1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Közel-kelet

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - molnibalage által indítva @ 2013. március 1..

 1. comandante

  comandante Well-Known Member

  A hezbollahot kizárhatjuk, akkor ki lehetett.
   
 2. jani22

  jani22 Well-Known Member

  A Jemen 2015-ös videóval kapcsolatosan nekem az a véleményem, hogy helytelen élességállításnál és extrém erős fényhatásnál az optika és érzékelő nem tudja kellően feldolgozni a valós képet, így keletkezik a fars, kör alakú, gyűrűket tartalmazó fénylő nagy paca.
  Most ez ne vedd bántásnak, az a sok UFO-nak ábrázolt paca, szint kis méretű /ez esetben pontszerű/ fényforrás helytelen élességállításából ered. :)
   
 3. jani22

  jani22 Well-Known Member

 4. comandante

  comandante Well-Known Member

  "
  Állítólag a nitrátszállítást Beirut kikötőjében a Samir Geagea pártja kapcsolt társaság általi raktározással fizetették. Tűzijáték! Tiltakozók voltak. A lényeg az, hogy két héttel ezelőtt a gyújtóanyag-tartályok tulajdonosa azzal az ürüggyel, hogy ezeknek az anyagoknak a tárolóhelye nedves volt, kérte áthelyezését, és meglepő módon, bárki észrevételezése nélkül, ezeket az anyagok 12 raktárának mellé helyezték. "
  A tüzijáték alapanyag magyarországon is csúnya dolgot művelt, emlékszik még valaki?
   
 5. jani22

  jani22 Well-Known Member

 6. tomcat1

  tomcat1 Well-Known Member

  Wilson,

  A
  Ellent mondanék annak, hogy a hegesztés nem okozhat nagy tüzet feltűnés nélkül.
  Eljárás változattól és több mindentől függően akár 30 méterre is képes elrepülni a hegesztési szikra.
  Üzemben végzett hegesztés esetén egy tűz megelőzésére jó esély van, de terepi munka esetén, főleg ha magasban végzett munkáról van szó, akkor sok minden megtörténhet. Ismerjük az ottani szabálykövetési szokásokat ( pl. tűzvédelmi szabályok betartása). Mindemellett ott ilyenkor nagyon jó idő van, szóval bármi megtörténhetett.
   
  blitzkrieg likes this.
 7. Wilson

  Wilson Well-Known Member

  Ok ebben igazad van de az ammónium nitrát felrobbanásához legalább 200 fokos tartós hőterhelés szükséges tehát ott lenni kellett valamilyen másik anyagnak a raktárban ami a hegesztési szikrától könnyen begyulladt és utána már az robbantotta be az ammónium nitrátot,ha egyáltalán volt ott hegesztés,mivel jó néhány olyan verzió van,hogy nem is a robbanás napján hegesztettek ott,
   
 8. Pogány

  Pogány Well-Known Member


  Nem veszem bántásnak, jöhet minden vélemény. Miért tart addig a fénylő nagy paca, ha már így hívod? Mi égett el ott, ami máshol nem? A jemeni lázadók raktárában?! Helyi Béla bácsinak volt valami éghetőbbje, mint a ruszki haderseregnek? :D Ez itt nem egy bizonytalan távolságban lebegő vagy annak beállított kép, hanem egy fix helyen felrobbant jemeni lázadó lőszerraktár, ami 100-110%-kal tovább termel höt mint az orosz és ukrán haderő lőszerraktárai, helytelenül tárolt vegyi és hadianyagok, és bármi amit az elmúlt harminc évben felrobbanni láttunk. Mennyiben befolyásolja az élességállítás az égés, hőtermelés hosszát? Mitől az extrém fényterhelés? :D :D :D

  Magyarázhatod a készülék képességeivel az oxidációs vagy fissziós folyamat hosszát? Számít az élességállítás? Szimpla filmművészeti kérdés, hogy miért égett efddig, ilyen intenzíven, részecskekiszóródást megörökítő igaz vagy hamis felvételekkel, amikből az igaz könnyebben párosítható egy közel félperces termikus energia kibocsátást lefolytató eseményhez? Olyan nem tudomokat lehet kapcsolni esetleg hozzá, ha nem illenek össze mint az elektromos gyilkos futószalaghoz.

  Szóval ha nem annyira élesre veszed a képet, akkor okozhatja a fénylő pacát a beállítás és akkor vajon van vagy nincs köze hozzá az extrém fényterhelésnek amit említesz én meg látok, ami extrém fényterhelés kétszer annyi ideig ható mint bármelyik másik ismert, hasonló léptékű robbanás? Vajon ehhez extrém fényterheléshez kapcsolódik e extrém termikus energiakibocsátás? Ha igen, MITŐL? A jemeni lázadók raktárában?
   
 9. Pogány

  Pogány Well-Known Member


  Vajon ezen a felvételen 1:42-től a rossz élességbeállítás okozza az extrém fényterhelést, ami extrém hőtermelésből fakadhat?

   
 10. Horizon

  Horizon Well-Known Member

  Azt nem tudom mi robbant fel, de a biztos, hogy a villanásokat nem sugárzás okozta, mert az nem lenne a képen sem térben egy körívre, sem időben az esemény közepén pár pillanatra lokalizált. Sem a gamma, sem a neutron sugárzást nem fókuszálja a kamera üveglencséje.
  A különlegesen intenzív fény és hőhatást magyarázhatja az, hogy a felhozott példákkal és videókkal ellentétben ez egy hegybe vájt mély földalatti raktár volt, ahol lényegesen több ideje volt koncentrálódni a robbanás energiájának mielőtt kitört, mint egy felszíni épületben.
   
  wolfram and blitzkrieg like this.
 11. Leonidas

  Leonidas Well-Known Member

  Jaj ez annyira gyenge lábakon áll, annyira ki van tekerve, hogy kár volt megnéznem.

  Az meg a másik, hogy az összes izraelre támadó népnek katonai és félkatonai szervezetnek oda fognak vágni, ahányszor csak kell. Mindenkinek aki izrael elpusztításával van elfoglalva. Márpedig elég sokan ezt hirdetik azon a környéken.

  Csak egy kérdés: szerinted ha Szlovénia, Horvátország, Szerbia Románia, Szlovákia, Ukrajna, Ausztria, körülöttünk mindenki azzal lenne elfoglalva, hogy Magyarországot elpusztítsa, akkor mi csapásokat mérhetnénk rájuk ? Vagy kollektív nemzeti seppuku-t kellene végrehajtanunk ? Szóval a válasz: NEM ! Izraelnek sincs más választása, mint harcolni. Az meg a másik, több ezer évig éltek korábban ott, de kiszorították őket. Most meg visszamentek. Ennyi.

  Ha pedig annyira keresed, ki lehetett aki felrobbantotta Bejrútot, akkor ott van Naszrallah a hezbollah vezetője, aki már mindenkit megfenyegetett, más államokat is. Ő mondta nemrég, mivel a bíróságon elítélték a delikvensüket, hogy felrobbantja a kikötőben a műtrágyát, ha nem lesz felmentés. Márpedig ez a Naszrallah egy olyan radikalista, akinek már régen a pokolban lenne a helye, mert rengeteg ember szárad a lelkén. Most meg néznek hülyén, mert a nép fellázadt ellenük. Szerintem az volt a terv, hogy a robbanás után majd átveszik Libanon teljes irányítását. Aztán pont fordítva, visszafelé kezd elsülni nekik minden.

  Egy kicsit talán tájékozódjál arról, ki is ez a kígyó Naszrallah, aki az izrael ellenes háborút is erőlteti. Egy kis idézet, hogy képbe kerüljél, és legyen kedve elolvasni másoknak is.
  -----------------------------------------------------------------
  "Az Eid által feltárt telefonhálózat a Hezbollah felé mutatott. Gyanúját csak megerősítette,amikor a Hezbollah a tudtára adta, hogy a telefonok egy része valóban az övék, de azok egy izraeli összeesküvés leleplezésére szolgálnak. Napokkal később bombamerényletet követtek el Eid főnöke ellen, ő pedig halálos fenyegetéseket kezdett el kapni. Az ENSZ vizsgálata eközben zátonyra futott.
  A német Detlev Mehlis által vezetett nyomozócsoport libanoni tábornokokat és szíriai hírszerzőket gyanúsított meg a merénylet elkövetésével, akikről azonban kiderült, hogy nincs közük a gyilkossághoz. Az ENSZ csak 2007-ben indult a cellainformációk után. Az irattárból előkerültek Eid jelentései is, akit 2008 januárjában meghívtak szigorúan őrzött, hermetikusan elzárt bejrúti főhadiszállásukra. A megbeszélés jól haladt, a következő találkozóra azonban már nem kerülhetett sor, mert másnap egy bomba végzett a 31 éves Eiddel és testőrével."

  Na ennyit röviden a hezbollahról, hogy kik ezek. Kb. mint a 80-as években a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet, mindenkit megöltek családostul, aki útjukat próbálta állni. Ez a Naszrallah a hezbollah első vonalával is olyan mint a maffiózók. Itt van az írás, amiből hoztam a részletet.
  Gellért Ádám: A terror bírósága: A libanoni különleges törvényszék.

  Az a véleményem, hogy nem kicsit túltoltad ezt a libanoni zsidó összeesküvés elméletet, bedőltél a konteósok és chemtrailesek zsidóellenes maszlagjának.
  Nem kell kizárni őket. Nem olyan ártatlan bárányok azok. Lehet hogy csak elszámolták magukat. A hatalom megszerzése helyett a lázadás tört ki ellenük. Ha ők voltak, márpedig van rá alapos gyanú, akkor fordítva sült el minden. Pld. a közvetlen szomszédban a keresztény negyed volt. Gondolod, hogy az iszlamisták sajnálták volna, ha az egész negyed elpusztul a keresztényekkel együtt ? Ha ők voltak... Szerinted ? Allah úgy néz ki nem komálja őket, mert nem pusztult el. Márpedig ezek is (hezbollah) vallási alapon háborúznak.
   
 12. Pogány

  Pogány Well-Known Member  Ez földalatti, az első vh-ban többszáz tonna anyag felrobbantása ugyanilyen volt a föld alatt.
   
 13. papajoe

  papajoe Well-Known Member

  Csak annyit tennék hozzá, hogy 3-4 havonta elpukkantunk ~15tonna ammónium nitrát alapú ipari robbanóanyagot a bányában, és az nagyon nem ilyen, itt a mutrágyához volt valami booster is, de nem nuki. o_O
  Az ammónium nitrát kifejezetten lassú, nyugodt, stabil cucc, azért is alkalmazzák a civil életben, a teherautón 2 tartály van, kozvetlenul a lyukba töltés elott keveri csak össze a gép, olyanra, mintha suru, fehér mézben lennének a mutrágya fehér golyócskái, Gyakorlatilag szúróláng kell, hogy beinduljon, télen télen, bedobhatod a kandallóba, nem indul be, mindig elégetjuk a dobozokat, csomagolást robbanás után, egyszer beledobtam 1 maréknyit, simán elégett, nem robbant.
  4-5 méterenként kell 1-1 gyutacs a lyukba, hogy biztos elégjen, szóval itt igen sok "véletlen" adódott össze..... :rolleyes::D
   
  fip7, zeal and svajcibeka like this.
 14. Leonidas

  Leonidas Well-Known Member

  Mintha "véletlenül" hallottam volna erről eleget, testközelből, csak nem akartam felhozni. :rolleyes:
   
  svajcibeka likes this.
 15. blitzkrieg

  blitzkrieg Well-Known Member

  Nekem is egyből az ugrott be. Itt földalatti robbanás történt, az energia nagyrészt csak az ég felé tudott kitörni.
   
 16. altx

  altx Well-Known Member

  a nemetek is anno, dinamitot hasznaltak egy hasonlo jatekban...szetrobbantottak mindig a bekemenyedet nitratumot, maskep nem birtak elpakolni.

  egy ideig jol ment nekik...evekig semmi gond nem volt.

  de aztan 1x csak, el is szalt minden a picsaba...

  volt is sok halott.

  https://en.wikipedia.org/wiki/Oppau_explosion
   
  blitzkrieg likes this.
 17. Horizon

  Horizon Well-Known Member

  Ez a felvétel valami egészen más jellegű eseményt mutat, se tűzgömb, se párakicsapódás, se semmi. Eleve nem is detonációnak, hanem deflagrációnak tűnik, nem elég brizáns a robbanóanyag. A szöveg is csak 60 tonna ki tudja milyen anyagról ír, amit a mezítlábas lázadók a laza barna földbe beástak, tehát sem a mennyiség, sem a lefojtottság nem is hasonlítható egy hegy gyomrába, több tíz, vagy akár száz méternyi kemény sziklába vájt lőszerraktár robbanásához.
  https://www.reuters.com/article/us-...-syrian-army-base-video-idUSBREA4E09520140515
   
  blitzkrieg likes this.
 18. Horizon

  Horizon Well-Known Member

  Nekem ott sántít a hivatalos magyarázat, hogy az ammonium nitrát tisztán még egy gázégő hőjétől, ami az 1400 ℃-ot is elérheti, csak lassan megolvad. Ahhoz, hogy égjen vagy robbanjon egyenletesen össze kell keverni valamilyen éghető anyaggal, mert önmagában csak oxidálószer. Az oppaui robbanásnál is ott volt a szulfát, de úgy is dinamit kellett a berobbantásához.
   
 19. Python

  Python Well-Known Member

 20. Leonidas

  Leonidas Well-Known Member

  Ahogy már papajoe is elmondta, ehhez szúróláng kell hogy elrobbanjon, vagy iszonyatos detonáció, amitől beindulhat még a robbanás. A szúrólángnak legalább 3000 C-osnak kell lennie, a detonációt nem fejteném ki hogy ahhoz milyen körülmények kellenek hogy elszóljon. De ott is kell a szúróláng mint gyújtás. Na ezért beszéltem én három robbanásról. Énszerintem harmadik az valami nagyon profi robbanóanyag volt, iszonyat nagy égési sebességgel, na és az gyújtotta be az egészet, a detonációval. Ez olyan mint pld. a trotil amikor elrobban a detonációtól. Szándékosan nem akarok részletesebben írni ezekről, mert nem tudom ki olvashatja. Innen ne akarjanak tanulni robbantgatni. Én hiába értek hozzá, soha nem jutott eszembe hogy valamit is csináljak. Még petárdából is csak párat használtam egész életemben. Nem csak ez nem érdekel, hanem a lőfegyverek sem, bár 10 éves koromtól használtam már (legálisan sportlövészet). De tudom hogy sok aberrált van... Amúgy a modern kisebb hajók elleni rakéták is sokszor erős szúrólángot használnak, vagy magas hőjű robbanóanyagot, amitől az alumínium hajótestek begyulladnak és a fél hajó elég. Az alut is csak magas hőmérséklettel lehet begyújtani, mint az ammónium nitrátot. De ezzel részemről befejeztem az ilyen téma tárgyalását. Mondjuk eddig sem véletlenül nem hoztam elő ezeket.
   

Ezen oldal megosztása