[BIZTPOL] Kaukázus (Azerbajdzsán, Grúzia, Örményország, ...)

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

 • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

  • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
  • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

  Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

  Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Centquri prime

Well-Known Member
2021. december 22.
4 639
23 418
113
Megtettuk,kifizettuk,legyartottak,eppen Ukrajnaban harcol...Mi meg varjuk vissza a penzt.
Nem tettetek ti semmit, ott tettetek keresztbe a szomszéd erős embernek, ahol tudtatok, és még mindig nem értitek, hogy a tetteiteknek következményei vannak.
Még akár sajnálnálak is titeket, ha nem fenyegettek majdnem háborúval is anno az azeri fogoly azerbajdzsánba küldése után.
Így egyétek meg amit főztetek. Nekünk magyaroknak semmi hasznosat nem tudtok adni.
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
15 304
24 199
113
Azeriek...Sosem ment nekik semmi egyedul...Torokok akik az erot,a technikat,az ideologiat a mintat adjak nekik mindenben.Erdogan elott Aliyev vigyazallasban varta Putyint meg a telefon elott is...Ma mar nagyjabol azt tesz amit az erdeke diktal,Putyintol fuggetlenul.Ennyit szamit egy megbizhato,kozeli es nem orosz szovetseges...
Jah. Csak neki van, nektek pedig nem volt. Így múltidőben.
 
 • Tetszik
Reactions: Kim Philby

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
7 843
30 487
113
Megtettuk,kifizettuk,legyartottak,eppen Ukrajnaban harcol...Mi meg varjuk vissza a penzt.
Szabad kérdeznem milyen fegyvereket rendelt Örményország az oroszoktól és hány darabot az utóbbi mondjuk 3 évben?
Indiából rendeltek 155mm-es vontatott lövegeket 120 db meg rakétatüzérséget 24db indítóval 214mm-es.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
24 364
85 680
113
Károlyi - Pasinján megtiltotta, hogy az örmény csapatok tüzet nyissanak az azeriekre.
Végignézi ahogy azeriek megtisztítják Karabahot. Gratulálok....
Az örmény hadsereg nem puccsolja meg és lógatja fel???

A közösségi médiában terjedő felvételek szerint egyre nagyobb tömeg gyűlik össze Jerevánban, a tüntetők konfrontálódtak a rendőrökkel, és megpróbálnak behatolni a kormányzat székhelyére. Az épület tetején fotók szerint mesterlövészek láthatók. A tüntető tömeg árulónak nevezte Pasinjánt. A tüntetők egy része a jereváni orosz nagykövetség elé vonult.

 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
24 364
85 680
113
A kérdés, hogy Hegyi Karabah után Alijev pár év múlva osszeköti-e Örményországon keresztül a szétszakított Azerbajdzsánt. Ez lesz a cél, csak kérdés, mikor lesz rá alkalom,

aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzYxZDM1ZTVlZThhZTQ5ZTliYTYyMGQ5Y2JmYTA4N2E3.jpg
 

Bubu bocs

Well-Known Member
2021. január 6.
3 385
14 118
113
A karabakhi örményeket sajálom. És bármennyire sem egyszerű a geopolitikai helyzet, azért részben az anyaországi örmény politikum lelkén fog száradni 100 000 örmény életének nyomorba döntése, mert 2x sem avatkoztak be örmény testvériek oldalán. Higyjétek el, hogy az azeriek sem lennének ennyire bátrak, ha pl 50 000 örmény katona jelenne meg NK-ban, olyan felszereléssel, amelyről a karabakhi hadsereg 2020 óta álmodni sem mert.
És nagyon rosszul fog kinézni a történelemkönyvek lapjain, hogy pont ezekben a napokban Snoop Dogg koncerten bulizik több ezer örmény fiatal, miközben 100 000 örmény élete omlik össze.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
24 364
85 680
113
Единственное что может Россия решить так это скорейшую дату вывода своих клоунов с 102 базы из территории Армении.
Az zöld jelzés lenne Alijevnek, hogy szárazföldi összeköttetést létesítsen Nahicsevánnal. Már eddig is elég kárt okozott az örményeknek Pasinján, ezzel csak tetézné.
 

Cevat

Well-Known Member
2020. október 22.
1 007
2 622
113
Szabad kérdeznem milyen fegyvereket rendelt Örményország az oroszoktól és hány darabot az utóbbi mondjuk 3 évben?
Indiából rendeltek 155mm-es vontatott lövegeket 120 db meg rakétatüzérséget 24db indítóval 214mm-es.
1.2milliard USD felet elore kifezette az ormeny allam 2021 kozepen.Legvedelmi,panceltoro rendszerek,dronok,loszerek..
 
 • Tetszik
Reactions: fishbed

Cevat

Well-Known Member
2020. október 22.
1 007
2 622
113
27 halott és több mint 200 sebesült az Artsakh Köztársaságban

Jerevánban folytatódnak a felvonulások. Az örmény hatóságoknak meg kell érteniük, hogy ha nem tesznek mást, csak telefonálnak, nem maradnak sokáig hatalmon.

Az ellenzék más, a korábbi tekintélyek egy részének meg kell értenie, hogy ha hatalomra is kerül, nem marad sokáig.

Az orosz politikusoknak, akik felülről adnak parancsokat és utasításokat adnak arra vonatkozóan, hogy mit írjanak az örmény hatóságokról, meg kell érteniük, hogy speciális szolgálataik jelentései a rubel jelenlegi árfolyama mellett egy fillért sem érnek. Zakharova, Medvegyev stb. mindezen kijelentései csak csökkentik Oroszország tekintélyét, amely Örményországban jelenleg nagyon alacsony szinten van.

Valójában Artsakh lakossága áram, gáz, élelmiszer és higiéniai termékek nélkül, Örményországgal való kommunikáció nélkül maradt, mert Alijev nem törődött ezzel a megállapodással, Oroszország pedig egy ujját sem mozdította, és ez tény.

Igen, az orosz szegmens 90%-a örményellenes, ez a parancs látszólag felülről, de mi lesz az eredmény? Ha Örményország elveszíti Artsakhot, ha ott örmények halnak meg, akkor Oroszország elveszíti Örményországot, nemcsak veszít, hanem ellenségeket is szerez, semmi mást. Igen, az Oroszországban élő örmények egy lyukas zacskót fognak alkotni simonjánokból, kurginyákból és egyéb baromokból, de egy kisebbség hallgat rájuk, ez is tény.

Artsakh népének erősnek és kitartónak kell lennie, ahogy természetüknél fogva, de mi tehetetlenek vagyunk Jerevánban. Nem gyűjtünk segítséget, mivel nem tudjuk eljuttatni Artsakhhoz.
 

ravenlord

Well-Known Member
2016. december 31.
3 563
10 336
113
"Uralkodása évei alatt Pahinyannak sikerült veszekednie Grúziával, Oroszországot maga ellen fordítani, és Karabahot Azerbajdzsánhoz csapni. Örményország földrajzi helyzetét és 2,7 milliós lakosságát tekintve így viselkedni, valamiféle nyugati támogatásra támaszkodva vagy áthatolhatatlan hülyeség, vagy a Nyugat által fizetett pozíció. Még Irán is nem Örményország iránti szimpátiából segít, hanem Törökország és Azerbajdzsán ellen, mert most Iránon keresztül halad át az Ázsiából Európába tartó kereskedelmi útvonal, ami óriási profitot hoz neki. Ha Azerbajdzsán teljesen visszafoglalja Zangezúrt és kereskedelmi folyosót épít ott, akkor Irán sok pénzt veszít."

https://t.me/oroszokazigazsagoldalan/104642
 

ravenlord

Well-Known Member
2016. december 31.
3 563
10 336
113
"Az orosz külügyminisztérium nyilatkozata a Hegyi-Karabah körüli helyzettel kapcsolatban

A Hegyi-Karabahban zajló fegyveres összecsapás hirtelen eszkalálódásával kapcsolatban felszólítjuk a szembenálló feleket, hogy haladéktalanul állítsák le a vérontást, szüntessék be az ellenségeskedést és szüntessék meg a civil lakosság áldozatait.

A hegyi-karabahi rendezés sorsát drámaian befolyásolta, hogy a 2022. októberi és 2023. májusi EU-csúcstalálkozókon Hegyi-Karabahot Azerbajdzsán területének részeként ismerte el a hivatalos Jereván*. Ez megváltoztatta azokat az alapvető feltételeket, amelyek mellett Oroszország, Azerbajdzsán és Örményország vezetői 2020. november 9-i nyilatkozatát aláírták, valamint az orosz békefenntartó kontingens (RPC) álláspontját.

☝️ A térségbe való telepítése óta az RMC hűségesen teljesítette a tűzszünet fenntartásával és az azerbajdzsáni és örmény fél közötti kapcsolattartással kapcsolatos feladatokat. Békefenntartóink koordinálták a humanitárius helyzet javítására irányuló erőfeszítéseket "a helyszínen", és segítettek a közvetlen párbeszéd elindításában is Baku és Sztepanakert között. Az RCC még ezekben az órákban is segítséget nyújt a civil lakosságnak, beleértve az orvosi ellátást és az evakuálást.

❗️ A legfontosabb most az, hogy sürgősen visszatérjünk a 2020-2022-re vonatkozó legmagasabb szintű háromoldalú megállapodások végrehajtásához, amelyekben a karabahi probléma békés rendezésének minden lépését előírják, hogy véget vessenek a fegyveres konfrontációnak, és mindent megtegyenek a hegyi-karabahi lakosság jogainak és biztonságának biztosítása érdekében."

https://t.me/oroszokazigazsagoldalan/104660

* Innentől kezdve menthetetlen az álláspontotok. Mivel hivatalosan is lemondtatok róla, akkor miért lepődtök meg, ha az azeriek érvényesítik az általatok is elismert jogaikat? (az már más kérdés, hogy ezalatt milyen atrocitásokat követnek el).
Az egyetlen esélyetek innentől ha megpuccsoljátok és likvidáljátok a pashinyan-féle áruló bandát és sűrű bocsánatkérések és hajlongások közepette kérítek az oroszokat, hogy bocsáassanak meg nektek és segítsenek rajtatok.
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 005
113
27 halott és több mint 200 sebesült az Artsakh Köztársaságban

Jerevánban folytatódnak a felvonulások. Az örmény hatóságoknak meg kell érteniük, hogy ha nem tesznek mást, csak telefonálnak, nem maradnak sokáig hatalmon.

Az ellenzék más, a korábbi tekintélyek egy részének meg kell értenie, hogy ha hatalomra is kerül, nem marad sokáig.

Az orosz politikusoknak, akik felülről adnak parancsokat és utasításokat adnak arra vonatkozóan, hogy mit írjanak az örmény hatóságokról, meg kell érteniük, hogy speciális szolgálataik jelentései a rubel jelenlegi árfolyama mellett egy fillért sem érnek. Zakharova, Medvegyev stb. mindezen kijelentései csak csökkentik Oroszország tekintélyét, amely Örményországban jelenleg nagyon alacsony szinten van.

Valójában Artsakh lakossága áram, gáz, élelmiszer és higiéniai termékek nélkül, Örményországgal való kommunikáció nélkül maradt, mert Alijev nem törődött ezzel a megállapodással, Oroszország pedig egy ujját sem mozdította, és ez tény.

Igen, az orosz szegmens 90%-a örményellenes, ez a parancs látszólag felülről, de mi lesz az eredmény? Ha Örményország elveszíti Artsakhot, ha ott örmények halnak meg, akkor Oroszország elveszíti Örményországot, nemcsak veszít, hanem ellenségeket is szerez, semmi mást. Igen, az Oroszországban élő örmények egy lyukas zacskót fognak alkotni simonjánokból, kurginyákból és egyéb baromokból, de egy kisebbség hallgat rájuk, ez is tény.

Artsakh népének erősnek és kitartónak kell lennie, ahogy természetüknél fogva, de mi tehetetlenek vagyunk Jerevánban. Nem gyűjtünk segítséget, mivel nem tudjuk eljuttatni Artsakhhoz.
Ha szarba vagy legalább ne kritizáld azt aki a szivattyút kezeli !
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 635
4 434
113
Kellett volna? Ki tiltotta meg az örményeknek, hogy oda menjenek az UVZ-hez és akár 4000 T-90est is rendeljenek.
Vagy a mighez, szuhojhoz modern repülőkért?
Senki. De nincsenek is "tele" energiahordozókkal mint az Azeriek.Jó pénzért meg eladák a barát "ellenfelének".
Mindenesetre nem most kezdődött ez a konfliktus már Sztálin idejében "megágyaztak" nek.
Reálisan viszont csak Oroszország aki erőt felmutatva segíthetne a Karabahi Örményeken.
Természetesen megindulhatna az Örmény haderő id de akkor valószínűleg a NATO tag Törökország is belépne aki természetesen "kedvére" bővítheti az érdekszféráját a Kaukázusban az nem probléma Oroszországnak mert onnan jön pénz.
 

Halfdan

Well-Known Member
2019. január 9.
1 883
2 373
113
Arra a zsarolási potenciálra gondolsz, hogy az azeri, örmény, üzbég, de még a kazah lakos is tudja, hogy amíg a Szu része voltak mérhetetlenül jobban éltek mint egy moszkvai, most meg rosszabbul élnek, mint a szovjet korszakban?
Vagy épp ha kisebbség vagy valamelyik volt tagköztársaságban, akkor nem akart kiírtani az államhatalom, most meg igen?
Mert ez nem fog megszűnni. Csak a kellemetlenkedő örmények vitatott területei esnek ki a képletből.

A szovjet nosztalgia valamilyen szinten mindenütt megvan (még itt is), de az már nem jön vissza (ha akarjuk ha nem), az viszont elég jól látszik milyenek a viszonyok a ruszki érdekszférában.