[BIZTPOL] Kína

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
12 328
18 349
113
Kína 10 legnagyobb piaca közül 7 legnagyobb az Egyesült Államok és szövetségese!Ezek több mint a 80 százalékát veszik fel a Kínai exportnak.Ha ez kiesne akkor jelenlegi formájában összeomlása az export függő kínai ipar!
Ezért röhögök az olyan hulyesegeken,hogy majd az orosz nyersanyagbol kínai termel és szépen ellesznek a nyugat nélkül.Kinek termel?Burkina Fasonak?Nyugat egy recesszió után leváltja Kínát Indiában meg Indonéziaval, és 5-10 év múlva a tv-ben nezzi a polgárháborúkba süllyedt, szétesett és elszegenyedett Kínát és Oo-ot.
Jó lenne már tudatosítani,hogy a nyugat egy recesszió al ugyan,de magában is életképes gazdasági egység.De Kína és az orosz azonban elvágva a nyugati piacoktól, összeomlanak gazdasagilag.Visszaesnenek gyorsan szegény önellátó albán szintre.
 

eszena

Well-Known Member
2021. április 3.
813
2 950
93
Minden parkban öt emberrel több végez majd tajcsi kungfut lajhártempóban egy képzeletbeli ellenség ellen. Ugyanezt megcsinállja a hadsereg tajvan körül a tengeren, jól elfáradnak, a képzelt ellenséget mocskos módon elverik, ezt lekommunikállják, hazamennek, tál rízs és utánna munka...
És nem esznek tajvani citromot+keszeget!
 
 • Vicces
Reactions: formosa1 and Aurél

Ooorky

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
6 890
24 289
113
Nem a teljes vilagpiac de

60-as évektől indult el dél-kórea rohamos gazdasági fejlődése.Észak-korea enyhe túlzással a 70-es évek elejéig közepéig tartotta velük a "lépést"70-es évek közepétől az akkor már egyre inkább gazdasági gondokkal küszködő szovjetúnió egyre kevésbé tudta őket finanszírozni hasonlóan a keleti blokkhoz(Kádár rendszer is innentől vett fel nyugati hiteleket).Miután meg összeomlott a Szu onnantól az Észak Koreai gazdaság is csak "vegetál"!Ajánlom ezt a könyvet érdekes olvasmány.

Nekem a legjobb Koreáról az a történet jut eszembe, hogy összeomlott a Szovjetunió és megszűnt az ingyen olaj, gáz, műtrágya Kubába és Észak-Koreába.
Castro kihirdette, hogy minden talpalatnyi földet meg kell művelni, még virágcserépben is paradicsomot termesztettek. Ha nem is könnyen de túlélték.
Koreában meg jött az éhínség, mert a Szeretett vezér képtelen volt a valósághoz alkalmazkodni...
 

laiki

Well-Known Member
2013. május 23.
3 863
12 084
113
Nem értem, miért az usákok a hülyék? Ők teljes mértékben érvényesítik a saját érdekeiket, míg az idióták (EU, Korea meg a többi csicska) saját maguk ellen tesznek.
A fentiek alapján nem az USA a hülye. Gátlástalan, pofátlan, sőt gonosz is, de hülyének nem hülye.
Egy biztos, elkezdte a jól kidolgozott - globális elsőbbségének megőrzését célzó - tervének menetrendszerinti gyakorlatba ültetését. Az érintettek, pedig csak pislognak mint hal a tarisznyában. Eddig csak az orosz tett olyant (3 évvel korábban indította meg az ukrán háborút, mint nyugat szempontjából kellett volna), ami változtatásra készteti a tervezőket.
Kína csak úgy menekülhet meg, ha beáll azonnal Oo. mellé és ha eljön az idő, Iránt is bevonva, együtt lépnek. Különben az idő nem nekik dolgozik. Az USA szép lassan körbe öleli őket és megfolytja.

 • A jenkik (pontosabban a jelenlegi vezetésük, a "demokraták") az oroszok elleni fegyveres háborújukat megvívatják az ukránokkal. Ukrajna minden szempontból belepusztul. A gazdasági háborút pedig elsősorban az EU-val, amibe az EU rokkan bele. Közben mindent megtesznek, hogy a háborút kiterjesszék és más (NATO tag) országokat formálisan is belerángassanak. Miközben lényegében a NATO már nyakig benne van.
 • A Kína elleni háborújukat meg akarják vívatni Tajvannal, Tajvan pusztulásáig. Míg a gazdasági háborút elsősorban a térségbeli USA megszállás alatt lévő államokkal, Japánnal és Koreával, valamint Ausztráliával vívatnák meg Kína ellen. Meg persze szintén az EU-val és mindenkivel, aki hajlandó lenne a közelmúltban végig udvarolt/zsarolt térségbeli országok közül ebbe beleállni. Aki erre hajlandó, az gazdaságilag szintén belerokkan.
 • Egyelőre az Oroszok ellen a világ 5/6-a nem hajlandó az USA gazdasági háborúját vívni, kizárólag csak a legközvetlenebb vazallusaik. Úgy tűnik, hogy a Kína elleni gazdasági háborút is előzetesen elutasította a közvetlen vazallusokon kívül mindenki.
 • Közben szerveznek egy azeri-örmény háború felmelegítést, és Irán elleni totális gazdasági háborút. Illetve párhuzamosan Izrael már lényegében burkolt háborút vív Iránnal a folyamatos szabotázs akcióival, gyilkosságaival, kalózkodással. Hátha Iránt és a teljes öböl térséget is nyílt háborúba lehet rángatni, amit megvívatnának az azerikkel, az Irakban még amerikai megszállókhoz hű erőkkel (kevés ilyen van), a minden amerikai árulás ellenére még mindig bevethető, hasznos hülye szerepét játszó kurdokkal és az öböl menti monarchiákkal. Meg persze gazdasági téren az EU-val és mindenkivel, akit érint az közel-keleti olaj és gáz elapadása, megdrágulása, azaz főleg Ázsiával. Csakhogy úgy néz ki, hogy Irakban már nagyon nem kérnek belőlük. Az öböl menti monarchiák, sőt maga Szaúd-Arábia már az oroszok ellen sem álltak be a sorba, mindenféle zsarolás, fenyegetőzés ellenére sem. A kínaikkal sem fognak gazdasági háborúzni, mivel a legjobb vevőik és egyben kiemelt szállítóik. Valamint az Iránnal megvívandó meccshez sem fűlik a foguk, hiszen tudják, hogy Irán túl erős ehhez.
 • Szerveznek egy bulit a Balkánon is. A koszovói albánokkal provokáltatnak.
Az USA az általa megszállt országokat, a közvetlen vazallusait, a jenki ígéretekben még sokszori átverés után is hívő hasznos hülyéit, azokat az országokat amelyek vezetésébe kellő mértékben beépítette az embereit, vagy megvásárolta, megzsarolta a vezetőket, neki hajtja azoknak az ellenségeinek, akikkel közvetlenül nem akar/mer leállni háborúzni. De akik az USA szerint a gazdasági, pénzügyi, katonai világhatalmát megtörni látszanak. Ez persze az USA egész szövetségi rendszerét padlóra küldi, miközben a világ túlnyomó része ebből minden áron kimaradni próbál.
Úgy látszik az USA-t nem érdekli, hogy a saját szövetségi rendszerét teszi tönkre, amíg az amerikai hadiipari komplexumnak, az amerikai olajcégeknek, palagázosoknak, stb... jól megy. Az infláció sem érdekli, még otthon sem. Olyan irdatlan adóssághegyet halmozott fel a nyugat, hogy az így is, úgy is drasztikus pénzügyi-gazdasági hatásokkal fenyeget. Emelkedő kamatkörnyezetben pláne abszolút fenntarthatatlan. A fedezetlenül nyomtatott pénz olyan tömeget ért el, hogy már nincs az a mesterséges módszer, ami ennek negatív hatásait ellensúlyozná. Tehát vagy elinflálják az adóssághegyet és a fedezetlen pénztömeget, vagy a világgazdasági és világ pénzügyi viszonyok gyökeres átalakítása közben, arra (meg embargós intézkedésekre) hivatkozva egyszerűen leírják a felesleget. Az adósok elveszik a befektetéseket azoktól, akikkel szemben az adósságot felhalmozták. Az oroszoktól is elloptak azonnal 300 milliárd dollárt és einstandolták, tönkre tették jó néhány külföldi befektetésüket Ha beindulna Kínával a proxy háború, akkor a kínaiaktól is több 1000 milliárdos nagyságrendben lopnának.
Úgy tűnik, hogy az USA a még megmaradt, főleg pénzügyi, katonai hatalmát és befolyását a vazallusai felett arra használja, hogy mindenhol felrúgja a meglévő állapotokat, fegyveres és gazdasági háborúkat provokáljon, amiket a lehető legnagyobb mértékben másokkal vívat meg. Valószínűleg úgy ítélik meg, hogy már mindképpen fenntarthatatlanná vált az eddig rendszer. (Egypólusú világrend, USA világcsendőri szerepe, dollár kizárólagos világpénz szerepe, az USA egyeduralma a pénzügyi rendszer felett, az adóssághegyek, a fedezetlenül nyomtatott pénzhalmaz, a globalizációnak nevezett világ szintű gazdasági gyarmati pozíciók.) Ezért inkább ők vezénylik le az átalakítását, ami közben feláldozzák a szövetségi rendszerűket azért, hogy az ellenfeleiknek is fájdalmat okozzanak és az átalakulási folyamatból azok se tudjanak jobban, kevesebb veszteséggel kijönni, mint az USA.

Ha Dél-Korea nem rázza le magáról a jenki uralmat (amire most még kevés esélye van), akkor ezen a folyamaton a koreaiak is ugyanúgy rajta veszthetnek, mint Európa. Többen várhatták, hogy az USA fokozatosan gyengül és egyszer majd ki lehet bújni a halálos öleléséből, de úgy tűnik, hogy ezt az amerikaiak nem várják meg és all-in-t mondanak a játszmában, a szövetségi rendszerűk kárára.

Tart már ennek a folyamatnak az előkészítése és a főpróbája is megvolt, az arab tavasz, szíriai háború, ukrán puccs, fehérorosz és kazah puccskísérlet, hongkongi balhé szervezés, azeri-örmény háború, stb... keretében. Most felgyorsították a folyamatot. Kérdés, hogy Kína hajlandó-e az amerikai forgatókönyv szerint viselkedni és bele tudják-e provokálni egy fegyveres konfliktusba.

Mert szerintem meg békében az idő a kínaiaknak dolgozik. Az USA szorul vissza és az USA-ban (meg az EU-ban) recseg-ropog a rendszer. A szép lassan körbe ölelés és megfojtás már Iránnal szemben sem működött. Oroszországot sem sikerült körbe ölelni és megfojtani. Még csak olyan túlzottan nagy fájdalmat sem sikerült okozni. Kínával hatványozottan ez a helyzet. Az USA szűken vett szövetségi rendszere nem tudja körbe zárni az oroszokat, kínaikat, Iránt, stb.., csak saját magát. Saját magát elválasztani a világ 5/6-ától és saját magát megembargózni. Ez már most is elég tisztán látszik. A többi ország pedig nem hajlandó ebben részt venni. A háború nem Kína érdeke, hanem az USA vezetése gondolja úgy, hogy ez jó ötlet. Az USA az, amely mindent elkövet ennek kiprovokálására.
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
901
1 946
93
itt az a kérdés hogy az amerikai háborús gépezet be e indulna... se a kurdokért se az ukránokért nem indult be az utobbi időkbe. de a gruzokért sem.
Azér "kemény"falat lenne Tajvan.Itt egy kis "összefoglaló".
Ez a cikk a Net Média Zrt. tulajdona. Minden jog fenntartva.

Nagyon jelentősen Tajvan felé billentik a mérleg nyelvét a térség földrajzi adottságai; elsősorban ez az a tényező, amely miatt a polgárháború idején sem tudta a szigetcsoportra menekülő Kuomintangot végleg legyőzni a kommunista Népi Felszabadító Hadsereg az 1940-es évek végén.

Tajvanon lényegében minden megtalálható, ami segítő terepet nyújt egy védekező haderőnek, miközben pokollá teszi a támadók életét:

a fő szigetet csupán légi és tengeri úton lehet megközelíteni, ami elképesztően komplex

Ez a cikk a Net Média Zrt. tulajdona. Minden
Ezért röhögök az olyan hulyesegeken,hogy majd az orosz nyersanyagbol kínai termel és szépen ellesznek a nyugat nélkül.Kinek termel?Burkina Fasonak?Nyugat egy recesszió után leváltja Kínát Indiában meg Indonéziaval, és 5-10 év múlva a tv-ben nezzi a polgárháborúkba süllyedt, szétesett és elszegenyedett Kínát és Oo-ot.
Jó lenne már tudatosítani,hogy a nyugat egy recesszió al ugyan,de magában is életképes gazdasági egység.De Kína és az orosz azonban elvágva a nyugati piacoktól, összeomlanak gazdasagilag.Visszaesnenek gyorsan szegény önellátó albán szintre.
Oroszország még csak-csak ellessz nyersanyagra szükség van.Nekik ebből a szempontból mindegy hogy Indiában,vagy Kínában termelnek nyugati jól fizető piacra.
 
 • Hűha
Reactions: formosa1

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
12 328
18 349
113
Azér "kemény"falat lenne Tajvan.Itt egy kis "összefoglaló".
Ez a cikk a Net Média Zrt. tulajdona. Minden jog fenntartva.

Nagyon jelentősen Tajvan felé billentik a mérleg nyelvét a térség földrajzi adottságai; elsősorban ez az a tényező, amely miatt a polgárháború idején sem tudta a szigetcsoportra menekülő Kuomintangot végleg legyőzni a kommunista Népi Felszabadító Hadsereg az 1940-es évek végén.

Tajvanon lényegében minden megtalálható, ami segítő terepet nyújt egy védekező haderőnek, miközben pokollá teszi a támadók életét:

a fő szigetet csupán légi és tengeri úton lehet megközelíteni, ami elképesztően komplex

Ez a cikk a Net Média Zrt. tulajdona. Minden

Oroszország még csak-csak ellessz nyersanyagra szükség van.Nekik ebből a szempontból mindegy hogy Indiában,vagy Kínában termelnek nyugati jól fizető piacra.
Igazából lehet pótolni a muszka nyersanyagot is,csak olcsóbb volt megvenni az oroszok, mint máshogyan előteremteni.
 

Lengyel_nem_medik

Well-Known Member
2022. március 30.
518
1 506
93
Ez talán nem egészen így van. A férjnek vissza kellett utazni Kínába, mert lejárt a vízuma. Meg kellett újra kérnie, s fél év után tudott csak visszamenni Svédországba. A gyerekeknek pedig vízum kellett, hogy beutazzanak Kínába. A kettős állampolgárok tartózkodása tudtommal nincs limitálva. A feleség helyzetét nem értettem. Az rendben van, hogy svéd állampolgárként neki nem kell vízum, de Kínában is hosszú ideig tartózkodott, illetve fog tartózkodni. És a gyerekek esetében is ez a helyzet. Az ilyen vegyes házasságok esetén nem tudom, mi dönti el a gyermekek állampolgárságát.
Jaj. A ferjnek azert kellett vizum mert o kinai allampolgar, nincs sved allampolgarsaga. Megegyszer, NINCS olyan, hogy "kettos allampolgar"! Olyan ember van akinek 2, vagy akar 3 allampolgarsaga is van. De mind a 3 allampolgarsag teljesen fuggetlen egymastol, es mind a 3 allamot csak a sajatja erdekli! Senki sem fog olyan szemelyi igazolvanyt, vagy utlevelet kiallitani, hogy mondjuk sved-kinai utlevel! Mindket allam le se sajnalja a masikat! Megis hogyan allitana ki mondjuk a sved allam egy sved-kinai utlevelet??? Vagy forditva?
A gyerekek meg termeszetesen megoroklik a szulok allampolgarsagat, tehat ha a fent emlitett sved no peldaul szult Svedorszagban a gyerekek megorokoltek az o sved allampolgarsagat, de a kinai allampolgarsag nem erdekelte a sved allamot, azzal nem tudot es nem is akart mit kezdeni. Amikor a csalad veszi a faradsagot es besetal Kina svedorszagi nagykovetsegere, ott elintezhetik a kinai allampolgarsagot a gyerekeknek (mert azt is oroklik az apjuktol) ha eppen van kedvuk. De ez csak addig mukodik, amig a gyerekek picik, ha nem intezik el nekik gyerekkorukban a szulok, akkor nekik felnottkent kell kervenyezniuk a kinai allampolgarsagot, amit vagy megkapnak majd vagy nem, Kina majd eldonti.
 

ehnaton

Well-Known Member
2013. február 27.
427
1 487
93
Nem a teljes vilagpiac de

60-as évektől indult el dél-kórea rohamos gazdasági fejlődése.Észak-korea enyhe túlzással a 70-es évek elejéig közepéig tartotta velük a "lépést"70-es évek közepétől az akkor már egyre inkább gazdasági gondokkal küszködő szovjetúnió egyre kevésbé tudta őket finanszírozni hasonlóan a keleti blokkhoz(Kádár rendszer is innentől vett fel nyugati hiteleket).Miután meg összeomlott a Szu onnantól az Észak Koreai gazdaság is csak "vegetál"!Ajánlom ezt a könyvet érdekes olvasmány.
Valóban jó könyv, túl vagyok rajta és teljesen megérte az árát.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
2 738
20 039
113
Jaj. A ferjnek azert kellett vizum mert o kinai allampolgar, nincs sved allampolgarsaga. Megegyszer, NINCS olyan, hogy "kettos allampolgar"! Olyan ember van akinek 2, vagy akar 3 allampolgarsaga is van. De mind a 3 allampolgarsag teljesen fuggetlen egymastol, es mind a 3 allamot csak a sajatja erdekli! Senki sem fog olyan szemelyi igazolvanyt, vagy utlevelet kiallitani, hogy mondjuk sved-kinai utlevel! Mindket allam le se sajnalja a masikat! Megis hogyan allitana ki mondjuk a sved allam egy sved-kinai utlevelet??? Vagy forditva?
A gyerekek meg termeszetesen megoroklik a szulok allampolgarsagat, tehat ha a fent emlitett sved no peldaul szult Svedorszagban a gyerekek megorokoltek az o sved allampolgarsagat, de a kinai allampolgarsag nem erdekelte a sved allamot, azzal nem tudot es nem is akart mit kezdeni. Amikor a csalad veszi a faradsagot es besetal Kina svedorszagi nagykovetsegere, ott elintezhetik a kinai allampolgarsagot a gyerekeknek (mert azt is oroklik az apjuktol) ha eppen van kedvuk. De ez csak addig mukodik, amig a gyerekek picik, ha nem intezik el nekik gyerekkorukban a szulok, akkor nekik felnottkent kell kervenyezniuk a kinai allampolgarsagot, amit vagy megkapnak majd vagy nem, Kina majd eldonti.
Nehezen érted meg: Kína nem engedélyez többes állampolgárságot. Ha svéd állampolgárságot venne fel a kínai férj, elvesztené kínai állampolgárságát. Mit nem értesz ezen? NEM LEHET SVÉD ÁLLAMPOLGÁR! Érted?
 

Lengyel_nem_medik

Well-Known Member
2022. március 30.
518
1 506
93
Nehezen érted meg: Kína nem engedélyez többes állampolgárságot. Ha svéd állampolgárságot venne fel a kínai férj, elvesztené kínai állampolgárságát. Mit nem értesz ezen? NEM LEHET SVÉD ÁLLAMPOLGÁR! Érted?
De nem errol volt szo. En csak arrol irok, hogy nincs olyan, hogy "kettos allampolgar"! Az mas kerdes, hogy Kina esetleg (felteve ha megtudja) hogy a polgara masik allampolgarsaggal is rendelkezik, akkor megvonja tole a kinait. Tehat olyan mint szlovakia. En csak a "kettos allampolgar" kifejezest javitottam ki. Es en is azt irtam, hogy a ferjnek nyilvan nincs sved allampolgarsaga, az mar reszletkerdes, hogy miert nincs. Csak fogalmazzunk pontosan. Egyebkent nem tudtam, hogy kina is olyan mint szlovakia, de nem vagyok meglepve, elvegre egy kommunista diktatura. De nem ez volt a lenyeg.
 

kegyetlen petymeg

Well-Known Member
2020. április 18.
781
4 351
93
Ezért röhögök az olyan hulyesegeken,hogy majd az orosz nyersanyagbol kínai termel és szépen ellesznek a nyugat nélkül.Kinek termel?Burkina Fasonak?Nyugat egy recesszió után leváltja Kínát Indiában meg Indonéziaval, és 5-10 év múlva a tv-ben nezzi a polgárháborúkba süllyedt, szétesett és elszegenyedett Kínát és Oo-ot.
Jó lenne már tudatosítani,hogy a nyugat egy recesszió al ugyan,de magában is életképes gazdasági egység.De Kína és az orosz azonban elvágva a nyugati piacoktól, összeomlanak gazdasagilag.Visszaesnenek gyorsan szegény önellátó albán szintre.
Most hülyéskedsz vagy okoskodsz?
 

Zapp Brannigan

Well-Known Member
2020. április 1.
2 231
6 622
113
De nem errol volt szo. En csak arrol irok, hogy nincs olyan, hogy "kettos allampolgar"! Az mas kerdes, hogy Kina esetleg (felteve ha megtudja) hogy a polgara masik allampolgarsaggal is rendelkezik, akkor megvonja tole a kinait. Tehat olyan mint szlovakia. En csak a "kettos allampolgar" kifejezest javitottam ki. Es en is azt irtam, hogy a ferjnek nyilvan nincs sved allampolgarsaga, az mar reszletkerdes, hogy miert nincs. Csak fogalmazzunk pontosan. Egyebkent nem tudtam, hogy kina is olyan mint szlovakia, de nem vagyok meglepve, elvegre egy kommunista diktatura. De nem ez volt a lenyeg.
Ez csak részben igaz, mert mára csak Kínában van legalább egy 100 milliós középosztály és az ahhoz tartozó piac.
Persze folyamatos növekedésnek búcsút lehetne inteni, de bedőlni aligha dőlnek be.
 

kegyetlen petymeg

Well-Known Member
2020. április 18.
781
4 351
93
De nem errol volt szo. En csak arrol irok, hogy nincs olyan, hogy "kettos allampolgar"! Az mas kerdes, hogy Kina esetleg (felteve ha megtudja) hogy a polgara masik allampolgarsaggal is rendelkezik, akkor megvonja tole a kinait. Tehat olyan mint szlovakia. En csak a "kettos allampolgar" kifejezest javitottam ki. Es en is azt irtam, hogy a ferjnek nyilvan nincs sved allampolgarsaga, az mar reszletkerdes, hogy miert nincs. Csak fogalmazzunk pontosan. Egyebkent nem tudtam, hogy kina is olyan mint szlovakia, de nem vagyok meglepve, elvegre egy kommunista diktatura. De nem ez volt a lenyeg.
Világos miről írsz, de értsd meg, mi azt mondjuk ha valaki két országnak is állampolgára egy időben, hogy kettős állampolgár.