Egyébként lehet én értem rosszul, de a háttérben nem elhangzik véletlenül magyar szó, egy allahu akbar előtt (4. sec), egy meg utána (7-8. sec)? : D
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ujgurok hogy meg vannak?Alakul…
Mostmár Kína is támogatja egy önálló Palesztin állam létrehozását
Azért a mostani narratíva tele van "furcsasággal" megmagyarázhatatlan eseményekkel (ha azok igazak).Nem egészen.
Ha erről előre tudtak és hagyták, hogy megtörténjen, akkor voltaképpen mi a lényegi különbség köztük és a Hamasz között?
Ha ezt megelőzik és/vagy azonnal megvédik a támadóktól a kibucokat és a fesztiválozókat, akkor mitől is támadna másik 5 arab ország?????
Nem értem.
Akárhogy is nézem, az ujgurkérdés kínai megoldása ezerszer humánusabb, mint a palesztinkérdés zsidó rendezése. Izraelnek egy koncentrációs táborgettója (Gáza) és egy rezervátuma (Ciszjordánia) van, egyik fölött se gyakorol kontrollt, míg Kína egységes állam, százezres kapacitású korrekciós-táborhálózattal, ahol folyamatosan reszocializálják a legcsekélyebb mértékben is a kínai normáktól eltérő ujgurokat.Ujgurok hogy meg vannak?
Igen, ez egy életképes konteó alapja lehet "Az Izrael tudott róla, de szándékosan nem csinált semmit" változatnak. Sajnos a konteóblog már nem üzemel, de lehet Tiboru nyit neki majd egy posztot.Azért a mostani narratíva tele van "furcsasággal" megmagyarázhatatlan eseményekkel (ha azok igazak).
Egy biztos, hogy Izrael egy héttel az eseményekkel előtt napokra, teljesen lezárta a légterét. Ilyet már évtizedekkel ez elöttre visszaemlékezve sem láttam, állítólagos "békeidőkben". Ezzel egyidejűleg a szomszédos országok is tán Egyiptomot kivéve, legalább egy napra ugyanezt követték el.
Erről az ukrán fórumban írtam a múlt hét közepén mint egy "anomáliára" amire érdemes odafigyelni..
Hát mivel vagyok én több, mint egy magyar fotelhuszár, aki a világ összes szolgálatát megelőzve felhívom a figyelmet hogy írjam "valami bűzlik de nem Dániában".
Mi volt ez, egy gyakorlat, felkészülés az eseményekre, előre?
És a múlt héten a világ F.O.S médiái erről egy sort sem irtak, most sem emlegetik..
Te ezt az adatot honnan veszed? Az 1-3 éves korú nem csecsemő, már a fogalom sem stimmel. Az izraeli korfán a 0-14 évesek aránya 27,7%, valóban magasabb lényegesen, mint az európai 15,1%. Ennél finomabb felbontást nem találtam. A 704 főből ez kb. lebontva 21 fő 0-1 éves korút jelent. Ez nagyon elméleti dolog, mert igazából nem tudjuk, milyen ennek a kibucnak a kormegoszlása. Ha rávetítjük a 70 főre, akkor megkapjuk a statisztikailag valószínűsíthető áldozatszámot. A távollévők és elhurcoltak aránya ezek szerint 630 fő. Arra kíváncsi lennék, hogy hajnalban miért volt távol 630 fő a 704-ből, mert az elhurcoltak száma a behatolás területéről nem volt ennyi összesen. 100-130 főről beszélnek. Szóval néha nem árt gondolkodni!Egy hétszáz fős kibucban kábé ötven 1-3 éves korú kell legyen. A két-három gyerek arrafele a minimum, nem európai korfa van. Fölösleges a palesztinmosdató találgatás, a számok stimmelnek és abból a kibucból lényegében csak a távollevők és az elhurcoltak maradtak életben.
Sok ez a szám. Én úgy tudom, hogy 4 millió lakosból 2 millió maradt. De akkoriban nem volt népszámlálás, Statisztikai hivatal, ezek csupán becslések, azaz bizonytalanok. és azért nem egy-két település maradt.
Meglepő, ami és ahogy történt.Azért a mostani narratíva tele van "furcsasággal" megmagyarázhatatlan eseményekkel (ha azok igazak).
Egy biztos, hogy Izrael egy héttel az eseményekkel előtt napokra, teljesen lezárta a légterét. Ilyet már évtizedekkel ez elöttre visszaemlékezve sem láttam, állítólagos "békeidőkben". Ezzel egyidejűleg a szomszédos országok is tán Egyiptomot kivéve, legalább egy napra ugyanezt követték el.
Erről az ukrán fórumban írtam a múlt hét közepén mint egy "anomáliára" amire érdemes odafigyelni..
Hát mivel vagyok én több, mint egy magyar fotelhuszár, aki a világ összes szolgálatát megelőzve felhívom a figyelmet hogy írjam "valami bűzlik de nem Dániában".
Mi volt ez, egy gyakorlat, felkészülés az eseményekre, előre?
És a múlt héten a világ F.O.S médiái erről egy sort sem irtak, most sem emlegetik..
Libanonba nem lenne "lehetetlen"küldetés eljuttatni őket Európából.Ha akarnakNem szeretnén a hős palesztínok mítoszát fényezni, de a Ben Gurion repülőtéren talán mégsem szállhatnak le. A másik: Nem hiszem, hogy az arabonál, látva a születési rátát, nagy hiány lenne harcosokból. Az pedig a zsidó nép összetartását mutatja, hogy - gondolom - a kettős állampolgárok visszatérnek harcolni.
Esetleg "szavakon" kívül legalább valami szankcio legalább Kína részéről Izrael vagy őt támogató Usa ellen?Ujgurok hogy meg vannak?
Ha már konteó:Igen, ez egy életképes konteó alapja lehet "Az Izrael tudott róla, de szándékosan nem csinált semmit" változatnak. Sajnos a konteóblog már nem üzemel, de lehet Tiboru nyit neki majd egy posztot.
Jajj ne vedd már komolyan. Csak arra mutattam rá hogy Boki látványosan hamis doksit rak be félreértelmezett címmel, hogy ezzel befolyásolja a felületes olvasók gondolatait.Terv kiszivárgása? Bennfentes kereskedelem, a BTK szerint is...
Egyetértek Veled, itt ezen fórumon is csak találgatjuk, hogy a világ sorsát most szerintem negatívan befolyásoló eseményeknek vajon mi lehet az indítéka és ez alapján vajon életünk sorsunk milyen irányt fog venni?Meglepő, ami és ahogy történt.
A Hamasz elképesztő és aljas kegyetlensége, valamint az izraeli erők (belső biztonsági erők, hadsereg, hírszerzés) kezdeti "lefagyása" is.
Meglepő Amerika kvázi kapkodása is, Blinken reggel ír valamit a tűzszünetről, pár óra múlva törölnie "kell" és harciasabb nyilatkozatot ír ki. Biden négy napig csendben van, nem tudja, hogy mit is kellene mondania...?
Nem gyártok szándékosan konteót, csak vártam, hátha valaki ésszerű magyarázattal szolgál arra, ami Izraelben történt az első két napon és ami kiderült előzményként (nincs őrszolgálat, Gázában régebb óta gyakorlóváros épült, ahol trenírozhattak az igazhitűek stb.).
Oké, polemizáció befejezve, végül is az orosz-ukrán háború óta már igazán hozzászokhattunk ahhoz, hogy itt már semmi sem normális, még egy rohadt alsókategóriás mini hadművelet lebonyolítása sem. Lehet, hogy mostanra ez a normalitás és mi élünk valamilyen álomvilágban a "régi világ" emlékei alapján.
Kína mindig is támogatta. Van Palesztin követség Pekingben, ők azon kevés országok egyike, akik elismerik Palesztinát és független államként is kezelik.Alakul…
Mostmár Kína is támogatja egy önálló Palesztin állam létrehozását
Annyira mondtátok meghallgattam, az ukrán videóit nem szoktam, ebben tényleg profinak tűnt. Megnyugtató, hogy tényleg nemcsak hülyeséget tanít az NKE-n.Ukrajnával kapcsolatban Kiss-Benedek eleget blamált magát.
Viszont az izraeli témában valóban bizonyitja szakértelmét. Látszik, hogy katonai atassé volt Izraelben. Le a kalappal !
értem,de véleményem szerint most pont a legkisebb dolga Izraelnek,hogy eladogassa a vaskupoláját az ukránoknak,ha véget ér ez az egész,akkor meg megint ott lesz a kérdés hogy miért is tenné meg ?Meg volt az "oka" eddig pl miért nem adták át még pénzért se a "vaskupolát".Viszont most az USA vezetése jóval nagyobb nyomást tud gyakorolni Izraelre hogy adjanak el fegyvert Ukránoknak.Pl Harop öngyilkos drónokat.Irán meg az Oroszok nélkül is tud átadni olyan fegyvereket a hezbollahnak amit hatékonyan be tudnak vetni Izrael ellen.Sőt jelenleg inkább Irán látja el fegyverrel(drónok) az Oroszokat.Persze biztos jó pénzt is kapnak érte.
Azt hiszem ez a cikk érdemes lehet a megvitatásra:Egyetértek Veled, itt ezen fórumon is csak találgatjuk, hogy a világ sorsát most szerintem negatívan befolyásoló eseményeknek vajon mi lehet az indítéka és ez alapján vajon életünk sorsunk milyen irányt fog venni?