
 11. Negan

  Negan Well-Known Member

  Az tény,hogy önmagában az ammoniumnitrát nem robban.Dehogy keveredett e valamivel,amitől robbanoszerré változott,vagy eleve volt ott robbanóanyag,azt nemtudom.De lehet a kettő keveréke is.
  Viszont egy vámraktárban hatalmas a forgalom.Szinte lehetetlen megakadályozni a beszivárgást,felderitést.kémkedést.A vámterületen kivüli raktárak sokkal védhetőbbek.
   
 12. Horizon

  Horizon Well-Known Member

  Durva. Viszont a vasbeton szerkezetek, még a magasak is, baromi jól bírják. Vajon hogy nézett volna ki Hiroshima, ha nem szinte teljesen könnyű szerkezetes házakból áll?
   
 13. Pogány

  Pogány Well-Known Member

  Magyarország a Hungary Helps programon keresztül egymillió eurós humanitárius segítségnyújtással támogatja a szerdai bejrúti robbanás után az emberi életek megmentését, a kármentést és az újjáépítést - jelentette be a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkára szerdán sajtótájékoztatón, Budapesten.
  Forrás: https://kuruc.info/r/2/216171/
   
  plushun, megazez, fip7 and 2 others like this.
 14. Wilson

  Wilson Well-Known Member

  Libanonban és Bejrútban káosz van az iráni támogatottságú Hezbollah gyakorlatilag azt csinál az országban amit akar Libanonban és Bejrútban rengeteg fegyvert robbanóanyagot és rakétát halmoztak fel.
   
 15. Leonidas

  Leonidas Well-Known Member

  Nem értünk egyet. Azt én nagyon is jól értettem, amit te írtál. A fizikával is tisztában vagyok, pld. a légnyomásváltozás hatására pillanatok alatt a levegőből kiváló párára is, említettem is tagnap este. Lehet hogy nem olvastad. Egyébként a párakiválás a légnyomáscsökkenés következménye, ezért tűnik el egy szempillantás alatt végén, mert kiegyenlítődik újra a légnyomás. Amúgy meg a második robbanás a "detonátor" szerepét játssza a történetben, tehát csak tizedmásodperces időtartam telik el a harmadik robbanásig.

  Engem nem kell meggyőznöd, mert nem tudsz ebben a kérdésben. Fogadd el, hogy ebben alapvetően nem értünk egyet, és ezt alapos indokokkal és bizonyítékokkal alá is támasztottam. ;):cool: Nem "csak úgy" mondom. :)
   
 16. ladagrant

  ladagrant Active Member

  Amúgy a bejrúti kikötőt a keresztények lakta negyed szegélyezi, az kapta a nagyját az egésznek.
  Még jó hogy COVID időszak alatt történt, így a turisták a közeli utcákon nem sérülhettek. Akár én is ott lehettem volna ez idő tájt mert régóta szemezek egy bejrúti hosszú hétvégével. Végül máshova utaztam.
   
  Wilson likes this.
 17. Negan

  Negan Well-Known Member

  Az biztos.Csak azt mondom,hogy az ilyen raktáraknak rejtési és védhetőségi szempontbol nem a vámraktár a legideálisabb terület.
   
  vata likes this.
 18. tindalos

  tindalos Well-Known Member

  Minek? Ígyis-úgyis te vagy itt a legokosabb...
   
  milagro likes this.
 19. Wilson

  Wilson Well-Known Member

  Igen ez jó kérdés de ha ez a bejrúti robbanás nem a föld felszinén hanem a lebegőben történt volna még ennél is nagyobb pusztítást történt volna.
   
  Leonidas likes this.
 20. Leonidas

  Leonidas Well-Known Member

  OFF
  Köszönöm szurka-piszka. ;) "Kötözködő levest" ettél ebédre ? Azt kell ám mindig ! (neked persze, az nálad "létszükséglet") :D
  ON
   

Ezen oldal megosztása