• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 686
30 121
113
  • Dühítő
Reactions: Pogány

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 686
30 121
113
„Az Ellenállás minden szinten – katonailag, logisztikailag, biztonságilag és egyénileg – képes megakadályozni, hogy az izraeli ellenség gázt és olajat nyerjen ki a karishi mezőn. Az Ellenállás elkötelezett Libanon tengeri gazdagságának védelmében” – mondta a vezető. „Az ellenség minden intézkedése nem tudja megvédeni azt a hajót, amely olaj- és gázkitermelést tervez a vitatott zónában”.

 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 686
30 121
113

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 686
30 121
113
"Június 18-án az Izraeli Védelmi Erők (IDF) sorozatos csapásokat mértek a palesztin Hamász Mozgalom katonai szárnya, az Izz ad-Din al-Kasszam Brigádok állásaira a Gázai övezetben.

A csapások egy Ashkelon városát célzó rakétatámadásra reagáltak. A palesztin harcosok a hajnali órákban egyetlen rakétát indítottak a Gázától mintegy tíz kilométerre északra fekvő izraeli városra. Az IDF szerint a rakétát az Iron Dome rendszer fogta el."

 
  • Tetszik
Reactions: fishbed and Flamand

Yoda

Well-Known Member
2022. február 28.
1 854
2 188
113
Akinek a kuruc sok vagy kevés nézőpont kérdése beteszem más forrásból is.
Talán a 3ik választás után alakult meg ez a kormánytöbbség a parlamentben ami egy napig se volt stabil eddig se.
Nagy kérdés hogy a októberig tud e egyértelműen stabil koalíciót összehozni valamelyik izraeli oldal.
Ha izrael ennyire instabil belpolitikailag éveken át az valami nagyon komoly probléma halmaznak a jele a térségben.
 
  • Tetszik
Reactions: Pogány

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
3 387
16 534
113
Akinek a kuruc sok vagy kevés nézőpont kérdése beteszem más forrásból is.
Talán a 3ik választás után alakult meg ez a kormánytöbbség a parlamentben ami egy napig se volt stabil eddig se.
Nagy kérdés hogy a októberig tud e egyértelműen stabil koalíciót összehozni valamelyik izraeli oldal.
Ha izrael ennyire instabil belpolitikailag éveken át az valami nagyon komoly probléma halmaznak a jele a térségben.
Évtizedek óta ezt művelik,és a végén mindig megoldják valahogy. Ott elég necces lenne egy komolyabb instabilitás.
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

Yoda

Well-Known Member
2022. február 28.
1 854
2 188
113
Évtizedek óta ezt művelik,és a végén mindig megoldják valahogy. Ott elég necces lenne egy komolyabb instabilitás.
A belpolitikájuk azért leképzi a globális folyamatokat jobban mint magyarba.
Mert...
Nem a mert a lényeg hanem a közel kelet "egyetlen" demokráciájára a fontos fővárosokban is figyelnek.
Most /2-3 éve!!/ belföldön van elbizonytalnadás.
Ugyanúgy ahogy nemzetközileg is az van.
 

Yoda

Well-Known Member
2022. február 28.
1 854
2 188
113
Hozzáteszem sokan szeretnék már évek óta hogy legyen egy pl. Észak-Szíriai Török Köztársaság elnevezésű de facto állam /a ciprusi mintára/ szíria északi részein.
A cikk címe meg fals döbbenetes terv? Mi abban a döbbenetes amihez még magasrangú nato személy is elmondja hogy Törökország biztonsági izéje.
Nos a orosz habzó szájjal háborút nyomat ugyi Ukrajnában sincs háború a orosz narratíva szerint ez lehetne egy tenorista ellenes művelet aztán ha a helyiek ki akarják kiálltani a függetlenségüket és ezt népszavazással megerősítik.
Ám legyen.
Nagyon fontos lenne a USA hallgatólagos jóváhagyása és Izrael hallgatólagos jóváhagyása /ők is kereshetnek és találhatnak némi területet rövidesen a golán-fensík meghosszabbítása kapcsán.../.
"

Hova irányulhat a török offenzíva?​

A török kormányközeli Yeni Safak napilap nem sokkal az erdogani bejelentés után közzétett cikke szerint a török hadműveletek célpontjai között lehet Tell Rifaat, Kobáni, Ájn Issza és Manbidzs városa. A legkritikusabb célpont a török határtól 15 kilométerre található Tell Rifaat lehet, amelyet a kurd harcosok állítólag bázisként használnak, hogy onnan indítsanak támadást a törökök és törökök által támogatott szíriai milíciák által ellenőrzött területek ellen. Az amerikai csapatok a várostól jóval keletebbre állomásoznak, így ők nem lennének érintettek egy török támadásban.

Szimbolikus jelentősége van a kurd többségű Kobáni városának, amelyet az Iszlám Állam terroristái 2014–15-ben ostrom alá vettek, de végül nagy vereséget szenvedtek, ami egyfajta fordulópont is volt a terrorszervezet korábban sikeres terjeszkedésében. Kobáni elfoglalása lehetővé tenné a törököknek, hogy szárazföldi kapcsolatot létesítsenek a már ellenőrzésük alatt álló Dzsarabulusz és Tell Abijad városa között.

Június 1-jén a török elnök aztán pártja, az AKP képviselői előtt konkretizálta is a török célokat: azt mondta, először Tell Rifaat és Manbidzs területeit „tisztítanák meg a terroristáktól”, majd „lépésről-lépésre” ugyanezt tennék a többi területtel is."
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 686
30 121
113
"
Abdullah jordán király kijelentette, hogy támogatni fogja a NATO-hoz hasonló közel-keleti katonai szövetség létrehozását a hasonló gondolkodású államok között.

Abdullah június 22-én a CNBC Hadley Gamble-nek nyilatkozva elmondta, hogy Jordánia a NATO partnerének tekinti magát. A király hozzátette, hogy a jordán erők évtizedeken át „vállról-vállra” harcoltak a szövetséggel."

 
  • Tetszik
Reactions: Flamand

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 189
67 030
113
ENSZ: izraeli katonák lőtték agyon a palesztin újságírónőt, miközben rajtaütöttek a dzseníni menekülttáboron

Izraeli katonák lőtték le az al-Dzsazíra pánarab televíziónak dolgozó palesztin riporternőt Ciszjordániában - közölte pénteken Genfben az ENSZ Emberi Jogi Főbiztosságának szóvivője.

Ravina Shamdasani a most lezárult vizsgálatot ismertetve kiemelte: a rendelkezésre álló fotó, képi és hangfelvételek ismeretében, valamint az izraeli hadsereg és a palesztin főügyész meghallgatása után egyértelmű, hogy a május 11-én lelőtt újságírónő halálát és kollégája sebesülését izraeli oldalról leadott lövések okozták.

Izrael korábban azt állította, hogy Sirín Abu Aklét a közelben tartózkodó fegyveres palesztinok lőtték le, de ezt semmilyen rendelkezésre álló tanúvallomás és hivatalos kommunikáció nem támasztja alá - szögezte le az ENSZ-bizottság szóvivője.

Az al-Dzsazíra emblematikus, amerikai állampolgársággal is rendelkező palesztin riporternőjét a dzseníni menekülttábor közelében akkor érte a halálos lövés, amikor az izraeli hadsereg rajtatütést indított a táborban tartózkodó palesztin fegyveresek ellen. Az újságírónő jól felismerhetően sisakban és "sajtó" feliratú golyóálló mellényben volt, amikor minden előzetes felszólítás nélkül rálőttek, de a helyszínen abban a pillanatban nem volt fegyveres tevékenység palesztin részről - hangsúlyozta Ravina Shamdasani.

Az Emberi Jogi Főbiztosság adatai szerint az év eleje óta az izraeli biztonsági erők 58 palesztint, köztük 13 gyermeket öltek meg Ciszjordániában. A szóvivő felszólította Izraelt, hogy indítson büntetőeljárást az újságírónő gyilkosának kézre kerítése és felelősségre vonása érdekében. A sebesüléseket és halált okozó többi ügyben szintén átfogó, független és gyors vizsgálatok lefolytatására, illetve a felelősség megállapítására szólított fel.
Forrás: https://kuruc.info/r/4/245339/