1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Közel-kelet

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - molnibalage által indítva @ 2013. március 1..

 1. Nemerson

  Nemerson Well-Known Member

 2. kacsacsor

  kacsacsor Well-Known Member

  4 ilyet kap Izrael a németektől, egyet még idén.
   
 3. kacsacsor

  kacsacsor Well-Known Member

  Különleges pakk egy izraeli tengeralattjárón.
   
  Nemerson and antigonosz like this.
 4. Wilson

  Wilson Well-Known Member

  Egy hír Izraelből.


  Újabb iráni támadási kísérletet egy pokolgép meghiúsított a Vörös-tenger egyik tengeri célpontja ellen

  2020. július 9-én egy arab hírügynökség arról számolt be, hogy a jemeni lázadók és az Iránhoz hű houthi milícia ellen harcoló szaúdi arábiai vadászrepülőknek sikerült meghiúsítani egy nagyobb tengeri támadást két robbanóanyagokkal megrakott hajót semmisítettek meg amelyek már a Vörös-tengeren haladtak a célpontjuk irányában .

  A két robbanóanyagokkal megrakott hajó az As-Alif kikötőből indult - amely mintegy 70 km-re északnyugatra található Khudida kikötőjétől Jemen északnyugati részén, és a Vörös-tenger legnagyobb jemeni kikötőjének számít.

  A két robbanóanyagokkal megrakott hajó elindulása eljutott a Szaúdiákhoz, akik vadászgépeket küldtek, amelyek elpusztították a két csónakot a tenger közepén, mielőtt sikerült volna elérniük tengeri célpontjukat.

  Itt látható a videó, amelyet az Al-Arabiya hálózat közzétett a két robbanóanyaggal megrakott csónak koalíciós erők általi megsemmisítéséről:  Ez nem az első eset.

  2019. szeptember közepén Szaúd-Arábia megsemmisített egy robbanóanyaggal megrakott csónakot a Vörös-tengeren, amely haditengerészeti támadást hajtott végre egy tengeri célpont ellen.

  [​IMG]

  Két nappal ezelőtt, október 5-én a szaúdi vezetésű koalíciós erők szóvivője bejelentette, hogy a Khodayda kikötőjétől északra fekvő Salif kikötő közelében Houthik robbanóanyaggal megrakott hajóját pusztítottak el.

  A koalíció szóvivője bemutatta azt videót , amelyen a robbanóanyaggal megrakott csónakot megsemmisítették, anélkül, hogy közölték volna a hajónak a célpontját .


  Az Al-Arabiya hálózat a koalíciós erők szóvivőjét idézte, aki szerint az erőknek sikerült meghiúsítaniuk a terrortámadást, amelyet a Houthi milícia már elkezdett végrehajtani a Vörös-tenger déli részén. E művelet során sikerült egy robbanóanyaggal megrakott hajót sikerült elpusztítani az al-Salif kikötő közelében

  Korábbi beszámolók szerint az irániak a Houthik használják fel arra hogy elrejtsenek az al-Szalif kikötő területén, illetve a környék számos szigetének partja mellett, további robbanóanyagokkal megrakott hajókat, amelyek állítólag iráni parancsok alapján indulnak el és támadásokat hajtanak végre a Vörös-tengeren a Szuezi-csatornáig vezető hajózási utak mellett. .

  A-Salif kikötő:

  [​IMG]  Az Irániak által támogatott milíciák által használt robbanóanyagokkal megrakott csónakok.

  [​IMG]
   
  jani22 and fishbed like this.
 5. kacsacsor

  kacsacsor Well-Known Member

  Hát szóval...

  Egyszer as-Alif, aztán Salih, meg legnagyobb kikötő - indításnak nem rossz.
  al-Arabiya, a hivatalos szaúdi szócső.
  A filmek, a képek - bárhol bármikor készülhettek.

  Sorry, ez kikívánkozott belőlem.
   
 6. Python

  Python Well-Known Member

  Török Sz-400 a Fekete-tengerhez telepítve...:
   
  Wilson likes this.
 7. Python

  Python Well-Known Member

 8. Wilson

  Wilson Well-Known Member

  Izraeli hírügynökségek jelentései szerint a 84. Givati dandár kiképző bázisán a katonák között hatalmas verekedés volt. A legfrissebb információk szerint a katonák két csoportja verekedett össze a bázison.

  Összesen több mint két tucat katona sérült meg a harc eredményeként, akik közül 7-t kórházba szállítottak. A többi sérült állítólag a bázis orvosi egységétől kapott segítséget.

  Figyelemre méltó az is, hogy a harc áldozatai között vannak tisztek is. Eddig nem közölték nevüket és rangjukat, valamint az eset utáni egészségi állapotukat.

  Egyes jelentések szerint a konfliktus etnikai alapon robbanthatott ki. Az izraeli média szerint a harc az úgynevezett "sivatagi cserkészek" kapcsán robbant ki, ahol az etnikai drúzok és beduinok szolgálnak.

  A Givati-dandár parancsnoksága a mai napig vizsgálja a tömeges verekedés összes körülményét, azonosítja a felelősöket és felbujtókat annak érdekében, hogy megbüntesse őket, és megakadályozza az izraeli hadseregben hasonló események előfordulását a jövőben.
   
 9. kacsacsor

  kacsacsor Well-Known Member

  Ezek állítólag izraeli műhold képei. A 2 jobboldali a kandahari bázison lévő MQ-9 Reapers drónokról.
  Meg kell nyitni az eredeti linket. Annyira tiszták, hogy az már gyanús.
   
  fishbed likes this.
 10. papajoe

  papajoe Well-Known Member
  Úgy sajnálnám, ha gépkarabélyra kaptak volna.
   
  gergo55 and Wilson like this.
 11. Python

  Python Well-Known Member

  Erdogan irredenta vonalvezetését csak Pakisztán és Katar támogatja, a nemzetközi közösség kulcsszereplői viszont megkezdték Törökország bekerítését. Az amerikai konzervatív folyóirat Erdogant már egyenesen a kivégzett iraki diktátor Szaddám Huszeinhez hasonlítja, és elkerülhetetlen összecsapást jósol Washington és Ankara között.
  Török revansista hadjárat – egy öngyilkos küldetés krónikája
   
  fishbed and Leonidas like this.
 12. jani22

  jani22 Well-Known Member

  Volt anyag, behorpadt a tenger. :)

  Hasonló, de itt volt találat.

  https://index.hu/kulfold/2020/10/15..._rombolot_az_al_kaida_uss_cole_terrortamadas/
   
 13. Pogány

  Pogány Well-Known Member

  Aviháj Mandelblit izraeli főügyész nem indít nyomozást Benjámin Netanjahu miniszterelnök ellen gyanús részvényügyletei és a tengeralattjárók közbeszerzési ügyében - jelentette az izraeli média csütörtök este.
  Forrás: https://kuruc.info/r/39/219367/
   
 14. Pogány

  Pogány Well-Known Member

  Hogy ez Szijjártónak nem jutott eszébe: Merkeléknek köszönhetően kap Izrael a "csak Európának járó" oltóanyagból
  Forrás: https://kuruc.info/r/4/219362/
   
 15. comandante

  comandante Well-Known Member

  Ami ugye még nincs is!
   
 16. Wilson

  Wilson Well-Known Member

  Na ezek sem teljesen komplettek.

  A libanoni postai szolgálat - a Libanon Post - elég nagy felháborodást váltott ki az országban, miután bejelentette, hogy kiadják azt a bélyeget, amely megörökíti a robbanás pillanatát Bejrút kikötőjében (amely idén augusztusban történt) annak érdekében, hogy forrásokat gyűjtsenek a károk helyreállításához.

  Az új bélyeg az augusztus 4-i óriási robbanást mutatja a kikötőben, angolul és arabul "Együtt építjük a városunkat" felirattal. A posta szerint a bélyeg eladásából származó, összes bevételt a polgári védelmi erőkre utalják át.

  A posta ezen lépése azonban nagy felháborodást váltott ki a katasztrófa üzleti kiaknázása miatt, amely közel 200 áldozatot hagyott maga után, és dollármilliárdokban kifejezhető kárt okozott Libanon fővárosában. "Valakit ki kell rúgni ezért az értelmetlen bélyegért" - tweetelt egy libanoni polgár. "Egyáltalán nem tiszteletteljes, még akkor sem, ha a szándék jó" -írták egy másik tweetben. "Azt hittem, hogy ez egy rossz vicc, amikor először láttam, de nem" - ismerte el Greg Carlström, a közel-keleti közgazdász tudósítója.

  Ennek ellenére a Libanoni Post megvédte a döntést. "Tiszteletben tartunk minden véleményt, és megértjük, hogy az időzítés vagy a tervezés szempontjából különböző nézőpontok vannak" - mondta Roni Risha, az ügynökség marketingigazgatója. "A történelmet bélyegeken keresztül írják, és fontos eseményekről emlékeznek meg a bélyegeken, hogy emlékezzenek és továbbléphessenek."

  [​IMG]
   
  fip7 likes this.
 17. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Ez nem az egyiptomi pride, hanem végzős rendőrakadémia hallgatók felvonulása.
   
  tong djagbu and fip7 like this.
 18. papajoe

  papajoe Well-Known Member  Jó volt az alaki kiképzojuk.
   
 19. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Bevezethetnek nalunk is, itt legalabb lanyok is vannak a vegzosok kozt.
   
  Masztiff, tindalos, papajoe and 2 others like this.
 20. anonim999

  anonim999 Well-Known Member

  A törökországi külpolitikáról szól az egész műsor:
   
  Leonidas, fip7 and tong djagbu like this.

Ezen oldal megosztása