Bocs, de az az érzésem hogy páran itt annyira vagytok képben Iránnal kapcsolatban mint én a nukleáris robbanófejek gyártásával kapcsolatban.. Olvastam róla ezt azt, láttam róla képet....
Szóval javaslom más dolgok olvasását is lovasistvánon meg a nyócnyónyócon és orosz "hír"oldalakon - aka kézivezérelt állami propaganda -kívül.
szóval:
-nagylelkűen megfeledkezel a vallási ÉS etnikai háttérről. (Kurvára nem zavarja, hogy yemeni lázadók, azaz az odaküldött iráni technikusok - ballisztikus rakétákat eregetnek az iszlám legszentebb helyeire, Mekkára és Medinára is)
-arról hogy Irán regionális hatalom akar lenni, (őrültjeibbjeik pedig egy Iráni vezetésű iszlám állam, ami ugy belefoglalná minden olyan földet, ami valaha adózott muszlimoknak főgóréi)
- a belső problémákról, amik ellen ellenségkereséssel és belső háborús propagandával válaszol ami lassan öngerjesztő folyamattá vált...
Erre te: nem fog ilyent csinálni,mert értelmes ember ilyent nem csinál....
basszus....na igen, értelmes ember nem repül bele a WTC-be, nem robbantja fel magát mecsetben, nem hajt kamionnal a tömegbe....
ja és értelmes ember nem megy késsel gépkarabély ellen... mégis lassan naponta akad egy próbálkozó...
naponta hallom: a nem is kell Iránnak a zatombomba, merminekneki......
na kkor: ld a felső három dolgot meg a többi féltucatot, amit még előszedhetünk...
tudom itt is van, aki hasra van esve Irán félelmetes hadseregétől, mai ha akarná meg se állna Washingtonig.
(ügyes a külföldi propagandájuk)
akkor jöjjön két video az iráni állami TV-ből:
a légierük, egy kétnapos hadgyakorlaton
http://irantag.net/?p=4400
és a "shahid"-ok (mártírok) képzése:
http://irantag.net/?p=4355
Igazság szerint, ha egy nemzetközi koalició akarná, vagy ha USA úgy döntene, Irán úgy csinálna, mint a tokosborz...
persze ez nem fog megtörténni, részben a nemzetközi helyzet fokozódása, a nyugat impotenciája, és a környező arab államok belső gondjai miatt.
Tehát a "félelmetes" hadsereg helyett mi marad Iránnak, hogy garantálja az önvédelmét, illetve azt mait szerénykedve érdekérvényesítő képességnek, magyarul zsarolási potenciálnak hívnak?
ha nem a sípolós gumikacsa, akkor mi?
Először is:
Lefikázod bokit, hogy milyen forrásból informálódik, majd aztán te következetesen vádaskodni kezdesz 0 azaz nulla forrásmegjelöléssel.
De nyilván, amit te írsz az vitán felül igaz, mert csak!
Másodszor:
Amiket felsoroltál, azok egyikét sem irániak követték el. Hanem jellemzően szaudi pénzen (nem én állítom, hanem a CIA) támogatott afgánok, tunéziaiak, stb... Persze a szaudi szponzorálású terrorizmus terror nem böki a csőrödet, hisz Szaud-Arábia jó kapcsolatokat ápol Izraellel, s mint tudjuk az ellenségem ellensége a barátom, igaz?