Mi történik a Közel-Keleten?
Kim Dotcom nevű blogger megosztotta a gondolatait az X-en:
A Hamász Izrael elleni támadás megértése:
Irán konfrontációra törekszik Izraellel és az USA-val. Oroszország ukrajnai sikere arra bátorítja Iránt, hogy visszafordítsa az USA évtizedes ellenséges közel-keleti külpolitikáját. A csődbe ment amerikai kormányt most hívták meg egy újabb háborúba.
Az időzítés opportunista. Az USA kormánya kénytelen dollárbilliókat nyomtatni, miközben az új adósság felvételéért küzd. Egy újabb háború az infláció jelentős növekedéséhez és az USA gazdasági hanyatlásának felgyorsulásához vezetne.
Ha Irán aláaknázza a Hormuzi-szorost, a globális energiaválság kritikussá válna. A Biden-kormányzat az USA olajtartalékainak nagy részét a hazai olajárak stabilizálására használta fel. Irán jelentősen növelheti az USA kormányának fájdalmát.
Ukrajna jelentős vereséggé válik az USA és a NATO számára. Egy új közel-keleti front felgyorsítaná az USA hanyatlását. Az USA kormánya és nyugati partnerei egyszerűen nem engedhetik meg maguknak. Oroszország és Kína járna a legjobban. Irán megérti ezt, és partnerei kezére játszik.
Megszólalt az izraeli miniszterelnök.Netanjahu felszólította az embereket, hogy hagyják el a Gázai övezetet a Hamász elleni erőteljes izraeli támadások miatt:Ami ma történt, nem fog megismétlődni...
www.vadhajtasok.hu
Bohócok.
Ultra pofáraesés lesz ez ha bemennek. Tudjátok mit fogunk látni? Mint amikor a nagypofájú Colonial Marines az Alien 2ben bement a tojásokhoz, és a fele ottmaradt. Olyanokkal akarnak modern légierővel megtámogatott háborút vívni, akik erre készülnek évek óta. A palesztinok segítőikkel minimum 5:1es emberfölényben vannak. Az izraeli tankokat drónokkal, a repülőket pedig vállról indítható rakétákkal fogják tizedelni. Mellé megkapják Irán teljes felderítését, és még teljes Izraelszerte is megtámadják őket. Igazából milliárdnyi dollár fog elfüstölni úgy, hogy ha Izrael meg is menekül, annyi pénzt kell majd az újjáépítésére költeni, hogy Ukrajnának már nem is marad. És amikor a felek megszopatták egymást, sok civil halott, elpusztult az izraeli hadsereg jórésze (az araboknak ez nem fog számítani, a családoknak igen, de ők így élnek évtizedek óta, megszokták), jön Irán, és végleg lerendezi Izraelt. Atom ide v. oda. Nagyon elszántnak tűnnek az arabok, az IÁ visszaszorításával sikerélményre várnak, mindenre elszántak, ahogy láttam mindennek neki mennek, akármekkora is. Mert, mint írtam, akkora fába vágták az arabok a fejszéjüket, hogy KIZÁRT, hogy nincs mögötte ország. És ha sikeresek hetekig, hosszútávon menni fog az emberanyag harcolni, mint történt Libanon első háborúja kapcsán is vagy amikor az USA megtámadta Irakot 2003ban. Akkor tízezrével mentek, pedig vesztes volt a szitu. Abból lett később az IÁ.
Én az izraeliek helyében - főleg, hogy a normális arabokkal közel voltak a megállapodáshoz, aztán lett belőle egy Rabin szintű mindennek elbaxása - nem mennék be erővel Gázába, hanem ahogy megtisztítottam Izraelt, tényleg megkötném az arabokkal a békét.
Nagy kirohanások voltak, itt is a fórumon mindenki biztosra veszi az izraeli sikert, mert, mert csak, mert ők Izrael, pedig 2023 van. Mindenki fél, hogy Gázának vége, jól rendet teremtenek, de nem, szerintem se valódi erejük, se lehetőségeik nincsenek rá. Ugyanolyan bukta lesz, mint sz ukránoknak voltak a szakadárok 2014-2015ben, csak itt zsebkendőnyi méretű területen zajlanak majd az események.
Ha le tudták volna győzni a terrorszervezetként nyilvántartott félkatonai szervezeteket, már rég megtették volna.
Az egész MOSZAD ott qurta el, hogy előtérbe helyezte a külföldi műveleteket, Örményország fontosabb volt, meg Ukrajna, mint Izrael. Pedig tudták, hogy lehet valami, de elhanyagolták. A méretekre nem számítottak.
Van atomjuk, talán teljes összeomlás nem lesz, de ha bevetik, elindul a dominó. Ha a civilekkel végeznek ezrével, ugrik az erkölcsi fölény is. Mellé kapnak egy elhúzódó háborút.
Meg kell tisztítani Izraelt, arra azonnal van esély, de bemenni Gázába ..., nos, minden rájuk zúdulhat. Én nem tenném. Főleg, hogy ha így benéztem a szombatot. De ők tudják. Ha az arabok nyernek, felbátorodnak a migránsok. Béke kell, kb. azonnal. De Bibi sajnos katona úgy gondolkodik, mint egy katona. Sok jót ez nem jelent. A családi vonalát már nem is említem a palesztinok ellenében ...