[BIZTPOL] Kína

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
6 324
21 535
113
Kína úgy döntött, hogy rendszeresen tart katonai gyakorlatokat Tajvan környékén
"Mostantól a PLA hajói és repülőgépei rendszeresen tartanak gyakorlatokat a Tajvani-szoros úgynevezett középvonalától keletre."
 
 • Imádom
Reactions: cirqle

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
20 140
68 721
113
Tajvan, Kína érdekszférája, ahogy ukrajna Oroszországé és pont
Eddig igy volt, de az USA újraírja a szabályokat. Ukrajnának már csak az oroszok megszállta fele lesz orosz érdekszféra, hátraszorultak. Tajvan még folyamatban.

Kína és Oroszország is defenzívában van az USA-val szemben. A saját határaiknál védekeznek. Ez addig így lesz, amig nem exportálják ők is a konfliktust a mexikói határra.
 

Rex Meus Deus Meus

Well-Known Member
2020. július 26.
1 161
6 774
113

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
9 203
7 999
113
A világ legnagyobb akkumulátorgyártója kilencezer új munkahelyet hoz létre Magyarországon

Megéri jóban lenni a kínaiakkal.
Tőlük lehet tanulni.
Ott vannak értékek, többmint 2000 éves filozófiai tudás,munkakultúra,kitartás,összetartás... olyanok,mint amilyenek régen a németek voltak,mielőtt elkorcsosultak,elfajzottak.

Örülök,hogy bővül az együttműködés a kínaiakkal.

Azt nem tudom honnan lesz erre víz meg munkaerő....
 
 • Tetszik
Reactions: tonyo

Rex Meus Deus Meus

Well-Known Member
2020. július 26.
1 161
6 774
113
Bízzunk benne, hogy így volt.
Ha nem,engem az se érdekel..a lényeg,hogy itt landolt egy 3000 milliárdos beruházás, és nem a tótoknál,románoknál vagy a horvátoknál...

Fontos az is,hogy nem nyugati a cég,tehát nem lesz ideológiai zsarolás,nyomás,sem más.

Válogatnunk sajnos nem lehet...eladták, tönkretették a hazai ipart a rendszerváltáskor. Kell minden befektetés.
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
14 990
46 333
113
A világ legnagyobb akkumulátorgyártója kilencezer új munkahelyet hoz létre Magyarországon

Megéri jóban lenni a kínaiakkal.
Tőlük lehet tanulni.
Ott vannak értékek, többmint 2000 éves filozófiai tudás,munkakultúra,kitartás,összetartás... olyanok,mint amilyenek régen a németek voltak,mielőtt elkorcsosultak,elfajzottak.

Örülök,hogy bővül az együttműködés a kínaiakkal.
Két hónap és kicsit művelem a műveltségedet. És ezt most cinizmus, vagy rosszindulat nélkül. Igazán. Igazan.
 
 • Tetszik
Reactions: Rex Meus Deus Meus

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
19 933
56 579
113

tindalos

Well-Known Member
2011. október 8.
1 418
3 906
113
Csöcs:
Várható következmény?
 

Lengyel_nem_medik

Well-Known Member
2022. március 30.
519
1 509
93
Várható következmény?
Az USA erelyet nem a hadsereg, a repulogephordozok vagy az atomfegyverek adjak. Nem is elsosorban az, hogy ok az egyetlenek ainek a penze mogott kezzelfoghato ertek all (petro-dollar).
Hanem az, hogy az USA piacon (eddig legalabbis) muszaj volt mindenkinek reszt vennie, mert egyetlen pl.: nemet bank sincs, amelyik valaha is azt merte volna mondani egy ugyfelenek, hogy "sajnalom, de nem teheted a penzed Microsoft reszvenybe, mert az USA nem all velunk szoba". Az USA penzugyi piaca es az azon levo cegek egyszeruen tul nagyok es fontosak. Ha nem mukodsz egyutt az USA-val (amit nyugodtan megtehetsz, nem fog kenyszeriteni mint pl. a Szovjetunio tette) akkor egyszeruen az USA sem mukodik veled egyutt, tehat nem vehetsz vagy adhatsz el egyetlen reszvenyt sem ami USA cege. Radasul Obama ota, meg arra is "megkeri" az USA azokat akikkel egyuttmukodik, hogy ok se mukodjeken egyutt azzal aki nem akar az USA-val egyuttmukodni. Tehat egyszeruen megkeri Nemetorszagot, hogy "ha te a baratom vagy, akkor ne tarts fenn penzugyi kapcsoaltot X-el, mert o nem a baratunk". Erre eddig mindenki azt mondta, hogy "oke". (Kiveve Eszak-korea. De meg Kina is behodolt ennek a soft nyomasnak.)
Most viszont ugy tunik valtozas allhat be, de ehhez az kell hogy szinte MINDEN orszag egyszerre mondjon nemet az USA-nak. Erre kicsi az esely, de most megvan, erre utalo jel a kinai cegek kilepese az USA penzugyi piacarol. De ez meg nagyon az eleje egy folyamatnak, de ugyanakkor ugy tunik, hogy az USA sem banna most, mert lehet, hogy ujra izolacionizmus fele fordul, magyarul talan megint "bezarkozik" a sajat kontinensere. De ez meg nagyon bizonytalan a keves publikus info alapjan.
 
 • Tetszik
Reactions: Kim Philby and enzo