Kína hadiipara és haderőfejlesztési programja

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

T

Törölt tag 008

Guest
Nem mintha mi nyugaton nem efelé tartanánk. Csak nálunk egyelőre nem kötelező, igaz nincs is rá ok, önkéntes alapon is megy a dolog.

"A névtelenséget kérő szoftvermérnök nem fedte fel a céget sem, amelynek dolgozott, de megmutatott öt fényképet ujgur fogvatartottakról, akiken állítása szerint az érzelemfelismerő rendszert tesztelték."
Jól le vannak maradva. A Samu telóm fél éve már betagolta az egyik fotóm, hogy (ember), (lány), (boldog).
A facebook és a google az összes fotót analizálja. A google azért durva mert nem csak a feltöltöttet, hanem mindent amit a telefonnal fotózol/videózol.

A microsoft elnöke szerint 2024-ben elérjük az orwelli 1984-et:
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 826
31 833
113

Mivel az Egyesült Államok stratégiai elszigetelési törekvése Kínával szemben egyre inkább fokozódik, szeretnék ismét emlékeztetni, hogy rengeteg sürgős feladatunk van, de a legfontosabbak között szerepel a kínai arzenálban rendszeresített nukleáris robbanófejek és a DF-41-esek, a nagy hatótávolságú csapásra képes és nagy túlélési képességű stratégiai rakéták számának gyors növelése. Ez Kína stratégiai elrettentésének sarokköve az USA-val szemben.

Fel kell készülnünk egy intenzív leszámolásra Kína és az USA között. Ebben a forgatókönyvben a Dongfeng-41, valamint a JL-2 és JL-3 (mindkettő interkontinentális hatótávolságú, tengeralattjáróról indítható ballisztikus rakéta) nagy számban fogja alkotni stratégiai akaratunk pillérét. A kínai nukleáris robbanófejek számának el kell érnie azt a mennyiséget, amelytől az amerikai elit megborzong, ha felmerülne bennük a gondolat, hogy katonai konfrontációba bocsátkozzanak Kínával.

Ezen az alapon nyugodtan és aktívan kezelhetjük a Washingtonnal való nézeteltéréseket, hogy egy kisebb incidens ne váltson ki háborút. Az USA ellenségessége Kínával szemben égető. Erőnkkel és a következményekkel, amelyeket Washington nem engedhet meg magának, ha kockázatos lépéseket tesz, józanul kell tartanunk őket.

A szerző a Global Times főszerkesztője. opinion@globaltimes.com.cn.
 

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 130
19 915
113
Kínai reptérfejlesztések nyugaton és az indiai határnál.
message-editor%2F1623618248377-ch-chineseairbasedevelopments-sino-indoregion2020-20212.jpg
 
  • Szomorú
Reactions: formosa1

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 526
29 736
113
 
  • Tetszik
Reactions: tong djagbu

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 584
63 961
113
Ezeket is elerte a szivarvanyhullam, csak kicsit mas formaban.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 784
30 551
113

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 130
19 915
113
W

Wilson

Guest
Új rakétasilók helyszínei Kínában

A Kínai Népköztársaság Hszincsiang-Ujgur Autonóm Területén található Hami város közelében az Amerikai Tudósok Szövetségének szakértői műholdfelvételeken egy újabb rakétasiló építési területét találtak a Gansu tartománybeli Yuimen város közelében a sivatagban épülő siló mellett. A helyszínek és számuk nagyjából megegyezik a Yuimen területén épülő létesítmények számával, azaz Yuimen közelében körülbelül 120 épülő létesítményt találtak, itt körülbelül 110-et. Korábban hasonló létesítményekkel már találkoztak az Jilantai térségében lévő rakétasilók építésénél. Valószínű, hogy a tényleges silók száma sokkal kevesebb lehet, és a fennmaradó objektumok csalik, vagy mondjuk rakétaelhárító silók stb. Ezeket az objektumokat a James Martin Center for Nonproliferation Studies szakértői korábban műholdfelvételeken fedezték fel Yuimen térségében.









 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 934
53 513
113