[BIZTPOL] Kína

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Ooorky

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
6 890
24 289
113
Ez csak részben igaz, mert mára csak Kínában van legalább egy 100 milliós középosztály és az ahhoz tartozó piac.
Persze folyamatos növekedésnek búcsút lehetne inteni, de bedőlni aligha dőlnek be.

Anno volt egy dokumentumfilm róluk.
Pl. kedvelik az amerikai bútorokat.

És itt bemutatták a tipikus "amerikai" bútor életútját:
Gyapot beérik a déli államokban (méghogy a régi jó dolgokból nem maradt semmi), buszokkal megérkeznek a mexikói vendégmunkások és éhbérért leszedik.
Gyapotot elküldik Indiába feldolgozásra, Brazíliából megveszik a fát amit elküldenek Kínába.
Kínából lapra szerelve megérkezik a kanapé faváza, Indiából a kész párna és huzat, kb 10 fős manufaktúra pár (tíz)perc alatt összeüti, rányomják Made in USA és már megy is vissza Kínába.
 

Aurél

Well-Known Member
2022. február 25.
565
4 161
93
Vért izzadva találtam valami érdekeset a hihetetlen kiélezett helyzetről odavalósi oldalakon. "Miért nem tartóztatták fel annak idején a Patriot rakétát? Shi Xiaowei rámutatott, hogy a Patriot rakéta nagyon drága, és a szárazföldről érkező Dongfeng rakéta körülbelül egyharmada egy Patriot rakéta árának. Általában két rakéta szükséges egy ballisztikus rakéta elfogásához, ami a költség hatszorosának felel meg. ár. És a Dongfeng ballisztikája nagyon magas, a Patriot rakéták nem biztos, hogy képesek megállítani, úgyhogy hagyd át." Forrás: https://www.chinatimes.com/realtimenews/20220804005226-260407?ctrack=pc_main_headl_p05&chdtv
Józan paraszti ésszel felfoghatatlan a távolkeleti gondolkodás. Másik hír , hogy négy drón repült a szorosban ezt taivan fény jelzőrakétákkal elűzte. Ez az a kézből indított, ide szállj le a helikopterrel típus.
Ugyanez a média közöl egy közvélemény kutatást:
"
A "Mi a véleménye a Tajvani-szoros jelenlegi viszonyáról?" 38,1% gondolta azt nagyon nem biztonságosnak, 32,7% nem túl biztonságos, 20,0% meglehetősen biztonságos, 6,4% nagyon biztonságos, és 2,8% nem tudta/nincs véleménye .

Ami a következőt illeti: „A kínai anyaország a jövőben kereskedelmi támadások és katonai fenyegetések sorozatát fogja indítani, mit gondol?” 34,9% nagyon aggódik, 32,9% egy kicsit aggódik, 17,2% nem nagyon aggódik, 11,6% nem aggódik egyáltalán, 3,7%-uk pedig nem tudja/nincs véleménye."

 

Foxbat

Well-Known Member
2021. február 28.
172
784
93
Nem tudtam, hogy a NATO elvárások a Kínaiakra nézve is kötelező. Viszont ebből is látszik hogy agresszor állam. Nem akarja a rendet az Istennek sem.

Na ez már a 3. olyan reakció, ami nem tudom, hogy jön ahhoz, amit írtam...

Megpróbálom egyértelműbben:

Szerintem a korábban említett számok alapján, a gazdaságukhoz és a népességükhöz viszonyítva a kínai katonai kiadások nagyon nagyon szerények!

Ez azt jelenti (szerintem), hogy szükség esetén nagyon gyorsan, és kb szemrebbenés nélkül tudnák hatalmas mértékben növelni a haderejüket.

Szerintem, ha sikerül az Oroszokkal létrejövő kényszerszövetségüket stabilizálni, biztosított lesz a nyersanyag utánpótlás (miután az Oroszok teljesen szakítanak az EU-val), előállhat az, hogy olyan szintű fegyverkezésbe kezdenek, hogy csak pislog majd mindenki.

Most, a jelenlegi számok alapján, minden kardcsörgetés ellenére, teljesen pacifista üzemmódban vannak.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
2 738
20 039
113

Kína lemondta a kínai és japán külügyminiszer találkozóját a G7-ek nyilatkozata miatt​


Peking lemondta a kínai és a japán külügyminiszterek Phnom Penhben tartandó kétoldalú találkozóját a G7-ek Tajvanról szóló közös nyilatkozata miatt – közölte Hua Csunying kínai külügyminisztériumi szóvivő csütörtöki szokásos tájékoztatóján.
“Kína már nem tervezi, hogy Phnom Penhben (Kambodzsa) találkozót tart a kínai és a japán külügyminiszterek között, miután a japán fél a G7-ek és az EU partnereivel közösen közzétett egy nyilatkozatot, amelyben megalapozatlan kritikát fogalmazott meg. A nyilatkozatban elferdítik a tényeket, ráadásul az amerikai lépéseket igazolja, amelyek sértik Kína szuverenitását. A kínai népnek ez nagyon nem tetszik”
– mondta a Global Times szerint.

Szerdán a Hetek csoportjának külügyminiszterei aggodalmukat fejezték ki Kína legutóbbi lépései, különösen az ország Tajvan körüli hadgyakorlatai miatt. Ez a feszültségek fokozódásának kockázatával jár – figyelmeztetett a G7.

 

ozymandias

Well-Known Member
2013. június 4.
2 567
15 006
113
Néhány gyöngyszem a papírmunkából

A nemzetiségi rublika nagyon komoly:
 • kb. 80 nemzetiség
 • stb.

Majd
 • egyéb és nem amerikai
 • egyéb / amerikai

A magyar állampolgárt egyebként a 匈牙利 szó jelenti.

Aztán a családi helyzet:
- ha férfi vagy és nős, akkor a feleség neme azonnal nő, ha nőként töltöd ki, akkor a férj azonnal férfi. Csak 2 nem van.

Vagy-e vagy voltál-e NGO tagja? Ha igen, kb. 20 kérdés jön fel, köztük egy olyan, hogy kik az NGO pénzes emberei

Tanultál-e olyan dolgokat vagy vagy-e olyan tudás birtokában, ami katonai célokra alkalmas?

Voltál-e katona rész igen esetén egy oldalnyi kérdéssel jön.

Vettél-e részt tüntetésen? Nap/hónap/év, miért és hol (ország/város)

Tudomásul veszem, hogy a vámolás során a könyveket ellenőrzik, adott esetben elkobozhatják és megsemmisítik

Más.

Az EU-t nagyon rá akarják lökni Kínára, a németek esetében ez a balhé kombinálva az energiahiánnyal combos lehet.
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 155
9 671
113
Ez kb. az
- A Tajvannal való újraegyesítés után a tajvani lakosság átnevelését fogjuk elvégezni - mondta Lu Shaye, Kína franciaországi nagykövete.
Videó:
Azt fogja jelenteni, hogy a 19 milliót kitelepítik, szanaszét a nagy Kínában, majd a helyükre visznek a kontinensről vagy 50 milliót. Ha véletlenül vajegy őstajvani ürgebőrben rejtőzködne a kitelepítések után, sok esély ne legyen.
És, befigyel Ausztrália :rolleyes: !
Meglesi a jövőt! Vagyis azt, hogy mire számíthat 100 éven belül:oops:.
Főleg, ha az USA elveszíti globális vezető szerepét:eek:.
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 155
9 671
113
Szegény csóró Dél Koreában!Bezzeg Északon mekkora jólét van
Mert minden a pénz mi???
És a nihilizmus hedonizmus alapját képező, sehova (csak a kipusztulásba vezető) jólét???.
Butánban 10-ede sem jut annak ami egy nyugati embernek és mégis százszor boldogabbak mint a nyugatiak. Vajon miért?
Az összes kollégám tele pénzel, járja a világot, nagy részének se fia se bórja, él mint Marci hevsen, azán egyéb sincs csak sír a sok egoista, individulaista barma. Mondtam nekik, hogy ki kellene állítani egy lőtérre valamennyi ilyen nyafogót, majd egy fél órát körbe lőni őket, egyből megjönne az életkedvük.
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 155
9 671
113
Hálából nem de érdekböl igen!Elég szépen "profitálnak"a nyugati piacokból
2020 ban jelentős profitját volt például annak is hogy a Huaweit szankcionálták az amerikaiak.

Figyú!
Felejtsd el már ezt a nyugati piacot.
Mértékegysége a VOLT!
Pár éven belül még budipapírra sem lesz pénz errefelé, nemhogy Samsungra.
A piacok most nyílnak meg Ázsiában. Ezt szeretné az atlantista banda megakadályozni mindenféle szarkeveréssel, de hát ahhoz ők már kevesek. Legfeljebb azt tudják elérni, hogy mindenki, velük az élen elpusztul.
Az a vonat amin ők voltak a masiniszták, bedöglött. Új mozdony állt elő a szupergyors vágányra (apropó, jut eszembe, tudod, hogy az utóbbi 10 évben hány km nagysebeségű pályát építettek nyugaton és mennyit Ázsiában?), amihez sem vezetőt sem üzemanyagot nem tudnak adni.
Jó esetben marad a saját kis játszóterük, ahol kínkeservesen kell előteremteniük a betevő falatot. Ha onnan kidugják az orrukat, azonnal szembe találják magukat az általuk oly nagyra tartott versennyel, ami azonban nem az ő, jó előre lezsírozott karteles szabályaik szerint fog működni. Vége lesz számukra az ingyen ebédnek. Ha pl. Afrikát tovább akarják fosztogatni, az fele haszonért is befekszik Ázsiának és még úgy is jobban jár, mint a nyugat teljes kizsákmányolásával.
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
901
1 946
93
Ez csak részben igaz, mert mára csak Kínában van legalább egy 100 milliós középosztály és az ahhoz tartozó piac.
Persze folyamatos növekedésnek búcsút lehetne inteni, de bedőlni aligha dőlnek be.
Csak az USA 200 milliós piac aminek egyenlőre nagyobb a vásárlóereje mint az 1 milliárdos kínainak!Véleményem szerint sokkal inkább bedőlne mint az Oroszok akiknél ezt várták!
Figyú!
Felejtsd el már ezt a nyugati piacot.
Mértékegysége a VOLT!
Pár éven belül még budipapírra sem lesz pénz errefelé, nemhogy Samsungra.
A piacok most nyílnak meg Ázsiában. Ezt szeretné az atlantista banda megakadályozni mindenféle szarkeveréssel, de hát ahhoz ők már kevesek. Legfeljebb azt tudják elérni, hogy mindenki, velük az élen elpusztul.
Az a vonat amin ők voltak a masiniszták, bedöglött. Új mozdony állt elő a szupergyors vágányra (apropó, jut eszembe, tudod, hogy az utóbbi 10 évben hány km nagysebeségű pályát építettek nyugaton és mennyit Ázsiában?), amihez sem vezetőt sem üzemanyagot nem tudnak adni.
Jó esetben marad a saját kis játszóterük, ahol kínkeservesen kell előteremteniük a betevő falatot. Ha onnan kidugják az orrukat, azonnal szembe találják magukat az általuk oly nagyra tartott versennyel, ami azonban nem az ő, jó előre lezsírozott karteles szabályaik szerint fog működni. Vége lesz számukra az ingyen ebédnek. Ha pl. Afrikát tovább akarják fosztogatni, az fele haszonért is befekszik Ázsiának és még úgy is jobban jár, mint a nyugat teljes kizsákmányolásával.
Kína tíz legnagyobb felvevő piacából 7 USA szövetséges.Ezek adják a kína export több mint 80 százalékát veszik fel!Ha ezek bedőlnek megy velük a Kínai gazdaság is!
 

Giskard

Well-Known Member
2021. szeptember 25.
2 294
7 038
113
Csak az USA 200 milliós piac aminek egyenlőre nagyobb a vásárlóereje mint az 1 milliárdos kínainak!Véleményem szerint sokkal inkább bedőlne mint az Oroszok akiknél ezt várták!

Kína tíz legnagyobb felvevő piacából 7 USA szövetséges.Ezek adják a kína export több mint 80 százalékát veszik fel!Ha ezek bedőlnek megy velük a Kínai gazdaság is!
És nézd már meg hogy ezen felvevő piacoknak mekkora az eladósodottság uk és ki finanszírozza a hiteleiket!
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
901
1 946
93
És nézd már meg hogy ezen felvevő piacoknak mekkora az eladósodottság uk és ki finanszírozza a hiteleiket!

És nézd már meg hogy ezen felvevő piacoknak mekkora az eladósodottság uk és ki finanszírozza a hiteleiket!
2021-ben 27-ezer milliár dollár volt az USA adóssága!Abból 20-ezer milliárd belső adóssá!7000 milliárd külső adóssagból legtöbb állampapír Japánoknál van 1200 milliárd dollár.Kína 1000 milliárd.Legnagyobb hitelezője meg a FED 8-ezer milliárd dollárral.Lényegében nagyrészt saját magukat "hitelezik".Amúgy meg ha bedőlnek lényegtelen miért jelenlegi kitettség mellet földbe áll a Kínai ipar is!
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 155
9 671
113
Csak az USA 200 milliós piac aminek egyenlőre nagyobb a vásárlóereje mint az 1 milliárdos kínainak!Véleményem szerint sokkal inkább bedőlne mint az Oroszok akiknél ezt várták!

Kína tíz legnagyobb felvevő piacából 7 USA szövetséges.Ezek adják a kína export több mint 80 százalékát veszik fel!Ha ezek bedőlnek megy velük a Kínai gazdaság is!
És velük az élen az USA is.
Nem véletlen, hogy nincs már nagyon eszköze Kínával szemben, és már csak ilyen nevetséges gyermeteg provokációkra futja, mint a banya Tajvanra utaztatása.
Egyébként délkelet Ázsia önmagában akkora, hogy a többi csak piskóta.
Írtam volt, hogy a barátom kint élt Honkongban pár évet pénzügyesként. Mesélte, hogy egy sima kávéházi asztalnál is, szakadt teniszcipős emberek (50 ft-os műanyag szatyorba) dollármilliós üzleteket kötnek. Olyan pénzforgás van arra felé, hogy - elmondása szerint - ahhoz képest a Wall Street egy esős álmos hétvégi napra hasonlít.
És, hogy a fejlődést szemléltessük, Kína annyi betont használt fel az elmúlt 15 évben, mint az USA a létezése óta. Olyan szupergyorsvonat hálózata van, hogy mi itt nyugaton csak álmodunk róla. Iszonyatosan fejlődnek. És ez a fejlődés már önjáró. Mint a természet. Utat tőr magának minden felé. Az ingatlan lufi bedőlése csak a nyugat hiú reménye. Be fog dölni, de nem lesz semmi baj utána. A rendszer pillanatok alatt korrigálja magát.
A mi monopolizált, versenyt csak mímelő gazdasági rendszerünk erre már nem képes. Az USA valamikori, ténylegesen szabad piacra épülő rendszere is képes lett volna egy ilyen korrekcióra (lás. a 20-as válságot). Most már náluk is a szabad verseny amolyan Mészáros Lölös típusú. Ha megjelensz egy menő és jövedelmező vállalkozással, azonnak megjönnek a nagy cápák, és vagy eladod a céget vagy megesznek. Ha eladod, akkor a volt cégedet beteszik valamelyik zsebükbe, oszt innovációk lefojtva. Minek engedné, amikor neki is van olyanja? Így egyre csak nő a gömböc.
Itt nálunk, Mo.-on is ez történ egy magyar viszonylatban nagyra nőtt céggel. Megkeresték a tulajdonost a becsületes amerikai - hasonló profilú - cég küldőttei és ajánlatot tettek. Majd minek után azt mondja, hogy nem adja, megmondták, hogy létrehoznak egy sajátot Mo.-on, és úgy alá mennek árakban, akár évekig, hogy nem fogja bírni a versenyt. Aztán a fickó ijedtében és bosszúból eladta a cégét egy osztrák vállalatnak, hogy 3 év múlva azt megvegye az őt megkörnyékező USA cég. Most meg ott tartunk, hogy valamennyi ilyen profilú cég (leszámítva egy német céget) USA kézben van Európában.
Ennyit a nyugat által hirdetett szabad versenyről.
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 155
9 671
113
Nem a piac van eladósodva,hanem az állam.
Ha, ha ha. Minek után a nagy versenyre épített független piacot (Bankokat!) az államok pl. 2018-ban kiszedték a szarból az ingyen pénzutalásokkal (mert, hogy a banknak nem szabad baj esnie, mert mi lesz akkor...), hát persze, hogy eladósodtak.
Hogy nem esik rád az ég ekkora ordas ferdítés után :rolleyes: ?
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
901
1 946
93
És velük az élen az USA is.
Nem véletlen, hogy nincs már nagyon eszköze Kínával szemben, és már csak ilyen nevetséges gyermeteg provokációkra futja, mint a banya Tajvanra utaztatása.
Egyébként délkelet Ázsia önmagában akkora, hogy a többi csak piskóta.
Írtam volt, hogy a barátom kint élt Honkongban pár évet pénzügyesként. Mesélte, hogy egy sima kávéházi asztalnál is, szakadt teniszcipős emberek (50 ft-os műanyag szatyorba) dollármilliós üzleteket kötnek. Olyan pénzforgás van arra felé, hogy - elmondása szerint - ahhoz képest a Wall Street egy esős álmos hétvégi napra hasonlít.
És, hogy a fejlődést szemléltessük, Kína annyi betont használt fel az elmúlt 15 évben, mint az USA a létezése óta. Olyan szupergyorsvonat hálózata van, hogy mi itt nyugaton csak álmodunk róla. Iszonyatosan fejlődnek. És ez a fejlődés már önjáró. Mint a természet. Utat tőr magának minden felé. Az ingatlan lufi bedőlése csak a nyugat hiú reménye. Be fog dölni, de nem lesz semmi baj utána. A rendszer pillanatok alatt korrigálja magát.
A mi monopolizált, versenyt csak mímelő gazdasági rendszerünk erre már nem képes. Az USA valamikori, ténylegesen szabad piacra épülő rendszere is képes lett volna egy ilyen korrekcióra (lás. a 20-as válságot). Most már náluk is a szabad verseny amolyan Mészáros Lölös típusú. Ha megjelensz egy menő és jövedelmező vállalkozással, azonnak megjönnek a nagy cápák, és vagy eladod a céget vagy megesznek. Ha eladod, akkor a volt cégedet beteszik valamelyik zsebükbe, oszt innovációk lefojtva. Minek engedné, amikor neki is van olyanja? Így egyre csak nő a gömböc.
Itt nálunk, Mo.-on is ez történ egy magyar viszonylatban nagyra nőtt céggel. Megkeresték a tulajdonost a becsületes amerikai - hasonló profilú - cég küldőttei és ajánlatot tettek. Majd minek után azt mondja, hogy nem adja, megmondták, hogy létrehoznak egy sajátot Mo.-on, és úgy alá mennek árakban, akár évekig, hogy nem fogja bírni a versenyt. Aztán a fickó ijedtében és bosszúból eladta a cégét egy osztrák vállalatnak, hogy 3 év múlva azt megvegye az őt megkörnyékező USA cég. Most meg ott tartunk, hogy valamennyi ilyen profilú cég (leszámítva egy német céget) USA kézben van Európában.
Ennyit a nyugat által hirdetett szabad versenyről.
Legnagyobb Ázsiai partnerei(Dél Korea,Japán) .Is USA szövetséges jelenleg.Ingatlan lufi bedőlése inkább valós veszély nekik jelenleg van engedetlenségi mozgalom Kínában hogy addig nem hajlandóak fizetni a jelzálog hitelt amíg nem adják át az ingatlant.14 ezer milliárd dollár magas kockázatú hitel van kiadva a Kínai "árnyék"bankrendszerben.De kérdésre visszatérve ha rövid távon bedőlnek ezek a piacain Kínának akkor több száz millió kínai munkás mehet az utcára!
 

Giskard

Well-Known Member
2021. szeptember 25.
2 294
7 038
113
2021-ben 27-ezer milliár dollár volt az USA adóssága!Abból 20-ezer milliárd belső adóssá!7000 milliárd külső adóssagból legtöbb állampapír Japánoknál van 1200 milliárd dollár.Kína 1000 milliárd.Legnagyobb hitelezője meg a FED 8-ezer milliárd dollárral.Lényegében nagyrészt saját magukat "hitelezik".Amúgy meg ha bedőlnek lényegtelen miért jelenlegi kitettség mellet földbe áll a Kínai ipar is!
Fedezettlenül!