[BIZTPOL] Kaukázus (Azerbajdzsán, Grúzia, Örményország)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
12 620
14 963
113
Nem is értem miért nem volt ilyesmi, az örmény válságot is az oroszoknál beszéltük meg.

Egy helyben tartózkodó magyar tudósítása Örményből:
http://wangfolyo.blogspot.hu/2018/05/a-gyozelem-napja.html?m=1

 

gergo55

Well-Known Member
2014. július 16.
2 901
4 686
113
Hát igen... gyanítom, hogy bővülünk egy ujabb "helyzet" helyszínnel.
Fel kellene tenni egy térképet a mi van most állapotról azután meglátjuk....
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
9 859
18 505
113
Russian Foreign Minister Sergey Lavrov had a telephone conversation on Sunday with his Armenian counterpart Zohrab Mnatsakanyan, the Russian foreign ministry said in a statement. It said they discussed the situation in the zone of the Nagorno-Karabakh conflict. Lavrov was said to have expressed serious concern over the ongoing large-scale hostilities on the line of contact, and the information about the killed and wounded.
..
The need for an early ceasefire was stressed. It was noted that Russia, together with other co-chairs of the OSCE Minsk Group, will continue mediation efforts aimed at stabilizing the situation.
http://arka.am/en/news/politics/arm...uation_in_karabakh_in_telephone_conversation/
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
13 405
8 560
113
Ideje a sok éves háború jóslásnak hogy végre két fél szemtől szembe lejatszon egy ilyet. Remélem nem oroszos huzd meg erezd meg toketlenkedes lesz
 

Rex meus Deus meus

Well-Known Member
2020. július 26.
639
1 983
93
Van valami hiteles összehasonlító táblázat/cikk az örmény vs azeri haderőről?

Az világos, hogy az azerieknek jóval előnyösebb helyzetben vannak gazdaságilag. Hála istennek a pénz nem minden... ez már többször kiderült például a szaúdi vs húszi konfliktusban.
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
12 620
14 963
113
Háború vehette kezdetét Azerbajdzsán és Örményország között
https://24.hu/kulfold/2020/09/27/azerbajdzsan-ormenyorszag-hegyi-karabah-osszetuzes/
Kiújuló feszültség Örményország és Azerbajdzsán között
https://hvg.hu/vilag/20200927_Kiujulo_feszultseg_Ormenyorszag_es_Azerbajdzsan_kozott
Hazánk gázellátásban fontos szerepet fog betölteni a TörökÁramlat és azon keresztül az azeri gáz és ezzel nem tudunk mit csinálni, ha az átkozott amerikaiak és miattuk az ukrán ellenségeink nem fenyegetnék az orosz gázellátásunk biztonságát, akkor lenne választási lehetőségünk és szívünk szerint az örményeket támogathatnánk, de így kizárólag az azeriek oldalára állhatunk, ha eszkalálódik a konfliktus. Az összes örmény élete se ér annyit, minthogy a magyar gazdaságot potenciálisan gázellátási krízis fenyegesse egy közeljövőbeni szituációban.

Már jönne direktbe az orosz gáz a DéliÁramlaton, ha nem fúrják az amerikaiak a hiperkorrupt bulgárok segítségével és így nem lenne szükség a törökök közbeiktatására (TörökÁramlat) és akkor most már mehetne is a Hungary Helps a keresztény örményeknek!
 

Lord Gazember

Well-Known Member
2015. március 18.
1 258
1 986
113
  • Tetszik
Reactions: DTheo and milagro